Kostenberekeningen

Updated 2 months ago by Leigh Hutchens

Voor het berekenen van salariskosten kunt u Quinyx gebruiken. Dit is niet gekoppeld aan een daadwerkelijke salarisbetaling, het wordt alleen gebruikt voor het berekenen van de kosten voor uw geplande schema en ook om de kosten voor de gewerkte uren te zien. Door kostenberekeningen te configureren en te gebruiken, weet u welke kosten u kunt verwachten bij het plannen van uw budget, het maken van planningen, het plannen van werknemers, het verplaatsen van ploegen, enz. Op basis van hoe u uw variabele instellingen configureert , kunt u kosten volgen met betrekking tot:

• Werkelijke salariskosten
  • Salariskosten basisschema
  • Verwachte salariskosten (werkdag)
  • Verwachte salariskosten
  • Geplande salariskosten inclusief afwezigheid
  • Geplande loonkost exclusief afwezigheid

U kunt de volgende loonkosten types configureren:

• Nettokosten (kosten uit salaristransacties)
  • Verlofvergoeding (percentage van netto kosten)
  • Maatschappelijke kosten (percentage van zowel netto kosten als verlofvergoeding samen)
Berekening van salariskosten is ingeschakeld voor eenheden en secties.

Voorbeeld kostenberekening

Laten we zeggen dat een werknemer 160 uur moet werken, wat allemaal een basissalaris van $ 10 * per uur oplevert, en de werknemer heeft een verlofvergoeding van 12% en sociale kosten van 25%.

• Bereken basissalaris → 160 uur x $ 10 = $ 1600
  • Bereken verlofvergoeding → $1600 x 12% = $192
  • Bereken sociale kosten → ($1600 + $192) x 25% = $448
  • Totale kosten = $1600 + $192 + $448 = $2240
  • Of een snellere manier om de totale kosten te berekenen = ((1600 x $10) x 1.12) x 1.25 = $2240
De definitie van het bedrag op het salaristype wordt gedefinieerd en geconfigureerd op het salaristype. Lees hier meer. Lees hier meer over het definiëren van een salariskost op een salarissoort.

Voorbeeld van kostenberekening uit de praktijk

Johanna beheert een sportartikelenwinkel. Ze weet dat in de maand december een aantal medewerkers met verlof gaan en een paar medewerkers op feestdagen werken, wat gevolgen heeft voor het budget. Johanna wil niet alleen zien hoe deze factoren haar schema zullen beïnvloeden, maar ook welke kosten ze kan verwachten. Nadat Johanna kostenberekeningen heeft geconfigureerd, kan ze het statistiekenscherm gebruiken om de planning, geplande uren, afwezigheden en verwachte kosten te bekijken, waardoor ze inzicht krijgt in hoe het bedrijf zal presteren gedurende de maand december, zodat ze weet wat ze kan verwachten:

Johanna kan met de muis over de datapunten op het schema gaan om data te vergelijken.

De werkelijke kosten kunnen alleen worden gezien als er een stoot is.
Lees meer over het werken met schema statistieken hier .

Kostenberekeningen in een overeenkomstsjabloon

Als u de loonkost uit het sjabloon gebruikt, heeft u een gemiddelde kost, aangezien elke werknemer dezelfde uurkost zal hebben.

U moet het volgende configureren om kostenberekeningen te laten werken:

1. Vul onder Overeenkomsten > Overeenkomstsjablonen > Salaris > Salarissen het uurloon in, ofwel een gemiddeld loon in overeenkomstsjablonen en/of het werkelijke uurloon voor de afzonderlijke overeenkomsten:
  1. Stel een waarde in voor alle salarissoorten die moeten worden opgenomen in de berekening onder in het gedeelte Sociale kosten van het overeenkomstsjabloon:
    Als een salaristype geen kosten met zich meebrengt, selecteert u 0% uurloon.

Kostenberekeningen op overeenkomst van een werknemer

Als u specifieke salarisinformatie wilt over de individuele salarissen van werknemers, moet u de kosten configureren op de werknemerskaart onder Personen. Ga hiervoor naar Personen > de werknemer voor wie u salarisgegevens wilt toevoegen > Overeenkomstsjabloon > Salarissen.

Lees meer over overeenkomsten en medewerkers hier .

Kostenberekeningen op een niet-toegewezen ploeg

U kunt kosten voor niet-toegewezen diensten opnemen. Hiervoor moet u de kosten van het ploegentype definiëren:

1. Navigeer naar Accountinstellingen > Ploegentypes > Ploegentype.
  2. Vul zowel het uurloon in als de waarde van eventuele onregelmatige uren. Sociale kosten zijn hier niet inbegrepen, dus moeten ze worden toegevoegd:

Het is mogelijk om te selecteren of Quinyx de kosten automatisch moet berekenen telkens wanneer de gebruiker Schedule en Time opent, maar dit moet in Classic gebeuren.

1. Navigeer in Klassiek naar Instellingen > Eenheid > Dagelijkse samenvatting:

Als u automatische kostenberekening uitschakelt, kunnen de kosten eenvoudig worden berekend door op dit symbool rechtsboven in het scherm te klikken in de weergave Schema/Tijd.

Salariskosten bekijken in de planningsweergave

Nadat u alle kosten heeft geconfigureerd, kunt u de salariskosten bekijken in de planningsweergave door op het pictogram Statistieken te klikken: