Afwezigheidsinstellingen

Updated 24/5/21 by Leigh Hutchens

Typen verzuimredenen worden aangemaakt om verzuimredenen te groeperen, en bepalen in bepaalde salarissystemen waar de transactie in het loonbestand terecht komt. U kunt per verzuimtype aangeven of het salaris genereert (maar niet welke salaristype) voor de werknemer en of het als gewerkte tijd wordt beschouwd. Ook kunt u instellen of de verlofvorm wordt aangemerkt als ziekte, verlof, vakantie of een andere verlofvorm.

U kunt nu een lijst met bestaande afwezigheidsredenen zien en typen afwezigheidsredenen beheren.

Lijst met afwezigheidsredenen

U vindt de lijst met bestaande afwezigheidsredenen door naar de accountinstellingen te gaan en op "Verzuiminstellingen" te klikken onder het nieuwe kopje "Verzuimbeheer":

U kunt in de lijst zoeken door uw zoekwoord in de zoekbalk bovenaan de pagina te typen.

We hebben alleen de lijst met afwezigheidsredenen opgenomen. In de komende releases zullen we de mogelijkheid toevoegen om afwezigheidsredenen toe te voegen, te bewerken en te verwijderen.

Typen redenen voor afwezigheid

Redenstypen voor afwezigheid kunnen nu worden toegevoegd, bijgewerkt en verwijderd. U vindt uw bestaande typen afwezigheidsredenen door naar de accountinstellingen te gaan. Klik op "Verzuiminstellingen", en klik vervolgens op "Beheer verzuimredenen" in de rechterbovenhoek van de pagina:

Voeg soorten afwezigheidsredenen toe

Klik op het plusteken in de rechterbovenhoek en er verschijnt een nieuw dialoogvenster:

• Geef de reden voor uw afwezigheid, typ een naam.
  • Selecteer of het moet worden beschouwd als ziekte, vakantie of toestemming (niet verplicht).
  • Selecteer of het op salaris moet zijn gebaseerd (niet verplicht).
  • Selecteer of het moet worden geteld als gewerkte uren (niet verplicht).

Sla op als u klaar bent, en uw nieuwe type afwezigheidsreden wordt in de lijst weergegeven.

Bewerk de soorten afwezigheidsredenen

Klik op het penpictogram naast het type afwezigheidsreden dat u wilt bewerken. Er verschijnt een nieuw dialoogvenster:

Bewerk de informatie die u wilt wijzigen en sla uw wijzigingen op als u klaar bent.

Verwijder het type afwezigheidsreden

Klik op het prullenbakpictogram naast het type afwezigheidsreden dat u wilt verwijderen. Er verschijnt een bevestigingsbericht:

Klik op verwijderen als u door wilt gaan met het verwijderen van het type afwezigheidsreden. Het type afwezigheidsreden wordt dan verwijderd en het dialoogvenster wordt gesloten.

Als het type afwezigheidsreden is gekoppeld aan een afwezigheidsreden, is het niet mogelijk om deze te verwijderen. Koppel het type afwezigheidsreden los van de afwezigheidsreden om door te gaan met het verwijderen