Versie 0113

Updated by Maria Lindberg

Releasedatum 28 juli 2021

Nieuwe functionaliteit

Planning

Standaardsortering voor API's

We hebben standaard alfanumerieke sortering toegevoegd aan alle vervolgkeuzelijsten voor Planning.

Vaardigheidsvalidatie op taakniveau

Quinyx heeft nu vaardigheidsvalidatie op taakniveau in Schema, zodat een manager op de hoogte wordt gebracht als een werknemer geen vaardigheid heeft die vereist is voor de taak die is toegewezen aan de geselecteerde ploegendienst. De manager heeft de mogelijkheid om de waarschuwing goed te keuren of te weigeren:

Wijzig planningsweergave

U kunt nu eenvoudig de dag-, week-, maand- en aangepaste weergaven wijzigen door op de pictogrammen linksboven in het schema te klikken in plaats van de weergave in het vervolgkeuzemenu te selecteren:

Icoon voor boekingsverzoeken

We hebben een nieuw pictogram met een zwaaiende hand toegevoegd om boekingsverzoeken voor niet-toegewezen diensten gemakkelijker aan te geven:

Shift boekingen

Quinyx toont nu boekingsverzoeken bovenaan de slimme lijst wanneer u op een niet-toegewezen dienst klikt:

Verlengde afwezigheidslimiet

We hebben de maximale afwezigheidslimiet verhoogd van 12 maanden naar 24 maanden:

Basisschema

Vaardigheidsvalidatie op taakniveau

Quinyx heeft nu vaardigheidsvalidatie op taakniveau in het basisschema, zodat een manager op de hoogte wordt gebracht als een werknemer geen vaardigheid heeft die vereist is voor de taak die is toegewezen aan de geselecteerde ploegendienst. De manager kan de waarschuwing goedkeuren of afwijzen:

Bij het uitrollen van een basisrooster wordt een manager nu op de hoogte gebracht als een medewerker niet over de nodige vaardigheden beschikt die nodig zijn voor een taak die is toegewezen aan een ploeg die wordt uitgerold. De manager kan de waarschuwing goedkeuren of afwijzen:

Updates en prestatieverbeteringen

• Functionaliteit toegevoegd om alle weergave-opties in de zijbalk van het Prognoseoverzicht aan te passen.
  • Functionaliteit toegevoegd om geschiktheidsregels voor feestdagen op overeenkomstsjablonen te kunnen definiëren. Geschiktheidsregels moeten nog steeds worden gemaakt via de SOAP API, maar met deze functionaliteit kunnen ze worden gedefinieerd op geselecteerde overeenkomstsjablonen via de Quinyx GUI.

Bugfixes

• Een probleem met de berekening van een pauze in het basisschema opgelost waarbij geen pauze werd ingesteld als een dienst om 00:00 uur begon.
  • Een probleem met het basisschema opgelost dat een waarschuwing gaf voor overlappende diensten toen de dienst opnieuw werd uitgerold.
  • Een weergaveprobleem opgelost waardoor het kalendervak in de tijdkaart werd afgesneden door de Time Tracker-transactietabel.
  • Er is een probleem opgelost waarbij pauzetijden tijdens een dienst in sommige gevallen anders werden weergegeven op een pc dan op een MAC.
  • Een probleem opgelost met betrekking tot wsdlUpdateShifts bij het verzenden van een ongeldige ScheduleId.
  • Correctie op geperforeerde urenrapport, in sommige gevallen, met verkeerde uren wanneer ploegendienst en punch twee kalenderdagen overlappen.
  • Correctie van de rapportwaarden voor geperforeerde uren is in sommige gevallen verschillend van de tijdkaart.
  • Correctie van Time Tracker wanneer de configuratie is ingesteld om het saldo op de opgegeven dag van het jaar te bekijken.
  • Er is een probleem opgelost waardoor sommige gebruikers het rapport Afwezigheidspercentage niet konden genereren.

Nieuwe HelpDocs-artikelen

REST API/webservice-updates

Geen op dit moment.

SOAP API / webservice-updates

Geen op dit moment.

Eindpunten worden verouderd en verwijderd

De volgende SOAP API-eindpunten worden stopgezet en verwijderd uit Quinyx WFM augustus 2021. Ze zijn nu al vervangen door REST API-eindpunten voor Quinyx Forecast of zijn verouderd. Lees meer over Quinyx Voorspelling en de verbeterde functionaliteit hier en over de nieuwe REST API's hier .

6.2 wsdlGetForecasts

6.3 wsdlUpdatePrognoses

6.5 wsdlGetMonthlyView

6.6 wsdlUpdateForecastV2

6.8 wsdlUpdatePrognosesV3

6.4 wsdlGetSalesData

6.9 wsdlGetSalesDataV2

6.7 wsdlGetOptimalPersoneel

4.6 wsdlUpdateAdminGroupRelationships <- niet van toepassing op Quinyx WFM

Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt hier nog meer informatie over webservices vinden .
We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens bij te houden en ervoor te zorgen dat de informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te garanderen en tegelijkertijd ons klanten- en gebruikersbestand uit te breiden, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen en dat betekent dat we een limiet voor gelijktijdige oproepen per klant tot 10 zullen afdwingen. U kunt antwoordcode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt en het wordt aanbevolen om een backoff-mechanisme voor opnieuw proberen te implementeren om de limiet af te handelen. Houd er rekening mee dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Wanneer u de komende jaren van SOAP naar Rest gaat, worden eventuele limieten in de API ingebouwd. Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.