Versie 0149

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 15 december 2022

Samenvatting vrijgeven

Weinig tijd en een samenvatting op hoog niveau?

Web applicatie

• Bètaversie van nieuwe overwerkfunctionaliteit.
  • Verbeterde ondersteuning bij maaltijdpauzes om werknemers beter te helpen hun rechtmatige maaltijdpauzes te nemen.
  • Newsfeed - de trigger voor pushmeldingen . Hiermee hebben auteurs nu de mogelijkheid om bij het maken van een artikel een pushmelding te activeren wanneer het artikel voor het eerst live gaat.
  • Basisrooster - je kunt nu niet-toegewezen diensten afzonderlijk uitrollen.
  • Klanten die SSO hebben ingesteld in de Quinyx manager portal kunnen nu direct gebruik maken van deze providers wanneer de mobiele app wordt geüpdatet.
  • We hebben ondersteuning toegevoegd voor speciale dagen.

SOAP API / Webservice-updates

• Geen op dit moment

Bugfixes

• We hebben enkele dingen aangepast die te klein zijn om op te merken of te moeilijk om uit te leggen. Als je echt meer details wilt, klik dan hier.

Nieuwe functionaliteit

Beta release nieuwe OT-functionaliteit

We zullen een bètaversie van een nieuwe overurenfunctionaliteit uitbrengen. Dat gezegd hebbende, zijn we de functionaliteit nog aan het testen samen met een aantal geselecteerde klanten en kunnen defecten worden verwacht. Daarom raden we af om deze functionaliteit te gebruiken, tenzij je contact hebt gehad met het Quinyx-productteam, totdat de alfa-versie is uitgebracht. Deze wordt verwacht in Q1 2023.

De visuele wijziging in Quinyx is een selectievakje in de Overtime-instellingen. Houd voor meer informatie de toekomstige release-opmerkingen bij.

Nieuwe maaltijdpauze ondersteuning

Om een meer flexibele manier van werken met maaltijdpauzes te ondersteunen, hebben we in deze eerste release functionaliteit toegevoegd om werknemers te helpen hun rechtmatige maaltijdpauzes te nemen, en hebben we de controle van de manager over de pauzetijd van hun werknemers verbeterd. Hier vindt u de volledige documentatie en gedetailleerde configuratie-informatie.

Newsfeed-uitgever 1.1

Met deze release hebben we een aantal verbeteringen aan de Newsfeed-uitgever toegevoegd op basis van gebruikersfeedback om betere prestaties en een meer gestroomlijnde creatiestroom te garanderen, en we hebben nieuwe tools gemaakt waarmee auteurs meer lezers naar hun artikelen kunnen trekken.

Push-meldingstrigger

Eerst en vooral: de trigger voor pushmeldingen . Hiermee hebben auteurs nu de mogelijkheid om bij het maken van een artikel een pushmelding te activeren wanneer het artikel voor het eerst live gaat. Dit betekent dat alle ontvangers met wie het artikel wordt gedeeld, gelijktijdig met de publicatie van het artikel een pushmelding krijgen.

Deze trigger is standaard ingeschakeld. Dit betekent dat iedereen bij publicatie een pushmelding krijgt. Als u geen pushmelding wilt sturen voor een specifiek artikel, deselecteert u het vakje voordat u het publiceert!
Kwaliteit van leven verbeteringen

Naast de trigger voor pushmeldingen hebben we ook enkele verbeteringen aan de kwaliteit van leven toegevoegd om een soepele gebruikerservaring te garanderen.

• Verbeterde stroom van omslagafbeeldingen bij het maken van een nieuw artikel, waardoor een aantal bugs met het afbeeldingsvoorbeeld worden verholpen.
  • Prestatieverbeteringen om de snelheid en respons te verbeteren bij het maken en beheren van artikelen.
  • Alle soorten links (ongeacht de opmaak) zijn nu klikbaar wanneer ze worden bekeken in de mobiele app.

Uitrol van niet-toegewezen ploegen in basisroosters

Vóór deze release werden in het basisrooster de niet-toegewezen diensten van een basisrooster alleen uitgerold als je alle medewerkers van dat basisrooster uitrolde. Als u in plaats daarvan slechts een deel van de werknemers uitrolt, worden de niet-toegewezen ploegen niet uitgerold.

Na verloop van tijd leerden we dat dit voor problemen zorgde, vooral wanneer er meerdere managers in één en hetzelfde basisschema werken omdat ze dezelfde werknemers in dezelfde sectie of eenheid delen. Deze managers zouden allemaal hun subset van werknemers uitrollen, maar dit zou betekenen dat de niet-toegewezen diensten van dat basisrooster nooit zouden worden uitgerold.

Vanaf deze release, en als een manier om dat probleem op te lossen, kun je niet-toegewezen diensten afzonderlijk uitrollen.

Of de niet-toegewezen ploegen wel of niet worden uitgerold wanneer u een basisrooster uitrolt, hangt af van uw selecties in het veld Ploeg > Statusfilter in het basisrooster:

• Als je "Toegewezen" selecteert, worden niet-toegewezen ploegen niet uitgerold.
  • Als u geen selectie maakt in dit veld, worden zowel toegewezen als niet-toegewezen diensten uitgerold.
  • Als u "Niet toegewezen" selecteert, worden niet-toegewezen ploegen uitgerold. Houd er rekening mee dat er geen werknemers worden uitgerold wanneer u specifiek op niet-toegewezen hebt gefilterd.

Bovendien zie je nu de laatste uitrolinformatie voor niet-toegewezen diensten in het uitrolpaneel, net zoals je ze ziet voor werknemers.

Last but not least krijg je een waarschuwing als je op andere ploegenvelden probeert te filteren en uit te rollen. De reden hiervoor is dat de meerderheid van de gebruikersfeedback die we over dit onderwerp hebben ontvangen, in de richting wijst dat je een bepaald patroon wilt uitrollen en dat het per ongeluk uitrollen van alleen ploegen van een bepaald ploegentype tegen die logica indruist. . Daarom wordt de volgende waarschuwing weergegeven als u eerst filtert op bijvoorbeeld ploegtype en vervolgens op de uitrolknop klikt.

Updates en prestatieverbeteringen

SSO-providerupdates

Met deze release kunnen klanten die SSO hebben ingesteld in de Quinyx manager portal direct gebruik maken van deze providers wanneer de mobiele app wordt geüpdatet. Oude en ongebruikte providers kunnen door Quinyx Support worden verwijderd.

Klanten met oude SSO-instellingen moeten nieuwe providers volgens deze instructies configureren.

Houd er rekening mee dat alle klassieke SSO-configuraties nog steeds werken zoals gewoonlijk. Deze verbeteringen zorgen ervoor dat er in de toekomst nog maar van één provider gebruik hoeft te worden gemaakt.

Wanneer we klaar zijn om Classic SSO af te sluiten, communiceren we deze datum apart en op een duidelijke manier.

Speciale Dag Integratie Ondersteuning

We hebben backend-ondersteuning toegevoegd voor speciale dagen . Dit betekent dat klanten speciale dagen nu kunnen beheren via hun backend-configuratie en -integraties.

Bugfixes

• Een probleem opgelost waarbij beschikbaarheid niet aan het rooster werd toegevoegd als er op een bepaalde knop werd gedrukt terwijl de taal op Nederlands was ingesteld.
  • Een probleem opgelost in het basisrooster waarbij het kopiëren van diensten voor een bepaalde weekperiode ten onrechte diensten voor de verkeerde weken zou creëren.
  • Een probleem opgelost met het downloaden van PDF-formulieren.
  • Een probleem opgelost waarbij meldingen niet werden weergegeven voor een artikel wanneer de vervaldatum was ingesteld op "Nooit".
  • Probleem opgelost waarbij evenementen niet konden worden toegevoegd in evenementenbeheer voor alle rollen met de juiste toegangsrechten.
  • Een probleem opgelost met salarisgoedkeuring waarbij het niet goedkeuren van de vervanging voor een salaristype een onjuiste waarde opleverde.
  • Een probleem opgelost met de salarisuitkomst waardoor een regel voor het salaristype een onjuiste waarde genereerde.

Nieuwe HelpDocs-artikelen

SOAP API / Webservice-updates

Eindpunten worden verouderd en verwijderd

Er zijn momenteel geen eindpunten verouderd of gepland voor verwijdering.

Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt hier nog meer informatie over webservices vinden.
We moedigen al onze klanten aan om onze API's te gebruiken om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te garanderen en tegelijkertijd ons klanten- en gebruikersbestand te laten groeien, hebben we besloten om beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen, wat betekent dat we een limiet opleggen voor gelijktijdige gesprekken per klant tot 10 . U kunt responscode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt en u wordt aangeraden een backoff-mechanisme voor opnieuw proberen te implementeren om de limiet te verwerken. Merk op dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overstap van SOAP naar Rest in de komende jaren worden eventuele limieten in de API ingebouwd.

Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor de integraties.