Labels toevoegen, bewerken en gebruiken voor uw Samenwerkingsgroepen.

Updated by Victor Jespersen

Werken met Labels in uw Samenwerkingsgroep

Bij het configureren van een Samenwerkingsgroep moet u ook een label koppelen aan elk niveau van de hiërarchie van uw samenwerkingsgroep.

Deze labels zijn het equivalent van het Groepstype Label in FLP Standalone. Hiermee kunt u inhoud delen in het FLP AIO platform volgens de hiërarchiestructuur die u heeft gemaakt of naar specifieke groepstypen, bijvoorbeeld groepstype/label = winkel.

Voorbeeld: Onder Samenwerkingsgroepen heeft u de volgende hiërarchie gemaakt:

1. Boom 1
    1. Tak A
    2. Tak B (Label = Vogelnest)
    3. Tak C
      1. Babytak D
      2. Babytak E (Label = Vogelnest)

Via het meer traditionele distributiemodel kunt u elke groep kiezen. Of u nu een taak, verhaal, of iets anders deelt, die inhoud wordt naar die Groep gedistribueerd en de onderliggende kinderen volgens de traditionele hiërarchieregels.

Maar door het label "Vogelnest" eraan te koppelen, heeft u nu een extra optie. Stel dat u inhoud wilt verspreiden over de hiërarchie bij het delen van de inhoud, dan kunt u Label = Vogelnest selecteren en de inhoud wordt gedeeld met elke groep met dat label in plaats van beperkt te zijn tot de groepen binnen een individuele hiërarchie.

Dus, in essentie, het toevoegen van een label aan elke Samenwerkingsgroep binnen een hiërarchie stelt gebruikers van het All-in-one platform in staat om content op een aanvullende manier te delen. Dat wil zeggen, u kunt de groep selecteren waarmee u het wilt delen, of, dankzij labels, kunt u ook content thematisch verspreiden over de hiërarchieën die u heeft gemaakt.

Hoe labels configureren

Het configureren van labels is een tweestappenproces:

1. Eerst moet u een lijst van beschikbare labels maken.
  2. Vervolgens, bij het configureren van de Samenwerkingsgroepen kunt u kiezen uit de lijst van beschikbare labels.

Bij het verspreiden van content kan de eindgebruiker kiezen uit deze lijst van beschikbare labels onder het Groepstype label dropdown.

Het maken van een lijst van beschikbare labels

Eerst, onder Accountinstellingen > Frontline Portal instellingen > Labelbeheer moet u de lijst van labels maken die u beschikbaar wilt hebben bij het configureren van de Samenwerkingsgroepen.

1. Ga naar de Frontline Portal instellingen > Labelbeheer.
    U kunt bestaande labels beheren of op de knop Nieuw toevoegen klikken om nieuwe labels te maken.
  2. Vervolgens selecteert u Nieuwe toevoegen om een nieuwe label toe te voegen.
U kunt alleen een label van dit scherm verwijderen als dat label niet is gekoppeld aan actieve groepen.

Het koppelen van een label aan uw Samenwerkingsgroepen

Nadat de labels zijn aangemaakt, kunt u een label aan elke groep koppelen door naar Accountinstellingen > Frontline portalinstellingen > Samenwerkingsgroepen te gaan.

Een label wordt geselecteerd bij het maken van een Samenwerkingsgroep en kan worden bewerkt op elke bestaande groep in het zijpaneel.

Het Label is een verplicht veld, en elke Samenwerkingsgroep moet een label hebben.