Veelgestelde vragen over planning

Updated by Leigh Hutchens

V: Is schematidsuppräkning (schedule time enumeration) beschikbaar in Quinyx?

A: Ja. Lees meer over de functie hier.

V: Kan ik slepen en neerzetten in Quinyx?

A: De functionaliteit van slepen en neerzetten is vervangen door het handpictogram in eerdere versies van Quinyx. U kunt een dienst kopiëren naar uw klembord en vervolgens kopiëren of verplaatsen. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat het kopiëren van een item naar meerdere andere dagen en/of werknemers veel sneller gaat dan met slepen en neerzetten.

V: Hoe kan ik in bulk verwijderen?

A: Selecteer de datums die u wilt verwijderen (maximaal 60 dagen tegelijk) en selecteer Meer opties in de rechterbovenhoek. U kunt ook filteren op specifieke diensttypes of werknemers, bijvoorbeeld om alleen specifieke items te verwijderen.

V: Kan ik meerdere diensten tegelijk kopiëren en verplaatsen?

A: Ja. U kunt diensten voor een hele periode kopiëren en verplaatsen door te klikken op de drie puntjes bij de naam van een werknemer.

V: Hoe maak ik nieuwe diensttypes aan?

A: Om een nieuw gedeeld/globaal diensttype aan te maken, gaat u naar Accountinstellingen en Diensttypes. Selecteer Toevoegen.

Als een diensttype lokaal moet worden toegevoegd, alleen gebruikt door een specifieke unit, moet het worden aangemaakt onder Groepsinstellingen.

V: Kan ik de planning sorteren op diensttype?

A: Momenteel niet. U kunt echter wel filteren op diensttype.

V: Welke werknemers kan ik inplannen?

A: Als u de juiste machtigingen heeft ingesteld, kunt u alle werknemers inplannen die lid zijn van een bepaalde groep en een geldige rol, een geldige overeenkomst en een startdatum van het dienstverband hebben. Als planner moet u ook lid zijn van dezelfde groep. Lees meer over het inplannen hier.

V: Worden alle uren bij elkaar opgeteld onder nominale uren in de planning, als de werknemer meerdere overeenkomsten heeft?

A: U kunt uren per overeenkomst zien in Quinyx. Gebruik de sorteertool om te kiezen welke statistieken u wilt zien voor de werknemer.

V: Hoe publiceer ik een planning?

A: Klik in de planningsweergave op de drie puntjes aan de rechterbovenkant van het scherm. Dan ziet u "Planning publiceren".

V: Wat is er nodig om ingepland te worden?

A: Om ingepland te worden in Quinyx, moeten er een paar vereisten worden voldaan. Ten eerste moet uw planning worden gepubliceerd en uitgerold door uw manager of verantwoordelijke planner in de organisatie waarvoor u werkt. Als u uw planning niet kunt zien, is het waarschijnlijk omdat deze nog niet is gepubliceerd of uitgerold. Bovendien, als uw planning alleen zichtbaar is tot een bepaalde datum, betekent dit dat deze alleen is gepubliceerd tot die datum.

Lees meer over Planning en Diensttypes.