Version 0165

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Utgivningsdatum 26 juli 2023

Sammanfattning av release

Har du ont om tid och vill ha en sammanfattning på hög nivå?

Ny funktionalitet

• Vi har lagt till en sökparameter för datumintervall för objekt i (aktuella) granskningsloggar.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Inga för närvarande.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra buggfixar i denna release. Om du vill ha mer information, klicka här.

Viktig information

• Funktionaliteten för intresseanmälan kommer att upphöra i december 2023. Läs mer nedan.
  • Avancerad analys har schemalagt driftstopp den 24 juli. Fortsätt läsa för att få mer information.

Frontline Portal Version 0165

Ny funktionalitet

• Du kan nu lägga till mottagare från flera sparade målgrupper.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Inga för närvarande.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra buggfixar i denna release. Om du vill ha mer information, klicka här.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Inga uppdateringar i denna release.

Viktig information

Avveckling av funktionen Intresseanmälan i december 2023

Vi har beslutat att vår äldre funktion som kallas Intresseanmälan kommer att avvecklas i slutet av december 2023. Därför uppmanar vi alla våra kunder att istället använda Tillgänglighet-funktionen istället för Intresseanmälan så snart som möjligt. Tillgänglighetsfunktionen är mer användarvänlig och stöder fler användningsfall än Intresseanmälan-funktionen.

En funktion som tillgänglighet stöder är att konvertera ett tillgänglighetsobjekt till ett skift i Schemavyn av Quinyx webbapp. Quinyx stöder också avdelningar med tillgänglighet och flerval av både enheter och avdelningar vid skapande av tillgänglighet som användare. Vi har implementerat möjligheten för användare att se, skapa, redigera och ta bort sina egna tillgänglighetstimmar i våra mobilappar.

För mobilapparna är behörigheten för tillgänglighet som standard avstängd och måste aktiveras under Mobil- och personalportalbehörigheter i web.quinyx.com.
Läs mer om att använda tillgänglighetsfunktionen i mobilappen här och i webbappen för chefer här.

Avancerad analys, schemalagt driftstopp

Vi vill bara meddela att den 24 juli har vi planerat driftstopp för våra moduler för avancerad analys. Detta är bara för en schemalagd systemuppgradering för att säkerställa bästa prestanda och support för alla dina analysbehov framåt.

Detta innebär dock att avancerad analys tyvärr inte kommer att vara tillgänglig den dagen - men den kommer snart att vara igång igen!

Quinyx webbapp Version 0165

Ny funktionalitet

Datumintervall som sökparameter för datumintervall i (aktuella) granskningsloggar

Quinyx granskningsloggar är ett verktyg för våra användare i chefsportalen när de försöker felsöka problem eller lösa konflikter som involverar vem som gjorde (eller inte gjorde) vad vid en specifik tidpunkt i vårt system. Det är vanligt att söka efter tidigare åtgärder baserat på datumet då ett schemaobjekt äger rum i Schema-vyn (inklusive om schemaföremålet har tagits bort senare). För att möjliggöra detta kommer denna version med tillägg av fälten Objektets startdatum och Objektets slutdatum:

Några detaljer om dessa fält och hur de fungerar:

1. Fälten Objektets startdatum och Objektets slutdatum gäller endast relevanta objekttyper, vilket är varför de två datumfälten bara visas när objekttypen väljs.
    1. Objektdatum gäller för skift, vilket är varför dessa fält visas om du väljer Skift i fältet för objekttypen.
  2. Dessa datum gör det möjligt för dig att ange start- och slutdatum för perioden inom vilken objektet (objekten) du söker efter börjar.
    1. Observera att detta också gäller för borttagna objekt; fälten för objektets startdatum och objektets slutdatum gör det också möjligt för dig att söka efter objekt som ägde rum inom ett visst datumintervall när de var borttagna.
    2. Som ett exempel, om skiftet du försöker hitta i granskningssloggen börjar den 1 april 2023 kl. 20:00 och slutar den 2 april 2023 kl. 03:00, skulle det returneras i en sökning med 2023-04-01 (objektets startdatum) - 2023-04-01 (objektets slutdatum), men inte i en sökning med 2023-04-02 (objektets startdatum) - 2023-04-02 (objektets slutdatum).
  3. Det finns inga standardvärden för dessa två datumfält.
    1. Om du väljer ett värde i något av fälten fylls det andra fältet automatiskt i med samma värde.
    2. Om du efter att ha valt ett värde i något av fälten redigerar något av dem på ett inkonsekvent sätt - dvs. så att objektets slutdatum är före objektets startdatum - kommer Quinyx att automatiskt fylla i det andra fältet med samma värde som det du just fyllde i.
  4. Fältet för startdatum och fältet för slutdatum för objektet är valfria fält.
  5. Av prestandaskäl kan du ange en maximal period på tre månader med hjälp av startdatumet och slutdatumet för objektet.
  6. Sökningen som utförs beaktar gruppens affärsdygnsbryt där schemaobjektet äger rum. Detta återspeglar vilka schemaobjekt du som användare av chefsportalen kan se i den dagliga vyn i Schemat.
    1. Som exempel, om ett skift börjar den 3 april 2023 kl. 02:00 och slutar den 3 april kl. 10:00 på enheten Drottninggatan, då om Drottninggatans arbetsdagsstart är kl. 01:00, skulle det skiftet returneras i en sökning med startdatumet 2023-04-03 och slutdatumet 2023-04-03. Men om arbetsdagsstarten istället var kl. 03:00, skulle det inte returneras i samma sökning.
  7. Sökningen med hjälp av startdatumet och slutdatumet för objektet beaktar tidszonen som används vid visning av schemat i Schemat i Quinyx. Detta görs så att revisionsloggresultaten återspeglar det du som användare av chefens portal ser när du visar en viss dag i Schemat.
Händelsens startdatum och Händelsens slutdatum kommer att förbli obligatoriska fält - av tekniska genomförbarhets- och prestandaskäl - men kan nu användas i samband med fälten Startdatum för objekt och Slutdatum för objekt.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Inga vid denna tidpunkt.

Buggfixar

• Löste ett problem som gjorde att vissa varningsfilter vid utrullningen av grundschema inte fungerade konsekvent, vilket resulterade i förvirring om schemats noggrannhet.
  • Löste ett problem som gjorde att skifttyper inte hämtades när ett grundschema skapades.
  • Löste ett problem som gjorde det omöjligt att lägga till skift med Räknas som schemalagda timmar avmarkerade från mobilapparna när totala nominella timmar överskreds.
  • Löste ett problem i schemavyn där val av fältet Anställd har filtret orsakade att statistiken fylldes på även i fall där schemavyn inte visade några motsvarande schemaobjekt.
  • Löste ett problem som gjorde att en öppen stämpling på ett skift automatiskt stängdes när en frånvaro under sagt skift lades till, vilket gjorde att den öppna stämplingen stängdes med en sluttid som motsvarade frånvarons starttid.
  • Löste ett problem som innebar att olika användare inte kunde välja ett värde i fältet Objektstyp i de aktuella granskningsloggarna och - eftersom fältet är obligatoriskt - hindrades från att använda de aktuella granskningsloggarna.

Nya HelpDocs-artiklar

• Inga för närvarande.

Frontline Portal Version 0165

Ny funktionalitet

Lägg till mottagare från flera sparade målgrupper.

Du kan nu lägga till mottagare från flera sparade målgrupper.

1. Från målgruppens startsida väljer du Skapa ny.

1. Från målgruppens visningssida väljer du Lägg till från sparade målgrupper.

1. Du kommer att tas till en ny sidopanel med en lista över sparade målgrupper. Välj flera sparade målgrupper med hjälp av kryssrutorna och tryck på Bekräfta.

Välj Bekräfta mottagare och toasten kommer att bekräfta att mottagare har lagts till i målgruppen.

Buggfixar

• Löste ett problem som orsakade att nedladdning av bilagor misslyckades.
  • Löste ett problem som hindrade att alla filer i en mapp var synliga.
  • Löste ett problem som hindrade att fler än en bilaga laddades upp individuellt i Uppgifter och Berättelser.
  • Löste ett problem som hindrade att mappar raderades och visade felet "Mappen måste vara tom för att kunna raderas".
  • Löste ett problem som orsakade att alla grupper valdes istället för alla butiker när du markerade checkrutan Välj alla.

Nya artiklar i Frontline Portal HelpDocs

• Inga för närvarande.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Inga uppdateringar i denna version.
  • Inga slutpunkter är för närvarande föråldrade och planerade att tas bort.
    Uppdatering av SOAP Web Services i Version 0164
    • Detta är en tillkännagivande att med Version 0164 introducerades nya fält i SOAP Web Services. Påverkade SOAP Web Services var wsdlGetSchedulesV3 och wsdlGetAgreementsV2. Varje påverkad Web Service fick 1 nytt fält.
    Klicka här för att se den nya dokumentationen för Quinyx WFM Web Service. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här.
    Vi uppmanar alla våra kunder att använda våra API: er för att underhålla data och se till att informationen är aktuell. För att säkerställa skalbarheten hos våra API: er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP API: er. Dessa begränsningar kommer att verkställas programmatiskt, vilket innebär att vi kommer att begränsa antalet samtidiga anrop per kund till 10. Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns, och det rekommenderas att du implementerar en backoff-omförsökningsmekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller för SOAP. När vi övergår från SOAP till Rest under de kommande åren kommer eventuella begränsningar att byggas in i API:et.