Salaris type regels

Updated 27/4/21 by Oscar Combes

Met regels voor salaristypen kunt u regels definiëren voor extra salaristypen die moeten worden gegenereerd wanneer een werknemer de tijd op een specifieke dienst inschakelt. Deze regels kunnen worden gedefinieerd voor individuele ploegen in Rooster (maar niet in Basisschema) en ook voor ploegentype. In het overzicht van salaristypes kunt u salaristypen identificeren die als gevolg van deze regels zijn toegevoegd. Ze worden aangeduid met een oranje vierkant.

Regel toevoegen aan individuele ploegen

Om een ploegensalarisregel rechtstreeks aan een individuele ploeg toe te voegen, klikt u op "Toevoegen" in het gedeelte "Regel voor salaristype" van het formulier "Wijzig ploeg".

Het volgende formulier zal dan verschijnen:

U begint met het selecteren van het salaristype uitkomst, dat we in de rest van dit artikel 'salaristype X' zullen noemen. Je hebt hier drie opties:

• Geen salaristype : de regel wordt alleen toegepast als de punch geen uitkomst heeft.
  • Meerdere salarissoorten : De regel wordt alleen toegepast als een salaristype in de geselecteerde groep van salarissoorten op de punch voorkomt. Klik hier voor een overzicht van welke standaardsalarissen tot welke categorieën behoren.
  • Gespecificeerd salaristype : De regel wordt alleen toegepast als dat salaristype voorkomt op de punch. Merk op dat om een salaristype zichtbaar te maken in deze vervolgkeuzelijst op een toegewezen ploeg, het moet worden geselecteerd op het overeenkomstsjabloon van de rechtverkrijgende. Voor niet-toegewezen diensten moet het salaristype worden geselecteerd in de algemene instellingen. De salaristype-ID wordt weergegeven naast de naam van de salaristype.

U kunt kiezen uit de volgende vier opties:

• Vervangen door: verwijdert salaristype X en vervangt deze door salaristype Y.
  • Toevoegen: salaristype Y wordt gegenereerd naast salaristype X.
  • Vermenigvuldigen met: wanneer u deze functie selecteert, verschijnt een extra veld waarin u een vermenigvuldigingsfactor moet invoeren. Deze factor vermenigvuldigt het bedrag van salaristype Y met dat van salaristype X. Als er bijvoorbeeld 4 uur Uursalaris op de punch staat, selecteer je vermenigvuldigen met 1,5 en Extra bij afroepcompensatie, dan krijgt de punch 4 uur Uurloon en 8 uur Extra oproepvergoeding.
  • Volledig vervangen: deze functie verwijdert salaristype X helemaal uit de punch, ongeacht het hieronder ingestelde tijdsinterval, maar voegt salaristype Y alleen toe aan dat specifieke tijdsinterval.

Vervolgens selecteert u de salaristype waarop deze functie moet worden toegepast. In de rest van dit artikel zullen we naar deze salaristype verwijzen als “salaristype Y”. U heeft hier twee mogelijkheden:

• Geen salaristype
  • Gespecificeerd salaristype: Merk op dat een salaristype om zichtbaar te zijn in deze vervolgkeuzelijst moet worden geselecteerd in het overeenkomstsjabloon van de rechtverkrijgende voor toegewezen diensten en in algemene instellingen voor niet-toegewezen diensten.

De volgende stap is om in te stellen op welk tijdsinterval de regel moet worden toegepast. Je hebt hier vijf opties:

• Gespecificeerde tijdsperiode: de regel mag alleen worden toegepast binnen de gespecificeerde tijdsperiode. Als u deze optie selecteert, worden twee extra velden toegevoegd waarmee u de tijd van "Van" en "Tot" voor de tijdsperiode kunt specificeren.
  • Binnen schema: de regel mag alleen worden toegepast voor uren op de gewerkte punch binnen de geplande ploeg.
  • Buiten het rooster: de regel mag alleen worden toegepast voor uren op de pons die buiten de geplande dienst is gewerkt.
  • Gegenereerde uren: de regel moet worden toegepast op alle uren van het type salaris voor het genereren van punch X.
  • Punched hours: de regel zou alleen van toepassing moeten zijn als het aantal geperforeerde uren binnen een bepaalde spanwijdte valt (NB: er is momenteel beperkte ondersteuning voor deze optie aangezien de minimum en maximum velden die worden gebruikt om de spanwijdte in te stellen, zullen worden toegevoegd in een binnenkort te verschijnen).

De volgende stap is het definiëren van het aantal uren van salaristype Y dat door de betreffende regel moet worden gegenereerd. De volgende opties zijn beschikbaar:

• Werkuren: salarissoort Y moet worden gegenereerd met hetzelfde bedrag als het aantal geperforeerde uren op deze ploeg en zoals gedefinieerd in de sectie "Tijdsinterval".
  • Precies: er moet een exact bedrag van salarissoort Y worden aangemaakt. Als u deze optie selecteert, verschijnt een extra veld waarin u dat bedrag kunt specificeren.
  • Minimum: salaristype Y moet worden gegenereerd voor hetzelfde aantal gewerkte uren en zoals gedefinieerd in de sectie "Tijdsinterval", maar er wordt een minimumbedrag gegenereerd als het aantal gewerkte uren lager is. Dat minimumbedrag wordt gespecificeerd in een extra veld dat verschijnt als ik deze optie selecteer.
  • Maximum: salarissoort Y moet worden gegenereerd voor hetzelfde aantal gewerkte uren en zoals gedefinieerd in het onderdeel “Tijdsinterval”, maar er wordt een maximumbedrag gegenereerd als het aantal gewerkte uren lager is. Dat maximale bedrag wordt gespecificeerd in een extra veld dat verschijnt als ik deze optie selecteer.

Bij het opstellen van een salaristypevoorschrift kunt u ook gebruik maken van een if-verklaring waarmee u aanvullende criteria kunt specificeren waaraan moet worden voldaan om de regel in de eerste plaats van toepassing te laten zijn:

Ook deze if-verklaring controleert of er een bepaalde salaristype bestaat op de betreffende punch. Net als voor salaristype X op de regel zelf, heb je hier drie opties:

• Geen salaristype: de regel wordt alleen toegepast als de punch geen uitkomst heeft.
  • Meerdere salarissoorten: De regel wordt alleen toegepast als een salaristype in de geselecteerde groep van salarissoorten op de punch voorkomt. Klik hier voor een overzicht van welke standaardsalarissen tot welke categorieën behoren.
  • Gespecificeerd salaristype: De regel wordt alleen toegepast als dat salaristype voorkomt op de punch. Merk op dat om een salaristype zichtbaar te maken in deze vervolgkeuzelijst op een toegewezen ploeg, het moet worden geselecteerd op het overeenkomstsjabloon van de rechtverkrijgende. Voor niet-toegewezen diensten moet het salaristype worden geselecteerd in de algemene instellingen.

De volgende criteria-opties zijn dan beschikbaar:

• <: het salaristype dat u in dit if-overzicht selecteert, is gegenereerd voor minder uren op de punch dan wat is gedefinieerd in het veld "Bedrag" van het if-overzicht.
  • >: het salaristype dat u selecteert in dit if-overzicht is gegenereerd voor meer uren op de pons dan wat is gedefinieerd in het veld 'Bedrag' van het if-overzicht.
  • =: het salaristype dat u in dit if-overzicht selecteert, is gegenereerd voor precies zoveel uren op de pons als wat is gedefinieerd in het veld "Bedrag" van het if-overzicht.

Regel overnemen van ploegentype

Bij het toepassen van een ploegentype waarop een salaristype-regel is ingesteld op een ploeg in Rooster, past Quinyx de salaristype-regel van dat ploegentype toe op uw ploeg. Dit geldt zowel voor het maken van een nieuwe ploeg als voor het bewerken van een bestaande ploeg. De overgenomen regel zal verschijnen onder het gedeelte "Regels voor salaristype" van het formulier "Dienst bewerken".

Als de salaristype-regel van het ploegentype een salaristype bevat dat niet beschikbaar is, zal het salaris niet op de regel verschijnen. Evenzo, als het salaristype niet beschikbaar is, heeft dit op zijn beurt invloed op het salarisresultaat bij de punch. Zoals hierboven vermeld, wordt of een salaristype beschikbaar is of niet ingesteld in het overeenkomstsjabloon van de cessionaris voor toegewezen diensten en in algemene instellingen voor niet-toegewezen diensten.