Versie 0105

Updated by Leigh Hutchens

Release datum 7 april 2021

In april 2021 schrappen we officieel de ondersteuning voor Microsoft Internet Explorer 11 ten gunste van zijn opvolger Microsoft Edge. Dit betekent dat we niet langer kunnen garanderen dat Quinyx werkt in Internet Explorer 11, en dat we geen pre-releasetests van Quinyx meer zullen uitvoeren in Internet Explorer.

Nieuwe functionaliteit

Aankomende logica voor verlofaanvragen en ploegboekingsmeldingen

In de release-opmerkingen van versie 0101 en versie 0104 hebben we geïnformeerd over aanstaande nieuwe logica voor hoe verlofaanvraag- en ploegboekingsmeldingen worden verzonden.

We willen u informeren dat zijn functionaliteit zoals gepland op 7 april zal worden vrijgegeven. Lees hier meer over de aankomende logica:

Verlaat logica voor toepassingsmeldingen

Laat voorbeelden van toepassingsmeldingen en scenario's achter

Logica voor boekingsmeldingen verschuiven

Meldingsvoorbeelden en scenario's voor ploegboekingen

Extra invoeropties voor tijdinstellingen in Accountinstellingen

De tijdinstellingen in Accountinstellingen staan nu ook spraakopdrachten toe voor het bewerken en bijwerken van de instellingen. De commando's worden geactiveerd door simpelweg de microfoon van je computer of tablet aan te zetten en in een duidelijk commando te zeggen "Hey Quinyx! Verander X voor mij". Het systeem zal dan X veranderen in het commando dat je hebt gegeven.

Als deze functie succesvol is, wordt deze in meer delen van het product geïmplementeerd. U kunt hier meer lezen over de functie en de redenering erachter.

Momenteel ondersteunen we alleen Zweeds en Gaelic, maar in de toekomst kunnen we meer talen toevoegen.

Analytics

Dagelijks planningsrapport

In deze release hebben we de mogelijkheid toegevoegd om het rapport Dagelijkse planning voor maximaal één maand tegelijk te extraheren. Nu kunt u het rapport ook op ploegendienst sorteren.

Selecteer een van en tot datum om een dagelijks schema te genereren voor alle dagen in de geselecteerde periode:

Als je het rapport opent, heb je nu één tabblad per dag in de spreadsheet.

Schema

Rapporteert om veld te filteren

We hebben een extra filterveld met de naam "Rapporten aan" toegevoegd in de planningsweergave. Hier kunt u filteren op medewerkers waarvoor rapporten zijn gedefinieerd (Personen> Details personen> Geavanceerde details) door de manager van de medewerker te selecteren in de vervolgkeuzelijst.

Houd er rekening mee dat het filterveld 'Werknemer' en 'Personeelscategorie' momenteel niet kunnen worden gebruikt in combinatie met het filter 'Rapporten aan':

Uren tellen op schema-items

Vanaf deze release voegen we ondersteuning toe voor het tellen van uren op ploegen, taken en stoten in de planningsweergave. U kunt zien hoeveel uur een dienst, taak of punch is in de planningsweergave van het werkelijke item:

Bij de berekening wordt rekening gehouden met de afgesproken instelling "Bereken pauzes als werktijd" en geavanceerde instellingen op de ploeg "Tellen als roosteruren" en "Tellen als gewerkte uren".

Merk op dat dit een eerste stap is van velen waarbij we kijken naar manieren om de visuals van wat wordt weergegeven op de agenda-items te verbeteren, bijvoorbeeld door informatie uit te lijnen om het scannen gemakkelijker te maken. Met andere woorden, we zullen in de toekomst meer verbeteringen aanbrengen op dit gebied!

We voegen in een aanstaande release ook het aantal uren toe aan het basisschema.

Salaris typen

We voegen de mogelijkheid toe om op accounts gebaseerde salaristypen toe te voegen en te bewerken.

Salaristypen toevoegen

Navigeer naar de lijst met salaristypes door naar de accountinstellingen te gaan en klik op "Salaristypen" in het menu aan de linkerkant. U vindt de lijst met bestaande salaris types (lees meer over dat zie hier ). Om een nieuw salaristype toe te voegen, klikt u op de groene knop "Salaristype toevoegen" in de rechterbovenhoek:

Er wordt een zijpaneel geopend waar u uw nieuwe salaristypes kunt configureren. U ziet een korte beschrijving voor elk veld om u te helpen bij uw configuratie:

Als u klaar bent met het configureren van uw nieuwe salaristype, klikt u op opslaan, en het salaristype wordt opgeslagen en weergegeven in de lijst met salaristypes.

Bewerk salaristypen

Navigeer naar de lijst met salaristypes door naar de accountinstellingen te gaan en klik op "Salaristypen" in het menu aan de linkerkant. Je ziet nu de lijst met bestaande salaris types (lees meer daarover hier ). Om een bestaand salaristype te bewerken, klikt u op het penpictogram rechts van het salaristype:

Er wordt een zijpaneel geopend waarin u het salaristype kunt bewerken:

Als u klaar bent met het bewerken van het salaristype, klikt u op opslaan en uw wijzigingen worden opgeslagen.

Om salaristypen toe te voegen en te bewerken, heeft u schrijftoegang nodig in de accountinstellingen. Als u alleen leestoegang heeft, kunt u op de pen klikken, maar ziet u alleen de gegevens, u kunt deze niet bewerken.

Optimalisatie

Het is nu mogelijk om een aangepaste berekening uit te voeren met behulp van berekende variabelen . Wanneer u een aangepaste variabele maakt, ziet u "Aangepaste invoer" in de vervolgkeuzelijst voor secundaire invoer.

We hebben ook de optie 'Vermenigvuldigen met' toegevoegd.

Updates en prestatieverbeteringen

• Vanaf deze release zal Quinyx rekening houden met het salaris op het klantenkaartniveau voor de instelling van taken voor niet-toegewezen diensten. Als de instelling "Salaris genereren op taak" is aangevinkt op de klantenkaart, zullen niet-toegewezen ploegen die taken hebben, rekening houden met de kosten die zijn ingesteld voor het ploegentype van een taak, die worden weergegeven in statistieken (geplande kosten en verwachte kosten).
  • We hebben een wijziging in de statistieken aangebracht om de berekening van verwachte kosten voor niet-toegewezen diensten te ondersteunen, inclusief ondersteuning voor salaris op taak en correcte kosten per uur. Vóór deze wijzigingen toonde Quinyx in statistieken de gemiddelde kosten per uur in dagweergave. Nu met deze wijzigingen, ziet u de berekende kosten per uur.
  • Met de laatste release kwam er een verbetering met betrekking tot wijzigingen in de geldigheidsduur van de overeenkomst. Vanaf deze release is diezelfde logica ook van toepassing op de metriek voor uitgerolde uren. Dit betekent bijvoorbeeld dat als de overeenkomst die Quinyx toepast bij het uitrollen van een basisschema later op ongeldig wordt gezet voor de betreffende periode, de geplande taak die niet meer dan twee uur na de wijziging van de geldigheidsperiode van de overeenkomst zal draaien, de metrische gegevens van de uitgerolde uren overzetten van de nu ongeldige overeenkomst naar de vervangende overeenkomst.
  • We hebben prestatieproblemen verbeterd voor KPI's van werknemers (per avatar van de werknemer). Deze prestatieverbeteringen hebben betrekking op het laden van nominale uren bij het selecteren van totalen in metrische weergavemodus.
  • Voordien werden gegevens voor de geplande / gebalanceerde periode om middernacht op de eerste dag van de geselecteerde periode in werknemersstatistieken weergegeven. Nu worden metrische gegevens van werknemers voor de geplande / gebalanceerde periode weergegeven op het tijdstip dat is gedefinieerd in Overeenkomst> Categorieën voor geavanceerde instellingen> Tijd> Regels voor tijdregistratie> Aanbreken van de dag van de geselecteerde periode.
  • We hebben de weergave voor Prognose-overzicht bijgewerkt om altijd twee decimalen weer te geven.
  • Gebruikersinstellingen voor gegevensaggregatie en welke variabelen worden weergegeven, worden nu opgeslagen wanneer u het Prognoseoverzicht verlaat.
  • Grafiekgegevenspunten worden nu op dagniveau weergegeven als er meer dan één dag is geselecteerd.
  • We hebben een operator vermenigvuldigen met toegevoegd voor berekende variabelen.

Bugfixes

• Een planningsprobleem opgelost dat ervoor zorgde dat uitgerolde uren die werden weergegeven in personeelsstatistieken niet overeenkwamen met de uitgerolde uren in het basisschema.
  • Een probleem met de datumkiezer opgelost waardoor bepaalde datums niet konden worden geselecteerd.
  • Een probleem met het rapport Tijdregistratie opgelost waarbij het eenheidsveld niet werd weergegeven bij het genereren van een rapport als een manager alleen een rol had in een sectie.
  • Een probleem met de tijdkaart opgelost waardoor salaristypen waarvoor goedkeuring vereist was, niet konden worden opgeslagen na vertrek en het opnieuw invoeren van de huidige datum op de tijdkaart.
  • Een probleem met een overeenkomstsjabloon opgelost waardoor de waarde voor de minimale ploegendienst niet kon worden opgeslagen als deze een decimaal bevatte.
  • Een probleem opgelost waardoor een manager een verlofaanvraag kon goedkeuren terwijl er tegelijkertijd een goedgekeurde stoot was.

Nieuwe HelpDocs-artikelen

Updates van de REST API / webservice

Geen op dit moment.

SOAP API / webservice-updates

wsdlReverseTransactions

Het is nu mogelijk om invoer unLockSchedulePeriod als een boolean te gebruiken. Standaardwaarde indien niet verzonden in verzoek = False

wsdlUpdateAbsence

Het is nu mogelijk via de API om 2 = ploegendienst te kiezen bij gebruik van wsdlUpdateAbsence om bladeren aan te maken / bij te werken via de API

HTTPS-informatie

Bij Quinyx zijn we overgestapt naar HTTPS voor al onze klanten, met uitzondering van één eindpunt voor achterwaartse compatibiliteit. Dit eindpunt is voor WSDL-integraties en alleen beschikbaar op het adres apiftp.quinyx.com. Om ervoor te zorgen dat uw klantgegevens veilig en beveiligd zijn, wordt dit HTTP-eindpunt verouderd. De gedocumenteerde URL voor Quinyx WSDL is: https://api.quinyx.com/FlexForceWebServices.php

Dit is de reden waarom we op 1 mei 2021 in de productieomgeving poort 80 uitschakelen en alleen 443 (HTTPS) toestaan op de volgende eindpunten:

apiftp.quinyx.com/FlexForceWebServices.php

Wat voor invloed heeft dit op jou?

Als u nog steeds naar dit eindpunt op poort 80 verwijst, moet u deze integraties wijzigen in poort 443, dwz HTTPS. U kunt dit al doen en testen of alles werkt zoals verwacht.

De volgende SOAP API-eindpunten worden stopgezet en verwijderd uit Quinyx WFM augustus 2021. Ze zijn nu al vervangen door REST API-eindpunten voor Neo Forecast. Lees meer over Neo Voorspelling en de verbeterde functionaliteit hier en over de nieuwe REST API's hier .

• 6.2 wsdlGetForecasts
  • 6.3 wsdlUpdateForecasts
  • 6.5 wsdlGetMonthlyView
  • 6.6 wsdlUpdateForecastV2
  • 6.8 wsdlUpdateForecastsV3
  • 6.4 wsdlGetSalesData
  • 6.9 wsdlGetSalesDataV2
  • 6.7 wsdlGetOptimalStaffing
Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt hier nog meer informatie over webservices vinden .
We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens bij te houden en ervoor te zorgen dat de informatie up-to-date is. Om schaalbaarheid van onze API's te garanderen en tegelijkertijd ons klanten- en gebruikersbestand te laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP-API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen en houden in dat we een limiet van 10 gelijktijdige oproepen per klant afdwingen. U kunt antwoordcode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en u wordt aangeraden een mechanisme voor uitstel en opnieuw proberen te implementeren om de limiet af te handelen. Merk op dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Wanneer u de komende jaren van SOAP naar Rest gaat, worden eventuele limieten in de API ingebouwd. Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.