Version 0160

Updated by Leigh Hutchens

Verschijningsdatum 17 mei 2023

Samenvatting van de release

Weinig tijd en behoefte aan een beknopte samenvatting

Webapplicatie

• Nieuwe functionaliteit
    • We hebben een nieuwe toestemming toegevoegd genaamd Optimalisatie-instellingen

Deze toestemming heeft momenteel geen functie, maar is een vereiste voor een toekomstige wijziging

• Updates en prestatieverbeteringen
    • We brengen het tweede deel uit van het initiatief voor verbeterde waarschuwingsberichten, dat tot doel heeft de waarschuwingsberichten die aan managers worden gepresenteerd bij het plannen van diensten te verbeteren.
    • Waarom? Zodat managers minder tijd hoeven te besteden aan het werken in de planningsweergave omdat ze meer informatie hebben over ontbrekende vaardigheden, overschrijding van uren en andere soorten waarschuwingen.
  • Dit initiatief zal meerdere opeenvolgende releases beslaan
    • Wijzigingen in de aggregatie van berekende variabelen We hebben gewerkt aan het verwijderen van inconsistenties in de manier waarop we gegevens (uurlijks, dagelijks, wekelijks, maandelijks) aggregeren voor Berekende Variabelen in Planning Statistieken en Prognose SOAP API / Webservice-updates.
    SOAP API / Webservice-updates
  • Geen updates in deze release

Bugfixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klikt u op de link naar onze release-opmerkingen hier.

Nieuwe functionaliteit

Toestemming voor optimalisatie-instellingen

In deze release hebben we een nieuwe toestemming toegevoegd genaamd Toestemming voor optimalisatie-instellingen. Deze toestemming heeft op dit moment geen functie, maar het is een vereiste voor een toekomstige verandering.

Waarvoor zal de toestemming voor optimalisatie-instellingen worden gebruikt?

We willen sommige van de functionaliteiten in accountinstellingen scheiden die geconfigureerd en onderhouden worden door verschillende rollen om de risico's van toegang tot gegevens die u niet mag aanpassen te verminderen. Daarom worden sommige van de instellingen en configuraties met betrekking tot meer operationele rollen (in dit geval, variabele instellingen en gebeurteniscategorieën) verplaatst naar een aparte instellingenpagina, waar toegang tot die pagina afhankelijk is van de toestemming voor optimalisatie-instellingen en onafhankelijk van de toestemming voor accountinstellingen .

Wat kunt u er nu mee doen?

Zoals hierboven vermeld, heeft de nieuwe toestemming voor optimalisatie-instellingen momenteel geen functie. U kunt echter deze toestemming al toevoegen aan de rollen die in staat moeten zijn om variabele instellingen te onderhouden en Gebeurteniscategorieën wanneer de nieuwe Instellingen voor optimalisatie worden geïntroduceerd.

Updates en prestatieverbeteringen

Betere planningservaring met verbeterde waarschuwingsberichten (tweede release)

We brengen het tweede deel uit van het initiatief voor verbeterde waarschuwingsberichten, dat tot doel heeft de waarschuwingsberichten te verbeteren die aan managers worden gepresenteerd bij het plannen van diensten. We hopen dat managers met deze verbeteringen minder tijd zullen besteden aan het werken in de roosterview omdat ze meer informatie zullen hebben over ontbrekende vaardigheden, overschrijding van uren en andere soorten waarschuwingen.

Dit initiatief zal worden uitgebracht in verschillende opeenvolgende releases.

In deze release hebben we waarschuwingsberichten verbeterd voor Overschrijding van werktijd zonder pauze, Overschrijding van nominale uren in de planningsperiode en Tijd die de geplande tijd per dag overschrijdt.

Binnen het waarschuwingsbericht zal Quinyx informatie verstrekken over overeenkomsturen en werkelijke uren die hebben geleid tot het verschijnen van de waarschuwing. Werkelijke uren worden altijd weergegeven tussen haakjes aan het einde van het waarschuwingsbericht.

Zie hieronder het voorbeeld van drie verbeterde waarschuwingsberichten.

Er is één uitzondering voor deze nieuwe waarschuwingsberichten, en dit geldt voor alle gevallen waarin managers waarschuwingen niet hebben opgelost bij het uitrollen van een basisrooster. Als waarschuwingen bij de uitrol niet waren opgelost vóór deze release, toont Quinyx het oude waarschuwingsbericht bij het openen van dat basisrooster.

Met de vorige release hebben we visueel verbeterd hoe we alle overrulbare en niet-overrulbare waarschuwingen aan de manager weergeven in de roosterview. Nu hebben we met deze release dezelfde verbetering doorgevoerd in de Basisroosterweergave om het consistent te maken.

Wijzigingen in de aggregatieberekening van Berekende Variabelen

We hebben gewerkt aan het verwijderen van inconsistenties in de manier waarop we gegevens aggregeren (uurlijks, dagelijks, wekelijks, maandelijks) voor Berekende Variabelen in Roosterstatistieken en Prognose. Tot deze release was de aggregatie in Berekende Variabelen afhankelijk van of de berekende variabele één of meerdere operanden had naast hun primaire invoer. Bij één operand werden de granulaire waarden eerst opgeteld en daarna gebruikt in de berekening om een dagtotaal te krijgen. Bij meerdere operanden werd de berekening uitgevoerd op het laagste granulaire niveau en pas daarna opgeteld.

Waarom was dit een probleem?

Naast het probleem van inconsistenties in de berekeningsmethoden, resulteerde dit ook in berekende variabelen die bijvoorbeeld percentage waarden vertegenwoordigen die afhankelijk zijn van meerdere operanden, waardoor bijvoorbeeld dagelijkse totalen worden weergegeven op basis van optelling en niet op basis van gemiddelde.

Hoe werkt het na deze release?

In deze release brengen we een verandering uit om deze inconsistentie op te lossen door ervoor te zorgen dat de berekening in alle gevallen op elk granulariteitsniveau wordt uitgevoerd.

Voorbeeld 1

• Variabele A (aggregatietype som)
  • Variabele B (aggregatietype gemiddelde)
  • Berekende variabele C: A/B
  • Dagelijkse C = dagelijkse (som) A / dagelijkse (gemiddelde) B

De dagelijkse C-berekening wordt uitgevoerd op basis van de dagelijkse waarden van de onderliggende variabelen.

Voorbeeld 2

• Variabele A (aggregatietype som) Variabele B (aggregatietype som)
  • Variabele C (aggregatietype som) Berekende variabele D: A+B-C
  • Dagelijkse D = dagelijkse (som) A + dagelijkse (som) B - dagelijkse (som) C

De dagelijkse D-berekening wordt uitgevoerd op basis van de dagelijkse waarden van de onderliggende variabelen.

Voorbeeld 3

• Variabele A (aggregatietype som)Berekende variabele B: A+100 (aangepaste invoer)
  • Dagelijks B = dagelijks (som) A + 100

De berekening van Dagelijks B voegt de aangepaste invoer toe zoals gedefinieerd in de berekende variabelen, niet als een som van de toevoeging van de aangepaste invoer op het laagste granulariteitsniveau.

Bug fixes

• Een probleem opgelost dat de overeenkomstselectielogica deed breken bij het toevoegen van een dienst aan een sectie die behoort tot de unit gespecificeerd in een overeenkomst en in plaats daarvan de hoofdovereenkomst selecteerde in plaats van de gespecificeerde overeenkomst.
  • Een probleem opgelost dat voorkwam dat het maximum aantal afwezigheidsdagen in de werkgeversperiode voor Noorse zelfgecertificeerde ziektedagen (Egenmelding) kon worden gewijzigd.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat een onjuist salaristype werd afgetrokken van salaristyperichtlijnen in plaats van het geselecteerde juiste salaristype.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat algoritmeruns die resulteerden in de status "onbekend resultaat" een runtime hadden die eindeloos toenam. In plaats daarvan zal de runtime - zijn wanneer de status van een algoritmerun resulteert in de status "onbekend resultaat".

Nieuwe HelpDocs-artikelen

Herinnering! Als u tweewekelijkse e-mailmeldingen wilt ontvangen over nieuwe Quinyx-app-releases, kunt u zich aanmelden hier.

SOAP API / Webservice-updates

• Geen updates in deze release.
  • Er zijn momenteel geen eindpunten verouderd en gepland voor verwijdering.
Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt nog meer informatie over webservices vinden hier.
We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we onze klanten- en gebruikersbasis laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen, wat betekent dat we een limiet zullen opleggen aan gelijktijdige oproepen per klant tot 10. U moet een reactiecode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en u wordt aanbevolen om een backoff-herhalingsmechanisme te implementeren om met de limiet om te gaan. Let op: de limiet geldt alleen voor SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren zullen eventuele beperkingen in de API worden ingebouwd.

Zij zullen met ons team moeten samenwerken om een soepel integratieproces te garanderen. Onze API-documentatie is te vinden op onze website onder de sectie Ontwikkelaars. Als u vragen of zorgen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons support team. Zij zijn 24/7 beschikbaar om u te helpen. Bedankt voor het kiezen van onze software voor personeelsbeheer.