Personeel delen

Updated 16/4/21 by Leigh Hutchens

Als je gedeeld personeel hebt in Classic, moet je ze nog steeds delen in Quinyx volgens de onderstaande instructies.

In veel organisaties is het gebruikelijk om werknemers tussen units te delen. U kunt dit op twee manieren doen.

Deel een medewerker vanuit de groepsinstellingen

U kunt een medewerker delen vanuit de groepsinstellingen. Klik op een specifieke groep en klik vervolgens op de medewerker die u wilt delen. Klik op Rollenoverzicht> Medewerker delen.

U kunt beslissen of u de medewerker wereldwijd, binnen districten of naar specifieke units wilt delen. Als u de werknemer deelt met een district, wordt de werknemer gedeeld (geërfd) met alle eenheden en secties binnen dat district. Als u deelt met een eenheid, wordt de werknemer gedeeld (overgenomen) met alle secties binnen die eenheid.

Nadat u heeft geselecteerd waar u de werknemer wilt delen, klikt u op Delen.

U heeft de mogelijkheid om te selecteren of het delen een einddatum moet hebben. Als u een einddatum te selecteren, zal de rol van de werknemer op de gedeelde unit worden verwijderd na die datum.

Klik nogmaals op delen.

Je ziet nu een blauw label met de naam Gedeeld naast de rolnaam onder de groep waarin de medewerker wordt gedeeld.

Als u het delen wilt stoppen, klikt u op de rode X naast het gedeelde label.

Goed om te weten:

  • Wanneer u een werknemer deelt, krijgt de werknemer altijd de rol "werknemer" in de groep waarmee u hem deelt.
  • De manager die iemand "leent" kan vervolgens beslissen of hij die medewerker een hogere rol wil geven op zijn eigen unit met behulp van de functie "Rol toevoegen".
  • U kunt alleen wereldwijd delen, binnen districten of met specifieke eenheden. Het is niet mogelijk om te delen met een specifieke sectie.
  • U heeft schrijftoegang nodig op de machtigingsinstellingen om werknemers te kunnen delen.
De deelfunctie is alleen van toepassing binnen Quinyx. Als u wilt dat uw medewerkers ook worden gedeeld in de mobiele app, moet u Quinyx mobiele toegangsrechten configureren (lees meer daarover hier ). Totdat dat is geconfigureerd, moet u het bestaande "delen tussen eenheden" onder Personengegevens blijven gebruiken om ervoor te zorgen dat de werknemers ook worden gedeeld in de mobiele app.

Deel een medewerker vanaf het tabblad Personen

In het tabblad "Delen over eenheden", kunt u ervoor kiezen om mensen te delen met verschillende eenheden wanneer de persoon beschikbaar moet zijn voor planning en om op andere eenheden te werken dan zijn / haar thuiseenheid.

  • Sta basisschema's toe op andere units : Om er zeker van te zijn dat de persoon in staat is om een basisschema te hebben (dwz niet alleen gedeeld om ad hoc diensten te nemen) voor deze units, moet het aankruisvakje "Sta basisschema's op andere units toe" aangevinkt zijn.
  • Sta uitrol van basisschema's toe : Als de beheerders voor de geselecteerde units in staat moeten zijn om de basisschema's voor mensen uit te rollen, vink dan dit vakje aan. Anders wordt alleen toestemming verleend om de basisplanningen te maken.


How did we do?