Aanbreken van de dag

Updated 15/12/20 by Leigh Hutchens

Invoering

Hoewel de normale dagbreking van de kalender 00:00 uur is, kunt u verschillende aanbreken van de dag in Quinyx configureren. Je kunt drie verschillende daybreaks instellen in Quinyx, elk met een ander doel. Zie Configuratie onderaan dit artikel voor meer informatie over welke daybreak-instelling wat doet.

Visualisatie in de planning en basisschemaweergave (werkdag)

Planningsweergave

Het aanbreken van de werkdag bepaalt op welk uur de dag begint en eindigt. In de dagweergave kun je dat gemakkelijk zien in de tijdlijn boven de planningsweergave en in de statistieken.

Om niet in de war te raken over het aanbreken van de werkdag, is het belangrijk om te begrijpen dat de weergaven voor meerdere dagen (dwz week-, maand- en aangepaste weergave) ook ‘werkdagendagen’ zijn, GEEN kalenderdagen .

Statistieken en werknemersstatistieken

De variabelen in de statistieken en medewerkersstatistieken worden ook geteld op basis van het aanbreken van de werkdag. In onderstaand voorbeeld is de medewerker ingeroosterd tussen 05: 00-12: 00 uur met een werkdag om 06:00 uur.

Zoals u kunt zien, wordt één gepland en gewerkt uur geteld tussen 05: 00-06: 00, en worden zes uur geteld tussen 06: 00-12: 00 (merk op dat we in dit voorbeeld geen pauzes hebben toegevoegd en 'count as geplande uren "en" tellen als gewerkte uren "in de geavanceerde instellingen van de dienst).

Werknemersstatistieken voor de eerste dag (maandag) in het bovenstaande voorbeeld.

Werknemersstatistieken voor dag twee (dinsdag) in het bovenstaande voorbeeld.

In de statistieken en personeelsstatistieken in Rooster en Basisschema in Neo tellen we de uren wanneer ze zich in de tijd voordoen, niet op de startdag van de dienst.

Verschuivingen die zich uitstrekken over het aanbreken van de werkdag in de planningsweergave

Bij het toevoegen van een ploeg in een meerdaags overzicht met starttijd op één werkdag en eindtijd op de volgende werkdag, wordt de ploeg gevisualiseerd op de werkdag waarop de ploeg begint.

In het onderstaande voorbeeld is de werkdag van de werkdag ingesteld op 06:00 uur. De gebruiker voegt een “vrijdagochtendploeg” toe, beginnend van 05:00 tot 12:00 uur door in het weekoverzicht op vrijdag te klikken. Eenmaal opgeslagen, zal de gebruiker merken dat de shift naar donderdag springt. De reden dat dit gebeurt, is dat de starttijd van de kalender van de dienst (vrijdag 05:00 uur) bij de werkdag donderdag valt.

Merk op dat de gebruiker nog steeds kan zien tot welke kalenderdatum de ploeg "behoort" door erop te klikken. Zie onderstaande afbeelding.

Verschuivingen tijdens het aanbreken van de werkdag in de basisschemaweergave

De basisschemaweergave werkt iets anders dan de planningsweergave. De reden is dat elke respectievelijke dag in een basisschema niet overeenkomt met een specifieke datum. Een "donderdag" in het basisschema kan elke donderdag zijn.

Bij het toevoegen van een ploeg in het basisschema, bepalen de geselecteerde dag en de starttijd van de ploeg op welke dag de ploeg wordt gevisualiseerd.

In het onderstaande voorbeeld is de werkdag van de werkdag ingesteld op 06:00 uur. De gebruiker voegt op vrijdag een ploegendienst toe van 05:00 tot 12:00 uur door in het weekoverzicht op vrijdag te klikken. Eenmaal opgeslagen, zal de gebruiker zien dat de dienst op vrijdag wordt gevisualiseerd in de meerdaagse weergave. Dit betekent dat 05:00 van een werkdag op een werkdag (met een werkdag om 06:00) het einde is van de werkdag op vrijdag, dus de gebruiker plant niet "vrijdagochtend" maar "zaterdagochtend".

Tijd kaart

Momenteel geeft de tijdkaart gegevens weer over alle werkdagen waarop de werkdag begint en er roosteritems zijn, dus als een dienst zich uitstrekt over de werkdag, kunt u de verschuiving in de tijdkaart op zowel dag één als dag twee zien. Merk op dat het salarisresultaat pas op de eerste dag wordt weergegeven.

Verlaat sollicitaties en afwezigheden

Als u een andere dag aanbreken dan 00:00 uur op de unit, moet u zich ervan bewust zijn dat wanneer een werknemer verlof aanvraagt in de mobiele app of personeelsportal, en "hele dag" selecteert, dit betekent dat hij de hele dag solliciteert voor de kalenderdag , niet de dag van de werkdag . Daarom moet u uw medewerkers instrueren om altijd dezelfde begin- en eindtijd van de verlofaanvraag toe te voegen als de werkdag, anders wordt het verlof 00: 00-00: 00 uur.

In het onderstaande voorbeeld is de werkdag van de werkdag ingesteld op 06:00 uur. De werknemer vraagt een vrije dag aan door verlof toe te voegen met ingang van 9 december om 06.00 uur en het verlof te beëindigen op 10 december om 06.00 uur.

Personeelsportaal / mobiele app
Manager weergave

Merk op dat hetzelfde gedrag als hierboven beschreven ook van toepassing is wanneer de manager een afwezigheid toevoegt. Als u wilt dat de afwezigheid in overeenstemming is met de werkdag, moet u handmatig de begin- en eindtijd van de afwezigheid toevoegen en niet het selectievakje "hele dag" gebruiken.

Visualisatie in de weergave Tijd (aanbreken van de dag) versus overbrengen naar de loonlijst versus het genereren van een rapport met salarisgegevens

Als u op “Toepassen” klikt in het Aanpassingsvenster in Tijd, haalt Quinyx de loonlijstitems op waarvan de starttijd binnen de limieten van de geselecteerde datums valt. De items worden echter weergegeven op de werkelijke kalenderdatum waarop ze plaatsvinden wanneer u naar de loonlijst overgaat.

In het onderstaande voorbeeld is de werkdag van de werkdag 05:00 uur, terwijl de dageraad 04:30 uur is. Op de kalenderdatum van 3 december heeft Gregory Payne 4 ploegen, verspreid over de volgende tijden:

• 04:00 - 04:35
  • 04:40 - 04:50
  • 04:55 - 05:15
  • 05:20 - 06:00

Als ik items voor Gregory ophaal voor maandag 30 november - zondag 6 december, worden alle items weergegeven:

Zou ik ervoor kiezen om over te stappen naar de salarisadministratie, dan krijg ik respectievelijk het volgende in het salarisdossier en in het salarisgegevensrapport:

Als ik echter alleen items voor 2 december voor Gregory zou ophalen, zou ik in plaats daarvan het onderstaande resultaat krijgen.

De drie onderstaande schermafbeeldingen geven duidelijk aan hoe de weergave in Tijd de dienst weergeeft op de kalenderdatum, terwijl bij het overgaan naar de loonlijst of het genereren van het salarisgegevensrapport rekening wordt gehouden met de instelling van de dageraad.

Zou ik items voor 3 december alleen voor Gregory ophalen, dan zou dit het resultaat zijn:

Configuratie

Hieronder vindt u een beschrijving van de drie verschillende daybreaks in Quinyx, waar u ze kunt configureren en wat ze beïnvloeden.

Type

Waar te configureren

Wat het doet

Aanbreken van de dag

(Alleen in klassiek)

Unit-instellingen → Regels voor uren → Daybreak

Deze instelling heeft voornamelijk invloed op de visualisatie van ploegen in de weergave Tijd en welke ploegen in het salarisbestand zijn opgenomen.

Aanbreken van de werkdag

Eenheidsinstellingen → Diversen → Aanbreken van de werkdag

Bepaalt op welk uur de dag begint en eindigt in planningsweergaven, statistieken en werknemersstatistieken.

Akkoord aanbreken van de dag

• Eenheidsinstellingen → Regels voor uren → Dagelijkse rust aanbreken van de dag
  • Overeenkomst → Regels voor werktijd → Dagelijkse rust tijdens het aanbreken van de dag

Als deze instelling op de overeenkomst is geconfigureerd, overtreft dat elke configuratie die in de apparaatinstellingen is gemaakt.

Wordt gebruikt bij het berekenen van de naleving van tijdregels voor het schema, bijv. Dagelijkse en wekelijkse rust. Als de afspraak in de overeenkomst van een werknemer bijvoorbeeld 05.00 uur is, kijkt het systeem bij het berekenen van de wekelijkse rusttijd tussen maandag 05.00 uur en de daaropvolgende maandag 05.00 uur.

Dit zal gewoonlijk worden ingesteld op hetzelfde als het aanbreken van de werkdag of het aanbreken van de kalender, maar het kan worden ingesteld op een ander aanbreken van de dag voor bijvoorbeeld nachtploegers.