Forecast algorithms

Uppdaterad av Daniel Sjögren

Automatiska prognosalgoritmer

Det är möjligt att få framtida prognoser automatiskt baserade på din historiska data.

Prognosalgoritmerna

Det finns för närvarande tre olika metoder som du kan använda för att generera prognoser, två utförs av Quinyx och den tredje är ett alternativ för att ansluta en tredjeparts prognoser till Quinyx, så att prognosen kan genereras någon annanstans men presenteras i Quinyx.

Föregående år samma dag

Den här algoritmen kopierar automatiskt de faktiska uppgifterna för din variabel från föregående år till en prognos för det aktuella året motsvarande dag. Du har möjlighet att lägga till en justering, som en ökning eller minskning i procent av tidigare års data.

Prognosvariabeln måste skapas innan du skjuter in faktiska data.

Quinyx AI efterfrågeprognoser

Målet med AI efterfrågeprognos-modulen är att skapa prognoser på 15, 30, 60 minuter eller dagligen baserat på historiska data. Dessa prognoser kan användas för att skapa ett antal anställda som grund för schemaläggning. Antalet anställda kan beräknas antingen genom Quinyx arbetsnormer eller statisk/dynamisk regellösning eller genom kundspecifika beräkningar utanför Quinyx.

Läs mer om Quinyx AI-Efterfrågeprognoser här.

Extern prognos

Denna metod gör det möjligt för en tredje parts lösning att skicka prognostiserad data till Quinyx via API: er med hjälp av POST / predicted-data:

POST / predicted-data

Med den här åtgärden kan du ladda upp prognoser från externa verktyg som används för att prognostisera försäljning, transaktioner etc. som optimala bemanningsregler kommer att använda för att definiera personalbehov:

• ExternalForecastVariableId - ID för en variabel som konfigurerad för enheter i kontoinställningar Prognos Variabler Externt ID.
  • externalForecastConfigurationId -
  • ExternalUnitId - Externt ID för en enhet som inställt för enheter i Classic → Inställningar → Tabeller → integrationsnyckeltyper
  • ExternalSectionId (valfritt) - Externt ID för en sektion som konfigurerad för enheter i Classic → Inställningar → Tabeller → integrationsnyckeltyper.
  • runIdentifier - Ett värde som ska ställas in om externt system skickar flera prognoser för samma datumintervall.
  • runTimestamp - Ett värde som ska ställas in för att definiera när prognostiserad data genererades. I framtiden kommer Quinyx att använda detta värde för att jämföra olika prognoser om de finns.
  • forecastDataPayload
    • Data - mängden av den externa prognosen.
    • Tidsstämpel - tiden då antalet ska placeras i UTC-format 2020-04-09T20: 45: 0 0 + 01: 00.