Aanbreken van de dag

Updated by Leigh Hutchens

Invoering

Terwijl de normale dagdag op de kalender 00:00 is, kun je verschillende dagen in Quinyx configureren. Je kunt drie verschillende daybreaks instellen in Quinyx, die elk een ander doel dienen.

Configuratie

Hieronder vindt u een beschrijving van de drie verschillende daybreaks in Quinyx, waar u ze kunt configureren en wat ze beïnvloeden.

Type

Waar te configureren

Wat het doet

aanbreken van de dag

Accountinstellingen > Groepsbeheer > < Geldige eenheid > > Geavanceerde eenheidsinstellingen > Regels voor uren > Dageraad

Deze instelling heeft voornamelijk invloed op de visualisatie van diensten in de weergave Tijd en welke diensten in het salarisbestand worden opgenomen.

Zakelijke dageraad

Accountinstellingen > Groepsbeheer > < Geldige eenheid > > Geavanceerde eenheidsinstellingen > Diversen > Zakelijke dageraad

Bepaalt op welk uur de dag begint en eindigt in planningsweergaven, statistieken en werknemersstatistieken.

overeenkomst dageraad

• Accountinstellingen > Groepsbeheer > < Geldige eenheid > > Geavanceerde eenheidsinstellingen > Regels voor uren > Dagrust dagelijkse rust
  • Accountinstellingen > Overeenkomstsjablonen > <Geldige overeenkomstsjabloon> > Regels voor uren > Dagrust

Als deze instelling in de overeenkomst is geconfigureerd, overtroeft dat elke configuratie die in de instellingen van het apparaat is gemaakt.

Wordt gebruikt bij het berekenen van de naleving van het schema op basis van tijdregels, bijv. dagelijkse en wekelijkse rust. Als de afspraak aanbreken van de dag bijvoorbeeld 05:00 is in de overeenkomst van een werknemer, zal het systeem bij het berekenen van de wekelijkse rust tussen maandag 05:00 en de volgende maandag 05:00 kijken.

Dit zal gewoonlijk worden ingesteld op hetzelfde als de werkdag of de kalenderdag, maar het kan worden ingesteld op een andere dageraad voor bijvoorbeeld nachtploegarbeiders.

Visualisatie van het aanbreken van de werkdag in de planningsweergave en de basisplanningsweergave

Schemaweergave

De bedrijfsdag bepaalt op welk uur de dag begint en eindigt. In de dagweergave zie je dit eenvoudig terug in de tijdlijn boven de planningsweergave en in de statistieken.

Houd er rekening mee dat de meerdaagse weergaven (dwz week-, maand- en aangepaste weergave) ook werkdagen zijn voor het aanbreken van de dag, GEEN kalenderdagen .

Statistieken en werknemersstatistieken

De variabelen in de statistieken en werknemersstatistieken worden ook geteld op basis van het aanbreken van de dag. In onderstaand voorbeeld is de medewerker ingepland tussen 05:00-12:00 uur met werkdag om 06:00 uur.

Zoals u kunt zien, wordt 1 gepland en gewerkt uur geteld tussen 05:00-06:00 en 6 uur tussen 06:00-12:00 (merk op dat we in dit voorbeeld geen pauzes hebben toegevoegd en "tel als geplande uren" en "tellen als gewerkte uren" in de geavanceerde instellingen van de ploeg).

Werknemersstatistieken voor dag één (maandag) in het bovenstaande voorbeeld.

Werknemersstatistieken voor dag twee (dinsdag) in het bovenstaande voorbeeld.

In de statistieken en werknemersstatistieken in Schema en Basisschema in Quinyx tellen we de uren wanneer ze op tijd voorkomen, niet op de startdag van de dienst.

Verschuivingen gedurende de werkdag in de planningsweergave

Bij het toevoegen van een ploeg in een meerdaagse weergave met starttijd op een werkdag en een eindtijd op de volgende werkdag, wordt de ploeg gevisualiseerd op de werkdag waarop de ploeg begint.

In het onderstaande voorbeeld is de werkdag ingesteld op 06:00 uur. De gebruiker voegt een "vrijdagochtendploeg" toe, beginnend van 05:00 tot 12:00 uur door op de vrijdag in de weekweergave te klikken. Eenmaal opgeslagen, zal de gebruiker merken dat de dienst "verspringt" naar donderdag. De reden dat dit gebeurt, is dat de kalenderbegintijd van de dienst (05:00 uur op vrijdag) tot de werkdag donderdag behoort.

Merk op dat de gebruiker nog steeds kan zien tot welke kalenderdatum de ploeg "behoort" door erop te klikken.

Verschuivingen die zich uitstrekken over het aanbreken van de werkdag in de basisschemaweergave

De weergave Basisschema werkt iets anders dan de weergave Schema . De reden is dat elke respectieve dag in een basisschema niet overeenkomt met een specifieke datum. Een donderdag in het basisschema kan elke donderdag zijn.

Wanneer u een dienst toevoegt in de weergave Basisschema , is het de geselecteerde dag en de starttijd van de dienst die bepalen op welke dag de dienst wordt gevisualiseerd.

In het onderstaande voorbeeld is de werkdag ingesteld op 06:00 uur. De gebruiker voegt een dienst toe op vrijdag van 05:00 tot 12:00 door op de vrijdag in de weekweergave te klikken. Eenmaal opgeslagen, zal de gebruiker merken dat de dienst op de vrijdag wordt gevisualiseerd in de meerdaagse weergave. Dit betekent dat 05:00 van een werkdag aanbrekende dag (met werkdag aanbreken om 06:00) het einde is van de werkdag van de werkdag vrijdag, dus de gebruiker plant niet voor "vrijdagochtend" maar "zaterdagochtend".

Tijd kaart

Momenteel toont de Tijdkaart gegevens over alle werkdagen van de dag waarop er planningsitems zijn. Dus als een dienst de werkdag overspant, zie je de dienst op de tijdkaart zowel op dag één als op dag twee. Houd er rekening mee dat het salarisresultaat alleen op de eerste dag wordt weergegeven.

In de tijdweergave is dezelfde logica van toepassing als hierboven, maar met betrekking tot de regels voor uren-dageraaddagen en niet voor werkdagen.

Afwezigheidsverzoek

Als u op de unit andere dagen dan 00:00 uur heeft, moet u er rekening mee houden dat wanneer een werknemer verlof aanvraagt in de mobiele app of het personeelsportal en "hele dag" selecteert, dit betekent dat hij de hele dag verlof aanvraagt. de kalenderdag , niet de werkdag van de dageraad . Daarom moet u uw medewerkers instrueren om altijd dezelfde begin- en eindtijd op de afwezigheidsaanvraag toe te voegen als de werkdag, anders is de afwezigheid 00:00-00:00 uur.

In het onderstaande voorbeeld is de werkdag ingesteld op 06:00 uur. De werknemer vraagt één vrije dag aan door een afwezigheid toe te voegen vanaf 9 december om 06:00 uur en de afwezigheid te beëindigen op 10 december om 06:00 uur.

Personeelsportaal en mobiele app

Managerweergave
Merk op dat wanneer de manager een afwezigheid toevoegt vanuit het managerportaal met het selectievakje De hele dag, de begin- en eindtijd van de afwezigheid gelijk zullen zijn aan de tijd van het begin van de werkdag, omdat die instelling het beste de werkuren weergeeft waarop de werknemer afwezig zal zijn als hij/zij niet beschikbaar is voor een volledige periode van 24 uur. Als je liever hebt dat de afwezigheid de dageraad van de kalender weergeeft, moet je handmatig de begin- en eindtijd van de afwezigheid toevoegen in plaats van het selectievakje Alle dagen te gebruiken.

Visualisatie van het aanbreken van de dag in de tijdweergave, overdracht naar salarisadministratie en genereren van een rapport met salarisgegevens

In Tijdweergave > Weergavepaneel aanpassen > Toepassen , haalt Quinyx salarisitems op met starttijd binnen de dageraadlimieten van de geselecteerde datums. De items worden echter weergegeven op de werkelijke kalenderdatum waarop ze plaatsvinden, wanneer u overgaat naar de salarisadministratie.

In het onderstaande voorbeeld is het aanbreken van de werkdag 05:00 uur, terwijl de dag aanbreekt om 04:30 uur. Op de kalenderdatum van 3 december heeft Gregory Payne 4 ploegen, verspreid over de volgende tijden:

• 04:00 - 04:35
  • 04:40 - 04:50
  • 04:55 - 05:15
  • 05:20 - 06:00

Als je items voor Gregory ophaalt voor maandag 30 november - zondag 6 december, dan worden alle items weergegeven:

Als u ervoor kiest om over te stappen naar payroll, krijgt u respectievelijk het volgende in het salarisdossier en in het salarisgegevensrapport:

Als u echter alleen voor Gregory items voor 2 december ophaalt, krijgt u in plaats daarvan het onderstaande resultaat.

De drie onderstaande schermafbeeldingen geven duidelijk aan hoe de weergave in Tijd de dienst op kalenderdatum weergeeft, terwijl bij het overstappen naar de salarisadministratie of het genereren van het salarisgegevensrapport rekening wordt gehouden met de instelling van de dageraad .

Als je items voor 3 december alleen voor Gregory ophaalt, dan is dit het resultaat: