Versie 0101

Updated by Leigh Hutchens

Release datum 10 februari 2021

Nieuwe functionaliteit

Analytics

Met deze release voegen we een nieuwe filteroptie toe met de naam 'Gegevens opnemen voor' in vijf rapportrapporten onder Analytics.

Voeg gegevens toe voor

De volgende vijf rapporten hebben nu deze nieuwe filteroptie:

• Salarisgegevens
  • Geslagen uren
  • Tijdskost
  • Plan kosten
  • Salarisgegevens per kostenplaats

De voorgedefinieerde waarde in het filter is "Alle tijd aan unit gewerkt". De twee andere opties die u kunt selecteren, zijn "Mensen die tot de eenheid behoren" en "Beide".

• Alle tijd aan unit gewerkt : alle medewerkers die gegevens hebben over de geselecteerde unit (s) voor de geselecteerde periode.
  • Mensen die tot eenheid: Al mijn werknemers en al hun gegevens voor de geselecteerde periode, ongeacht de geselecteerde eenheid (eenheden).
  • Beide : een combinatie van werknemers die tot de eenheid behoren en alle tijd hebben gewerkt aan de eenheid.

Auditlogboeken

In deze release introduceren we het volgende deel van auditlogboeken. We voegen het logboek voor Tijd toe. Houd er rekening mee dat dit nog steeds de eerste versie van auditlogboeken is, en in de komende releases zullen we meer logboeken en meer functionaliteit toevoegen!

Met deze versie geeft het tijdlogboek geen wijzigingen weer die zijn aangebracht in handmatig toegevoegde salaristypes. Dit zal in een komende release als een apart logboek worden geïntroduceerd.
Zoek logboeken

In deze eerste versie zijn de auditlogboeken alleen beschikbaar als u toegang heeft tot Accountinstellingen. Je vindt de pagina "Logboeken zoeken" onderaan het menu aan de linkerkant in de accountinstellingen. Klik om de pagina te openen en door de logboeken te zoeken.

Klik op zoeken en er wordt een zijpaneel geopend.

• Selecteer het datumbereik waarop u wilt zoeken.
  • Selecteer waarnaar u wilt zoeken in het tijdlogboek.
  • Selecteer op welk apparaat u wilt zoeken.
  • Klik op laden en het zijpaneel wordt gesloten en de gegevens worden geladen.
  • Nadat de gegevens zijn geladen, ziet u een lijst met alle updates die op tijd zijn uitgevoerd voor de geselecteerde eenheid.

U kunt de volgende kolommen en gegevenstypen bekijken:

• Tijdstempel : de datum en tijd waarop de wijziging is aangebracht.
  • Door : Wie heeft de wijziging aangebracht?
  • Actie : Welk type actie is uitgevoerd (punch bijgewerkt, gemaakt, verwijderd, etc.).
  • Cessionaris: De naam van de persoon aan wie de stoot is toegewezen.
  • Eigenschap gewijzigd : Het type wijziging dat is aangebracht (starttijd punch, startdatum punch, kostenplaats, goedgekeurd door medewerker / manager, etc.).
  • Nieuwe waarde : Waarin de waarde is veranderd.
  • Details : De datum en tijd waarop de tijdstempel is gewijzigd.

Elke pagina geeft 100 items weer en u kunt tussen de pagina's navigeren met behulp van de pijlen in de rechterbovenhoek.

De datum waarop u zoekt, is de datum waarop de punch is bijgewerkt .

Kostenplaatsen

We voegen de mogelijkheid toe om kostenplaatsen te bekijken, aan te maken en bij te werken.

Bekijk kostenplaatsen

Om een lijst van alle bestaande kostenplaatsen te zien, navigeert u naar de accountinstellingen en klikt u op "Kostenplaatsen" onder het kopje "Tags & kostendragers" in het menu aan de linkerkant.

Er wordt een nieuwe pagina geopend en u ziet een lijst met alle bestaande kostenplaatsen.

U kunt de volgende kolommen bekijken:

• Naam : Naam van de kostenplaats.
  • Referentie : referentie van de kostenplaats.
  • Laatst gewijzigd : datum en tijd waarop de kostenplaats voor het laatst is gewijzigd.
  • Webpunch : of de kostenplaats zichtbaar is in Webpunch.
  • Acties : Klik om de kostenplaats te bewerken of te archiveren.

Het is mogelijk om de lijst te sorteren op naam, referentie of laatst gewijzigd.

Bewerk kostenplaatsen

Om een bestaande kostenplaats te bewerken, klikt u op het penpictogram onder "Acties". Er verschijnt een nieuwe pop-up waarin u de naam, referentie en of de kostenplaats zichtbaar moet zijn in Webpunch kunt wijzigen.

Klik op opslaan als u klaar bent met uw wijzigingen. De pop-up wordt gesloten en u ziet een succesbericht in de rechterbovenhoek met de melding dat de wijzigingen zijn opgeslagen.

Archiveer kostenplaatsen

Als een kostenplaats niet meer wordt gebruikt, is het mogelijk deze te archiveren. Hierdoor wordt de kostenplaats verborgen in alle keuzemenu's in de applicatie en in de lijst met kostenplaatsen onder accountinstellingen.

Klik op het archieficoon onder acties, en de kostenplaats verdwijnt uit de lijst.

Om eerder gearchiveerde kostenplaatsen te bekijken, klikt u op het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek en klikt u op "Bekijk gearchiveerde kostenplaatsen selecteren". De gearchiveerde kostenplaatsen worden vervolgens in de lijst weergegeven. Ze worden grijs weergegeven en het archiefpictogram wordt gekruist, zodat u gemakkelijk kunt zien welke kostenplaatsen zijn gearchiveerd

Om de kostenplaats uit het archief te halen, klikt u op het archiefsymbool en de kostenplaats wordt weer actief.

Als u de gearchiveerde kostenplaatsen niet langer in de lijst wilt zien, gaat u opnieuw naar het menu met drie stippen en selecteert u "Gearchiveerde kostenplaatsen verbergen".

Voeg kostenplaatsen toe

U kunt nieuwe kostenplaatsen toevoegen door op de groene knop "Kostenplaats toevoegen" te klikken. Er verschijnt een nieuwe pop-up en u kunt beginnen met het toevoegen van nieuwe kostenplaatsen.

• Naam : voer een naam in voor de kostenplaats.
  • Referentie : voer een referentie in voor de kostenplaats.
  • Weergeven in Webpunch : Selecteer of de kostenplaats zichtbaar moet zijn in Webpunch.

U heeft twee mogelijkheden:

• Opslaan en sluiten : de pop-up wordt gesloten en u ziet een succesbericht in de rechterbovenhoek met de mededeling dat de kostenplaats is opgeslagen.
  • Meer toevoegen : De kostenplaats wordt opgeslagen en direct in de lijst met kostenplaatsen weergegeven. U krijgt een melding met een succesbericht in de pop-up die aangeeft dat de kostenplaats is toegevoegd. U kunt doorgaan met het toevoegen van meer kostenplaatsen door de bovenstaande stappen te herhalen.

Om kostenplaatsen toe te voegen of te bewerken, heeft u schrijftoegang nodig in de functiegroep Accountinstellingen. Als u alleen leestoegang heeft, kunt u de lijst met alle kostenplaatsen zien, maar kunt u deze niet toevoegen of bewerken.

Aankomende nieuwe logica voor verlofaanvragen en ploegboekingsmeldingen

We ontwikkelen momenteel een nieuwe logica voor hoe verlofaanvraag- en ploegboekingsmeldingen worden verzonden. Deze functionaliteit wordt niet vrijgegeven in versie 0101 omdat deze zich momenteel in de ontwikkelingsfase bevindt, maar we willen een beschrijving geven van hoe de nieuwe logica zal werken. We laten u weten wanneer deze logica wordt vrijgegeven.

Het beheertabblad van de mobiele apps volgt ook de hieronder beschreven logica, wat betekent dat als u een melding ontvangt, u de verlofaanvraag of het boekingsverzoek voor de dienst op het beheertabblad ziet.

Merk op dat de hieronder beschreven logica alleen van toepassing is op meldingen. De zichtbaarheidslogica (dwz waar een verlofaanvraag zichtbaar is in de planningsweergave) blijft ongewijzigd. Lees meer over dit hier .
De definitie van een "managerrol" zijn ALLE rollen in Quinyx behalve de werknemersrol.
Verlaat sollicitaties

Als u geen rapportage aan manager hebt ingesteld, is dit de logica die de melding volgt

• Wanneer een werknemer verlof aanvraagt, hetzij vanuit de mobiele app of het Quinyx-personeelsportaal, gaat de melding naar alle managers op de thuisunit van de medewerker (of sectie behorende tot de thuisunit) met een rolniveau boven de hoogste rol van de medewerker EN met schrijf toestemming voor "afwezigheden", naar boven kijkend in de rol- en groepshiërarchie, wat betekent:
    • Als er niemand is met een managerrol één niveau hoger dan de hoogste rol van de werknemer op de thuisunit (of sectie behorende tot een thuisunit), zoeken we twee niveaus omhoog, drie niveaus omhoog, etc. in de huidige groep.
    • Als er niemand is met een managerrol boven de hoogste rol van de werknemer op de thuisunit (of sectie die tot een thuisunit behoort), kijken we naar de groep een stap boven de huidige groep en zoeken we naar een managerrol die hoger is de hoogste rol van de medewerker één niveau boven de medewerker, twee niveaus boven de medewerker, etc. Als er in die groep ook niemand met een leidinggevende rol is, kijken we een stapje hoger in de hiërarchie naar de groep enzovoorts.
    • Zijn er twee, drie of tien managers met dezelfde rol in dezelfde groep, bijvoorbeeld drie sectiebeheerders, dan krijgen ze allemaal dezelfde verlofmelding.
    • Als een werknemer geen werknemersrol heeft op de wooneenheid (maar bijvoorbeeld een werknemersrol op de wijk), zullen we toch op zoek gaan naar de hoogste rol op de wooneenheid.
    • Als een medewerker een rol heeft in meerdere units of secties, kijken we naar de thuisunit van de medewerker.
    • Als een medewerker de rol medewerker en lokale manager op de thuisunit heeft, zoeken we een manager die één niveau hoger is dan de hoogste rol, in dit geval boven de lokale manager.
    • Managers ontvangen geen meldingen als ze geen toegang of leestoegang hebben bij afwezigheidsrechten.

Rapporteert aan manager

• Als u op de medewerkerskaart een rapportage aan manager instelt, gaat de verlofaanvraag alleen naar die manager en zal deze instelling de hierboven beschreven automatische logica overschrijven.
  • We behouden de keuze naar welke manager we de verlofaanvraag sturen, en de gepresenteerde managers zijn ALLE managers die een directe rol hebben boven de medewerker. De lijst bevat:
    • Alle directe rolmanagers met toestemming voor afwezigheid boven de hoogste rol van de werknemer vanuit de thuisunit, en
    • Alle directe rolmanagers met toestemming voor afwezigheid schrijven boven de hoogste rol van de werknemer van alle groepen boven de thuisunit / sectie van de werknemer, tot en met accountniveau.
  • Sorteren
    • Bovenaan de lijst staan managers met het dichtstbijzijnde rolniveau boven de werknemer op de thuiseenheid / sectie
Ploegboekingen

Als u geen rapportage aan manager heeft ingesteld, is dit de logica van de melding:

• Ploegboekingen moeten dezelfde logica volgen als hierboven beschreven voor verlof-apps:
    • Wanneer een werknemer zich aanmeldt om een dienst te nemen, gaat de melding naar alle managers op de eenheid (of sectie) waar de dienst zich bevindt met een rol boven de hoogste rol van de werknemer EN met schrijven op toestemming "roosteren", naar boven kijkend in rol en groepshiërarchie, wat betekent:
    • Als er niemand is met een managerrol één niveau hoger dan de hoogste rol van de werknemer in de eenheid / sectie waar de ploeg zich bevindt, zullen we twee niveaus omhoog zoeken, drie niveaus omhoog enz. In de huidige groep.
    • Als er niemand is met een managerrol boven de hoogste rol van de medewerker in de unit / sectie waar de ploeg zich bevindt, kijken we naar de groep een stap boven de huidige groep en zoeken we naar een managerrol die hoger is dan de hoogste rol van de medewerker één niveau boven de medewerker, twee niveaus boven de medewerker etc. Als er ook niemand met een leidinggevende rol in die groep zit, kijken we een stapje hoger in de hiërarchie naar de groep enzovoorts
    • Als er twee, drie of tien managers met dezelfde rol in dezelfde groep zitten, krijgen ze allemaal dezelfde verlofmelding.
    • Als de werknemer rollen heeft in meerdere units of secties, kijken we naar de unit / sectie waar de ploeg zich bevindt en sturen we de melding naar de managers daar volgens dezelfde hiërarchische logica als hierboven beschreven. Als de werknemer zich heeft aangemeld voor een dienst in een afwezigheidseenheid en een rapportage heeft aan de manager, kijken we naar de eenheid / sectie waar de dienst zich bevindt en sturen we het verzoek om de dienstboeking naar de managers daar.
    • als de medewerker de rol medewerker en lokale manager heeft op de unit / sectie waar de ploeg zich bevindt, zullen we een manager zoeken die één niveau boven de hoogste rol ligt.
    • als er managers zijn zonder toegang of leestoegang volgens schema, zullen we ze uitsluiten van deze logica.

Rapporteert aan manager

• Als u een rapport naar manager instelt op de medewerkerskaart, gaat het verzoek om ploegendienstboekingen alleen naar die manager en deze instelling overschrijft de geautomatiseerde functionaliteit voor verzenden naar 1 rol hoger.
Merk op dat de hierboven beschreven logica ook van toepassing is op feature "shift swaps".

Updates en prestatieverbeteringen

Classic verkoopvariabelen - In deze release hebben we ervoor gezorgd dat de prognosevariabelen met betrekking tot Classic standaard verborgen zijn voor nieuwe klanten. Als u geen wijzigingen hebt aangebracht in de zichtbaarheid van de werkelijke verkopen (Classic) en voorspelde verkopen (Classic) in Quinyx, kunnen deze vanaf deze release verborgen zijn in Schedule Statistics en Forecast Overview. Maak je geen zorgen! U kunt ze terugkrijgen door hun zichtbaarheidsinstellingen bij te werken. Om dit te doen, navigeert u naar Accountinstellingen> Variabele-instellingen en voegt u ze toe aan een weergavegroep. Zie hier voor meer details: Variabele instellingen en weergavegroepen .
  • Gewijzigde logica voor welke managers u kunt selecteren in "Rapporteert aan". Om de komende wijzigingen voor meldingen (hierboven vermeld) te ondersteunen, zijn we nu gewijzigd zodat u iedereen met een managerrol in de rapporten kunt selecteren om te dropdownmenu (in Details van Personen).
  • Wanneer u in het basisschema een ploeg opnieuw uitrolt die nu een goedgekeurde stoot heeft en u de waarschuwing 'Tijdstip voor deze ploeg is goedgekeurd' krijgt, krijgt u nu alleen de optie om niet uit te rollen in het validatiepaneel, terwijl u voorheen je zou het ook kunnen intrekken.
  • Als u in het basisschema een dienst opnieuw uitrolt die zich nu in een vergrendelde salarisperiode bevindt, krijgt u nu alleen de mogelijkheid om niet uit te rollen in het validatiepaneel, terwijl u deze eerder ook kon intrekken.

Optimalisatie

Verbeteringen aan CSV-export vanaf het tabblad Prognose

Getallen die worden weergegeven op het tabblad Prognose, en de getallen die worden gegenereerd bij CSV-export vanaf dit tabblad, worden nu opgemaakt op basis van de taalinstelling in Quinyx.

Als u het getal tienduizend als voorbeeld gebruikt, worden getallen weergegeven als:

• Engels GB 10.000,00
  • Engels US 10.000,00
  • Engels CA 10.000,00
  • Svenska 10000,00
  • Norsk 10000,00
  • Suomi 10000,00
  • Dansk 10.000,00
  • Duits 10.000,00
  • Francais 10000,00
  • Francais CA 10.000,00
  • Portugezen 10.000,00
  • Spaans 10.000,00
  • Italiano 10.000,00
  • Nederlands 10.000,00
  • 汉语 10.000,00
  • 日本語 10.000,00
  • 한국어 10.000,00
  • Русский 10000,00
  • Polski 10000,00
Andere updates in optimalisatie
  • Omgedoopt tot "Auto man" -functionaliteit in "Auto Assign".
  • Omgedoopt tot "Verkoopinvoergegevens" gerelateerd aan Klassiek naar "Verkoop (Klassiek)" voor duidelijkheid in prognoses en pagina's met variabele instellingen.

Bugfixes

• Een basisplanningsprobleem opgelost waardoor taakinformatie en geavanceerde instellingen zichtbaar werden, ook al was er geen overeenkomst geselecteerd.
  • Oplossing voor een probleem met het basisschema dat ten onrechte nieuwe ploegen creëerde wanneer een herimplementatie voor een periode binnen een vorige implementatieperiode werd uitgevoerd.
  • Een probleem met rolbeheer opgelost, zodat het kopiëren van een rolsjabloon nu alleen de instellingen voor toegangsrechten correct kopieert, niet het rolniveau.
  • Een probleem met e-ondertekening opgelost waardoor er een foutmelding werd weergegeven bij het starten van het e-ondertekeningsproces voor zowel de werknemer als de sectie.
  • Een probleem met e-ondertekening opgelost dat een foutmelding opleverde wanneer een manager het e-ondertekeningsproces voor een sectie startte.
  • Een probleem opgelost met stoten waardoor een selectie voor het type Overwerk / Extra tijd niet mogelijk was.
  • Een probleem opgelost waarbij een waarschuwing voor een wekelijkse / dagelijkse rustperiode werd weergegeven voor gratis dagdiensten.
  • In het afwezigheidsdetailpaneel worden de selectievakjes "Verzuim bevestigen" nu correct automatisch aangevinkt als "Betaling bij verzuim goedkeuren" is ingeschakeld.

Nieuwe HelpDocs-artikelen

Updates van de REST API / webservice

• Nieuw API-eindpunt toegevoegd voor het posten van geaggregeerde invoergegevens naar Quinyx. Dit eindpunt moet worden gebruikt bij het verzenden van gegevens die al in intervallen van 5, 15, 30 of 60 minuten zijn geplaatst en zal resulteren in een verkorting van de wachttijden tussen het verzenden van gegevens naar de API en het zien ervan in de GUI.

POST / geaggregeerde gegevens

U kunt meer informatie vinden hier.

Deze update zal resulteren in de afschaffing van POST / actual-data.

Binnenkort worden klanten die vooraf geaggregeerde gegevens naar POST / actual-data verzenden automatisch doorgestuurd naar POST / aggregated-data.

SOAP API / webservice-updates

Bij Quinyx zijn we overgestapt naar HTTPS voor al onze klanten, behalve een enkel eindpunt voor achterwaartse compatibiliteit. Dit eindpunt is voor WSDL-integraties en alleen beschikbaar op het adres apiftp.quinyx.com. Om ervoor te zorgen dat uw klantgegevens veilig en beveiligd zijn, wordt dit HTTP-eindpunt verouderd. De gedocumenteerde URL voor Quinyx WSDL is https://api.quinyx.com/FlexForceWebServices.php

Dit is de reden waarom we op 1 mei 2021 in de productieomgeving poort 80 uitschakelen en alleen 443 (HTTPS) toestaan op de volgende eindpunten:

apiftp.quinyx.com/FlexForceWebServices.php

Welke invloed heeft dit op jou?

Als je nog steeds naar deze eindpunten op poort 80 verwijst, moet je deze integraties wijzigen in poort 443, dwz HTTPS. U kunt dit al doen en testen of alles werkt zoals verwacht.

De volgende SOAP API-eindpunten worden stopgezet en verwijderd uit Quinyx WFM augustus 2021. Ze zijn nu al vervangen door REST API-eindpunten voor Neo Forecast. Lees meer over Neo Voorspelling en de verbeterde functionaliteit hier en over de nieuwe REST API's hier .

• 6.2 wsdlGetForecasts
  • 6.3 wsdlUpdateForecasts
  • 6.6 wsdlUpdateForecastV2
  • 6.8 wsdlUpdateForecastsV3
  • 6.4 wsdlGetSalesData
  • 6.9 wsdlGetSalesDataV2
  • 6.7 wsdlGetOptimalStaffing
Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt hier nog meer informatie over webservices vinden .
We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat de informatie up-to-date is. Om schaalbaarheid van onze API's te garanderen en tegelijkertijd ons klanten- en gebruikersbestand te laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen en houden in dat we een limiet van 10 gelijktijdige oproepen per klant afdwingen. U kunt antwoordcode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en u wordt aangeraden een mechanisme voor uitstel en opnieuw proberen te implementeren om de limiet af te handelen. We beginnen met het introduceren van de limiet op een hoger niveau, wat geen invloed heeft op het gebruik van klanten op RC voor testdoeleinden binnen de volgende maand en op productie op 14 januari. De limiet van 10 gelijktijdige oproepen wordt ingevoerd op RC 21 januari en op Productie 10 februari Merk op dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Wanneer u de komende jaren van SOAP naar Rest gaat, worden eventuele limieten in de API ingebouwd. Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.