Vroege werknemertoegang

Updated by Daniel Sjögren

Let op dat Vroege werknemertoegang hebben is uitgeschakeld Standaard. Voor details over hoe u het kunt inschakelen voor uw organisatie, lees tot onderaan het artikel!

Vroege werknemertoegang voor nieuwe werknemers

U kunt uw werknemers vroegtijdige toegang geven in Personen > Personen details > Status wanneer ingelogd in web.quinyx.com De instelling maakt het mogelijk om uw binnenkort startende werknemers een vroege toegangsdatum voor werknemers te geven voor de mobiele apps en het personeelsportal voordat de daadwerkelijke startdatum van de functie.

Tijdens de vroege toegangsperiode voor werknemers kan de gebruiker inloggen op de app en deze gebruiken zoals andere gebruikers om hun komende planning te zien, hun collega's te zien en meer.

Echter, de gebruikers kunnen alleen uitvoeren van bepaalde acties zoals solliciteren naar open diensten, diensten ruilen, diensten aanmaken, verlof aanvragen, en meer (op basis van de toegewezen rechten) indien deze items zijn gedateerd op de werkelijke startdatum van de rol of later. Als de gebruiker probeert een actie uit te voeren op entiteiten op een datum voor hun werkelijke startdatum van de rol, krijgen ze een foutmelding met de tekst: "U heeft geen actieve rol op die datum".

Bovendien kunt u de "Vroege werknemerstoegang" datum instellen via API's met de parameter "earlyAccessDate" in de updateEmployees API-oproep. U kunt meer informatie vinden over onze API/Web services hier.

Vroege werknemerstoegang voor reeds bestaande werknemers die in de toekomst gaan werken in een nieuwe unit/sectie

U kunt ook vroege toegang geven aan een reeds bestaande werknemer die in de toekomst gaat werken in een nieuwe unit of sectie. Dit kan zowel vanuit Toevoegen rol als Delen werknemer.

Vroege toegang tot een toekomstige unit/sectie voor een reeds bestaande werknemer werkt op dezelfde manier als vroege werknemerstoegang voor een "nieuwe werknemer", maar voor een ander gebruiksscenario. Tijdens de vroege toegangsperiode kan de gebruiker inloggen op de app en hun aankomende planning zien, hun collega's zien, en meer in de unit/sectie waar ze vroege toegang hebben.

Echter, de gebruikers kunnen alleen bepaalde acties uitvoeren zoals solliciteren voor open diensten, diensten ruilen, diensten aanmaken, verlofaanvragen indienen, en meer (op basis van de toestemmingen die ze hebben) als die items zijn gedateerd op de daadwerkelijke startdatum van de rol of later in de unit/sectie waar de gebruiker vroegtijdige toegang heeft. Als de gebruiker probeert een actie uit te voeren op entiteiten op een datum vóór hun daadwerkelijke rolstartdatum in de unit waar ze vroegtijdige toegang hebben, krijgen ze een foutmelding met de tekst "U heeft op die datum geen actieve rol".

Vroegtijdige werknemerstoegang inschakelen voor uw organisatie

Standaard is Vroege werknemertoegang uitgeschakeld voor u en uw organisatie.

Om vroegtijdige werknemerstoegang in te schakelen, zodat u de vroegtijdige werknemerstoegang voor uw werknemers kunt instellen en configureren in de bovenstaande contactpunten, kunt u dit doen in de webapplicatie onder Accountinstellingen.

Om dit te doen, navigeer naar Geavanceerde instellingen > Globale accountinstellingen > Vroege werknemertoegang om het in te schakelen.

• Indien ingeschakeld, zal de instelling "Vroege werknemertoegang" beschikbaar zijn in de bovenstaande contactpunten.
  • Indien uitgeschakeld, zal de instelling "Vroege werknemertoegang" verborgen zijn, en gebruikers zullen dit niet kunnen configureren voor toekomstige werknemers.