Versie 0096

Updated by Leigh Hutchens

Release datum 2 december 2020

Vergeet niet dat mobiele toegangsrechten nu beschikbaar zijn in Neo. Meer informatie over hoe om het te krijgen up and running voor uw organisatie Lees hier !

Wijzigingen in de releasekalender

Om onze klanten de best mogelijke ondersteuning te bieden voor releases van RC en Production tijdens de kerst- en nieuwjaarsvakantie, hebben we de volgende wijzigingen aangebracht in de releasekalender:

• Core-391 / Neo-98-release naar RC verplaatst van 24 december naar 21 december 2020
  • Core-391 / Neo-98-release voor productie verplaatst van 30 december naar 29 december 2020
  • Core-392 / Neo-99-release op RC van 7 januari tot 4 januari 2021
  • Core-392 / Neo-99-release voor productie onaangeroerd en blijft zoals gepland op 13 januari 2021

Nieuwe functionaliteit

Aangepast rapport

Met deze release voegen we de mogelijkheid toe om uw filteropties in het aangepaste rapport op te slaan als favoriet filter voor snelle en gemakkelijke toegang tot de aangepaste rapporten die u het meest maakt.

Bewaar een filter

In het zijpaneel van het aangepaste rapport ziet u nu een knop Filter opslaan:

• Nadat u uw filteropties in de verschillende vervolgkeuzelijsten heeft gemaakt, klikt u op de knop Filter opslaan .
  • Er wordt een nieuwe pop-up geopend waarin u uw filter een naam kunt geven.
  • Klik op OK om het filter op te slaan.

Het filter wordt nu opgeslagen en bovenaan het zijpaneel toegevoegd. De volgende keer dat u uw filter wilt gebruiken, klikt u gewoon op de naam en alle filteropties die u in dat filter heeft opgeslagen, worden ingesteld:

Verwijder een filter

Om een eerder opgeslagen filter te verwijderen, klikt u op het prullenbakpictogram naast de filternaam en bevestigt u dat u dat filter wilt verwijderen:

Filters wissen

We hebben ook een optie voor duidelijke filters toegevoegd in het zijpaneel. U kunt dit gebruiken om alle vervolgkeuzelijsten van hun geselecteerde waarden te wissen als u opnieuw wilt beginnen met uw selecties:

Optimalisatie

Groepen weergeven

We hebben functionaliteit toegevoegd om standaardvariabelen, berekende variabelen en invoergegevens te groeperen in door de gebruiker gedefinieerde groepen voor weergavedoeleinden in het prognoseoverzicht. Hiermee kunt u kiezen welke gegevens u in tabellen en grafieken wilt vergelijken.

Lees meer over vertoning groepen hier .

Schema en basisschema

Genereer salarissen voor taken

We zorgen ervoor dat taken het salaris kunnen beïnvloeden. Dit wordt geregeld door de instelling "Salaris voor taken genereren".

De instelling moet eerst op accountniveau worden geactiveerd. Neem in verband met deze kwestie contact op met het Quinyx-ondersteuningsteam . Als de instelling is geactiveerd op accountniveau, wordt de bijbehorende functionaliteit ingeschakeld op niet-toegewezen ploegen.

Om dezelfde functionaliteit ook op toegewezen ploegen in te schakelen, moet u dezelfde instelling activeren op overeenkomstsjabloonniveau / overeenkomstniveau. Houd er rekening mee dat als u tijdens een dienst wisselt tussen een overeenkomst waarbij deze instelling is geactiveerd naar een overeenkomst waar deze niet is geactiveerd, u de dienst moet opslaan en opnieuw moet openen om de wijzigingen zichtbaar te maken in de Bewerk ploegenscherm.

Voor klanten die overstappen van Klassiek naar Neo, vervangt de functionaliteit met betrekking tot de instelling "Salaris op taken genereren" veel van de functionaliteit voor onderbrekingsploegen - sommige functionaliteit ontbreekt echter nog, dus blijf rustig!

Door de instelling te activeren, wordt het volgende mogelijk gemaakt:

Geavanceerde instellingen en salaristypevoorschriften voor taken

De geavanceerde instellingen en salaristypevoorschriften van het ploegentype van de taak worden toegepast in Rooster en Basisschema.

Momenteel kun je de geavanceerde instellingen en de salaristypevoorschriften niet rechtstreeks op de taak zelf bewerken, en voor dat doel ziet het ontwerp er hier iets anders uit dan in ploegen:

Het resultaat van de informatie in de bovenstaande schermafbeelding is dat:

• 2,75 uur, dwz alleen die van de taak, tellen mee voor de geplande en gewerkte uren in de personeelscijfers en de statistieken. Hetzelfde aantal uren zal in statistieken meetellen voor productieve uren. Als deze taak was onderbroken, zou ook rekening zijn gehouden met de instelling "Aantal pauzes als werktijd".
  • 1 uur normaal betaald overwerk salaristype wordt toegevoegd aan het tijdrecord van de cessionaris. Merk op dat de “(1)” in het kopje salaristype regels op taakniveau het aantal regels aangeeft dat aanwezig is op de taak en het ploegentype.
  • In dit geval zijn de "Dienst bij oproep" en "Stand-by instelling" beide ingesteld op "Gewoon" voor het ploegentype van de taak. Om die reden zullen 2,75 uur van zowel de gewone compensatie voor oproepcompensatie als de gewone salarissalaris voor standby worden toegevoegd aan de tijdregistratie van de cessionaris.
  • De geavanceerde instelling "vrije dag" wordt buiten beschouwing gelaten aangezien deze niet relevant is op taakniveau.

Validaties

De volgende validaties houden ook rekening met de taak en de geavanceerde instellingen van het ploegentype als je de instelling "Salaris voor taken genereren" hebt geactiveerd in Planning en Basisschema. In het basisschema worden de onderstaande beschouwd als zowel pre-validaties als definitieve validaties.

• Max uur per week
  • Nominale uren van werknemer voor de roosterperiode zijn overschreden "
  • Minimale wekelijkse rusttijd
  • Minimale dagelijkse rusttijd
  • Minimale ploegendienst
  • Werktijd zonder pauze
  • Gepland meer dan (x) dagen met meer dan (y) uur in (z) dagen

Voorbeeld: in de schermafbeelding verderop in dit artikel werd het ploegentype van de taak ingesteld op Gewone stand-by compensatie. Dit betekent dat de 2,75 uur van de taak helemaal niet meetellen voor de minimale wekelijkse rusttijd, noch voor de minimale dagelijkse rusttijd, validatie.

Momenteel wordt er op taakniveau geen rekening gehouden met maximale aaneengesloten uren. Blijf zitten - dit komt binnenkort!

Ongeplande ponsen op taken

In Webpunch kunnen werknemers die momenteel zijn ingeslagen, een ongeplande stoot inslaan. Met de instelling voor het genereren van salarissen voor taken geactiveerd, kunnen werknemers nu, wanneer ze handmatig een ongeplande punch invoeren, de kostenplaats, het project en de punchcommentaar bewerken in Webpunch:

Merk op dat als de kostenplaats en / of het project handmatig wordt gewijzigd in Webpunch, die wijziging wordt weerspiegeld in de pons, maar niet in de taak.

Voor u, als manager, zal een ongeplande stoot een corresponderende taak creëren zodra de werknemer uit die ongeplande stoot slaat. Dit is een eerste versie en zeer binnenkort zal dit gedrag veranderen in de corresponderende taak die wordt gemaakt bij het inprikken in plaats van bij het uitprikken - houd het in de gaten!

Implicaties van de instelling "Salaris genereren voor taken"

Merk op dat als we zeggen dat de geavanceerde instellingen van het ploegentype en de regels voor salaristype worden toegepast , we bedoelen dat als je de geavanceerde instellingen van het ploegentype wijzigt, deze ook voor alle bestaande taken worden bijgewerkt. Tot de datum waarop u de instelling Salaris genereren op taken activeert, heeft u de salarisadministratie overgedragen volgens de bestaande logica. Om ervoor te zorgen dat de historische gegevens in Quinyx blijven weerspiegelen wat u de facto naar de salarisadministratie hebt overgebracht, en om er zeker van te zijn dat u eerdere salarisposten probleemloos kunt terugdraaien, raden we u ten zeerste aan om voor elke werknemer een nieuwe overeenkomst te maken met startdatum overeenkomst ingesteld op ten vroegste de datum waarop u deze instelling op accountniveau activeert voordat u deze instelling activeert. Om ervoor te zorgen dat u geen onvrijwillige wijzigingen in uw salarisadministratie aanbrengt, hebben we deze waarschuwing toegevoegd die verschijnt wanneer u probeert een ploegentype op te slaan nadat u een van de velden in de schermafbeelding heeft bewerkt:

Tijd

Vanaf deze versie voegen we twee filtervelden toe aan het deelvenster Weergave in tijd aanpassen. Net als bij de overige velden in dat paneel, is en-logica van toepassing tussen de velden, wat betekent dat als u meerdere velden invult, loonlijstitems aan de criteria van elk veld moeten voldoen om te worden opgehaald en weergegeven wanneer u op 'Toepassen' klikt op de onderkant van het paneel.

Filter voor personeelskostenplaatsen

Met dit veld kunt u alleen salarisartikelen ophalen voor werknemers met een van de geselecteerde kostenplaatsen die zijn gedefinieerd in het veld Kostenplaats van hun personeelskaart. Standaard leest dit veld "Geen selectie" en filtert het niet op een personeelskostenplaats. Met dit veld kunnen klanten de salarisadministratie per personeelskostenplaats uitvoeren.

Filterveld "Rapporteert aan"

Met dit veld kunt u ervoor kiezen om salarisartikelen alleen op te halen voor werknemers met een van de geselecteerde managers die zijn gedefinieerd in het veld Rapporten aan van hun personeelskaart. Standaard leest dit veld "Geen selectie" en filtert het niet op een personeelskostenplaats. Met dit veld kunnen klanten de salarisadministratie per personeelskostenplaats uitvoeren.

Secties over globale ploegentypes

In de release-opmerkingen van v0095 hebben we geïnformeerd over een geplande opruiming van gegevens die problemen met attestatie veroorzaakten (secties koppelen aan globale ploegentypes). Helaas is dat werk enigszins vertraagd en wordt het doorgeschoven naar de volgende release.

Personeelsportaal

Tijdregistratie

Het is nu mogelijk om Time Trackers te zien in het Neo-personeelsportaal.

SSO

We ondersteunen nu SSO in het Neo-personeelsportaal.

Updates en prestatieverbeteringen

We hebben een update gemaakt naar het genereren van minus tijd. Raadpleeg de release-opmerkingen van de klassieke versie 389 voor meer informatie.

Bugfixes

• Oplossing voor een probleem dat ervoor zorgde dat geperforeerde uren niet werden geteld als gewerkte uren in personeelsstatistieken.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat taakuren in een ploeg niet werden geteld als geplande uren in personeelsstatistieken wanneer de vermenigvuldigingsfactor werd ingesteld.
  • Een probleem opgelost dat verhinderde dat secundaire overeenkomsten werden opgenomen in werknemersstatistieken, zelfs als "Tellen als geplande uren" was geselecteerd in de overeenkomst.
  • Een probleem met het basisschema opgelost waardoor er geen ploegen voor meerdere dagen konden worden gemaakt.
  • Een probleem met het basisschema opgelost dat een 500-fout veroorzaakte bij het verplaatsen van een ploeg.
  • Een probleem opgelost waardoor er geen waarschuwingsbericht werd weergegeven bij een poging om een basisschema uit te rollen zonder gewiste validaties.
  • Een probleem opgelost waardoor meerdere basisplanningen met dubbele namen konden worden gemaakt.
  • Een probleem met het basisschema opgelost, zodat de uren die in het basisschema worden weergegeven nu ook pauzes bevatten wanneer "Bereken pauzes als werktijd" is geselecteerd in de werknemersovereenkomst.
  • Een probleem met het basisrooster opgelost waardoor de geavanceerde instellingen van toegewezen ploegen niet zichtbaar waren, zelfs wanneer "Salaris genereren voor taken" was aangevinkt op de klantenkaart, het overeenkomstsjabloon en de overeenkomst van de werknemer.
  • Een probleem met de statistieken opgelost, zodat "Uren in basisplanning" nu correct wordt weergegeven.
  • Een probleem met het opnieuw uitrollen van het basisrooster opgelost dat een waarschuwing genereerde voor het overschrijden van het nominale aantal uren, zelfs als het basisrooster was gecorrigeerd om binnen het nominale aantal uren te vallen.
  • Een probleem opgelost waardoor gepauzeerde meldingen werden hervat in plaats van te pauzeren zoals bedoeld.
  • Ploegen worden nu zoals verwacht ongedaan gemaakt als een medewerker wordt verwijderd.
  • Een bug in het prognoseoverzicht opgelost die ervoor zorgde dat een lege pagina verscheen bij het vernieuwen nadat variabelen in standaarduren waren verborgen.
  • Een probleem opgelost waarbij geen lijst met beschikbare tijdregistraties werd weergegeven bij het toevoegen van een nieuwe transactie.
  • Een probleem opgelost waardoor taken niet konden worden toegevoegd aan een moederdienst.
  • Een probleem opgelost waarbij sommige prognoseconfiguraties nog steeds werden weergegeven op de prognoseoverzichtspagina wanneer ze waren ingesteld als niet zichtbaar
  • Een probleem opgelost waardoor kostenvariabelen niet werden weergegeven op de overzichtspagina voor prognoses
  • Een probleem opgelost waarbij de werkelijke personeelskosten niet werden berekend en de werkelijke en verwachte personeelskosten mogelijk niet worden weergegeven op de overzichtspagina van de prognose
  • Qmail-gedrag gewijzigd om ervoor te zorgen dat geërfde groepsleden geen Qmails meer ontvangen die aan de groepsleden zijn geadresseerd. Alleen niet-geërfde leden zullen nu de Qmail ontvangen.
  • Een probleem opgelost waarbij de procentuele modifier niet werkte zoals verwacht voor sommige externe prognoseconfiguraties
  • Het gedrag van de prognoseoverzichtspagina gewijzigd bij het vernieuwen, zodat deze niet langer standaard op Uren staat.
  • Een probleem opgelost waarbij in sommige gevallen een onjuiste oorspronkelijke prognosewaarde werd weergegeven bij het bewerken van prognosegegevens

API- / webservice-updates

Raadpleeg de release-opmerkingen van de klassieke versie 389 voor meer informatie over API- en webservices-updates.

Nieuwe HelpDocs-artikelen

Variabele instellingen en weergavegroepen