Versie 0144

Updated by Daniel Sjögren

Releasedatum 6 oktober 2022

Raadpleeg het gedeelte Updates en prestatieverbeteringen met betrekking tot gedrag na de release waarvan we graag willen dat u dit onder uw aandacht brengt.
Update vanaf 10:30 uur op 6 oktober 2022: Wegens onvoorziene omstandigheden hebben we besloten de onderstaande update van de Metrische weergavemodus uit release 0144 terug te draaien. Er zijn momenteel geen plannen om deze in de toekomst uit te brengen.

Vóór deze release was in het paneel Weergaveopties in Schema en Basisschema de standaardwaarde voor de weergavemodus voor metrische gegevens Totalen . In het afgelopen jaar hebben velen van jullie functionaliteit aangevraagd die al bestaat als hier in plaats daarvan Met overeenkomst wordt gebruikt. Dit heeft ons in staat gesteld te begrijpen dat velen van jullie niet bekend zijn met deze functionaliteit. Om die reden, en omdat Quinyx nu uw selectie in Schema onthoudt , hebben we in plaats daarvan de standaardwaarde gewijzigd in Met overeenkomst . Het verschil tussen de twee waarden wordt hier in meer detail beschreven. Houd er ook rekening mee dat wanneer Door overeenkomst is geselecteerd, de muisaanwijzer op de werknemersstatistieken de naam van de betreffende overeenkomst zal weergeven en de naam van de eenheid waaraan die overeenkomst is gekoppeld, indien van toepassing.

Nieuwe functionaliteit

Applicatie voor de mobiele telefoon

Nieuw ontwerp en stroom voor de inlogpagina van de mobiele app

In deze release heeft onze inlogpagina voor mobiele apps een nieuwe flow en een nieuw ontwerp. Om u nu aan te melden bij de app, begint u met het invoeren van uw e-mailadres. Druk vervolgens op Doorgaan om naar de volgende pagina te gaan om uw wachtwoord in te voeren. Wanneer u uw wachtwoord heeft ingevoerd, wordt u ofwel onmiddellijk ingelogd of krijgt u verschillende inlogopties te zien.

Onze mobiele SSO-login - waar je op de inlogpagina op Instellingen klikt en vervolgens de omgeving kiest om in te loggen - blijft nog steeds hetzelfde.
OpenID SSO-provider - ondersteuning toegevoegd voor mobiele SSO

We hebben de OpenID-provider bijgewerkt om ook mobiele SSO te ondersteunen. Dit betekent dat de provider gebruikt kan worden om in te loggen via de mobiele app. Lees hier meer over de configuratie.

De SAML SSO-provider zal in de nabije toekomst ook worden bijgewerkt.

Web applicatie

Toegangsrecht dat bepaalt of managers ongepubliceerde diensten kunnen zien of niet in de mobiele apps

We hebben een nieuw toegangsrecht voor mobiel en personeelsportal geïmplementeerd in de Quinyx-webapp die bepaalt of gebruikers met een specifieke personeelscategorie en een managerrol ongepubliceerde diensten in de mobiele app kunnen bekijken. De machtiging heet Zie ongepubliceerde diensten als manager . Het is standaard ingeschakeld, wat betekent dat de standaardwaarde is dat managers niet-gepubliceerde diensten in de mobiele app kunnen bekijken.

Deze instelling is alleen van invloed op gebruikers met een managerrol in de units/secties waar ze een managerrol hebben. Gebruikers zonder een managerrol zullen nooit ongepubliceerde planningen te zien krijgen.
Afwezigheidstype wijzigen bij het goedkeuren van afwezigheidsaanvragen

Vanaf deze release hebben we een mogelijkheid toegevoegd om het Afwezigheidstype te wijzigen op een Afwezigheidsverzoek in het meldingspaneel. Bedankt aan iedereen die ons feedback heeft gegeven dat deze functionaliteit echt nuttig zou zijn!

Een manager kan nu het verzuimtype bijwerken bij het goedkeuren van verzuimaanvragen. Wanneer het afwezigheidstype wordt bijgewerkt en de afwezigheidsaanvraag wordt goedgekeurd, zal dat afwezigheidstype vervolgens zichtbaar zijn in het afwezigheidstypeveld van diezelfde afwezigheid. Als in plaats daarvan een afwezigheidstype wordt bijgewerkt op een afgewezen afwezigheidsaanvraag, wordt die wijziging nergens weergegeven. De standaardwaarde van dit veld is het afwezigheidstype dat door de werknemer is geselecteerd toen de afwezigheidsaanvraag werd aangemaakt. Bij het selecteren van het verzuimtype zal de lijst met mogelijke verzuimtypes dezelfde zijn als die welke manager kan zien bij het handmatig toevoegen van de afwezigheid voor dezelfde medewerker.

Deze functie is handig omdat u als manager het verzuimtype kunt bijwerken in gevallen waarin er een miscommunicatie is geweest met de werknemer en het verzuimtype moet worden bijgewerkt om het juiste Time Tracker-saldo en de loonstrook van de werknemer te hebben.

Evenementmanagement

U kunt nu evenementen definiëren! Gebeurtenissen zijn alle gebeurtenissen die ofwel zouden resulteren in een verhoging of een verlaging van uw prognosewaarden en daarom van invloed zijn op de optimale headcount-waarden. Het definiëren van evenementen zorgt ervoor dat uw prognoses realistischer zijn tijdens deze speciale gebeurtenissen, terwijl u er ook voor zorgt dat u plant volgens de juiste vereiste personeelsbezetting. Lees meer over Eventmanagement .

Updates en prestatieverbeteringen

• We brengen belangrijke technische verbeteringen uit met betrekking tot onze Schedule-filters. Deze zullen op zich geen merkbare invloed op u hebben, maar ze hebben wel twee implicaties, namelijk:
    • Quinyx onthoudt nogal wat opties voor je in Schedule. Dit "geheugen" wordt bij vrijgave voor alle gebruikers gereset. Het gebeurt alleen op het moment van release, en alle opties die opnieuw worden geconfigureerd bij deze reset, worden weer door Quinyx onthouden, net zoals je gewend bent.
    • Gedurende een uur na de release wordt geen van uw opgeslagen weergaven weergegeven in Schema. Ze zullen dan weer verschijnen nadat dat uur om is.
    Onze excuses voor de hierboven beschreven ongemakken, maar we willen benadrukken dat het voordeel van de bovengenoemde technische verbeteringen een duurzamere software voor u en uw bedrijf is.
  • We hebben de tijd op de afwezigheidsaanvraag/geaccepteerde afwezigheid toegevoegd die aangeeft welk dagdeel gedekt is met die afwezigheidsaanvraag/afwezigheid. Dit komt de zichtbaarheid en planning ten goede wanneer u de planning bekijkt vanuit een wekelijkse/maandelijkse/aangepaste weergave.

Bugfixes

• Er is een probleem opgelost dat verhinderde dat een afwezigheid aan de ploeg van een werknemer werd toegevoegd wanneer symbolen aanwezig waren in het gedeelte Opmerkingen van de manager .
  • Een probleem met een overeenkomstsjabloon opgelost waarbij geen waarschuwing werd geactiveerd wanneer de waarde van de kostenperiode werd overschreden.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat gewerkte/uitgerolde uren niet werden weergegeven in werknemersstatistieken.
  • Er is een probleem opgelost dat een geplande wijziging van de ploeg naar een vrije dagploeg veroorzaakte om een stoot niet te verwijderen wanneer afwijkingsrapportage werd gebruikt.
  • Er is een probleem opgelost waardoor de einddatum van een planningsperiode die in de planning wordt weergegeven, afwijkt van de planningsperiode die wordt weergegeven in werknemersstatistieken.
  • Een probleem opgelost met het bekijken van de tijdkaart na het vernieuwen van de pagina, en de tijdkaart kon alleen opnieuw worden bekeken door eerst naar een ander tabblad en terug te navigeren.
  • Er is een probleem opgelost waarbij geplande taken niet in chronologische volgorde werden weergegeven.

Nieuwe HelpDocs-artikelen

SOAP API / Webservice-updates

De volgende eindpunten zullen worden bijgewerkt in de komende sprints. Dit is voor ons noodzakelijk om nieuwe functionaliteit voor compensatieregels toe te voegen. Dit zijn configuratie-eindpunten en uit onze gegevens blijkt dat er geen actieve integraties naar toe lopen.

Er zullen nieuwe invoerparameters worden toegevoegd, evenals nieuwe responsobjecten.

3.36 wsdlGetSalarisCompensaties

3.37 wsdlUpdateSalarisCompensaties

3.38 wsdlVerwijderenSalarisCompensaties

Eindpunten worden afgeschaft en verwijderd

Er zijn momenteel geen eindpunten afgeschaft en gepland voor verwijdering.

Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt hier nog meer informatie over webservices vinden .
We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens bij te houden en ervoor te zorgen dat de informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te garanderen en tegelijkertijd ons klanten- en gebruikersbestand uit te breiden, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen, wat betekent dat we een limiet voor gelijktijdige oproepen per klant tot 10 zullen handhaven. U kunt antwoordcode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en het wordt aanbevolen om een backoff-mechanisme voor opnieuw proberen te implementeren om de limiet af te handelen. Houd er rekening mee dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren worden eventuele limieten ingebouwd in de API.

Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties .