Auditlogs (huidig)

Updated by Leigh Hutchens

Dit artikel beschrijft de algemene audit log functionaliteit die gemeenschappelijk is voor alle soorten audit logs. U kunt meer lezen over specifieke audit log functionaliteit voor diensten, shiftreserveringen, dienstuitwisselingen, dienst ontkoppelingen, en shift toewijzing op externe eenheid.

Voordat de logs beschreven in dit artikel werden uitgebracht, bood Quinyx loggegevens aan voor bepaalde functionaliteiten in de Accountinstellingen. Nu zullen die worden aangeduid als de oude controlelogs, terwijl de logs beschreven in dit artikel zullen worden aangeduid als de huidige audit logs.

Elke manager portal gebruiker kan de Audit logs optie selecteren om toegang te krijgen tot de relevante gegevens over deze verschillende soorten audit logs.

Wat is het doel van de audit logs?

Logs zijn in wezen verslagen van eerdere acties binnen een specifieke context. In Quinyx zijn audit logs niet alleen instrumenteel voor het oplossen van geschillen of problemen met betrekking tot personeelsplanning en aanwezigheid, maar ook voor het bieden van inzichten in wie specifieke acties heeft uitgevoerd en wanneer. Deze functie is bijzonder nuttig voor gebruikers van de manager portal, omdat het hen in staat stelt om toegang te krijgen tot historische activiteitsgegevens binnen Quinyx voor een uitgebreid begrip en beheer van de activiteiten van hun team.

Hoe navigeer ik naar de auditlogs?

Toegang tot elk van de vier soorten auditlogs: diensten, dienstreserveringen, dienstruilen en dienstontkoppelingen, volgen allemaal hetzelfde navigatieproces.

Om deze logs te bekijken, klikt u op de chevron in de rechterbovenhoek van uw scherm. Klik vervolgens op Weergave aanpassen om te beginnen.

Rechten en zoekresultaten van auditlogs

Uw zoekresultaten als gebruiker zullen uw Quinyx-rechten weerspiegelen. Als het bijvoorbeeld om diensten gaat, krijgt u alleen loggegevens voor acties op groepen waarop u minimaal leestoegang heeft Planningsmachtiging. Als de toestemming ergens in de periode vervalt die respectievelijk is gespecificeerd met de velden Actiestartdatum en Actie-einddatum, ziet u alleen loggegevens voor de kalenderdata waarop de genoemde toestemming van toepassing is.

FAQ

Wat is het plan voor de oude auditlogs?

We zullen het gebruik van de oude controlelogs monitoren terwijl we de huidige blijven verbeteren. We zullen zeer beperkt onderhoud uitvoeren aan de oude auditlogs gedurende deze tijd. Na verloop van tijd zullen we de oude auditlogs volledig verwijderen, maar dit ruim van tevoren en uitgebreid communiceren in onze tweewekelijkse release notes.

Hebben verwijderde items subtabellen?

Nee, er zijn geen subtabellen voor verwijderingsacties in de auditlogs van Quinyx. De reden hiervoor is dat u op een later tijdstip de volledige geschiedenis van een item kunt zien en hoe het is geëvolueerd vanaf het moment van creatie tot aan de (mogelijke) verwijderingsdatum.

Het voelt alsof er dingen ontbreken en dat frustreert me enorm. Waarom?!

We kijken naar verschillende gegevenspunten bij het bouwen van een product. We brengen ook de eerste versie zo snel mogelijk uit, maar pas nadat we er zeker van zijn dat het op zijn minst enige waarde creëert voor veel van onze gebruikers. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we daar stoppen! We hebben een plan om de auditlogs nog een tijdje te blijven verbeteren. We monitoren het gebruik en de feedback die naar ons wordt gestuurd tijdens dit proces. Bij het indienen van feedback, let op het volgende:

1. Het indienen van feedback in een andere taal dan het Engels zal waarschijnlijk langer duren voordat we het verwerken.
  2. We kijken naar trends in behoeften en voorkeuren van klanten bij het bepalen welke feedback we opvolgen.

Welke verbeteringen kan ik verwachten in de auditlogs?

Naast het bovenstaande plannen we verschillende verbeteringen, bijvoorbeeld:

• Het bieden van de mogelijkheid om de zoekresultaten naar Excel te exporteren.
  • Gebruikers in staat stellen om meer inzicht te krijgen in waar een bepaalde actie vandaan komt, bijvoorbeeld of een dienst is aangemaakt in de Planningweergave, via een basisroosteruitrol via een integratie, enzovoort.
  • Het bieden van de mogelijkheid om de volledige geschiedenis van een planningselement van A tot Z te raadplegen, inclusief vanuit het planningsoverzicht.

Het belangrijkste is dat we van plan zijn om voortdurend logs uit te brengen voor verschillende onderdelen van Quinyx, zoals:

• Absenties en verlofaanvragen
  • Klokacties
  • Publiceren en vergrendelen van planning
  • Beschikbaarheid
  • Basisrooster

We zijn ook van plan om wijzigingen bij te houden die zijn aangebracht in configuratiegerelateerde gegevens, zoals rollen, overeenkomsten en overeenkomstsjablonen.

Blijf op de hoogte van onze release-opmerkingen en voel u altijd vrij om ons feedback te sturen via het feedbackformulier van het managerportaal formulier

Lees meer over het geven van feedback aan ons hier.