Version 0168

Updated by Leigh Hutchens

Release datum 6 september 2023

Release samenvatting

Heeft u weinig tijd en wilt u een samenvatting op hoog niveau?

Quinyx web app Versie 0168

Nieuwe functionaliteit

• U kunt nu integratiesleutels toevoegen op dezelfde touchpoints als voorheen in Classic.
  • We hebben nieuwe geavanceerde instellingen toegevoegd om uw Quinyx-configuratie beter te kunnen configureren en optimaliseren.

Updates en prestatieverbeteringen

• Om de nieuwe importflow voor feestdagen te verbeteren, hebben we de gebruikerservaring vereenvoudigd door de oude selectoren te vervangen door een nieuwe "master control" knop bij het importeren van feestdagen.

Bug fixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bug fixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klikt u op hier.

Belangrijke informatie

• Vanaf september ziet u een bijgewerkt formulier voor gevallen in het Support Portal.
  • De functionaliteit Roostervoorkeur wordt stopgezet in december 2023. Lees hieronder meer informatie.

Frontline Portal Versie 0168

Helaas hebben we de release van 6 september moeten uitstellen vanwege een afhankelijkheid van werk dat wordt uitgevoerd tijdens geplande downtime op zaterdag 9 september. In plaats daarvan zullen we versie 0168 uitbrengen op maandag 11 september tussen 08:00 en 09:00 BST. Deze update bevat een aantal verbeteringen en bugfixes die hieronder worden beschreven. We stellen je geduld op prijs. Als je vragen hebt of meer informatie wilt, neem dan contact op met je Quinyx support contactpersoon.

Nieuwe functionaliteit

• Doelgroepen kunnen nu potentieel dynamisch zijn.

Bug fixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bug fixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klikt u op hier.

SOAP API / Webservice updates

• Op dit moment geen.

Belangrijke informatie

Bijgewerkt formulier voor gevallen in het Support Portal!

Geweldig nieuws, op basis van uw feedback verbeteren we hoe u een geval kunt indienen bij ons ondersteuningsteam!

Maak kennis met de Intelligent Case Templates! 🚀

We zijn verheugd om aan te kondigen dat u vanaf september uw gevallen zult melden via een bijgewerkte versie van het Case Template!

• Ervaar een aangepaste stroom die u begeleidt met relevante vragen op basis van uw specifieke verzoek
  • Zorg ervoor dat alle vereiste informatie is opgenomen in uw initiële verzoek
  • Zeg vaarwel tegen het heen en weer vragen om meer details
  • Geniet van een gestroomlijnd proces dat de oplostijd versnelt

Door alle benodigde informatie vooraf te verstrekken, kan ons ondersteuningsteam direct aan de slag met het oplossen van uw geval zonder vertragingen.

Lees meer over de bijgewerkte case templates hier.

Einde van de levensduur van de Roostervoorkeur-functionaliteit in december 2023

We hebben besloten dat onze verouderde functionaliteit genaamd Roostervoorkeur eind december 2023 zal worden stopgezet. Daarom dringen wij er bij al onze klanten op aan om de Beschikbaarheid functionaliteit in plaats van Roostervoorkeur zo spoedig mogelijk De beschikbaarheidsfunctionaliteit is gebruiksvriendelijker en ondersteunt meer gebruiksscenario's dan de Roostervoorkeur functionaliteit.

Eén functie die beschikbaarheid ondersteunt, is het omzetten van een beschikbaarheidsitem in een dienst in de planningweergave van de Quinyx-webapp. Quinyx ondersteunt ook secties met beschikbaarheid en het selecteren van meerdere units en secties bij het maken van beschikbaarheid als gebruiker. We hebben de mogelijkheid geïmplementeerd voor gebruikers om hun eigen beschikbaarheidsuren te zien, te maken, te bewerken en te verwijderen in onze mobiele apps.

Voor de mobiele apps staat de toestemming voor beschikbaarheid standaard uit en moet worden ingeschakeld onder 'Mobiele en personeelsportal-toestemmingen' in het personeelsportal. web.quinyx.com.
Lees meer over het gebruik van de beschikbaarheidsfunctionaliteit in de mobiele app hier en in de webapp voor managers hier.

Quinyx web app Versie 0168

Nieuwe functionaliteit

Integratiesleutels

Met deze release kunt u nu integratiesleutels toevoegen op dezelfde touchpoints als voorheen mogelijk was in Classic. Dit betekent dat vanaf deze release integratiesleutels beschikbaar zijn voor:

• Kostenplaatsen
  • Diensttypes
  • Vaardigheden
  • Rollen
  • Overeenkomstsjablonen
  • Units
  • Secties
  • Groepen

Integratiesleutels worden gebruikt om uw gegevens en configuraties uniek voor Quinyx eenvoudig te koppelen aan externe systemen die u in uw organisatie gebruikt.

Geavanceerde instellingen

Als onderdeel van deze release hebben we nieuwe geavanceerde instellingen toegevoegd, zodat u uw Quinyx-configuratie beter kunt configureren en optimaliseren. Onder Accountinstellingen > Geavanceerde instellingen kunt u nu het volgende configureren:

• Vaardigheden in planning: Configureer of een gebruiker in de mobiele applicatie kan bepalen of alle beschikbare diensten zichtbaar moeten zijn voor hun werknemers, of dat alleen beschikbare diensten zichtbaar moeten zijn voor de gebruiker als ze over de juiste vaardigheden beschikken.
  • Oauth token instelling: Standaard wordt een gebruiker in de mobiele apps automatisch uitgelogd als hij langer dan 30 dagen inactief is. Met deze nieuwe Oauth token-instelling kun je nu echter het aantal dagen configureren op basis van de behoeften van je organisatie.
    Merk op dat dit niet van toepassing is als de gebruiker single sign-on (SSO) gebruikt.
  • Uitgaande e-mailsender: Hier kan een gebruiker de standaard uitgaande e-mailsender definiëren voor communicatie, indien van toepassing. Bij het configureren ervan kan een gebruiker ervoor kiezen om de standaard e-mail (no-reply@quinyx.com) te gebruiken of een aangepaste e-mail toe te voegen.

Updates en prestatieverbeteringen

Feestdagen 2.1

Om de nieuwe importstroom voor feestdagen te verbeteren, hebben we de gebruikerservaring vereenvoudigd door de oude selectoren te vervangen door een nieuwe "master control" knop bij het importeren van feestdagen. Dit betekent dat bij het importeren van een lijst met feestdagen, eenvoudigweg de feestdagen selecteert die u wilt opnemen met behulp van de selectievakjes aan de linkerkant, en ze zullen magisch worden geïmporteerd!

Geïmporteerde feestdagen worden gebruikt voor salarisberekeningen en bevatten standaardconfiguraties, met een aanpasbare datum, zodat u feestdagen eenvoudig kunt configureren om aan de behoeften van uw organisatie te voldoen!

Bugfixes

• Een probleem opgelost waarbij een vastgelopen afwezigheid op de tijdkaart in de roosterview onjuiste salaristypen veroorzaakte voor werknemers.
  • Een probleem opgelost in de roosterview dat ervoor zorgde dat de filtergroep voor basisroosters de uitgerolde basisroosters niet toonde in de geselecteerde periode.
  • Oplossing voor een probleem waarbij diensten verschenen op een unit waar de werknemer geen rol had, waardoor nieuwe diensten niet konden worden toegevoegd.
  • Oplossing voor een probleem waarbij taken verdwenen wanneer de roosterfilterinstellingen waren ingesteld op EN terwijl een specifieke sectie was geselecteerd met de taken.
  • Oplossing voor een probleem waarbij het boekbaar maken van een dienst en het vervolgens afwijzen ervan ervoor zorgde dat de dienst de bijbehorende sectie verloor.
  • Oplossing voor een probleem waarbij het waarschuwingsbericht Geselecteerde periode is langer dan 3 maanden in het aanpassingsvenster bleef staan nadat het venster was gesloten en opnieuw geopend.
  • Oplossing voor een probleem in de roosterview waardoor u geen afwezigheden kon verwijderen vanwege vergrendeld rooster.

Nieuwe HelpDocs-inhoud

Nieuwe tutorials

Spannend nieuws! Onze documentatie blijft evolueren. Bekijk de interactieve tutorials hieronder!

Houd de Handleidingen sectie in de gaten. We voegen de komende weken meer handleidingen toe!
Nieuwe HelpDocs-artikelen

Frontline Portal Versie 0168

Helaas hebben we de release van 6 september moeten uitstellen vanwege een afhankelijkheid van werk dat wordt uitgevoerd tijdens geplande downtime op zaterdag 9 september. In plaats daarvan zullen we versie 0168 uitbrengen op maandag 11 september tussen 08:00 en 09:00 BST. Deze update bevat een aantal verbeteringen en bugfixes die hieronder worden beschreven. We stellen je geduld op prijs. Als je vragen hebt of meer informatie wilt, neem dan contact op met je Quinyx support contactpersoon.

Nieuwe functionaliteit

Dynamische doelgroepen

Doelgroepen kunnen nu dynamisch zijn.

We willen dat het systeem volledig dynamisch kan werken, wat betekent dat elke keer dat een doelgroep bepaalde toepasbare criteria/categorie-definitie bevat, in plaats van specifiek genoemde individuen, het automatisch wordt bijgewerkt op een bepaalde manier. Bijvoorbeeld:

• Een doelgroep van genoemde individuen kan niet dynamisch worden bijgewerkt. Het gaat naar die acht personen en verandert niet.
  • Een doelgroep van specifieke winkels kan dynamisch worden bijgewerkt zoals het nu gebeurt.
    • Nieuwe winkels worden niet toegevoegd aan de doelgroep omdat we alleen naar specifieke winkels hebben gestuurd, maar nieuwe gebruikers binnen die winkels zullen automatisch deze inhoud zien.
  • Een doelgroep die naar alle winkels (groepen van het type 'Winkel') stuurt die kinderen zijn van een groep (zoals District 1) kan dynamisch worden bijgewerkt, zal automatisch worden uitgebreid naar nieuwe winkels die onder District 1 worden toegevoegd, en naar nieuwe gebruikers die aan een van die winkels worden toegevoegd. De doelgroep zal zich niet uitbreiden naar andere districten, omdat we het naar een specifiek district hebben gestuurd.
Let op dat in de bovenstaande voorbeelden Winkel wordt gebruikt als een voorbeeld van groepen of groepstype, en de regels gelden voor elke groep of groepstype als ze aan de voorbeelden voldoen.

In feite, telkens wanneer het publiek een criterium heeft (bijv. rol, roletype, groep, groepstype) gespecificeerd, moeten nieuwe gebruikers of groepen die aan dat criterium voldoen automatisch de bron zien. Telkens wanneer een specifieke groep of individu de beoogde ontvanger is, wordt dat aspect niet dynamisch bijgewerkt.

Schakel AAN/UIT

Waar Dynamisch Publiek beschikbaar is, staat de schakelaar standaard AAN. De auteur van een publiek kan de dynamische updates van het publiek aan- of uitzetten voordat het wordt verspreid. Het kan echter niet worden gewijzigd na verspreiding. Als het dus wordt uitgeschakeld , wordt de bron alleen verzonden naar de specifieke ontvangers die op dat moment aan de criteria voldoen, en dit zal nooit veranderen.

Bijvoorbeeld, als de bron naar alle winkels in District 1 wordt verzonden en Dynamisch Publiek is UIT , wordt de bron verzonden naar de huidige 10 winkels in District 1 en dit zal nooit worden bijgewerkt (de ontvangers zijn vastgelegd / het is een momentopname van de ontvangers op dat moment).

Let op: Dynamische Publieken kunnen niet worden gebruikt met taken voor deze eerste iteratie.

Bugfixes

• Een probleem opgelost dat gebruikers ervan weerhield om een doelgroep te selecteren van een hoger niveau dan een winkel en de selectieopties van de picker grijs maakte.
  • Een probleem opgelost dat een Foutmelding: Map moet leeg zijn om deze te verwijderen veroorzaakte bij het proberen te verwijderen van een al lege map.

Nieuwe Frontline Portal HelpDocs-artikelen

• Momenteel geen.

SOAP API / Webservice-updates

• Geen updates in deze release.
  • Er zijn momenteel geen endpoints verouderd en gepland voor verwijdering.
    Update van SOAP Web Services in Versie 0164
    Dit is een aankondiging dat we met Versie 0164 nieuwe velden hebben geïntroduceerd in SOAP Web Services. Getroffen SOAP Web Services waren wsdlGetSchedulesV3 en wsdlGetAgreementsV2. Elke getroffen Web Service heeft 1 nieuw veld gekregen.
    Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt zelfs meer informatie over web services vinden hier.
    We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we onze klanten- en gebruikersbasis laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen, wat betekent dat we een limiet van 10 gelijktijdige oproepen per klant zullen handhaven U kunt een reactiecode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en het wordt aanbevolen om een backoff-herhalingsmechanisme te implementeren om met de limiet om te gaan. Houd er rekening mee dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren zullen eventuele limieten in de API worden ingebouwd.

Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.