Qmail

Updated 29/1/21 by Leigh Hutchens

De standaardmachtiging voor de Qmail-functiegroep is "Schrijven" voor alle rollen. Klik hier voor meer informatie over toegangsrechten in Neo.

U opent uw Qmail via het onderstaande pictogram aan de rechterkant van de bovenste navigatiebalk van Neo. Als je ongelezen Qmails hebt, zal het bedrag bovenaan het Qmail icoon verschijnen:

Om Qmail te verversen, gebruikt u de verversknop van uw browser - dit zal de teller en de lijst met Qmails bijwerken.

U heeft "leestoegang" nodig tot de functiegroep "Qmail" om Qmails te bekijken, te markeren als gelezen / ongelezen en te verwijderen. U heeft "schrijftoegang" nodig tot dezelfde functiegroep om zelf Qmails te kunnen schrijven en verzenden.

Qmail overzicht

Als u op het Qmail-pictogram klikt, komt u in het Qmail-overzicht. Deze weergave verschijnt in een zijpaneel zodat u Schedule of andere delen van de app kunt zien terwijl u een Qmail schrijft. Met deze weergave kunt u:

• Bekijk ontvangen of verstuurd Qmails
    • Ontvangen Qmails worden standaard getoond
  • Kijk of een bepaalde Qmail een bijlage bevat of als belangrijk is gemarkeerd
  • Kijk wanneer een Qmail is ontvangen of verzonden
  • Filter uw ontvangen Qmails op gelezen of op ongelezen
  • Zoek in uw Qmails
    • Er kan worden gezocht op ontvanger / afzender, onderwerp en tekst in het bericht
  • Selecteer een, meerdere of alle Qmails die in de weergave worden getoond en onderneem actie op uw selectie van Qmails
    • Mogelijke acties zijn onder meer verwijderen, markeren als ongelezen en markeren als gelezen

Als je meer dan 100 Qmails hebt ontvangen of verzonden, bevat de onderkant van het zijpaneel pijlen waarmee je kunt navigeren tussen oudere en nieuwere Qmails.

Lees een Qmail

Om een ontvangen of verzonden Qmail te lezen, klikt u op de betreffende Qmail in het overzicht. Dit brengt je naar de leesweergave die de volledige Qmail toont, evenals de informatie die je zou kunnen zien in het Qmail-overzicht voor de Qmail in kwestie. Hier kunt u het bericht ook verwijderen, markeren als ongelezen of erop reageren.

Maak en verstuur een Qmail

Om een Qmail te verzenden, moet u "Schrijftoegang" hebben op de functiegroep "Qmail".

Om een nieuwe Qmail te versturen vanuit het overzicht, klik op het volgende icoon:

In het "Compose Qmail" zijpaneel, kunt u kiezen voor "Direct bericht" of "Groepsbericht".

"Direct bericht" is voorgeselecteerd. In deze weergave kunt u een, meerdere of alle leden van de groep selecteren die momenteel zijn geselecteerd in de Neo-groepselector als ontvangers van uw Qmail. Dit omvat zowel leden die met deze groepen worden gedeeld als geërfde leden. Dit laatste betekent bijvoorbeeld dat als een unit nu is geselecteerd in de Neo group selector, je ook de districtmanager van die unit uit die lijst kunt selecteren.

"Groepsbericht" is het andere tabblad van het zijpaneel "Qmail opstellen". In deze weergave kunt u ervoor kiezen om een bericht te sturen naar een, meerdere of alle eenheden waarvan u lid bent , ongeacht de groep die momenteel is geselecteerd in de Neo-groepselector. Hier bevatten alle geselecteerde eenheden leden die uit andere groepen zijn gedeeld, maar geen overgenomen leden. Als de thuiseenheid van de afzender is geselecteerd, zal de afzender de Qmail die hij / zij aan het verzenden is niet ontvangen.

Gebruikers met een rol direct in een sectie en geen rol in de bovenliggende unit van de sectie worden niet opgenomen in Qmails die worden verzonden vanaf het tabblad Groepsberichten.
In "Groepsbericht" kunt u bepaalde mensen niet uitsluiten - u stuurt een bericht naar alle leden van de unit (s).

U kunt 80 tekens gebruiken in de onderwerpregel van de e-mail. De maximale grootte van de hoofdtekst is 64 kilobytes (ongeveer 65.535 tekens als u alleen tekens van één byte gebruikt).

Naast het typen van een onderwerp en bericht voor uw Qmail, kunt u een bijlage aan uw Qmail toevoegen. Quinyx ondersteunt bijlagenamen van maximaal 80 tekens en een bestandsgrootte van maximaal 20 megabytes. Er zijn geen formaatbeperkingen bij het verzenden van een Qmail met bijlage vanuit Neo. Voeg een bijlage toe door op het volgende pictogram te klikken:

U kunt er ook voor kiezen om een leesbevestiging te ontvangen. Dit activeert een automatische Qmail die naar u wordt verzonden wanneer uw ontvanger uw Qmail opent. Als je meerdere ontvangers hebt geselecteerd, krijg je één leesbevestiging voor elke ontvanger die je Qmail opent. Om een leesbevestiging aan te vragen, klikt u op het volgende pictogram:

Als laatste keuze kunt u ervoor kiezen om uw Qmail als belangrijk te markeren. Als u een Qmail als belangrijk markeert, zien uw medewerkers de Qmail als een pop-up wanneer ze inloggen op de Quinyx mobiele app. Voor werknemers die web-punch gebruiken, verschijnt de Qmail de volgende keer dat ze inprikken. Om een Qmail als belangrijk te markeren, klikt u op het volgende pictogram:

Nadat u de tekst heeft toegevoegd en de gewenste selecties heeft gemaakt, klikt u op "Verzenden" om uw Qmail te verzenden.

Qmail in Schedule

Er zijn twee manieren om Qmails te verzenden vanuit Schedule.

Qmail van een ploeg

Als je een dienst bekijkt waaraan momenteel geen werknemer is toegewezen, kun je een Qmail naar een of meerdere werknemers sturen over deze dienst. Klik eenvoudig op het enveloppictogram links van het veld "Werknemer" in het dialoogvenster "Dienst bewerken" :

Het dialoogvenster "Qmail opstellen" wordt geopend en u kunt vanaf hier uw bericht maken en verzenden. Houd er rekening mee dat bij het openen van de "Compose Qmail" -weergave vanuit een ploeg als deze, de lijst met ontvangers een andere sorteerlogica en interface zal hebben, namelijk die van de toewijsbare vervolgkeuzelijst voor werknemers voor ploegendiensten.

Door toegang te krijgen tot de "Compose Qmail" -dialoog vanuit een niet-toegewezen dienst , worden de onderwerp- en berichtvelden vooraf gevuld met tekst die de ontvanger (s) aanmoedigt om de niet-toegewezen dienst te doen. Toegang tot dezelfde dialoog vanuit een toegewezen ploeg zal leiden tot lege onderwerp- en berichtvelden.

Qmail van bekeken medewerker (s)

Je kunt filters in Schedule gebruiken om een Qmail naar een specifieke subset van gebruikers in Quinyx te sturen.

Zie de release-opmerkingen van versie 0060 om vertrouwd te raken met Neo's schemafilters.

Volg gewoon deze stappen:

1. Maak uw keuze uit filterwaarden in Rooster, om bijvoorbeeld alleen alle medewerkers met "Vaardigheid" Duits weer te geven.
  2. Klik op het enveloppictogram boven de lijst met medewerkers in Rooster :
  1. Het dialoogvenster "Qmail opstellen" wordt nu geopend. Het veld "Ontvangers" wordt vooraf ingevuld met de medewerkers die momenteel zichtbaar zijn in Planning.
  2. Typ en stuur uw Qmail naar de geselecteerde ontvanger (s).

Qmail op groepsniveau

Qmail is beschikbaar op unit-niveau.

Je kunt geen district selecteren in de "groepselector" wanneer je een Qmail verstuurt. Je kunt echter Qmails naar een heel district sturen met de "Groepsbericht" -functionaliteit op eenheidsniveau en door alle eenheden te selecteren.

Als je bijvoorbeeld een accountmanager bent, heb je de mogelijkheid om het vakje "Alles selecteren" aan te vinken, waarna alle eenheden binnen de organisatie worden geselecteerd, waardoor je een Qmail naar de "hele organisatie" kunt sturen.