Qmail FAQ

Updated by Daniel Sjögren

V: Wat is Qmail?

A: Denk aan Qmails als Quinyx-specifieke e-mails. In het Qmail-tabblad kunt u alle Qmails vinden die naar u zijn verzonden en die u naar collega's heeft verzonden. De Qmails die u ontvangt kunnen zowel automatisch gegenereerde berichten zijn over wijzigingen in de diensttijden, nieuwe aan u toegewezen diensten of updates over verlofaanvragen, evenals persoonlijke Qmails die door uw manager zijn verzonden.

V: Hoe stuur ik Qmails via de mobiele app?

A: U kunt Qmails naar collega's binnen uw organisatie sturen. Om een Qmail te verzenden, drukt u op het enveloppe/+ icoon in het Qmail-tabblad.

Klik hier om meer te lezen over het gebruik van Qmail in de mobiele app.
V: Hoe stuur ik Qmails via de web app?

A: U kunt ook rechtstreeks vanuit het rooster een Qmail verzenden in de web app.

V: Is er een beperking op het aantal tekens dat ik kan gebruiken bij het verzenden van een Qmail?

A: U kunt 80 tekens gebruiken in de onderwerpregel van de e-mail. De maximale grootte voor de tekst van de inhoud is 64 kilobytes (ongeveer 65.535 tekens als u alleen enkelbyte-tekens gebruikt).

V: Kan ik een Qmail naar meer dan één collega sturen?

A: Natuurlijk! In de web-app klikt u gewoon op Groepsbericht en kunt u een groepsbericht sturen naar één of meerdere units waar u toegang toe heeft binnen uw organisatie.

In de mobiele app kunt u een Qmail sturen naar meer dan één collega door de vakjes aan te vinken voor de collega's aan wie u een bericht wilt sturen.

Lees meer over Groepsberichten hier.
V: Kan ik bijlagen toevoegen aan Qmails?

U kunt bijlagen toevoegen met zowel de web- als mobiele apps.

V: Hoe laat ik iemand weten dat mijn Qmail belangrijk is?

A: Markeer uw Qmail als belangrijk.

V: Hoe kan ik zien wanneer iemand mijn Qmail heeft gelezen?

A: Klik op Verzend leesbevestiging om een melding te ontvangen wanneer iemand uw Qmail heeft gelezen.

V: Kan ik Qmail-meldingen tijdelijk pauzeren terwijl ik wijzigingen aanbreng in de planning?

A: Ja, u kunt meldingen tijdelijk pauzeren.

Lees meer over het pauzeren van meldingen hier.
V: Help! Ik heb een e-mail verstuurd die ik wil intrekken. Kan dat?

A: Nee, helaas kunt u geen e-mail intrekken die al is verstuurd.

V: Kan Qmail zo worden ingesteld dat werknemers alleen met managers kunnen communiceren, maar niet met elkaar?

A: Ja, Qmail kan worden geconfigureerd om te bepalen wie met wie kan communiceren. Dit wordt gedaan onder Rolbeheer > het geselecteerde niveau > Qmail. De beschikbare opties zijn Geen toegang, Leestoegang en Schrijftoegang.

U kunt instellen dat werknemers alleen Leestoegang hebben, waarmee ze Qmails kunnen bekijken, als gelezen/ongelezen kunnen markeren en verwijderen, maar geen Qmails kunnen schrijven en verzenden. Managers kunnen Schrijftoegang krijgen, waardoor ze Qmails kunnen schrijven en verzenden. Op deze manier kunnen werknemers reageren op hun managers, maar kunnen ze geen Qmail initiëren (tenzij ze reageren op een bestaand bericht).