Personeel delen

Updated by Leigh Hutchens

In veel organisaties is het gebruikelijk om werknemers te delen tussen units. Dit kan op twee manieren worden gedaan.

Een werknemer delen vanuit Groepsinstellingen

U kunt een werknemer delen vanuit Groepsinstellingen. Klik op een specifieke groep en klik vervolgens op de werknemer die u wilt delen. Klik op Roloverzicht > Werknemer delen.

U kunt beslissen of u de werknemer wereldwijd wilt delen, binnen districten of naar specifieke units. Als u de werknemer deelt met een district, wordt de werknemer gedeeld (overgenomen) met alle units en secties binnen dat district. Als u deelt met een unit, wordt de werknemer gedeeld (overgenomen) met alle secties binnen die unit.

Nadat u heeft geselecteerd waar u de werknemer wilt delen, klikt u op Delen.

U heeft de mogelijkheid om te selecteren of het delen een einddatum moet hebben. Als u een einddatum selecteert, wordt de rol van de werknemer op de gedeelde unit verwijderd na die datum.

Klik nogmaals op delen.

U ziet nu een blauw label met de naam Gedeeld naast de rolnaam onder de groep waar de werknemer is gedeeld.

Als u het delen wilt stoppen, klikt u op het rode X naast het gedeelde label.

Goed om te weten:

• Wanneer u een werknemer deelt, krijgt de werknemer altijd de rol "werknemer" in de groep waarmee u ze deelt.
  • De manager die iemand "leent" kan vervolgens beslissen of ze die werknemer een hogere rol willen geven op hun eigen unit met behulp van de "Rol toevoegen" functie.
  • U kunt alleen wereldwijd delen, binnen een district of naar specifieke units. Het is niet mogelijk om te delen naar specifieke secties.
  • Je hebt schrijftoegang nodig voor de toestemmingsinstellingen voor Personen om medewerkers te kunnen delen.
De deelfunctionaliteit is alleen van toepassing binnen Quinyx. Als u wilt dat uw werknemers ook worden gedeeld in de mobiele app, moet u Quinyx mobiele toegangsrechten configureren (lees hier meer over hier). Totdat dit is geconfigureerd, moet u blijven gebruikmaken van de bestaande "delen over units" onder Persoonsgegevens om de werknemers ook te delen in de mobiele app.

Deel een werknemer vanuit het tabblad Personen

In het tabblad "Delen over units" kunt u ervoor kiezen om mensen te delen met meerdere units wanneer de persoon beschikbaar moet zijn voor planning en om te werken op andere units dan zijn of haar basisunit.

Let op dat als een werknemer wordt gedeeld, zij een werknemersrol krijgen en de manager hun basisrooster kan maken en uitrollen. De volgende selectievakjes zijn aanwezig om achterwaartse compatibiliteit met Classic te behouden.
  • Basisroosters toestaan op andere units: Om ervoor te zorgen dat de persoon een basisrooster kan hebben (d.w.z. niet alleen gedeeld om ad-hoc diensten over te nemen) voor deze units, moet het selectievakje "Basisroosters toestaan op andere units" worden aangevinkt.
  • Uitrol van basisroosters toestaan: Als de beheerders van de geselecteerde units de basisroosters voor mensen moeten kunnen uitrollen, vink dan dit vakje aan. Anders wordt alleen toestemming verleend om de basisroosters te maken.