Versie 0130

Updated by Daniel Sjögren

Releasedatum 23 maart 2022

Nieuwe functionaliteit

Beschikbaarheid - Mobiele applicaties

Mobiele apps

We hebben de mogelijkheid voor onze gebruikers geïmplementeerd om hun eigen beschikbaarheidsuren te zien, aan te maken, te bewerken en te verwijderen in onze mobiele apps. Voor de mobiele apps is de toestemming voor beschikbaarheid standaard uitgeschakeld en moet deze worden ingeschakeld onder Toestemmingen voor mobiel en personeelsportal in web.quinyx.com . Informatie over de beschikbaarheidsfunctionaliteit vindt u hier .

De nieuwe beschikbaarheidsfunctionaliteit is niet hetzelfde als de beschikbaarheid die is ingesteld op de overeenkomstenpagina, namelijk de contractbeschikbaarheid.

Voor dit eerste deel zult u, in de web applicatie, in staat zijn om beschikbaarheid ingediend door medewerkers te bekijken (lees hier meer over hoe ze dat kunnen doen), een shift toe te wijzen via de beschikbaarheid, de permissies voor de beschikbaarheidsfunctie te beheren en de minimaal vereiste beschikbaarheidsuren per week te configureren (die zichtbaar zullen zijn in de mobiele app voor de medewerkers). In toekomstige releases zullen meer functies met betrekking tot beschikbaarheid worden toegevoegd, dus blijf op de hoogte!

Beschikbaarheid- Webapplicatie

In deze release nemen we het eerste deel van onze nieuwe functie voor het beheren van beschikbaarheid op!

Beschikbaarheid is een manier voor gebruikers van mobiele apps om hun managers te laten weten wanneer ze beschikbaar zijn om te werken. Het is ook mogelijk voor managers om beschikbaarheid toe te voegen/bewerken/verwijderen, een ploeg via de beschikbaarheid toewijzen aan een ploeg, herinneringen verzenden over het indienen van beschikbaarheid, beschikbaarheidsstatistieken bekijken en beschikbaarheid gebruiken als een factor bij automatisch plannen/automatisch toewijzen. Lees hier meer over hoe Beschikbaarheid binnen Auto Assign werkt en Beschikbaarheid binnen Auto Schedule hier .

Beschikbaarheid binnen Auto Schedule en Auto Assign is pas beschikbaar op 31 maart 2022

Voor dit eerste deel kun je in de webapplicatie de door medewerkers ingediende beschikbaarheid inzien (lees hier meer over hoe ze dat kunnen doen), een dienst toewijzen via de beschikbaarheid en de rechten voor de beschikbaarheidsfunctie beheren. In toekomstige releases zullen meer functies met betrekking tot beschikbaarheid worden toegevoegd, dus houd ons in de gaten!

De beschikbaarheidsfunctionaliteit is gebruiksvriendelijker en ondersteunt meer gebruiksscenario's dan onze huidige functie "Belangstelling", dus we raden al onze gebruikers aan om zo snel mogelijk over te schakelen naar beschikbaarheid. Een functie die beschikbaarheid ondersteunt, is het converteren van een beschikbaarheidsentiteit naar een dienst in de planningsweergave in web. We ondersteunen ook secties met beschikbaarheid en multi-selectie van zowel eenheden als secties bij het creëren van beschikbaarheid als gebruiker.
Rechten

Standaard is de toestemming voor beschikbaarheid ingesteld op Geen toegang voor iedereen. Als u deze functie wilt gebruiken, gaat u naar Accountinstellingen > Rolbeheer waar u een nieuwe machtiging vindt met de naam Beschikbaarheid :

Hier kunt u beslissen of de geselecteerde rol geen toegang (standaard), leestoegang of schrijftoegang moet hebben:

• Geen toegang: Niets gerelateerd aan beschikbaarheid zal zichtbaar zijn in de applicatie.
  • Leestoegang: Managers kunnen alle informatie over beschikbaarheid zien.
  • Schrijftoegang: Managers kunnen alles met betrekking tot beschikbaarheid toevoegen, bewerken en verwijderen.
Merk op dat we in deze eerste versie toevoegen, bewerken en verwijderen niet ondersteunen. Dit zal worden opgenomen in een toekomstige release.
Bekijk beschikbaarheid

Nadat de medewerkers de beschikbaarheid hebben ingediend, wordt de beschikbaarheid weergegeven als nieuwe planningsitems in de planningsweergave. U ziet de begin- en eindtijd van de ingediende beschikbaarheid en wanneer u op een beschikbaarheid klikt, ziet u details zoals sectie, eenheid en opmerking:

Maak van beschikbaarheid een shift

Wanneer u op een beschikbaarheidsitem klikt, ziet u een gedetailleerd overzicht met een knop genaamd Dienst toevoegen :

Als u op Ploeg toevoegen klikt, wordt het normale paneel Ploeg toevoegen geopend en kunt u eenvoudig een ploeg toevoegen die overeenkomt met de ingediende beschikbaarheid van de werknemer:

Nadat de dienst is gemaakt, wordt deze weergegeven in de planningsweergave en kunt u nog steeds de beschikbaarheid zien:

Houd er rekening mee dat opties om beschikbaarheid uit te sluiten of op te nemen in de planningsweergave in een van de toekomstige releases aan onze filters zullen worden toegevoegd.

Minimum vereiste uren beschikbaarheid per week

In sjablonen van overeenkomsten en persoonlijke overeenkomsten is een nieuw veld toegevoegd met de naam minimum vereiste beschikbaarheidsuren per week. Het veld is geplaatst onder de sectie genaamd werktijden en periodes.

Wanneer u een getal in dat veld heeft ingesteld zal dit zichtbaar zijn voor de medewerkers in de mobiele app wanneer zij beschikbaarheid toevoegen. Als ze geen uren hebben toegevoegd die overeenkomen met het aantal dat op de overeenkomst is ingesteld, zullen ze hiervan op de hoogte worden gebracht door een rood nummer en tekst onder in het scherm.

Configuratie PDF-formulier

Met deze release hebben we ondersteuning toegevoegd voor het beheren van PDF-formulierconfiguraties.

Toevoegen, bewerken, verwijderen

Onder Accountinstellingen > Formulieren > PDF-formulieren kunt u bestaande PDF-formulieren rechtstreeks uploaden en beheren in Quinyx:

De maximale bestandsgrootte voor een PDF-formulier is 20 MB.

Updates en prestatieverbeteringen

Geplande personeelsbezetting in aanmerking genomen door Schemafilters

Vanaf deze release worden alle toegepaste planningsfilters meegenomen in de variabele Geplande personeelsbezetting , net als voor andere variabelen. In de grafiekmodus van de statistieken kunt u verwachten dat de filtering plaatsvindt op de resolutie die u heeft gedefinieerd (dit kan op elk moment tussen 5 en 60 minuten zijn).

Merk op dat de bovengenoemde variabele in eerste instantie alleen zichtbaar is in Schema als deze in Accountinstellingen > Statistieken > Variabele-instellingen is toegevoegd aan een weergavegroep en die weergavegroep is ingesteld om zichtbaar te zijn in het schema.

Punch mist waarschuwing verplaatst naar Schema filters' Ploegen > Waarschuwingen

Vanaf deze release verplaatsen we de waarschuwing Punch ontbreekt . Deze waarschuwing is alleen zichtbaar als het selectievakje in Accountinstellingen > Overeenkomsten > Waarschuwingen > Tijd ontbreekt voor een dienst is aangevinkt. Voor deze release filterde je op deze waarschuwing in Schedule met behulp van het veld Punch > Warnings . Vanaf nu filter je erop met behulp van de Shifts > Warnings -filters. De reden voor deze wijziging is deels technisch - wat betekent dat een langetermijnoplossing waarbij deze waarschuwing via dit veld wordt geselecteerd, het risico op bugs en andere onderhoudsproblemen zal verminderen - maar de reden is ook conceptueel; deze waarschuwing is wel van toepassing op ploegen, aangezien deze alleen wordt weergegeven als er een ploeg is (met eindtijd in het verleden) die geen slag heeft.

Houd er rekening mee dat we voor al uw opgeslagen weergaven die die selectie gebruiken, ze bijwerken om deze wijziging weer te geven, zodat u deze opgeslagen weergaven kunt blijven gebruiken zonder iets te hoeven wijzigen vanwege de wijziging die we in deze release hebben aangebracht.

Bugfixes

• Er is een probleem opgelost waarbij een foutmelding werd weergegeven wanneer Werkelijke salariskosten , Verwachte salariskosten of Verwachte salariskosten (werkdag) werden geselecteerd in Planningsstatistieken.
  • Een probleem opgelost waarbij de onjuiste gegevens werden weergegeven voor de W erkuren exclusief afwezigheidsvariabele in Schemastatistieken bij het filteren op ploegtype.
  • Er is een probleem opgelost waarbij de foutmelding werd weergegeven. Actie kon niet worden uitgevoerd omdat gegevens binnen de geselecteerde periode zijn overgedragen aan de salarisadministratie, hoewel er in die periode geen ponsen waren.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat taken op niet-toegewezen ploegen verdwenen bij het toevoegen van een afwezigheid met behulp van een afwezigheidsschema.
  • Probleem opgelost waarbij de waarschuwing werd gegeven dat de nominale uren van de werknemer voor de roosterperiode zijn overschreden terwijl er geen uren werden overschreden.
  • Opgeloste prestatieproblemen in statistiekservices.
  • Er is een probleem opgelost waarbij het salarisrapport geen start- en einddatum + tijd voor toegewezen diensten liet zien.
  • Er is een probleem opgelost met het rapport Punctuele uren waarbij handmatige salaristypen niet zichtbaar waren ondanks het feit dat het vakje voor gegenereerde salaristypen was aangevinkt.
  • Probleem opgelost met accountinstellingen, mobiel en personeelsportalmachtigingen, wijziging van toegangsrecht wordt teruggezet naar de oude waarde bij het opslaan.
  • Er is een probleem opgelost met het rapport Planningsperiode waarbij het onjuiste nominale uren liet zien (in sommige specifieke gevallen).
  • Er is een probleem opgelost met het planningsrapport waarbij de kleuren van het ploegtype ontbraken.
  • Een bug opgelost in verband met hoe het invoertijd-tracerveld zich gedraagt wanneer een negatieve waarde wordt toegevoegd in combinatie met 0.

Nieuwe HelpDocs-artikelen

REST API/webservices-updates

Bij gebruik van call api.quinyx.com/v2/forecasts/static-rules , worden de resultaten nu gepagineerd. Elke pagina retourneert standaard 20 resultaten, maar gebruikers kunnen het aantal geretourneerde per pagina wijzigen. De eerste reeks resultaten die wordt geretourneerd, is vanaf pagina één. Headers kunnen worden gebruikt om door verschillende pagina's te navigeren. Zie branie voor meer details.

SOAP API / Webservice-updates

Eindpunten worden verouderd en verwijderd

Er zijn momenteel geen eindpunten die zijn beëindigd en waarvan de verwijdering is gepland.

Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt hier nog meer informatie over webservices vinden .
We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens bij te houden en ervoor te zorgen dat de informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te garanderen en tegelijkertijd ons klanten- en gebruikersbestand uit te breiden, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen en dat betekent dat we een limiet voor gelijktijdige oproepen per klant tot 10 zullen afdwingen. U kunt antwoordcode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt en het wordt aanbevolen om een backoff-mechanisme voor opnieuw proberen te implementeren om de limiet af te handelen. Houd er rekening mee dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Wanneer u de komende jaren van SOAP naar Rest gaat, worden eventuele limieten in de API ingebouwd. Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties .

Keynote productinnovatie

Diepere inzichten en betere beslissingen: krijg een exclusieve kijk op onze nieuwste oplossing!

Gepresenteerd door Sammy Walton, hoofd Product Evangelism bij Quinyx

30 maart 2022, 15.00 uur BST | 16:00 CEST | 21:00 uur VS EST | 6AM ONS PST

Onderwerpen tijdens de keynote van 30 minuten

• Waarom zijn nu meer dan ooit gegevens nodig om uw personeelsbestand en bedrijf te begrijpen
  • Hoe we de volgende stap zetten in onze missie om een AI-gestuurd alles-in-één platform voor personeelsbeheer te bieden
  • Waarom deze nieuwe oplossing de data-game-changer is die u nodig hebt om uw personeel te optimaliseren en erbij te betrekken en om compliant te blijven
  • Nieuwe en opkomende functionaliteiten die u een volledig 360˚-beeld geven van al uw statistieken, zodat u datagestuurde beslissingen kunt nemen

Het aantal plaatsen is beperkt, dus als je als een van de eersten wilt zien waar dit allemaal over gaat, meld je dan nu aan!

Geef ons je feedback!

We willen graag dat u ons product beoordeelt op G2, de toonaangevende softwarebeoordelingssite waar duizenden gebruikers beoordelingen schrijven over platforms en tools die ze op het werk gebruiken.

Wanneer gebruikers zoals jij reviews schrijven over Quinyx, helpt dit potentiële klanten en gebruikers de waarde van ons product te begrijpen. Dankzij reviews die we tot nu toe hebben ontvangen, zijn we uitgeroepen tot G2's beste HR-software 2022 .

We zouden uw recensie zeer op prijs stellen. Het duurt slechts ongeveer 5 minuten. En... om u te bedanken voor uw tijd, ontvangt u een Visa of Amazon eGift-kaart ter waarde van $ 25 (of gelijkwaardige lokale valuta).

Kies uit de onderstaande opties om het beoordelingsproces te starten: