Handleiding voor regels over diensten

Updated by Leigh Hutchens

Salaristyperichtlijnen stellen u in staat om regels te definiëren voor extra salaristypen die worden gegenereerd wanneer een werknemer tijd klokt voor een specifiek diensttype. In de salaris type overzicht, u kunt salaristypen identificeren die zijn toegevoegd als gevolg van deze regels. Ze worden aangeduid met een oranje vierkant.

Om een salarisregel toe te voegen aan een diensttype, klik op Toevoegen in de salaris type regel sectie van de dienst bewerken formulier:

Dan ziet u het volgende formulier:

Begin met het selecteren van het gewenste salaristype, dat we in de rest van dit artikel zullen aanduiden als "salaristype X". U heeft hier drie opties:

• Nee salaristype: De regel wordt alleen toegepast als de klokactie geen salarisuitkomst heeft.
  • Meerdere salarissoorten: De regel wordt alleen toegepast als een salarissoort in de geselecteerde groep salarissoorten voorkomt op de klokactie. Klik hier voor een lijst met welke standaard salarissoorten deel uitmaken van welke categorieën.
  • Specifieke salarissoort: De regel wordt alleen toegepast als die salarissoort voorkomt op de klokactie. Houd er rekening mee dat voor een salarissoort om zichtbaar te zijn in deze vervolgkeuzelijst op een toegewezen dienst, deze geselecteerd moet zijn in het overeenkomstsjabloon van de toegewezen werknemer. Voor niet-toegewezen diensten moet de salarissoort geselecteerd worden in de algemene instellingen.

U kunt kiezen uit de volgende vier opties:

• Vervangen door: Verwijdert salarissoort X en vervangt het door salarissoort Y.
  • Toevoegen: Salarissoort Y wordt gegenereerd naast salarissoort X.
  • Vermenigvuldigen met: Bij het selecteren van deze functie verschijnt er een extra veld waarin u een vermenigvuldigingsfactor moet invoeren. Deze factor vermenigvuldigt het bedrag van salarissoort Y met dat van salarissoort X. Bijvoorbeeld, als er 4 uur aan Uurloon salaris op de klokactie staat, selecteert u vermenigvuldigen met 1.5 en Extra oproepvergoeding, dan heeft de klokactie 4 uur aan Uurloon salaris en 8 uur aan Extra oproepvergoeding.
  • Volledig vervangen: Deze functie verwijdert het salaristype X volledig uit de klokactie, ongeacht het ingestelde tijdsinterval hieronder, maar voegt alleen salaristype Y toe aan dat specifieke tijdsinterval.

Vervolgens selecteert u het salaristype waarop deze functie moet worden toegepast. We zullen naar dit salaristype verwijzen als "salaristype Y" voor de rest van dit artikel. U hebt hier twee opties:

• Geen salaristype: Geen salaristype
  • Specifiek salaristype: Houd er rekening mee dat een salaristype zichtbaar moet zijn in deze vervolgkeuzelijst als het is geselecteerd in het overeenkomstsjabloon van de toegewezen diensten en in de algemene instellingen voor niet-toegewezen diensten.

De volgende stap is het instellen van het tijdsinterval waarop de regel moet worden toegepast. U hebt hier vijf opties:

• Gespecificeerde tijdsperiode: De regel moet alleen worden toegepast binnen de gespecificeerde tijdsperiode. Bij het selecteren van deze optie worden twee extra velden toegevoegd waarmee u het Van en Tot tijdstip van de tijdsperiode kunt specificeren.
  • Binnen planning: De regel moet alleen worden toegepast voor uren op de klokactie die zijn gewerkt binnen de geplande dienst.
  • Buiten planning: De regel moet alleen worden toegepast op uren die buiten de geplande dienst zijn gewerkt.
  • Gegenereerde uren: De regel moet worden toegepast op alle uren bij de klokactie die salaris type X genereren.
Geklokte uren: De regel moet alleen van toepassing zijn als het aantal geklokte uren binnen een bepaald tijdsbestek valt. Er is beperkte ondersteuning voor deze optie 'Op dit moment zullen de minimum- en maximumvelden die worden gebruikt om het bereik in te stellen, binnenkort worden toegevoegd in een aankomende release.'

Volgende stap is het bepalen van het aantal uren van salaris type Y dat gegenereerd moet worden door de betreffende regel. De volgende opties zijn beschikbaar:

• Werkuren: Salaristype Y moet worden gegenereerd met hetzelfde bedrag als het aantal geklokte uren op deze dienst en zoals gedefinieerd in het tijdsinterval' sectie.
  • Precies: Er moet een exact bedrag van salaris type Y worden aangemaakt. Als u deze optie selecteert, verschijnt er een extra veld waarin u dat bedrag kunt specificeren.
  • Minimum: Salaristype Y moet worden gegenereerd voor hetzelfde aantal gewerkte uren en zoals gedefinieerd in het tijdsinterval' sectie, maar er wordt een minimumbedrag gegenereerd als het aantal gewerkte uren minder is dan dat. Dat minimumbedrag wordt gespecificeerd in een extra veld dat verschijnt als ik deze optie selecteer.
  • Maximum: Salaristype Y moet worden gegenereerd voor hetzelfde aantal gewerkte uren dat is gedefinieerd in de Tijdsinterval sectie, maar er wordt een maximumbedrag gegenereerd als het aantal gewerkte uren minder is dan dat. Dat maximumbedrag wordt gespecificeerd in een extra veld dat verschijnt als ik deze optie selecteer.

Bij het instellen van een salaristype-regel kunt u ook gebruik maken van een if-statement waarmee u een aanvullende criteria kunt specificeren die moet worden voldaan voordat de regel van toepassing is:

Deze if-statement controleert ook of een bepaald salaristype bestaat bij de betreffende klokactie. Net als voor salaristype X op de regel zelf, heeft u hier drie opties:

• Geen salaristype: De regel wordt alleen toegepast als de klokactie geen salaristype heeft.
  • Meerdere salaristypes: De regel wordt alleen toegepast als een salaristype in de geselecteerde groep salaristypes voorkomt bij de klokactie. Klik hier Voor een lijst met welke standaard salaristypen deel uitmaken van welke categorieën.
  • Specifieke salaristype: De regel wordt alleen toegepast als dat salaristype voorkomt op de klokactie. Let op dat een salaristype zichtbaar moet zijn in deze drop-down op een toegewezen dienst, om geselecteerd te worden op de overeenkomstsjabloon van de toegewezen persoon. Voor niet-toegewezen diensten moet het salaristype worden geselecteerd in de globale instellingen.

De volgende criteria-opties zijn dan beschikbaar:

• < : Het salaristype dat u in deze if-verklaring selecteert, is gegenereerd voor minder uren op de klokactie dan wat is gedefinieerd in het veld Bedrag van de if-verklaring.
  • > : Het salaristype dat u in deze if-verklaring selecteert, is gegenereerd voor meer uren op de klokactie dan wat is gedefinieerd in het veld Bedrag van de if-verklaring.
  • = : Het salaristype dat u in deze if-verklaring selecteert, is gegenereerd voor precies evenveel uren op de klokactie als wat is gedefinieerd in het veld Bedrag van de if-verklaring.
Klik hier om meer te lezen over diensttypecategorieën.