Inleiding - Samenwerkingsgroepen voor AIO FLP

Updated by Daniel Sjögren

Wat zijn Samenwerkingsgroepen?

Samenwerkingsgroepen zijn ontworpen om de opzet van klanten met een onbeperkte geografische hiërarchie binnen het Quinyx All-In-One (AIO) platform mogelijk te maken.

Dit stelt Frontline Portal-klanten met organisatorische hiërarchieën die dieper gaan dan 4 niveaus in staat om het AIO-platform te gaan gebruiken, net zoals mogelijk is voor zelfstandige Frontline Portal-klanten vandaag de dag.

Verschillen tussen Frontline Portal (FLP) en Quinyx WFM

Het belangrijkste verschil tussen FLP en WFM is dat, terwijl FLP kijkt naar de hiërarchische locatie van een gebruiker d.w.z. hun positie in de boom, WFM gebruikers heeft die zich bevinden in een afgevlakte structuur (allemaal op unitniveau) en de hiërarchische positie bepaalt via machtigingen. En, zoals eerder vermeld, is de WFM-organisatiehiërarchie beperkt tot 4 niveaus - dit is niet voldoende voor sommige FLP-klanten.

Met deze functionaliteit op zijn plaats, zal Frontline Portal in staat zijn om de hiërarchische locatie van een gebruiker te bepalen op basis van de samenwerkingsgroepen die door de klant zijn opgezet.

Door deze Samenwerkingsgroep te creëren U creëert effectief een overlay laag op de traditionele WFM-opstelling. Dit biedt een eenvoudige en alternatieve manier waarop een gebruiker inhoud kan verspreiden binnen het AIO productaanbod dat doorbreekt enkele van de beperkingen/regels van de WFM Organisatiehiërarchie.

Dat wil zeggen, in vergelijking met de WFM Organisatiehiërarchie, stellen de Samenwerkingsgroepen:

1. in staat om de creatie van meerdere rootniveaus (in plaats van beperkt te zijn tot 1);
  2. in staat om de creatie van oneindige hiërarchieniveaus (in plaats van beperkt te zijn tot 4);
  3. in staat om werknemers te koppelen aan elk hiërarchieniveau (in plaats van alleen units + secties);
  4. in staat om groepen te koppelen buiten hun statische organisatie;

Als zodanig biedt dit een alternatieve manier om aangepaste hiërarchieën op te zetten voor AIO klanten op een flexibelere manier.

Hoe Samenwerkingsgroepen zich verhouden tot de WFM Organisatiehiërarchie

Het is belangrijk om te verduidelijken dat Samenwerkingsgroepen niet vervangen de WFM-gebaseerde Organisatiehiërarchie. De Organisatiehiërarchie blijft de hoofd met betrekking tot hoe en waar een klant gebruikers aanmaakt, groepen definieert, rollen bepaalt en het permissieschema voor hun organisatie vaststelt, is vereist voor klanten die werken binnen de Quinyx-opstelling.

Dat gezegd hebbende, vanuit het perspectief van het Frontline Portal zijn er meerdere technische beperkingen aan de WFM-organisatiehiërarchie, waardoor deze ongeschikt is voor klanten die FLP willen gebruiken.

Als voorbeeld - FLP geeft gebruikers de optie om middelen te verdelen op basis van 'groepstype', maar er is geen dergelijk concept in WFM etc.

En dus zijn deze Samenwerkingsgroepen - opnieuw - alleen te gebruiken voor AIO klanten als een manier voor hen om complexere hiërarchische opstellingen te creëren dan we momenteel ondersteunen.

De eerste stap bij het configureren van de opstelling van een klant - of ze nu FLP, WFM of iets daartussenin gebruiken, is nog steeds om te beginnen met het configureren van hun organisatie in de Quinyx Accountinstellingen.

Zodra de gebruikers van een klant zijn aangemaakt en toegewezen aan een unit, zijn deze gebruikers/units vervolgens klaar om te worden gekoppeld aan Samenwerkingsgroepen.

Details over precies hoe deze "eerste stap" werkt, en hoe werknemers aan groepen te koppelen met behulp van de Organisatiehiërarchie, can be found hier.

Voorconfiguratie

Klanten die Frontline Portal gebruiken in het AIO-platform moeten hun configuratie instellen op de volgende plaatsen:

• WFM Organisatiebeheer
    • Individuele gebruikers moeten elk worden toegewezen aan een unit in de WFM-organisatiehiërarchie.
Let op dat FLP geen ondersteuning biedt voor individuele gebruikers die aan meerdere groepen zijn toegewezen, een gebruiker moet slechts in één samenwerkingsgroep voorkomen. Er is momenteel geen validatie om technisch te voorkomen dat een beheerder gebruikers aan meerdere units toevoegt - er moet begeleiding worden gegeven om dit af te raden.
  • Samenwerkingsgroepen
    • Hiërarchische structuur opgebouwd, zoals vandaag de dag in FLP standalone, d.w.z. ouder-/kindorganisatiegroepen georganiseerd in een hiërarchische boomstructuur.
    • WFM-units en/of individuele gebruikers aan elke samenwerkingsgroep.
    • Aan elke samenwerkingsgroep moet een "Groepstype" label worden toegewezen, zoals vandaag de dag in de FLP standalone, bijv. Groepstype = Winkel.
Het is mogelijk om een lege samenwerkingsgroep te hebben.

All-In-One (AIO) Frontline Portal-klanten moeten worden ingesteld met samenwerkingsgroepen naast de 'WFM Organisatiehiërarchie', ongeacht de diepte van hun hiërarchische structuur.

Aanvullende informatie over "hoe content te distribueren in het FLP-portaal" is te vinden hier. Let op dat dit Samenwerkingsgroepen initiatief eigenlijk niets verandert vanuit het perspectief van de gebruiker; het geeft alleen extra flexibiliteit in hoe een gebruiker zijn Samenwerkingsgroep hiërarchieën kan maken en beheren.