Versie 0174

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 29 november 2023

Release samenvatting

Weinig tijd en behoefte aan een beknopte samenvatting?

Quinyx web app Versie 0174

Nieuwe functionaliteit

• Vanaf nu kunt u feestdagen importeren die automatisch worden toegevoegd als gebeurteniscategorieën en worden aangemaakt als gebeurtenissen (aangemaakt binnen gebeurtenisbeheer).
  • Vanaf deze release kunt u naast diensten, dienstreserveringen en dienstwissel-auditlogs ook zoeken naar auditlogs voor dienstontkenningsverzoeken in Quinyx.

Updates en prestatieverbeteringen

• In Accountinstellingen > Diensttypes is de standaardinstelling van het veld "Productieve uren" gewijzigd van "Ja, voor geplande uren" naar "Ja, altijd".
  • We hebben de zoekbalk in het tabblad Personen opnieuw ontworpen. Typ nu uw zoekcriteria in en klik op de grote groene "pijlknop" om uw zoekopdracht uit te voeren.
  • Integratiesleutels voor Kostenplaatsen zijn met deze release verborgen om verwarring met de Referentie-ID te minimaliseren.
  • Bij het configureren van de Rol voor een werknemer hebben we de validatie versoepeld om toestaan dat de einddatum hetzelfde is als de startdatum.

Bugfixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klikt u op hier.

Belangrijke informatie

• Amazon Web Services EMEA SARL, 38 Avenue John F. Kennedy, L-1855, Luxemburg, is de entiteit waarmee we samenwerken als subverwerker voor hostingdiensten. Voor zover relevant, worden alle toepasselijke gegevensverwerkingsovereenkomsten met een verwijzing naar een andere Amazon Web Services-entiteit (bijv. Amazon Web Services Sweden AB) dienovereenkomstig bijgewerkt. U kunt hieronder meer lezen.
  • Quinyx heeft besloten dat de ondersteuning voor de oude SSO-configuratie (Classic en Mobile) zal worden verwijderd in 2024.
  • De functionaliteit Notice of Interest wordt stopgezet in december 2023. Lees verder voor meer informatie.

Frontline Portal Versie 0174

Nieuwe functionaliteit

• U kunt nu verhalen naar personen sturen zonder verplichte privézichtbaarheid!
  • Bij het distribueren van een bron kunt u nu als auteur van de bron selecteren wie zichtbaarheid heeft van de bron.

Bugfixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klikt u op hier.

SOAP API / Webservice updates

• Op dit moment geen.

Belangrijke informatie

Ter goede orde willen wij alle klanten informeren dat Amazon Web Services EMEA SARL, 38 Avenue John F. Kennedy, L-1855, Luxemburg, de entiteit is waarmee wij als subverwerker samenwerken voor hostingdiensten. Indien van toepassing worden alle toepasselijke gegevensverwerkingsovereenkomsten met een verwijzing naar een andere Amazon Web Services-entiteit (bijv. Amazon Web Services Sweden AB) dienovereenkomstig bijgewerkt. Deze wijziging heeft uitsluitend betrekking op onze formele contractuele relatie met Amazon Web Services en heeft geen invloed op de daadwerkelijke verwerking van persoonsgegevens (servers, hostinglocatie, beveiligingsmaatregelen, enz., blijven allemaal hetzelfde).

Einde van de levensduur van de Classic en mobile SSO op 31 maart 2024

Quinyx heeft besloten dat de ondersteuning voor de oude SSO-configuratie (Classic en Mobile) zal worden stopgezet in 2024.

Nieuwe configuraties zijn al beschikbaar in de Manager Portal en u heeft nu slechts één configuratie nodig voor alle Quinyx-toepassingen. We raden klanten die nog steeds de oude configuratie gebruiken aan om te beginnen met het plannen van de nieuwe configuratie.

De nieuwe configuratieprovider ondersteunt zowel SAML 2 als OPEN ID-standaarden.

U kunt informatie vinden over hoe gebruikers inloggen met de mobiele apps met de nieuwe SSO-configuratie hier.

Einde van de functionaliteit Roostervoorkeur in december 2023

Onze oude functionaliteit, Roostervoorkeur, zal eind december 2023 worden stopgezet. Daarom dringen we er bij al onze klanten op aan om de Beschikbaarheid functionaliteit te gebruiken in plaats van Roostervoorkeur zo snel mogelijk. De beschikbaarheidsfunctionaliteit is gebruiksvriendelijker en ondersteunt meer gebruiksscenario's dan de Roostervoorkeur functionaliteit.

Een functie die beschikbaarheid ondersteunt, is het omzetten van een beschikbaarheidsitem in een dienst in de planningweergave van de Quinyx-webapp. Quinyx ondersteunt ook secties met beschikbaarheid en multi-selectie van zowel units als secties bij het creëren van beschikbaarheid als gebruiker. We hebben de mogelijkheid geïmplementeerd voor gebruikers om hun eigen beschikbaarheidsuren te zien, te creëren, te bewerken en te verwijderen in onze mobiele apps.

Voor de mobiele apps is de toestemming voor beschikbaarheid standaard uitgeschakeld en moet deze worden ingeschakeld onder Mobiele en Personeelsportal toestemmingen in web.quinyx.com.
Lees meer over het gebruik van de beschikbaarheidsfunctie in de mobiele app hier en in de webapp voor managers hier.

Quinyx web-app Versie 0174

Releasedatum 29 november 2023

Nieuwe functionaliteit

Geïmporteerde feestdagen toegevoegd als gebeurteniscategorieën

In Versie 174 voegen we de mogelijkheid toe om feestdagen te importeren die vervolgens automatisch worden toegevoegd als gebeurteniscategorieën en als gebeurtenissen worden aangemaakt (aangemaakt binnen Gebeurtenisbeheer).

De optie om feestdagen te importeren is toegevoegd aan de functionaliteit Evenementenbeheer en kan worden gebruikt op de pagina Evenementcategorieën. Door op de knop Nieuw toevoegen te klikken, kunt u kiezen tussen Handmatig aanmaken en Feestdagen importeren. Bij het importeren van feestdagen voegt u automatisch categorieën toe die automatisch worden aangemaakt als gebeurtenissen die overeenkomen met alle details die worden geretourneerd door de API.

Dit helpt centrale managers bij het importeren van gewenste feestdagen voor een specifieke periode, van een specifiek land, in een specifieke taal, in plaats van elk jaar handmatig toe te voegen. Met deze import creëren we automatisch gebeurtenissen op basis van geïmporteerde feestdagen, en op deze manier helpen we ook lokale managers bij het werken met gebeurtenissen in hun winkels.

Auditlogs voor verzoeken tot dienstontkoppeling
Vanaf 15.00 uur, 27 november, hebben we besloten om de Audit logs voor verzoeken om onbeschikbaarheid van diensten functie tijdelijk te verwijderen uit release 174 vanwege een severity 1 bug die we vorige week tegenkwamen met betrekking tot Shift swaps audit logs. Het uitbrengen van nieuwe items binnen het audit logs framework zal worden uitgesteld totdat we de hoofdoorzaak van het severity 1 probleem hebben geïdentificeerd en aangepakt.

Dit is de derde van vele geplande toevoegingen aan ons nieuwe auditlogs raamwerk. Vanaf deze release, naast andere diensten, shiftreserveringen en dienstruil auditlogs, kunt u zoeken naar dienstontkoppeling verzoek auditlogs in Quinyx.

Met deze toevoeging biedt Quinyx meer informatie en een groter beeld voor managers om te begrijpen of sommige dienstwijzigingen daadwerkelijk voortkomen uit verbonden dienstverzoeken. In toekomstige releases zijn we van plan dat beeld te voltooien door logs toe te voegen voor nog een dienstverzoek - Diensttoewijzingen op de externe unit

Het zoeken naar auditlogs van dienstontkoppeling verzoeken in het Aanpassen weergave paneel volgt dezelfde logica zoals beschreven in dit artikel Auditlogs (huidig) met de toevoeging van het nieuwe "Itemtype" genaamd "Dienstontkoppeling".

Het navigeren door de zoekresultaten van de logs in onze auditlogs tabel volgt dezelfde logica zoals beschreven in dit artikel Auditlogs (huidig) met de volgende aanpassingen:

• Dienstontkoppeling is een apart item, wat betekent dat het zijn eigen aparte rij zal hebben in de auditlogs tabel.
  • Binnen de Tijdstempel kolom toont Quinyx de datum en tijd waarop een bepaalde actie in Quinyx is uitgevoerd.
  • Binnen de Getroffen groepen kolom toont Quinyx de units en secties die zijn beïnvloed door de betreffende actie.
  • Binnen de Itemtype kolom toont Quinyx een nieuw itemtype genaamd Shift ontkoppeling.
  • Binnen de Item kolom toont Quinyx de details van de dienst waarvoor de shift ontkoppeling is gemaakt. Dienstdetails omvatten [Startdatum] [Starttijd] [Eindtijd] [Naam diensttype].
  • Binnen de Actie kolom toont Quinyx de acties die zijn ondernomen met betrekking tot een verzoek tot shift ontkoppeling, en deze vallen in de volgende typen: aanmaken, goedkeuren, weigeren, en verwijderen.
  • Binnen de Actie uitgevoerd door kolom toont Quinyx wie de betreffende actie heeft uitgevoerd.
  • Binnen de Actie uitgevoerd voor kolom toont Quinyx wie is beïnvloed door de betreffende actie.
  • Het item voor shift ontkoppeling heeft geen extra eigenschappen toegewezen, dus de rijen van dit itemtype zullen geen subtabellen maken bij welke actie dan ook.
Houd er rekening mee dat u alleen toegang heeft tot loggegevens vanaf de datum waarop het loggen is vrijgegeven. Bijvoorbeeld, aangezien dienst ontkoppelingsverzoek controlelogs worden vrijgegeven in release 0174 op 29 november 2023, zijn de huidige logs niet Houd dienst ontkoppeling loggegevens bij voor alle data voorafgaand aan 29 november 2023.

Updates en prestatieverbeteringen

Nieuwe standaardinstelling voor productieve uren

In Accountinstellingen > Diensttypes, de standaardinstelling van de ' "Productieve uren" veld is veranderd van "Ja, voor geplande uren" naar "Ja, altijd".

De reden voor deze wijziging is dat dit veruit de meest voorkomende manier is om diensttypes te configureren binnen onze klantenkring, en omdat de vorige standaardwaarde soms verwarring en zelfs fouten veroorzaakte tijdens de configuratie van diensttypes door zowel Quinyx-medewerkers als Quinyx-supergebruikers.

Verbeteringen aan de zoekbalk in het tabblad Personen

Met deze release hebben we de Zoekbalk geherstructureerd in het tabblad Personen. Typ nu gewoon uw zoekcriteria in en klik op de grote groene "pijlknop" om uw zoekopdracht uit te voeren!

Kostenplaats integratie belangrijke updates

Integratiesleutels voor Kostenplaatsen zijn verborgen met deze release om verwarring met dat en de referentie-ID te minimaliseren.

Validatie-updates voor Rollen

Bij het configureren van de Rol voor een werknemer, hebben we de validatie versoepeld om toe te staan dat de einddatum hetzelfde kan zijn als de startdatum. Voorheen was dit niet toegestaan, wat betekende dat het onmogelijk was om een rol voor één dag te configureren. Maar met deze verwijderde validatie bent u nu vrij om dit te doen!

Verbeteringen in de goedkeuringsstroom van de planning

We maken enkele kleine verbeteringen in ons goedkeuringsproces van de planning. Nu, voor alle klanten die een tweeledig goedkeuringsproces gebruiken, wanneer de planner goedkeuring van de planning aanvraagt bij de toegewezen goedkeurders, zal Quinyx aangeven in welke fase van het proces het zich momenteel bevindt.

Bijvoorbeeld, als de planning momenteel wordt beoordeeld door een toegewezen tweede niveau goedkeurder, zal Quinyx die informatie aan de planner verstrekken. Dit zal helpen met de transparantie binnen het hele proces en stelt de planner in staat om te reageren en de toegewezen goedkeurders te herinneren om het proces af te ronden zodat het voldoet aan de door het bedrijf gedefinieerde tijdlijnen.

Bugfixes

• Probleem opgelost waarbij stoten op de verkeerde dag werden weergegeven.

Nieuwe Quinyx HelpDocs inhoud

Nieuwe HelpDocs-artikelen
  • Momenteel geen
Nieuwe tutorials

Frontline Portal Versie 0174

Releasedatum 29 november 2023

Nieuwe functionaliteit

Verhalen verzenden naar personen zonder verplichte privézichtbaarheid

Voorheen moesten verhalen als "privé" worden ingesteld om naar personen/individuen te kunnen verzenden. Vanwege de vraag hebben we deze beperking nu verwijderd, zodat alle distributieopties die beschikbaar zijn voor andere bronnen ook beschikbaar zijn voor verhalen.

Distributie - zichtbaarheidsopties

We hebben enkele verbeteringen aangebracht in de zichtbaarheidsopties voor distributie. Bij het distribueren van een bron kunt u nu als auteur van de bron selecteren wie zichtbaarheid heeft voor de bron met behulp van de volgende opties:

Zichtbaarheidsoptie

Zichtbaarheid verleend aan...

Privé

Auteur, ontvanger

Superieuren

Auteur, groep van de auteur, elke gebruiker tussen auteur en ontvanger in de hiërarchie, d.w.z. iedereen boven de ontvanger in de hiërarchie, ontvanger

Collega's en superieuren

Auteur, groep van de auteur, elke gebruiker tussen auteur en ontvanger in de hiërarchie, d.w.z. iedereen boven de ontvanger in de hiërarchie, ontvanger, elke gebruiker in de groep van de ontvanger

• Gebruikers kunnen slechts één van de opties voor zichtbaarheid selecteren
  • Standaard is de optie "Collega's en superieuren" geselecteerd (tenzij de bron is ingesteld als privé in het titelmodaal).
  • Gebruikers moeten één optie selecteren om het publiek in te stellen (verplicht)

Bugfixes

• Een probleem opgelost waardoor hyperlinks in de app niet werkten zoals verwacht.
  • Een probleem opgelost met het toevoegen en verwijderen van doelgroepen aan een map.
  • Een probleem opgelost waarbij verhalen die naar een publiek werden gestuurd op basis van roltype of groepstype niet werden weergegeven voor alle gebruikers hoger in de hiërarchie.
  • Een probleem opgelost waardoor de vervaldatum/-tijd van taken onjuist werd weergegeven bij het gebruik van Frans als voorkeurstaal.
  • Een probleem opgelost waardoor gebruikers met de rol van Inzender geen geselecteerde doelgroepen konden bewerken.
  • Een probleem opgelost waardoor het onmogelijk was om verhalen vast te zetten bij distributie op basis van roltype.
  • Een probleem opgelost waardoor oude links niet konden worden verwijderd.
  • Een probleem opgelost met het bekijken van itemdetails in de widgetlijst.

Nieuwe inhoud voor Frontline Portal HelpDocs

• Op dit moment geen.

SOAP API / Webservice updates

• Geen updates in deze release.
  • Er zijn momenteel geen eindpunten verouderd en gepland voor verwijdering.
    Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service documentatie te bekijken. U kunt nog meer informatie over webservices vinden hier.
    We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we ons klanten- en gebruikersbestand uitbreiden, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen zullen programmatisch worden afgedwongen, wat betekent dat we een limiet zullen stellen aan gelijktijdige oproepen per klant tot 10. U kunt reactiecode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en het wordt aanbevolen om een backoff herhaalmechanisme te implementeren om de limiet te hanteren. Let op: de limiet geldt alleen voor SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren, zullen eventuele limieten in de API worden ingebouwd.

Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.