Afwezigheidsattestatie auto FAQ

Updated by Leigh Hutchens

V: Hoe configureer ik automatische attestatie voor afwezigheid?

A: U kunt automatische attestatie configureren onder Accountinstellingen > Overeenkomsten > [overeenkomstnaam] > Tijd.

V: Wat gebeurt er als automatische attestatie voor afwezigheid niet actief is?

A: Als de automatische attestatie-instelling voor afwezigheid binnen de overeenkomst niet actief is, zal de attestatie gebaseerd zijn op de tijdinstellingen van uw organisatie. Handmatige interventie kan nodig zijn volgens die instellingen.

V: Wat gebeurt er wanneer een eerder automatisch geattesteerde afwezigheid zijn attestatie verwijderd heeft?

A: Als een eerder automatisch geattesteerde afwezigheid niet geattesteerd is, zal de tijdinstellingen van uw organisatie bepalen hoe hiermee in de toekomst moet worden omgegaan.

V: Waarom attesteren zowel de werknemer als de manager automatisch afwezigheden?

A: Automatische attestatie door zowel de werknemer als de manager gebeurt vanwege hiërarchische goedkeuringsinstellingen. Indien ingeschakeld, stellen de rechten van de manager hen in staat afwezigheden namens werknemers goed te keuren, afhankelijk van de instellingen van de organisatie.

V: Wat is het effect van de instelling "Manager kan werknemer goedkeuren"?

A: Wanneer de instelling "Manager kan werknemer goedkeuren" actief is, kunnen managers afwezigheden namens werknemers goedkeuren, wat zorgt voor een snellere afhandeling van aanwezigheidskwesties.

V: Hoe beïnvloedt de instelling "Hiërarchische goedkeuring" attestatie?

A: Met "Hiërarchische goedkeuring" ingeschakeld, moeten werknemers hun tijd goedkeuren voordat een manager dit kan goedkeuren. Dit zorgt ervoor dat werknemers hun afwezigheden verifiëren voordat verdere goedkeuring door het management plaatsvindt.

V: Wat gebeurt er als de manager voor iedereen goedkeurt?

A: Wanneer een manager voor iedereen goedkeurt, kan er een pop-up verschijnen waarin hen wordt gevraagd om werknemersgoedkeuring op te nemen. Als de manager dit bevestigt, wordt zowel de goedkeuring van de werknemer als de manager tegelijkertijd voltooid.

V: Waar kan ik meer gedetailleerde informatie vinden over attestatielogica en instellingen?

A: U kunt verwijzen naar de artikelen op Hoe de tijdinstellingen onderzoeken en 'Attesteer alle/niet attesteren alle gewerkte uren' voor meer diepgaande informatie over attestatielogica en instellingen.