Salaris type regels

Updated by Leigh Hutchens

U kunt meer lezen over het configureren van salarissoorten hier.

Salarissoortregels stellen u in staat om regels te definiëren voor extra salarissoorten die worden gegenereerd wanneer een werknemer tijd klokt op een specifieke dienst. Deze regels kunnen worden gedefinieerd op individuele diensten in de Planning (maar niet in het Basisrooster) en ook op diensttype. In de salaris type overzicht kunt u salarissoorten identificeren die zijn toegevoegd als gevolg van deze regels. Ze worden aangeduid met een oranje vierkantje.

Regel toevoegen op individuele diensten

Om een salarissoortregel rechtstreeks toe te voegen aan een individuele dienst, klikt u op Toevoegen in de sectie "Salarissoortregel" van het formulier "Dienst bewerken".

Het volgende formulier verschijnt dan:

U begint met het selecteren van de salarissoort uitkomst, die we in de rest van dit artikel "salarissoort X" zullen noemen. U heeft hier drie opties:

• Geen salarissoort: De regel wordt alleen toegepast als de klokactie geen salarissoort uitkomst heeft.
  • Meerdere salarissoorten: De regel wordt alleen toegepast als een salarissoort in de geselecteerde groep salarissoorten voorkomt op de klokactie. Klik hier voor een lijst van welke standaard salarissoorten deel uitmaken van welke categorieën.
  • Specifiek salaris type: De regel wordt alleen toegepast als dat salaris type voorkomt op de klokactie. Houd er rekening mee dat om een salaris type zichtbaar te maken in deze dropdown op een toegewezen dienst, het geselecteerd moet zijn in het overeenkomstsjabloon van de toegewezen werknemer. Voor niet-toegewezen diensten moet het salaris type geselecteerd worden in de globale instellingen. Het salaris type ID wordt weergegeven naast de naam van het salaris type.

U kunt kiezen uit de volgende vier opties:

• Vervangen door: verwijdert salaris type X en vervangt het door salaris type Y.
  • Toevoegen: salaris type Y wordt toegevoegd naast salaris type X.
  • Vermenigvuldigen met: bij het selecteren van deze functie verschijnt er een extra veld waarin u een vermenigvuldigingsfactor moet invoeren. Deze factor vermenigvuldigt het bedrag van salaris type Y met dat van salaris type X. Bijvoorbeeld, als er 4 uur aan Uurloon salaris op de klokactie staat, selecteert u vermenigvuldigen met 1.5 en Extra oproepvergoeding, dan zal de klokactie 4 uur aan Uurloon salaris en 8 uur aan Extra oproepvergoeding hebben.
  • Volledig vervangen: Deze functie verwijdert het salaris type X volledig uit de klokactie, ongeacht het ingestelde tijdsinterval, maar voegt alleen salaris type Y toe aan dat specifieke tijdsinterval.

Vervolgens selecteert u het salaris type waarop deze functie moet worden toegepast. We zullen naar dit salaris type verwijzen als "salaris type Y" voor de rest van dit artikel. U heeft hier twee opties:

• Geen salaris type
  • Gespecificeerd salaris type: Houd er rekening mee dat een salaris type zichtbaar moet zijn in deze vervolgkeuzelijst, het moet geselecteerd zijn in het overeenkomstsjabloon van de toegewezen diensten en in de algemene instellingen voor niet-toegewezen diensten.

De volgende stap is het instellen van het tijdsinterval waarop de regel moet worden toegepast. U heeft hier vijf opties:

• Gespecificeerde tijdsperiode: de regel moet alleen worden toegepast binnen de gespecificeerde tijdsperiode. Bij het selecteren van deze optie worden twee extra velden toegevoegd waarmee u het "Van" en "Tot" tijdstip van de tijdsperiode kunt specificeren.
  • Binnen planning: de regel moet alleen worden toegepast voor uren op de klokactie die zijn gewerkt binnen de geplande dienst.
  • Buiten planning: de regel moet alleen worden toegepast voor uren op de klokactie die buiten de geplande dienst zijn gewerkt.
  • Gegenereerde uren: de regel moet worden toegepast voor alle uren op de klokactie die de volgende standaard salaristypes genereren:
    • [1000-1001]
    • [1021-1022]
    • [1030-1034]
    • [1090-1094]
    • [1180-1195]
  • Geklokte uren: de regel moet alleen van toepassing zijn als het aantal geklokte uren binnen een specifiek bereik valt (NB: er is beperkte ondersteuning voor deze optie op dit moment, omdat de minimum- en maximumvelden die worden gebruikt om het bereik hiervoor in te stellen, zullen worden toegevoegd in een binnenkort te verschijnen release).

Vervolgens wordt het aantal uren van salaristype Y gedefinieerd dat door de betreffende regel moet worden gegenereerd. De volgende opties zijn beschikbaar:

• Werkuren: salaristype Y moet worden gegenereerd door hetzelfde aantal als het aantal geklokte uren op deze dienst en zoals gedefinieerd in de sectie "Tijdsinterval".
  • Precies: er moet een exact aantal van salaristype Y worden gecreëerd. Een extra veld om dat bedrag te specificeren verschijnt als u deze optie selecteert.
  • Minimum: salaristype Y moet worden gegenereerd voor hetzelfde aantal uren dat is gewerkt en zoals gedefinieerd in de sectie "Tijdsinterval", maar er zal een minimumbedrag worden gegenereerd als het aantal gewerkte uren minder is dan dat. Dat minimumbedrag wordt gespecificeerd in een extra veld dat verschijnt als ik deze optie selecteer.
  • Maximum: salaris type Y moet worden gegenereerd voor hetzelfde aantal gewerkte uren en zoals gedefinieerd in de "Tijdsinterval" sectie, maar er wordt een maximumbedrag gegenereerd als het aantal gewerkte uren minder is dan dat. Dat maximale bedrag wordt gespecificeerd in een extra veld dat verschijnt als ik deze optie selecteer.

Bij het instellen van een salaris type regel, kunt u ook gebruik maken van een if-statement waarmee u een aanvullende criteria kunt specificeren die moet worden voldaan voordat de regel in de eerste plaats van toepassing is:

Deze if-statement controleert ook of een bepaald salaris type bestaat op de betreffende klokactie. Net als voor salaris type X op de regel zelf, heeft u hier drie opties:

• Geen salaris type: De regel wordt alleen toegepast als de klokactie geen salaris type uitkomst heeft.
  • Meerdere salaris types: De regel wordt alleen toegepast als een salaris type in de geselecteerde groep salaris types voorkomt op de klokactie. Klik hier voor een lijst van welke standaard salaris types deel uitmaken van welke categorieën.
  • Gespecificeerd salaris type: De regel wordt alleen toegepast als dat salaris type voorkomt op de klokactie. Houd er rekening mee dat een salaris type zichtbaar moet zijn in deze vervolgkeuzelijst op een toegewezen dienst, dit vereist dat het is geselecteerd in het overeenkomstsjabloon van de toegewezen werknemer. Voor niet-toegewezen diensten moet het salaris type worden geselecteerd in de globale instellingen.

De volgende criteria opties zijn dan beschikbaar:

• <: het salaris type dat u selecteert in deze if statement is gegenereerd voor minder uren op de klokactie dan wat is gedefinieerd in het "Bedrag" veld van de if statement.
  • >: het salaris type dat u selecteert in deze if statement is gegenereerd voor meer uren op de klokactie dan wat is gedefinieerd in het "Bedrag" veld van de if statement.
  • =: het salaris type dat u selecteert in deze if statement is gegenereerd voor precies evenveel uren op de klokactie als wat is gedefinieerd in het "Bedrag" veld van de if statement.
Regel overnemen van diensttype

Bij het toepassen van een diensttype waarop een salaris type regel is ingesteld op een dienst in de planning, zal Quinyx die salaris type regel toepassen op uw dienst. Dit geldt zowel bij het maken van een nieuwe dienst als bij het bewerken van een bestaande dienst. De overgenomen regel wordt weergegeven onder de sectie "Salaris type regels" van het formulier "Dienst bewerken".

Als de salarisregel van het diensttype een salarisregel bevat die niet beschikbaar is, zal het salaris niet verschijnen op de regel. Op dezelfde manier zal het ontbreken van het salaristype van invloed zijn op het salarisresultaat van de klokactie. Zoals hierboven vermeld, wordt bepaald of een salaristype beschikbaar is of niet, ingesteld in het overeenkomstsjabloon van de toegewezen diensten en in de algemene instellingen voor niet-toegewezen diensten.

Logica voor salarisnaamvertalingen
  • Als er een aangepaste naam is voor een salaristype, vertaalt Quinyx deze niet en wordt deze weergegeven zoals ingesteld op (op basis van prioriteit):
    • Overeenkomstsjabloon
    • Algemene instelling voor salaristype
  • Als er geen aangepaste naam is ingesteld op zowel het overeenkomstsjabloon als in de algemene instelling voor salaristype, toont Quinyx de standaardnaam en vertaalt deze volgens de geselecteerde taal in Quinyx.