Variabele instellingen, Displaygroepen & Prognoseconfiguraties

Updated by Leigh Hutchens

Op de pagina voor variabele instellingen kunt u uw prognoseconfiguraties en variabele weergaveopties maken en beheren, inclusief het toevoegen ervan aan weergavegroepen. Weergavegroepen beïnvloeden hoe variabelen worden weergegeven in de statistieken van de planning en het tabblad Prognose.

Als je naar Optimalisatie-instellingen > Variabelen > Variabele-instellingen gaat, krijg je een overzicht van al je configuraties, berekende en standaardvariabelen en waar ze momenteel worden weergegeven.

Alle variabelen die u op deze pagina maakt, worden niet weergegeven in het paneel Statistieken van de planning of het overzicht van de prognose totdat ze aan een weergavegroep zijn toegevoegd.

Als u al variabelen hebt gemaakt en een bestaande wilt bewerken, begint u de naam in het zoekvak te typen. Alle variabele instellingen die die letters bevatten, worden weergegeven.

Als dit de eerste keer is dat u naar deze pagina navigeert, ziet u alleen Quinyx-standaardvariabelen voor Kosten en Uren.

Door op de knop Toevoegen boven aan de pagina te klikken, krijgt u opties om nieuwe invoergegevens, prognoseconfiguratie, berekende variabele of optimale personeelsbezetting berekening toe te voegen.

Inputgegevens

Externe gegevens die via de API naar Quinyx worden verzonden. Vereist om een prognose te genereren.

Prognoseconfiguratie

Een configuratie die is ingesteld om te bepalen hoe een prognose wordt gegenereerd. Dit moet worden gekoppeld aan Inputgegevens. Quinyx gebruikt historische inputgegevens om te helpen bij het genereren van een voorspelling voor de toekomst.

Berekende variabele

Een variabele die wordt gegenereerd op basis van berekeningen die worden uitgevoerd tussen 2 of meer variabelen.

Optimale personeelsbezetting

Wordt gebruikt om een optimale personeelsbezetting te berekenen op basis van statisch en dynamische regels.

Inputgegevens

Prognose-invoergegevens zijn wat de personeelsbehoefte bepalen. Deze gegevens worden vanuit een extern systeem naar Quinyx gepusht.

Om invoergegevens toe te kunnen voegen, moet de module Prognose geactiveerd zijn voor uw organisatie en moet u de rol van accountmanager hebben

Door te kiezen om Inputgegevens toe te voegen, wordt het zijpaneel weergegeven dat de volgende informatie vereist:

Naam

Dit is de naam van de invoergegevens, bijvoorbeeld de driver die u wilt gebruiken. Bijvoorbeeld. Netto-omzet incl. BTW als dat de gegevens zijn die u wilt gebruiken in verband met deze driver.

RIABLE should be used as the External ID for the input data variable Net sales incl VAT. Resolutie

Hier kiest u welke resolutie u gebruikt voor het verzenden of gebruiken van uw gegevens op het laagste niveau. Als u één waarde per uur verzendt, moet u 60 minuten kiezen. Als u het per 15 minuten verzendt, moet u 15 minuten kiezen.

Resolutie kan niet op een later tijdstip worden gewijzigd, dus zorg ervoor dat u hier een waarde toevoegt die overeenkomt met de granulariteit van de gegevens die u gaat uploaden

Beschrijving

Dit is de beschrijving voor de invoergegevens om deze gemakkelijk te kunnen identificeren in de lijst met invoergegevens als u meerdere invoergegevens hebt.

Type

Dit is het type van de invoervariabele en voor configuratie- en statistisch gebruik in analytics moet het juiste type worden gebruikt dat overeenkomt met uw driver. Bijvoorbeeld, Netto omzet incl. BTW moet worden gekoppeld aan Netto omzet, terwijl Bruto omzet incl. TIP bruto omzet moet zijn.

Achtervoegsel

Momenteel niet gebruikt, maar zal in toekomstige weergaven de valuta of iets dergelijks weergeven.

Externe ID

Dit is de externe ID voor de invoergegevens. Dit is een van de items die een integrator nodig zou hebben om de juiste gegevens naar de juiste invoergegevens in Quinyx te uploaden. Bijvoorbeeld, in het datawarehouse voor het POS-systeem (point of sales) moet het overeenkomstige nummer voor Netto omzet incl. BTW worden gebruikt als de externe ID voor de invoergegevensvariabele Netto omzet incl. BTW

Zichtbaarheid

Dit bepaalt in welke weergavegroep(en) de invoergegevens worden weergegeven. Voor de standaardvariabelen die automatisch worden toegevoegd aan standaard weergavegroepen, zoals Kosten en Uren, en de Optimaal aantal werknemers-variabelen die worden toegevoegd aan de standaard weergavegroep Arbeid, heeft Quinyx een kleine maar belangrijke componentindicator in de Zichtbaarheid-invoer die deze standaard weergavegroepen weergeeft. Dit helpt gebruikers door informatie te geven of een variabele al deel uitmaakt van een standaard weergavegroep.

Weergeven in dashboard

Definieer of dit zichtbaar moet zijn in de dashboardweergave.

Opmerking: Variabelen met salarisberekeningen worden momenteel niet weergegeven in het dashboard.

Prognoseconfiguratie

Nadat u invoergegevens hebt gemaakt, kunt u nu een configuratie maken voor hoe toekomstige gegevens moeten worden geprognosticeerd.

U kunt dit doen door Prognoseconfiguratie te selecteren vanuit de knop Toevoegen bovenaan de pagina.

Om een prognoseconfiguratie toe te voegen/bewerken, moet de module prognose geactiveerd zijn voor uw organisatie en moet u de rol van accountmanager hebben

Door te kiezen voor het toevoegen van een prognoseconfiguratie wordt het zijpaneel gepresenteerd dat de volgende informatie vereist:

Naam

Dit is de naam van de prognose en hoe deze zal worden genoemd in roosterweergaven en andere relevante weergaven

Beschrijving

Een beschrijving van deze configuratie om deze gemakkelijk te kunnen identificeren als er veel configuraties zijn gemaakt

Externe ID

Een ID voor verwijzing naar deze specifieke prognoseconfiguratie bij gebruik van de API

Variabele

Hier kiest u welke invoergegevens moeten worden gebruikt. U kunt meerdere configuraties hebben voor dezelfde invoergegevens

Gegevensalgoritmen

Hier definieert u welke algoritmen moeten worden gebruikt. Momenteel zijn de volgende beschikbaar:

• Vorig jaar dezelfde dag
    • Dit zal de gegevens van vorig jaar gebruiken voor de meest vergelijkbare dag van de week. Bijvoorbeeld, bij het maken van een voorspelling voor vrijdag 2019-09-06 zal de logica één jaar terugkijken en die vrijdag vinden. In dit voorbeeld is dat 2018-09-07
  • Externe voorspelling
    • Dit wordt gebruikt door derden om een prognose in Quinyx te pushen. Dit wordt ook gebruikt door Quinyx A.I.

Modifier %

Hiermee kunt u een Vorig jaar dezelfde dag-algoritme wijzigen met +/- %

Zichtbaarheid

Bepaalt in welke weergavegroep(en) de invoergegevens worden weergegeven.

Dashboard

Definieer of dit zichtbaar moet zijn in de dashboardweergave.

Berekende variabelen

Berekende variabelen verwijzen naar een variabele die is samengesteld uit een berekening tussen twee andere variabelen, standaard of invoergegevens.

Door te kiezen om een berekende variabele toe te voegen, wordt het zijpaneel gepresenteerd dat de volgende informatie vereist:

Naam

De naam van uw berekende variabele en hoe deze wordt gepresenteerd in verschillende weergaven.

Beschrijving

De beschrijving van uw berekende variabele die zichtbaar zal zijn in het systeem als referentie naar de berekende variabele.

Externe ID

Een ID voor verwijzing naar deze specifieke variabele bij gebruik van de API

Formule

Hier definieert u de berekening van uw variabele.

Primaire invoer

De primaire invoer is de eerste variabele die u wilt gebruiken voor uw berekening. U kunt kiezen uit de standaardvariabelen en ook uit prognosevariabelen en configuraties als u Neo Forecast hebt geactiveerd voor uw organisatie. Dit zal de invoergegevens zijn vóór de operator.

Aangepaste invoer

Hiermee kunt u een specifiek cijfer toevoegen aan de aangepaste variabelevergelijking in plaats van een tweede variabele. Let op dat er geen berekening zal worden uitgevoerd als de gegevens op de primaire invoer 0 zijn. OPMERKING: deze berekeningen worden uitgevoerd op de resolutie die is ingesteld voor uw invoergegevens; 5 minuten, 15 minuten, 30 minuten, 60 minuten.

Operator

De operator bepaalt wat er moet gebeuren met de gegevens die u kiest om een berekende variabele mee te maken. De beschikbare operators zijn:

• Opgedeeld door
  • Percentage van
  • Min
  • Plus
  • Vermenigvuldigd met

Secundaire invoer

De secundaire invoer is de tweede variabele die u voor uw berekening wilt gebruiken. U kunt kiezen uit de standaard variabelen en ook uit Prognose variabelen en configuraties als u Neo Forecast hebt geactiveerd voor uw organisatie. Dit zal de invoer zijn na de operator.

Zichtbaarheid

Bepaalt in welke weergavegroep(en) de invoerdata worden weergegeven.

Weergeven in dashboard

Definieer of dit zichtbaar moet zijn in de dashboardweergave.

Opmerking: momenteel worden variabelen met salariskostenberekeningen niet getoond in het dashboard.

Voorbeeld van een berekende variabele

Voorspelde verkoop per ingeroosterd uur per persoon is een veelgebruikte KPI binnen veel verticale markten.

Om zo'n variabele te maken, moet u een prognose hebben geconfigureerd om een voorspelde verkoopwaarde te hebben. Quinyx kan deze voorspelling automatisch genereren met behulp van AI - waarbij uw organisatie de werkelijke verkoopgegevens verstrekt. Lees meer over Algoritmes en voorspellingen hier.

Om die variabele toe te voegen, selecteert u in de dialoog Nieuwe variabele toevoegen:

• Primair Invoer: Voorspelde verkoop
  • Operator: Gedeeld door
  • Secundaire invoer: Geplande uren

Voorbeeld van een berekende variabele met meerdere operators

We zullen dit wilde voorbeeld gebruiken om te laten zien hoe meerdere bewerkingen worden berekend.

De berekening wordt uitgevoerd waarbij de totalen van elke bewerking worden gebruikt in de volgende bewerking. Met behulp van het screenshot-voorbeeld hieronder zou de berekening als volgt worden uitgevoerd:

Optimaal aantal uren + Geplande uren = x

x + Gewerkte uren = y

y + Aangepaste invoer = z

z / aangepaste invoer = uitvoer weergegeven in de GUI

Bekijk berekende variabelen in het dashboard

Een berekende variabele heeft een aparte grafiek in het Quinyx-dashboard. Het zal nog steeds de opties hebben om de huidige dag, huidige week en huidige maand te selecteren - op dezelfde manier als de bestaande widgets in het dashboard van vandaag

Bekijk berekende variabelen in het prognoseoverzicht

De berekende variabele moet worden toegevoegd aan een weergavegroep om op de Prognose overzicht pagina te worden weergegeven.

Selectie van aggregatietype op variabelen

U hebt de mogelijkheid om het aggregatietype te selecteren op invoergegevens, Prognoseconfiguratie of Optimal Headcount variabelen op de pagina Variabele instellingen. Bij het selecteren van het aggregatietype kunt u kiezen tussen Gemiddelde en Som voor elke variabele Som

• Wanneer Som is geselecteerd, worden er geen wijzigingen aangebracht in de huidige berekeningen van de geaggregeerde gegevens Gemiddelde
  • Wanneer Gemiddelde is geselecteerd, toont Quinyx in plaats van de dagelijkse totalen de dagelijkse gemiddelden. Hetzelfde geldt bij het bekijken van gegevens in de dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse weergave. Het gemiddelde wordt berekend door rekening te houden met de waarden van elke bucket met bestaande gegevens en vervolgens het gemiddelde te berekenen op basis van het aantal buckets Voor Prognoseconfiguratievariabelen is het aggregatietype standaard hetzelfde als het aggregatietype dat is geselecteerd voor de onderliggende invoergegevens.

Standaard hebben alle bestaande invoergegevens, Prognoseconfiguratie- of Optimal Headcount-variabelen Som

als hun aggregatietype, en als zodanig worden er geen aanpassingen gemaakt aan de huidige aggregatieberekeningen. Wanneer u een nieuwe variabele toevoegt, hebben invoergegevensvariabelen standaard Som als aggregatietype Terwijl Optimal Headcount variabelen standaard de geselecteerde aggregatietype Gemiddelde hebben.

Optimal Headcount Variabelen

Klanten die statische en dynamische regels gebruiken in combinatie met hun prognosegegevens om een optimale personeelsbezetting te genereren, moeten een Optimal Headcount Variabele maken die is gekoppeld aan die regels.

Om een optimale personeelsbezetting te krijgen, moet u eerst statisch of dynamisch regels definiëren in uw groepsinstellingen.

Ga naar Toevoegen > Optimal Headcount:

Gebaseerd op

Op welke set regels moet de berekening van de optimale personeelsbezetting worden gebaseerd - hier ziet u automatisch alle prognoseconfiguraties die zijn gemaakt en die statische of dynamische regels hebben. In de toekomst zullen we ondersteuning toevoegen voor alleen statische regels. Zodra de variabele is gemaakt, wordt de berekening automatisch uitgevoerd.

Naam

Hoe u uw Optimal Headcount Variabele wilt noemen

Beschrijving

Een beschrijving van deze variabele om deze gemakkelijk te kunnen identificeren

Zichtbaarheid

Bepaalt in welke weergavegroep(en) de invoergegevens worden weergegeven

De Optimal headcount variabele wordt nu weergegeven in uw variabelenlijst binnen de weergavegroep waaraan u deze hebt toegewezen, of als niet-gegroepeerd als u deze nog niet hebt toegewezen. Houd er rekening mee dat u deze aan een weergavegroep moet toewijzen om de optimale personeelsbezetting berekening te kunnen bekijken in de planning statistieken.

Weergavegroepen

Alle variabelen die u op deze pagina maakt, worden niet weergegeven in het planning statistieken paneel of het prognose overzicht totdat ze aan een weergavegroep zijn toegevoegd. Weergavegroepen worden beheerd vanaf deze pagina. Als u variabelen hebt die niet tot een weergavegroep behoren, ziet u een waarschuwing verschijnen in de rechterbovenhoek van de pagina waarin wordt aangegeven dat u niet-gegroepeerde variabelen hebt.
We hebben enkele verbeteringen aangebracht door de standaard zichtbaarheid op de voorspellingspagina in te stellen voor alle nieuw aangemaakte variabelen, maar onzichtbaar te houden op de planningspagina, omdat niet alle variabelen zichtbaar moeten zijn.

Weergavegroepen zijn een manier om invoergegevens, standaardvariabelen, optimale personeelsbezetting variabelen en berekende variabelen in één groep te groeperen, zodat ze samen worden weergegeven op grafieken en tabellen binnen de Prognose Overzicht en binnen de Planning Statistieken.

Quinyx heeft standaard twee weergavegroepen: Kosten en Uren. We hebben ook een derde standaard weergavegroep genaamd Arbeid, die automatisch wordt toegevoegd als je een optimale headcount aanmaakt met behulp van de functionaliteit Optimale headcount & arbeidsnormen - NIEUW. U kunt de variabelen in deze groepen nog steeds beheren. Lees verder om te leren hoe dit in zijn werk gaat.

Om een nieuwe weergavegroep te maken, klikt u op Beheer Weergavegroepen bovenaan de pagina.

Dit opent een venster met alle huidige weergavegroepen. Klik op de + om een nieuwe groep te maken:

Voer de naam van uw nieuwe weergavegroep in en selecteer welke variabelen u samen in deze groep wilt weergeven en klik op Volgende:

Op de volgende pagina kunt u kiezen welke variabelen u zichtbaar wilt maken in planning statistieken en het prognose tabblad. Klik op Toepassen om uw wijzigingen op te slaan.

Uw nieuwe groep is aangemaakt en wordt nu weergegeven in de lijst met beheerbare weergavegroepen.

U kunt de naam bewerken door te klikken op Beheer Weergavegroepen > vervolgens het potlood, of u kunt de weergavegroep verwijderen door op het prullenbakpictogram te klikken.

Door op het penpictogram te klikken, kunt u de variabelen bewerken die u wilt weergeven in de weergavegroep. Onthoud dat de variabelen die u hier selecteert samen worden weergegeven op grafieken en tabellen.

Als u kostengerelateerde variabelen toevoegt aan een weergavegroep, moeten gebruikers de toegangsrechten hebben ingeschakeld voor het bekijken of bewerken van kosten om deze variabele te kunnen zien. Als ze deze toegangsrechten niet hebben ingeschakeld, wordt de variabele verborgen in de weergavegroep.

U kunt nu naar de Planning of Prognose tabbladen navigeren om de variabelen binnen de weergavegroepen te bekijken en te beheren

Goed om te weten: Basisrooster variabelen zijn alleen zichtbaar in de Basisrooster statistieken, niet in de Planning statistieken of Prognose

Weergavegroepen in Planning statistieken:

Weergavegroepen in Prognose: