Versie 0095

Updated by Leigh Hutchens

Release datum 18 november 2020

Vergeet niet dat mobiele toegangsrechten nu beschikbaar zijn in Neo. Meer informatie over hoe om het te krijgen up and running voor uw organisatie Lees hier !

Wijzigingen in de releasekalender

Om onze klanten de best mogelijke ondersteuning te bieden voor releases van RC en Production tijdens de kerst- en nieuwjaarsvakantie, hebben we de volgende wijzigingen aangebracht in de releasekalender:

• Core-391 / Neo-98-release naar RC verplaatst van 24 december naar 21 december 2020
  • Core-391 / Neo-98-release voor productie verplaatst van 30 december naar 29 december 2020
  • Core-392 / Neo-99-release op RC van 7 januari tot 4 januari 2021
  • Core-392 / Neo-99-release voor productie onaangeroerd en blijft zoals gepland op 13 januari 2021

Nieuwe functionaliteit

Sommige klanten hebben secties over globale diensttypes in Classic opgezet, en dit veroorzaakt problemen met attestatie in Neo, aangezien Neo secties over globale diensttypes niet toestaat. In de komende twee weken zullen we alle secties verwijderen die worden toegevoegd aan wereldwijde diensttypes voor klanten die hierdoor worden getroffen.

Configuratie

Basisschema als overwerkmethode

We brengen het basisschema uit als overwerkmethode! Dit is van cruciaal belang voor degenen onder u die de overuren die u aan uw werknemers betaalt, baseren op het feit of ze meer hebben gewerkt dan hun basisschema. Voor degenen onder u die nog in Classic werken: dit is het Neo-equivalent van een vast rooster als overwerkmethode.

Hier wordt beschreven hoe u dit basisschema als overwerk configureert.

Bij de betreffende overwerkmethode wordt gekeken naar het aantal geplande uren dat afkomstig is van alle basisroosters van de werknemer in de opgegeven periode. Dit betekent op zijn beurt dat je in staat bent om op te volgen of een bepaalde werknemer een overwerkvergoeding ontvangt op basis van het feit of de gewerkte uren de uitgerolde uren overschrijden die worden weergegeven in de variabele Gewerkte / Uitgerolde uren in de personeelscijfers .

Als het gaat om verlaging van de nominale (contract) uren op een feestdag, bepaalt de instelling met dezelfde naam op de overwerkmethode of de verlagingsinstelling op de feitelijke feestdag al dan niet in aanmerking wordt genomen. Als de instelling is aangevinkt bij de overwerkmethode, dan wordt de korting doorgevoerd met het percentage dat op de betreffende feestdag is vermeld.

De "inklokken met bijpassende vaste dienstregelingen" die beschikbaar zijn in Classic worden niet vervangen in Neo. Lees er meer over in dit overgangsartikel.

Aangepast rapport

In deze release nemen we de eerste versie van ons aangepaste rapport op. Nu kunt u een rapport maken en downloaden met gegevens die u zelf kiest uit een vaste lijst met gegevensvelden. In toekomstige releases zullen we ook ondersteuning toevoegen voor het opslaan van favoriete filters in aangepast rapport.

Maak een aangepast rapport

U vindt het aangepaste rapport onder Analytics> Personeel. Als u op Personeel klikt, komt u in de lijst waar de rapporten die u maakt, terechtkomen. Klik op de groene knop Maken en er wordt een zijpaneel geopend waarin u uw rapport kunt maken:

• Eenheden : selecteer voor welke eenheden u het rapport wilt maken.
  • Werknemersstatus : selecteer welke werknemers u wilt opnemen op basis van hun status (actief, passief, alle werknemers).
  • Filter medewerkers op sectie : Selecteer of u de werknemerslijst wilt filteren op basis van specifieke secties.
  • Filter medewerkers op vaardigheden : selecteer deze optie als u de werknemerslijst wilt filteren op basis van specifieke vaardigheden.
  • Medewerkers : lijst met medewerkers die op basis van bovenstaande selecties in het rapport zullen worden opgenomen.
  • Gegevensvelden : selecteer welke gegevens u in het rapport wilt opnemen.
  • Start- en einddatum : Selecteer start- en einddatum (alleen zichtbaar bij het selecteren van rollen, gemelde afwezigheid, geplande uren, actieve tijd, inactieve tijd of nominale tijd).

Als u uw selecties op het bovenstaande heeft gemaakt, klikt u op maken en uw rapport wordt gegenereerd. Als het klaar is, klikt u op Downloaden om uw rapport te downloaden.

De gegevensvelden die u in de vervolgkeuzelijst met gegevensvelden ziet, zijn afhankelijk van uw rechten. Klik hier om te lezen welke machtigingen elk veld beheren.

Als u meerdere eenheden selecteert, worden de datavelden alleen weergegeven als u minimale leestoegang heeft voor de specifieke toestemming voor alle geselecteerde eenheden.

In de lijst met medewerkers staan alleen medewerkers waar jij toegang toe hebt en die een rol hebben die lager is dan je eigen rol (net als bij Personen).

Rooster

Filteroptie voor kennisgevingen

Tot deze release, in filters, zodra een van de velden Werknemer, home-unit, Personeelscategorie of Werknemer velden waren ingevuld, zouden de kennisgevingen van interesse van weergegeven werknemers niet worden weergegeven. Dit gedrag is nu gewijzigd in het weergeven van berichten van interesse, of niet alleen afhankelijk van de optie voor kennisgevingen in het filterveld Planitems.

Meldingen bij het wijzigen van een afwezigheid

Nu ondersteunen we het om werknemers op de hoogte te stellen wanneer de datum of tijd wordt gewijzigd tijdens hun afwezigheid (indien de manager de meldingen niet heeft gepauzeerd).

Zoek personen

We hebben verbeteringen aangebracht rond het zoeken naar medewerkers op het tabblad Mensen. We hebben ook de mogelijkheid toegevoegd om te zoeken naar medewerkers binnen het hele domein.

Zoekverbeteringen

Als u de zoekbalk in Personen gebruikt, kunt u een van de onderstaande zoekcriteria gebruiken:

• Naam
  • E-mail
  • Badge nummer
  • Telefoonnummer
  • Mobiel nummer

Wanneer u naar een van de bovenstaande items zoekt, wordt het resultaat geel gemarkeerd in de lijst Personen:

Zoek binnen het domein

Iedereen die een rol op domeinniveau heeft, kan nu voor het hele domein naar de pagina Mensen navigeren. Wanneer je de groepselector opent, zie je nu bovenaan de naam van je domein:

Klik op de domeinnaam en de pagina Mensen voor uw domein wordt geopend. U kunt elk van de bovenstaande zoekcriteria gebruiken om werknemers binnen het hele domein te vinden. Als u een groot aantal werknemers heeft, wordt er een laadindicator weergegeven totdat de pagina wordt geladen en dezelfde indicator wordt naast de zoekbalk weergegeven tijdens het zoeken naar werknemers.

Alleen mensen die een rol hebben op domeinniveau en leestoegang op Personen zullen de domeinnaam kunnen zien in de groepselector.
Zodra u naar de pagina Personen voor het domein bent genavigeerd, is het mogelijk om ook naar andere plaatsen te navigeren terwijl u zich op het domein bevindt. Dit is de bedoeling, en als de pagina die u probeert te bezoeken niet beschikbaar is op domeinniveau, krijgt u een foutmelding.

Tijd

Aanbreken van de dag

We veranderen de logica van de dageraad in de tijd en bij de overgang naar de loonlijst. Dit is om klanten met 24-uurs operaties in staat te stellen over te stappen van Classic naar Neo. Wanneer u op “Toepassen” klikt in het Aanpassen weergavepaneel in Tijd, haalt Quinyx nu loonlijstitems op waarvan de starttijd binnen de ochtendgrenzen van de geselecteerde datums valt. Tot deze release waren we op zoek naar het aanbreken van de dag in plaats van het aanbreken van de dag.

• Aanbreken van de werkdag : Stel in Groepsbeheer> Eenheid> Geavanceerde apparaatinstellingen> Diversen. > Aanbreken van de werkdag.
  • Daybreak : momenteel nog ingesteld in Classic in Unit-instellingen> Regels voor uren> Daybreak.
Het salarisitem wordt nog steeds weergegeven op de kalenderdag (ongeacht het aanbreken van de dag geconfigureerd in Quinyx), de wijziging van de logica bepaalt alleen welke items we ophalen .

Zolang de dageraad van uw bedrijf hetzelfde is als uw dageraad, heeft dit geen gevolgen voor u en uw organisatie. Als u, om verschillende redenen, een of meerdere units heeft met een andere dag aanbreken dan uw werkdag, dan bent u waarschijnlijk een klant die Classic in het verleden heeft gebruikt. In dat geval zorgt de bovenstaande wijziging ervoor dat u geen verschil ervaart wanneer u beheert de salarisadministratie van Neo in vergelijking met het runnen van Classic.

Schema en basisschema kijken nog steeds naar het aanbreken van de werkdag. We onderzoeken ook zorgvuldig het veranderen van de logica.

Tijd kaart

Het is nu mogelijk om de tijdkaart te zien en te openen voor alle loonlijstitems die de gebruiker kan zien in de tijdweergave.

Het is de Overdracht naar salarisadministratie-toestemming op de eenheid / sectie die bepaalt tot welk salarisitem de gebruiker toegang heeft.

Optimalisatie

• Een procentuele modificator toegevoegd om te vervangen door- functionaliteit in prognoseoverzicht.
  • Gewijzigd gedrag voor Quinyx Forecasting Algorithm om ervoor te zorgen dat eerder gegenereerde prognoseresultaten in de GUI worden bewaard bij het handmatig starten van een nieuwe prognoserun.

Personeelsportaal

Communicatie

Het is nu mogelijk om alle Qmails die je hebt ontvangen en verzonden te zien en om een nieuwe Qmail te versturen. U kunt filteren op inbox, verzonden en ongelezen Qmails.

Taal

Er is een nieuwe optie voor talen in het personeelsportaal die Engels GB met een 24-uursklok in plaats van 12 zoals de Amerikaanse taal heeft.

Updates en prestatieverbeteringen

• Het is nu mogelijk om toekomstige jaren te selecteren wanneer u het maandelijkse planningsrapport genereert.

Bugfixes

• Er is een probleem opgelost dat verhinderde dat punch-wijzigingen werden opgeslagen zoals verwacht.
  • Een probleem met het rooster opgelost dat verhinderde dat een werknemer een afwezigheid wist te verwijderen.
  • Er is een probleem opgelost waarbij de selectie van het selectievakje voor de werknemer niet werd opgeslagen bij het omhoog en omlaag scrollen in de weergave Werknemer in Tijd.
  • We hebben hard gewerkt om de problemen op te lossen waarbij Quinyx er niet in slaagde loonlijstitems van alle geselecteerde eenheden op tijd op te halen, evenals het probleem met het binnen de tijd bevriezen van loonlijstitems. Dit is sterk verbeterd en zou nu slechts af en toe moeten gebeuren.

API- / webservice-updates

Raadpleeg de release-opmerkingen van de klassieke versie 388 voor meer informatie over API- en webservices-updates.