Versie 0184

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 17 april 2024

Release samenvatting

Weinig tijd en behoefte aan een beknopte samenvatting?

Quinyx web app Versie 0184

Nieuwe functionaliteit

• Audit logs voor rooster goedkeuringsproces
  • We introduceren QClock, ons nieuwe product voor in- en uitklok functionaliteit!

Updates en prestatieverbeteringen

• Optie voor correctie van afwezigheidsschema voor mini-jobbers
  • Nieuwe UI voor het selecteren van alle diensttypes in de functie Update diensten

Bug fixes

• U bent wellicht geïnteresseerd in een van onze bug fixes in deze release. Voor meer informatie, klik hier.

Frontline Portal Versie 0184

Nieuwe functionaliteit

• Momenteel geen.

Updates en prestatieverbeteringen

• Design updates - Voorbeeldnummer en dynamisch label voor opgeslagen doelgroep

Bug fixes

• U bent wellicht geïnteresseerd in een van onze bug fixes in deze release. Voor meer informatie, klik hier.

SOAP API / Webservice updates

• Momenteel geen.

Quinyx web app Versie 0184

Releasedatum 17 april 2024

Nieuwe functionaliteit

Audit logs voor rooster goedkeuringsproces

In deze release voegen we een nieuw item toe aan onze Auditlogboeken. Naast audit logs van roosteritems, kunt u nu ook zoeken naar de audit logs die verbonden zijn met het rooster goedkeuringsproces (u kunt hier meer details vinden over de workflow in onze documentatie).

Met deze toevoeging bieden we meer informatie en een beter beeld voor managers om alle veranderingen in hun units beter te begrijpen.

In toekomstige releases zijn we van plan om dat beeld compleet te maken door ook audit logs toe te voegen voor andere roosteracties, zoals wanneer het rooster werd gepubliceerd of vergrendeld.

Het zoeken en navigeren door de auditlogs voor roostergoedkeuring binnen het Weergavepaneel en de tabel volgt dezelfde logica als beschreven in dit artikel met de volgende aanpassingen:

• "Roostergoedkeuring" is een nieuw item dat zijn eigen aparte rij zal hebben binnen de audit log tabel.
  • In de "Tijdstempel" kolom tonen we de datum en tijd waarop een bepaalde actie in Quinyx werd uitgevoerd.
  • In de "Beïnvloede groepen" kolom tonen we de units die werden beïnvloed door de betreffende actie.
  • In de "Soort item" kolom tonen we een nieuw itemtype genaamd "Roostergoedkeuring".
  • In de "Item" kolom tonen we de tijdsperiode waarvoor de goedkeuring door de planner werd verzonden.
  • In de "Actie" kolom tonen we acties die op dit item zijn toegepast, die vallen onder de volgende typen: maken, goedkeuren, weigeren en verwijderen.
  • Binnen de kolom "Actie gemaakt door" tonen we wie de betreffende actie heeft uitgevoerd.
  • Binnen de kolom "Actie gemaakt voor" tonen we de waarde N/A aangezien er in dit geval geen betrokken partijen zijn.

In de zoekresultaten van uw auditlogboek voor het rooster goedkeuringsproces item, kunt u meer details zien over de eigenschappen die van toepassing zijn op het genoemde item door te klikken op de chevron in de meest linkse kolom van de tabel met zoekresultaten. Door daar te klikken, kunt u een sub-tabel zien met eigenschappen die verbonden zijn met de acties creëren, goedkeuren en afwijzen. Binnen de sub-tabel zullen dienstwisselingen twee eigenschappen hebben genaamd:

• Planning periode - deze eigenschap beschrijft voor welke periode het verzoek is verzonden door de planner.
  • Opmerking - deze eigenschap bevat de waarde van opmerkingen toegevoegd door goedkeurders zodra het rooster goedkeuringsverzoek is goedgekeurd of afgewezen.

De onderstaande afbeelding illustreert hoe de genoemde sub-tabel voor een rooster goedkeuring eruit kan zien:

Volgens dezelfde logica als voor alle andere items, zullen verwijderde verzoeken geen sub-tabel hebben.

Let op dat u alleen toegang zult hebben tot loggegevens vanaf de datum waarop deze audit logs zijn gereleased. Bijvoorbeeld, aangezien goedkeuringslogboeken voor de planning worden vrijgegeven in release 0184 op 17 april 2024, bevatten de huidige logs geen goedkeuringsloggegevens voor de planning voor data vóór 17 april 2024.

Introductie van QClock, ons nieuwe product voor in-/uitklokfunctionaliteit!

In deze release introduceren we QClock! Ons nieuwe moderne product voor in-/uitklokfunctionaliteit

We ontwikkelen QClock zodat we onze functies rond tijdregistratie voor uw werknemers kunnen blijven verbeteren. De ontwikkeling van QClock gaat de komende maanden door en we zullen nieuwe functies vrijgeven zodra ze klaar zijn. In deze eerste release bieden we de mogelijkheid om QClock op uw apparaten in te stellen en ondersteuning voor in-/uitklokken.

Als u geïnteresseerd bent in het uitproberen van QClock, neem dan contact op met ons ondersteuningsteam en zij zullen u helpen bij het activeren ervan voor uw organisatie.

QClock zal niet meteen beschikbaar zijn op RC, maar het zal beschikbaar zijn met onze release op 17 april. We zullen deze pagina bijwerken met meer informatie en links naar de QClock-documentatie volgende week opnemen.

Updates en prestatieverbeteringen

Optiecorrectie voor aanpassing van de afwezigheidsplanning van mini-jobbers

Als gevolg van feedback van sommige klanten die deze optie voor afwezigheidsplanning gebruiken, hebben we enkele kleine correcties aangebracht om ervoor te zorgen dat er een correctere generatie van afwezigheidsdiensten plaatsvindt voor het specifieke geval van Duitse mini-jobbers:

1. Voorheen paste Quinyx, als het gemiddelde aantal werkuren van de betreffende werknemer 0 was, een afwezigheidsdienst toe waarvan de duur overeenkwam met de start- en eindtijden in het Dag en Tijd model van de instellingen voor de afwezigheidsplanning. Dit was verouderde logica die niet langer van nut was voor onze klanten en om die reden hebben we die logica nu verwijderd. In plaats daarvan, als het gemiddelde aantal werkuren van de betreffende werknemer 0 is, wordt er geen afwezigheidsdienst gegenereerd.
  2. Tot nu toe hield de optie voor aanpassing van de afwezigheidsplanning rekening met vermindering van de nominale uren van feestdagen (afhankelijk van de toegepaste configuratie). Op basis van de aard van het Duitse overeenkomsttype mini-jobbers, genereert het niet rekening houden met vermindering van feestdagen een meer accurate afwezigheidsvergoeding. Om die reden houdt deze optie voor aanpassing van de afwezigheidsplanning nu geen rekening meer met vermindering van feestdagen, zowel op feestdagen als op de dag voor feestdagen.

Let op dat wij, zoals ook hier vermeld (Werken met absentieplanningen), van plan zijn de aanpassingslogica voor mini-jobbers te herzien.

Nieuwe UI voor het selecteren van alle diensttypes in de Functie "Diensten bijwerken"

Om alle beschikbare diensttypes te selecteren voor bijwerking in Accountinstellingen > Diensten bijwerken en Groepsinstellingen > Diensten bijwerken, hebben we de oude "selecteer alles" checkbox vervangen met hetzelfde ontwerp dat te vinden is in de Planning en Basisrooster filters:

Bug fixes

• Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat, wanneer absenties toegevoegd werden aan gedeactiveerde gebruikers via wsdlUpdateAbsence, opnieuw actief werden in de Planningweergave.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat de API-oproep wsdlUpdateAbsence een time-out kreeg wanneer het afwezigheidstype 'Egenmelding" werd gebruikt.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat waarschuwingen verschenen in het Basisrooster wanneer werknemers het wekelijkse geplande uren overschreden, zelfs als dat niet het geval was.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat het Planningperiode rapport onjuiste Klokuren en Nominale uren verschil waarden genereerde.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat een vermindering van nominale uren een dag voor een feestdag niet goed werkte.

Nieuwe Quinyx HelpDocs inhoud

HelpDocs artikelen
  • Geen op dit moment.
Interactieve tutorials
  • Geen op dit moment.

Frontline Portal Versie 0184

Releasedatum 17 april 2024

Nieuwe functionaliteit

Geen op dit moment.

Updates en prestatieverbeteringen

Design updates - Voorbeeldnummer opgeslagen doelgroep en dynamisch label

Op basis van uw feedback hebben we enkele updates doorgevoerd voor het aantal ontvangers van opgeslagen doelgroepen.

Aantal ontvangers voor niet-dynamische opgeslagen doelgroepen

Voor deze release toonde het aantal ontvangers alleen een nummer, en velen van u hebben ons laten weten dat het handiger zou zijn voor gebruikers om te weten of dit aantal betrekking heeft op groepen of individuen.

Het nieuwe gedrag is dat het aantal ontvangers voor het opgeslagen doelgroepformaat wordt weergegeven als "X groepen" OF "Y personen".

Aantal ontvangers in lijst

Weergegeven als

0

0

1 groep

1 groep

1 persoon

1 persoon

Meer dan één groep

X groepen

Meer dan één persoon

Y personen

Aantal ontvangers voor dynamische opgeslagen doelgroepen

Voor deze release werd het aantal ontvangers voor dynamische opgeslagen doelgroepen weergegeven als 'N/A*' met daaronder '*Dynamische Doelgroep'. Dit kon verwarrend zijn voor gebruikers, omdat op het eerste gezicht zou lijken alsof de lijst niet beschikbaar is voor selectie.

Het nieuwe gedrag is dat het aantal ontvangers voor dynamische opgeslagen doelgroepen wordt weergegeven als "Dynamisch".

Bug fixes

• Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat taken dubbel naar dezelfde persoon werden gestuurd.

Nieuwe Frontline Portal HelpDocs-inhoud

HelpDocs-artikelen
Interactieve tutorials
  • Momenteel geen.

SOAP API / Webservice-updates

• Momenteel geen.
  • Er zijn momenteel geen eindpunten verouderd en gepland voor verwijdering.
    Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt nog meer informatie over webservices vinden hier.
    We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we onze klanten- en gebruikersbasis laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen zullen programmatisch worden afgedwongen, wat betekent dat we een limiet zullen opleggen aan het aantal gelijktijdige oproepen per klant tot 10. U kunt de responscode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt en er wordt aangeraden een "backoff retry mechanism" te implementeren om met deze limiet om te gaan. Let op dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren zullen eventuele limieten in de API worden ingebouwd.

Gelieve deze informatie door te sturen naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.