Versie 0131

Updated by Daniel Sjögren

Releasedatum 6 april 2022

Nieuwe functionaliteit

Beschikbaarheid

Met deze release voegen we meer functies toe voor onze nieuwe beschikbaarheidsfunctionaliteit. U kunt nu beschikbaarheid toevoegen, bewerken en verwijderen in onze webapplicatie.

Beschikbaarheid toevoegen

Om een nieuwe beschikbaarheid voor een medewerker toe te voegen, klikt u op het + -pictogram in de rechterbovenhoek en selecteert u Beschikbaarheid :

Er wordt een zijpaneel geopend en u kunt de beschikbaarheid voor een medewerker instellen:

Klik op Opslaan als je klaar bent, en de beschikbaarheid wordt opgeslagen voor de geselecteerde medewerker.

Bewerk beschikbaarheid

Om een bestaande beschikbaarheid te bewerken (toegevoegd door een manager of een medewerker), klikt u op het beschikbaarheidsobject in de planningsweergave en selecteert u het penpictogram om de beschikbaarheid te bewerken:

Klik op Opslaan als u klaar bent met de wijzigingen en het beschikbaarheidsobject wordt bijgewerkt.

Beschikbaarheid verwijderen

Als u een beschikbaarheidsobject van één medewerker wilt verwijderen, hoeft u alleen maar op de beschikbaarheid te klikken en op het prullenbakpictogram te klikken:

Er verschijnt een bevestigingsbericht en u kunt bevestigen dat u de beschikbaarheid wilt verwijderen.

Om beschikbaarheid toe te voegen, te bewerken en te verwijderen, heeft u schrijftoegang nodig op de beschikbaarheidsmachtiging.

Nieuwe optie voor urenregistratie voor urenregistratie van Time Tracker

Er is nu een optie in de Time Tracker opbouw gepuncteerde uren om de gepuncteerde uren x aantal maanden na de arbeidsdatum van de werknemer te laten tellen als optie op de bestaande mogelijkheid om het aantal maanden na de ingangsdatum van de overeenkomst te kiezen.

Markten en branches die met veel overeenkomstwijzigingen werken, kunnen nu een 'kwalificatieperiode' hebben die is gebaseerd op de begindatum van de werknemer in plaats van de begindatum van de overeenkomst.

Snelkopie voor Shift Types

Bij het configureren van ploegtypes kunt u nu eenvoudig een bestaand ploegtype kopiëren om snel een identieke kloon van de configuratie te maken:

Merk op dat hierdoor ook alle overgenomen subconfiguraties naar het specifieke ploegtype worden gekopieerd, inclusief alle geconfigureerde regels en taken voor het salaristype .
Personen > Werknemer heeft > Items in huidige weergaveschema filteroptie

Vanaf deze release kun je met de roosterfilters werknemers die geen roosteritems hebben - bijv. ploegen, taken, stoten, afwezigheden, afwezigheidsverzoeken, interessante mededelingen of onbeschikbaarheid - niet weergeven in je huidige weergave. U kunt dit doen door de optie Items in huidige weergave te gebruiken door naar Personen > Werknemer heeft te gaan. Houd er rekening mee dat wanneer u deze optie selecteert, alleen werknemers worden weergegeven die ten minste één item in de huidige weergave hebben. Afgezien van deze wijziging, is het gedrag van het veld van de werknemer niet veranderd en wordt nog steeds rekening gehouden met de mensen en/of schakelen in de geavanceerde filterinstellingen.

Deze functie lost een onderliggend probleem op waarover velen van jullie ons feedback hebben gegeven, namelijk:

“Als ik op dingen filter, vooral in secties of units met veel werknemers, is er meestal een werknemer die een planningsitem in de weergave heeft, gevolgd door meerdere zonder planningsitems, gevolgd door een of twee werknemers die een item hebben. Ik zou in deze gevallen graag de mogelijkheid willen hebben om alleen medewerkers te zien die een echt item hebben, dat zou een veel strakker beeld opleveren.”

Merk bijvoorbeeld op hoe de vele werknemers die het ploegentype niet hebben gefilterd in de eerste afbeelding hieronder, niet langer worden weergegeven omdat ze de Items in de huidige weergaveoptie hebben geselecteerd in het veld Medewerker heeft in de tweede afbeelding.

Updates en prestatieverbeteringen

Quinyx onthoudt - op accountniveau

Tot deze release heeft Quinyx de onderstaande schemaweergave-opties, filterselecties en statistieken per groep onthouden, dus wanneer u van groep wisselde, moest u uw filterselecties opnieuw toepassen als u wilde dat dezelfde werd gebruikt in elke groep waarnaar u navigeerde .

Vanaf deze release worden deze onthouden voor het hele account, wat betekent dat je door Quinyx-groepen kunt navigeren, en die selecties worden onthouden. De onderstaande tabel geeft aan wat er nu op accountniveau wordt onthouden:

Item

Mogelijke opties

Weergavemodus

Dag, week, maand, gewoonte

Datum (bereik)

Elke geselecteerde datum die overeenkomt met de bovengenoemde geselecteerde weergavemodus

Sorteren

Starttijd

Naam werknemer AZ

Naam werknemer ZA

verschil. van geplande/nominale uren in rekenperiode

Berekeningsperiode werknemerstatistieken

Geselecteerde periode

Planningsperiode

Saldo periode

Metriek

Geplande uren/Nominale uren

Gewerkte uren/Nominale uren

Verwachte uren/Nominale uren

Gewerkte uren/Uitgerolde uren

Metrische weergavemodus:

Totalen

In overleg

Kalenderweken

Weergave

Niet weergeven

Filter categorie

Mensen

Ploegen

Taken

stoten

Afwezigheden

Afwezigheidsverzoeken

Kennisgevingen van belang

onbeschikbaarheid

Selectie filterveld

Alle selecties in een van de velden in een van de bovenstaande categorieën

Of er statistieken worden weergegeven, welke variabelen zijn geselecteerd en welke weergavemodus voor statistieken is geselecteerd (som/tabel/grafiek), het wordt nog steeds opgeslagen op groepsniveau. Het verbeteren hiervan is een van onze topprioriteiten voor versie 0132.

Houd er rekening mee dat als u filtert op bijvoorbeeld een medewerker in Groep A en vervolgens naar Groep B gaat waarop die medewerker geen rol heeft en dus niet in het rooster kan verschijnen, die specifieke medewerker niet zal verschijnen als een filterselectie in Groep B. Momenteel wordt die selectie nog steeds meegeteld in het nummer dat u ziet op het filtertrechterpictogram in het schema van Groep B. We zijn van plan om dit binnenkort te verbeteren. Als u terug navigeert naar Groep A, verschijnt die medewerker als een filterveldselectie, net zoals u deze verliet. Het wordt ook weergegeven als u naar een andere groep navigeert waar die werknemer een rol heeft.

Opgeslagen weergaven werden al vóór versie 0130 op accountniveau opgeslagen, dus als je er een toepast in de ene groep, en je navigeert naar een andere, wordt diezelfde opgeslagen weergave daar ook toegepast.

Bugfixes

• Een probleem opgelost dat verhinderde het selecteren van een afwezigheidsschema bij het goedkeuren van een verlofaanvraag.
  • Een probleem met de weergave van planningsstatistieken opgelost waardoor het totale aantal uren in het midden van de tabelweergave werd weergegeven wanneer een dag een uur ontbrak vanwege zomertijd.
  • Er is een probleem opgelost met de geplande personeelsbezetting waarbij de personeelsbezetting op elk gepland uur veel hoger werd weergegeven dan eigenlijk had moeten zijn
  • Een probleem opgelost met kostenplaatsen en projecten die de verkeerde overerving hadden van subploegen, wanneer de functie "split punch on task" geactiveerd was.
  • Een probleem opgelost waarbij Reporting To niet werd bijgewerkt bij gebruik van wsdlUpdateEmployees .
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat er geen mintijd werd gegenereerd op de laatste dag van de berekeningsperiode wanneer er op die dag afwezigheid was.
  • Er is een probleem opgelost waarbij uitgesloten salaristypen afrondingsberekening niet uitsloten.
  • Er is een probleem opgelost met het rapport Geperforeerde uren waarbij alle uren werden geteld als productieve geperforeerde uren , zelfs als de ploeg een taak had die was ingesteld om niet als productieve uren te worden geteld.
  • Probleem opgelost met het rapport Gedetailleerd rooster met een onjuist overzicht van de UT in combinatie met dagregels op een feestdag.
  • Een probleem opgelost met betrekking tot inconsistente bewegingen bij het bewerken van de start-/eindtijd van een punch.
  • Een probleem opgelost dat verband hield met de keuze van de uitvoer van overuren bij het toevoegen van een ontbrekende punch.
  • Er is een probleem opgelost waarbij gebruikers met alleen-lezen toegang de volledige tag-informatie konden zien.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat een afwezigheidsschema geen dienst creëerde op de eerste dag van een afwezigheid, ondanks dat het afwezigheidsschema was ingesteld om een dienst te creëren op die specifieke weekdag.
  • Een bug gedeeltelijk opgelost door het selectievakje te verbergen voor salaristypen op feestdagen die zijn gemaakt door virtuele diensten. Dit wordt als verbeterpunt nader onderzocht.

Nieuwe HelpDocs-artikelen

REST API/webservices-updates

Bij gebruik van call api.quinyx.com/v2/forecasts/static-rules , worden de resultaten nu gepagineerd. Elke pagina retourneert standaard 20 resultaten, maar gebruikers kunnen het aantal geretourneerde per pagina wijzigen. De eerste reeks resultaten die wordt geretourneerd, is vanaf pagina één. Headers kunnen worden gebruikt om door verschillende pagina's te navigeren. Zie branie voor meer details.

SOAP API / Webservice-updates

Eindpunten worden verouderd en verwijderd

Er zijn momenteel geen eindpunten die zijn beëindigd en waarvan de verwijdering is gepland.

Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt hier nog meer informatie over webservices vinden .
We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens bij te houden en ervoor te zorgen dat de informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te garanderen en tegelijkertijd ons klanten- en gebruikersbestand uit te breiden, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen en dat betekent dat we een limiet voor gelijktijdige oproepen per klant tot 10 zullen afdwingen. U kunt antwoordcode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt en het wordt aanbevolen om een backoff-mechanisme voor opnieuw proberen te implementeren om de limiet af te handelen. Houd er rekening mee dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Wanneer u de komende jaren van SOAP naar Rest gaat, worden eventuele limieten in de API ingebouwd. Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties .

Geef ons je feedback!

We willen graag dat u ons product beoordeelt op G2, de toonaangevende softwarebeoordelingssite waar duizenden gebruikers beoordelingen schrijven over platforms en tools die ze op het werk gebruiken.

Wanneer gebruikers zoals jij reviews schrijven over Quinyx, helpt dit potentiële klanten en gebruikers de waarde van ons product te begrijpen. Dankzij reviews die we tot nu toe hebben ontvangen, zijn we uitgeroepen tot G2's beste HR-software 2022 .

We zouden uw recensie zeer op prijs stellen. Het duurt slechts ongeveer 5 minuten. En... om u te bedanken voor uw tijd, ontvangt u een Visa of Amazon eGift-kaart ter waarde van $ 25 (of gelijkwaardige lokale valuta).

Kies uit de onderstaande opties om het beoordelingsproces te starten: