Frånvaroinställningar

Uppdaterad 20/4/21 av Leigh Hutchens

Du kommer nu att kunna se en lista över befintliga frånvaroorsaker och hantera frånvarotyp.

Lista över orsaker till frånvaro

Du hittar listan över befintliga frånvaroorsaker genom att gå till kontoinställningar och klicka på "Frånvaroinställningar" under den nya rubriken "Frånvarohantering":

Du kan söka i listan genom att skriva ditt sökord i sökfältet högst upp på sidan.

Vi har bara inkluderat listan över frånvaroorsaker. I de kommande utgåvorna lägger vi till möjligheten att lägga till, redigera och radera frånvaroorsaker.

Frånvarotyp

Frånvarotyper kan nu läggas till, uppdateras och raderas. Du hittar dina befintliga frånvarotyper genom att gå till kontoinställningar. Klicka på "Frånvaroinställningar" och klicka sedan på "Hantera frånvarotyper" längst upp till höger på sidan:

Lägg till frånvarotyp

Klicka på plustecknet i det övre högra hörnet så visas en ny dialogruta:

• Ge din frånvarotyp ett namn.
  • Välj om det ska betraktas som sjukdom, semester eller permission (inte obligatoriskt).
  • Välj om det ska vara lönebaserat (inte obligatoriskt).
  • Välj om det ska räknas som arbetade timmar (inte obligatoriskt).

Spara när du är klar och din nya frånvarotyp visas i listan.

Redigera frånvarotyper

Klicka på pennikonen bredvid frånvarotypen som du vill redigera. En ny dialogruta visas:

Redigera informationen du vill ändra och spara när du är klar för att spara dina ändringar.

Ta bort frånvarotyp

Klicka på papperskorgen ikonen bredvid den frånvarotyp som du vill ta bort. Ett bekräftelsemeddelande visas:

Klicka på ta bort om du vill fortsätta med att radera frånvarotypen. Frånvarotypen raderas sedan och dialogrutan stängs.

Om frånvarotypen är associerad med en frånvaroorsak är det inte möjligt att ta bort den. Koppla bort frånvarotypen från frånvaroorsaken för att fortsätta med borttagningen