Genereer salarissen voor taken

Updated by Daniel Sjögren

Taken kunnen van invloed zijn op het salaris. Dit wordt beheerd door de instelling "Salarissen genereren op taken".

Deze instelling moet eerst geactiveerd worden op accountniveau. Neem contact op met de Quinyx Support team voor meer informatie hierover. Wanneer de instelling geactiveerd is op accountniveau, wordt de functionaliteit die hiermee verband houdt ingeschakeld voor niet-toegewezen diensten.

Om dezelfde functionaliteit ook in te schakelen voor toegewezen diensten, moet u dezelfde instelling activeren op het niveau van het overeenkomstsjabloon / overeenkomstniveau. Houd er rekening mee dat als u op een dienst overschakelt van een overeenkomst waarbij deze instelling is geactiveerd naar een overeenkomst waarbij dit niet het geval is, u de dienst moet opslaan en opnieuw moet openen om de wijzigingen zichtbaar te maken in het paneel "Dienst toevoegen / Dienst bewerken".

Voor klanten die zijn overgestapt van Classic naar Neo, vervangt de functionaliteit die verband houdt met de instelling "Salarissen genereren op taken" grotendeels de functionaliteit voor onderbrekingsdiensten.

Het activeren van de instelling zal het volgende mogelijk maken:

Geavanceerde instellingen en salarisregels voor taaktypen

De geavanceerde instellingen en salarisregels van het taaktype worden toegepast in de Planning en het Basisrooster.

Op dit moment kunt u de geavanceerde instellingen en de regels voor het salaris type niet direct bewerken op de taak zelf, en om die reden ziet het ontwerp er hier iets anders uit dan op diensten:

Het resultaat van de informatie in de bovenstaande afbeelding is dat:

• 2,75 uur, dat wil zeggen die van de taak zelf, zal meetellen voor geplande en gewerkte uren in de werknemersstatistieken en de statistieken. Hetzelfde aantal uren zal meetellen voor productieve uren in de statistieken. Als er een pauze was geweest bij deze taak, zou ook de instelling "Pauzes meetellen als werktijd" in overweging zijn genomen.
  • 1 uur aan gewone overuren betaald salaris type wordt toegevoegd aan het tijdsregistratie van de toegewezen persoon. Let op dat het "(1)" in de kop van de salaris type regels op taakniveau het aantal regels aangeeft dat aanwezig is op de taak en het type dienst.
  • In dit geval zijn zowel de "Oproepdienst" als de "Stand-by dienstinstelling" ingesteld op "Gewoon" op het diensttype van de taak. Om die reden worden 2,75 uur aan zowel gewone compensatie voor oproepdienst als gewone compensatie voor stand-by dienst toegevoegd aan de tijdsregistratie van de toegewezen persoon.
  • De geavanceerde instelling "vrije dag" wordt niet beschouwd omdat het niet relevant is op taakniveau.

Validaties

De volgende validaties zullen ook rekening houden met de geavanceerde instellingen van de taak en het diensttype als u de instelling "Salarissen genereren op taken" heeft geactiveerd in Planning en Basisrooster. In het basisrooster worden de onderstaande validaties zowel als pre-validaties als definitieve validaties beschouwd.

• Maximum aantal uren per week
  • Maximum aantal opeenvolgende uren
  • De nominale uren van de werknemer voor de roosterperiode zijn overschreden
  • Minimale wekelijkse rust
  • Minimale dagelijkse rust
  • Minimale dienstlengte
  • Werktijd zonder pauze
  • Gepland voor meer dan (x) dagen met meer dan (y) uur in (z) dagen
  • Maximale opeenvolgende uren op taken

Voorbeeld: In de afbeelding verderop in dit artikel was het diensttype van de taak ingesteld op Gewone stand-by compensatie. Dit betekent dat de 2,75 uur van de taak helemaal niet meetellen voor de validatie van de minimale wekelijkse rust of de minimale dagelijkse rust.

Ongepland klokken op taken

Zowel de overeenkomstinstelling als de klantinstelling moeten zijn ingeschakeld om deze functie te laten werken.

In Webpunch kunnen werknemers inloggen met een "Ongeplande klokactie". Dus in feite zal een ongeplande klokactie voor u, als manager, een overeenkomstige taak creëren zodra de werknemer uitlogt van die ongeplande klokactie.

1. Maak een dienst aan voor een dag en klik in Webpunch op "Ongeplande klokactie".
  2. Selecteer "Diensttype" uit de lijst (daarnaast kunt u ook Kostenplaats en/of Project selecteren) en klik op de knop "Inklokken".
  3. Er wordt een nieuwe klokactie gemaakt, samen met een taak die verbonden is met de onderliggende dienst.

De taak wordt alleen aangemaakt als de inklok tijd na de starttijd van de dienst is. Als de inklok tijd voor de starttijd van de dienst is, wordt de taak niet aangemaakt.

De taak heeft dezelfde starttijd als de inklok tijd, een eindtijd die gelijk is aan de eindtijd van de dienst, en het diensttype is het type dat is geselecteerd op de pagina "Ongeplande klokactie".

Wanneer u later uitklokt, wordt de eindtijd van de taak bijgewerkt en is deze gelijk aan de uitklok tijd als de uitklok voor het einde van de dienst plaatsvindt. Als de uitklok na het einde van de dienst plaatsvindt, wordt de eindtijd van de taak niet gewijzigd en blijft deze gelijk aan de eindtijd van de dienst. Als er andere taken verbonden zijn met dezelfde dienst en als een nieuwe taak (vanuit de ongeplande klokactie) overlapt met deze taken, worden ze verwijderd of ingekort.

Let op dat als de kostenplaats en/of het project handmatig worden gewijzigd in Webpunch, deze wijziging wordt weergegeven bij de klokactie maar niet bij de taak.
Merk op dat ongeplande punches op taken alleen werken als de planning gepubliceerd is.

Gevolgen van de instelling "Salarissen genereren op taken"

Let op dat wanneer we zeggen dat de geavanceerde instellingen van het diensttype en de salarisregels worden toegepast, bedoelen we dat als u de geavanceerde instellingen van het diensttype wijzigt, deze ook worden bijgewerkt op alle bestaande taken. Tot aan de datum waarop u de instelling "salarissen genereren op taken" activeert, zult u de payroll hebben overgedragen volgens de bestaande logica. Om ervoor te zorgen dat de historische gegevens in Quinyx blijven weerspiegelen wat u feitelijk hebt overgedragen aan de payroll, en ook zodat u eerdere payroll-items zonder problemen kunt terugdraaien, raden we ten zeerste aan om voor elke werknemer een nieuwe overeenkomst aan te maken met een startdatum van de overeenkomst die is ingesteld op ten minste de datum waarop u deze instelling op accountniveau activeert voordat u deze instelling activeert. Om te voorkomen dat u ongewenste wijzigingen aanbrengt in uw payroll, hebben we deze waarschuwing toegevoegd die verschijnt wanneer u een diensttype probeert op te slaan nadat u een van de velden in de schermafbeelding hebt bewerkt: