Versie 0084

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 17 juni 2020

Nieuwe functionaliteit

Feedback formulier

In deze release hebben we de optie toegevoegd om Net Promoter Score (NPS) te geven wanneer je feedback stuurt via het feedbackformulier in Neo. U kunt het feedbackformulier vinden door te klikken op "Stuur ons feedback" in het menu Account/Groep (rechterbovenhoek).

Het ontvangen van NPS van onze gebruikers is erg waardevol voor ons, daarom vragen we je vriendelijk om twee extra seconden de tijd te nemen om deze informatie te verstrekken. Heel erg bedankt!

Groep management

Met deze release hebben we de tweede onderdelen van groepsmanagement geïntroduceerd. Groepsbeheer stelt u in staat om secties, eenheden en districten toe te voegen/bewerken/verwijderen. In deze release hebben we eenheden toegevoegd.

Eenheden toevoegen

Navigeer naar Accountinstellingen > Groepsbeheer en klik op een wijk. Er wordt een zijpaneel geopend, zodat u eenheden kunt toevoegen.

• Stel een naam in voor de unit (verplicht).
  • Selecteer een manager voor de unit (niet verplicht).
  • Selecteer een kostenplaats voor de eenheid (niet verplicht).
  • Als u meerdere eenheden tegelijk wilt toevoegen, klikt u op toevoegen en herhaalt u de bovenstaande stappen.
  • Als u klaar bent, klikt u op OK om de eenheden te maken.
Als uw organisatie geen districten gebruikt, ziet u de knop eenheden toevoegen wanneer u op het domein klikt.

Basisschema

Overeenkomst selectie

Vanaf deze versie kunt u selecteren welke overeenkomst van toepassing is op een dienst in het basisrooster.

Aangezien basisschema's geen datums hebben, worden de geldigheidsdatums van elke overeenkomst naast de overeenkomst zelf weergegeven.

Overeenkomsten die niet verlopen, hebben een vermelding 'Van' om alleen hun startdatum aan te geven. Afspraken met een "To"-datum in het verleden ten opzichte van de datum van vandaag verschijnen niet in de lijst. De hoofdovereenkomst verschijnt altijd bovenaan de lijst, gevolgd door eventuele aanvullende overeenkomsten in alfabetische volgorde.

Als u geen handmatige selectie maakt, wordt "Automatisch geselecteerd" weergegeven in het veld. Dit betekent dat een Quinyx-algoritme automatisch een overeenkomst selecteert wanneer de dienst wordt uitgerold op basis van eenheid, overeenkomstsjabloon en werkgelegenheidsgraad van de betreffende overeenkomst. Als een handmatig geselecteerde overeenkomst niet beschikbaar is op de uitroldatum(s), zal het algoritme van Quinyx automatisch een overeenkomst selecteren. Alle waarschuwingen over verlopen overeenkomsten worden gegeven bij de uitrol en niet in het paneel Bewerken dienst.

Als u in het verleden een handmatige overeenkomstselectie voor een dienst heeft gemaakt en die overeenkomst sindsdien is verlopen, wordt deze nog steeds weergegeven als geselecteerd in het veld als u teruggaat naar die dienst. Als u echter een andere overeenkomst selecteert, kunt u de verlopen overeenkomst niet meer zien en selecteren.
Migratie vast schema

Als u overstapt van Classic naar Neo, kunt u nu vaste schema's tussen 1 en 24 weken migreren naar basisschema's in Neo - de limiet van 1-8 weken is verlengd. We hebben ook ondersteuning toegevoegd voor het migreren van vaste schema's van eenheden die een andere eerste dag van de week hebben dan maandag.

Basisschema's verbergen

Quinyx staat je niet toe om basisschema's te verwijderen die in het verleden zijn uitgerold. We weten dat sommige van onze gebruikers lange lijsten met basisschema's hebben, waarvan sommige momenteel worden gebruikt en waarvan sommige verouderd zijn. Om dit probleem aan te pakken, hebben we de mogelijkheid geïntroduceerd om basisschema's te archiveren.

U kunt zowel uitgerolde als concept-basisplanningen archiveren. Om dit te doen, klikt u bij het bekijken van uw lijst met basisplanningen op de meest linkse knop in de actiekolom:

Hiermee wordt uw basisschema gearchiveerd. Om uw gearchiveerde basisschema's te bekijken, klikt u in dezelfde weergave op het weglatingsteken in de rechterbovenhoek, gevolgd door "Bekijk gearchiveerde basisschema's". U kunt gearchiveerde basisschema's onderscheiden van niet-gearchiveerde schema's dankzij een grijze badge:

Zolang een basisplanning is gearchiveerd, kunt u deze niet invoeren of er acties op uitvoeren, behalve om de archivering ongedaan te maken. Om de archivering ongedaan te maken, klikt u op dezelfde knop als bij het archiveren. Om uw gearchiveerde basisschema's weer te verbergen, klikt u nogmaals op het weglatingsteken in de rechterbovenhoek, gevolgd door "Verberg gearchiveerde basisschema's".

Wanneer uw lijst met basisschema's leeg is, verschijnt een pictogram en tekst. Helaas ontbreekt de vertaling naar sommige talen voor die specifieke tekst, maar deze zal vanaf de volgende versie worden toegevoegd.

Schema

Zoals beschreven in versie 0083 release notes , hebben we logische wijzigingen aangebracht wanneer een werknemer naar een andere unit wordt verplaatst (verandering van home unit). De afbeelding hieronder uit versie 0083 release-opmerkingen laat zien wat we hebben achtergelaten voor deze release.

We hebben ondersteuning toegevoegd voor het bekijken van verzuimdiensten (en salarisuitkomsten) op een "oude unit". De afwezigheidsploeg wordt weergegeven als een "onbeschikbaarheid"

Om dit te doen:

1. Filter
  2. Selecteer Planningsitems > Niet-beschikbaarheid.

U kunt zien dat er sprake is van verzuim, maar aangezien de medewerker naar een andere unit is verhuisd, heeft u niet de toestemming om te zien welk verzuimtype. U kunt ook de ploegtypenaam van de afwezigheidsploeg en de salarisuitkomst zien. Klik op het overzichtspictogram van het salaristype wanneer u de muisaanwijzer over de cel beweegt.

De uren op de verzuimploeg worden ook geteld in roosteruren en gewerkte uren in de Statistieken (als ze zijn ingesteld op "Tellen als rooster" en "Tellen als gewerkte uren").

Tijd kaart

stoten

U kunt nu stoten in de tijdkaart zien.

Salarisoverzicht

U ziet nu de uitkomst per dag en persoon (dezelfde informatie als onder “salarissoortoverzicht”) in de Tijdkaart.

Als u op een planningsitem klikt, wordt het resultaat dat aan het item is gekoppeld, gemarkeerd.

Updates en prestatieverbeteringen

• In versie 0080 hebben we ondersteuning toegevoegd voor het toewijzen van ploegen op afwezigheidseenheden die goedkeuring vereisen. Destijds ontbrak het ons echter aan draagvlak om managers met alleen rollen op sectieniveau toe te staan de opdrachtverzoeken in afwezigheidseenheden goed te keuren voor medewerkers die tot hun sectie behoren. We hebben hier nu ondersteuning voor toegevoegd.

Bugfixes

• Een basisschema voor een medewerker met waarschuwingen kan nu worden uitgerold als de hoofdovereenkomst wordt vervangen en de eerste overeenkomst wordt verwijderd.
  • Het is nu mogelijk om inactieve prognosevariabelen te gebruiken voor dynamische regels.
  • Prognosewaarden worden nu weergegeven in afbeeldingen wanneer een eenheid wordt gewijzigd.
  • Als de salarisnaam in het salarisoverzicht lang is, overlapt deze niet meer met het aantal uren.
  • Uren die worden weergegeven onder ploegen en stoten zijn nu beperkt tot twee decimalen.
  • Er wordt nu een melding in de tijdkaart van een medewerker weergegeven als er op een dag geen punch en geen salaris is.

API/webservices-updates