Vervang of overlapt deel van een afwezigheid met een dienst.

Updated by Leigh Hutchens

Het is mogelijk om tegelijkertijd 100% afwezigheid en een dienst te hebben. Voorheen resulteerde het toevoegen van een dienst waar al afwezigheid was in een "splitsing" van de afwezigheid. We ondersteunen deze functionaliteit nog steeds, maar nu kunt u ervoor kiezen om overlap te hebben.

Scenario A

1. Gebruiker voegt een dienst toe waar al afwezigheid is EN afwezigheidsdienst.
    1. ALS de instelling "overschrijven van overlappende diensten toestaan" = AAN dan kan de gebruiker kiezen of hij wil
      1. Splitsen = de afwezigheid wordt opgesplitst in 2 afwezigheden (1 voor de dienst en 1 na de dienst) en de dienst wordt toegevoegd.
        Let op dat de afwezigheidsdienst "verbruikt" wordt door de nieuwe dienst en het salaris kan veranderen.
      2. Overlap = de dienst en de afwezigheid zullen overlappen. Zowel de afwezigheid als de dienst (klokactie) kunnen salarisgevolgen hebben.
    2. ALS de instelling "overschrijven van overlappende diensten toestaan" = UIT dan kan de gebruiker geen dienst toevoegen.

Scenario B

1. Gebruiker voegt een dienst toe waar al afwezigheid is.
    1. Gebruiker kan kiezen of hij de dienst wil splitsen of overlappen met de afwezigheid.

Aangezien deze implementatie zo uitgebreid is, dekken we nog niet alle scenario's (zie hieronder). Maar maak je geen zorgen, het komt binnenkort.

1. We ondersteunen geen overlapactie wanneer een dienst wordt toegevoegd vanuit een andere unit dan de unit waarop de afwezigheid en afwezigheidsdienst zich bevinden.
  2. We ondersteunen geen overlap bij het batchgewijs verplaatsen/kopiëren van diensten van de ene werknemer naar de andere en wanneer de tweede werknemer al afwezig is.
  1. We ondersteunen geen overlapfunctionaliteit bij het kopiëren of verplaatsen van een dienst naar een werknemer die al afwezig is.

Lees hier meer over afwezigheden.