Multifaktorsautentisering

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Quinyx erbjuder en lösning för ett extra lager av autentiseringsäkerhet genom att erbjuda Multifaktorautentisering (MFA) via SMS/Textmeddelanden till den anställdes registrerade telefonnummer.

MFA-leverantören är en valfri autentiseringsmetod som kan aktiveras för att kräva en starkare autentisering genom att begära en andra autentisering baserad på en slumpmässig 6-siffrig kod som skickas till användarens mobiltelefon som ett textmeddelande eller till användarens e-post. Autentiseringskoden har en begränsad livslängd och om användaren misslyckas 5 gånger med att ange rätt autentiseringskod kommer kontot att låsas.

MFA-leverantören kommer med en extra månadsavgift baserad på användning samt en löpande kostnad för antalet skickade textmeddelanden.

Inloggning med MFA

Inloggningsflödet är detsamma som för vanligt lösenordsflöde med tillägget av ett extra steg efter lösenordsvalidering. Beroende på inställningarna kommer MFA-logiken att avgöra om användaren ska utmanas med en kod eller inte.

Inställningar

För att aktivera MFA kan du ställa in frekvensen för MFA-utmaningar: varje gång, en gång om dagen, en gång i veckan, en gång i månaden eller två gånger i månaden.Inställningar för multifaktorautentisering är endast tillgängliga för Quinyx eftersom aktiveringen kräver ett undertecknat avtal med Quinyx för fakturering.

Den aktuella listan över alternativ för frekvenser av utmaningar

Användarkontaktuppgifter

Varje användare måste ha ett mobiltelefonnummer tillagt enligt E. 164-formatet: E. 164-nummer kan ha högst femton siffror och skrivs vanligtvis enligt följande: [+][landsnummer][abonnentnummer inklusive riktnummer] Exempel: +46705444444