Variabele instellingen en weergavegroepen

Updated 15/12/20 by Leigh Hutchens

Op de pagina met variabeleninstellingen kunt u bepalen welke variabelen worden weergegeven op het dashboard , in planningsstatistieken en in het prognoseoverzicht . Op deze pagina kunt u ook uw variabele displaygroepen aanmaken.

Weergavegroepen zijn een manier om invoergegevens , standaardvariabelen en berekende variabelen in één groep te groeperen, zodat ze samen worden weergegeven in grafieken en tabellen in het prognoseoverzicht .

Ga om te beginnen naar Accountinstellingen> Variabeleninstellingen.

Groepen weergeven

Het eerste dat opvalt, is dat u niet-gegroepeerde variabelen heeft. Dit gebeurt wanneer u nieuwe invoergegevens , standaardvariabelen of berekende variabelen hebt gemaakt en deze nog niet aan een groep hebt toegewezen.

U hoeft geen variabelen aan een groep toe te wijzen; Niet-gegroepeerde variabelen worden echter pas op het prognoseoverzicht weergegeven als ze aan een weergavegroep zijn toegevoegd.

U zult ook opmerken dat Quinyx standaard standaardvariabelen met betrekking tot kosten en uren heeft gegroepeerd in hun eigen weergavegroepen.

Beheren van weergavegroepen

U kunt een nieuwe weergavegroep maken door in de rechterhoek op Beheer weergavegroepen te klikken.

Hierdoor wordt een venster geopend met alle huidige weergavegroepen. Klik op de + om een nieuwe groep aan te maken:

Voer uw nieuwe weergavegroepnaam in en klik op Opslaan:

Uw nieuwe groep is aangemaakt en wordt nu weergegeven in de lijst met beheerbare weergavegroepen. U kunt nu de naam bewerken door op het potlood te klikken, of u kunt de weergavegroep verwijderen door op de prullenbak te klikken:

Door op het potloodpictogram te klikken, kunt u de variabelen bewerken die u in de weergavegroep wilt weergeven. Onthoud dat de variabelen die u hier selecteert, samen in grafieken en tabellen worden weergegeven. In dit voorbeeld hebben we ervoor gekozen om een invoergegevens (verkoopinvoergegevens) , een berekende variabele (salaris%) en een standaardvariabele (geplande uren incl. Afwezigheid) toe te voegen:

Als u kostengerelateerde variabelen toevoegt aan een weergavegroep, moeten gebruikers het toegangsrecht hebben ingeschakeld om kosten te bekijken of te bewerken om deze variabele te kunnen zien. Als ze dit toegangsrecht niet hebben ingeschakeld, wordt de variabele verborgen binnen de weergavegroep.

Zodra u op Opslaan klikt, is uw weergavegroep nu zichtbaar op de pagina Variabeleninstellingen.

Variabel zicht

Naast elke variabele ziet u een pictogram dat aangeeft of deze al dan niet zichtbaar is in Schedule Statistics, Dashboard of Forecast Overview:

Door op de variabelenaam te klikken, worden de weergave-instellingen voor deze variabele geopend:

Hier kunt u de variabele toevoegen aan extra groepen onder de kop Weergavegroepen en kiezen waar de variabele zichtbaar moet zijn: planningsstatistieken, dashboard en / of prognoseoverzicht.

Op het prognoseoverzicht kunnen we nu zien dat de twee standaard displaygroepen (uren en kosten) en de nieuw aangemaakte displaygroep allemaal selecteerbaar zijn. De variabelen die we aan de aangepaste weergavegroep hebben toegevoegd, worden ter vergelijking zowel in de grafiek als in de tabel weergegeven.

Invoergegevens en berekende variabelen moeten aan een weergavegroep worden toegevoegd om in het prognoseoverzicht te worden weergegeven.