Diensten toewijzen aan een andere werknemer in een uitgerold schema als een werknemer het bedrijf verlaat?

Updated by Leigh Hutchens

Het kan voorkomen dat een werknemer een bedrijf verlaat en een dienst opnieuw moet worden toegewezen aan een andere werknemer, maar het rooster is al ingevoerd. U kunt ervoor kiezen om dit op twee manieren op te lossen.

Optie 1

U moet de volgende acties uitvoeren voordat u de werknemer verwijdert.
  1. Navigeer naar de planningsweergave en selecteer een zo lang mogelijke periode (maximaal 60 dagen).
  2. Klik op de naam/foto van de medewerker van de persoon die het bedrijf verlaat.
  3. Selecteer Ploeg verplaatsen.
  4. Selecteer de werknemer naar wie de diensten moeten worden verplaatst.
U kunt dit indien nodig voor meer perioden doen, dwz als er een planning is voor meer dan 60 dagen, moet dit voor elke periode van 60 dagen in de toekomst worden gedaan, zolang er een planning is uitgerold.
  1. Beëindig het dienstverband van de persoon die het bedrijf verlaat.
  2. Navigeer naar het basisschema en verplaats de diensten van degene die eindigt naar degene die is begonnen, zodat deze worden meegenomen in de volgende uitrol.

Optie 2

1. Navigeer naar de planningsweergave.
  2. Verwijder de diensten voor de werknemer die het bedrijf verlaat (dit kan via hetzelfde paneel waar u de diensten verplaatst).
  3. Navigeer naar het basisschema.
  4. Verplaats de diensten in het Basisrooster van de medewerker die vertrekt naar de medewerker die de diensten gaat opnemen.
  5. Rol het basisschema uit voor alleen de nieuwe persoon voor de periode.

Geen actie

Als u het dienstverband beëindigt voor een werknemer die een dienst heeft, komen die diensten automatisch vrij na een einddatum als u de stappen in optie 1 of optie 2 niet uitvoert.