Version 0173

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Utgivningssdatum 15 november 2023

Sammanfattning av release

Har du ont om tid och vill ha en sammanfattning på hög nivå?

Quinyx web-app Version 0173

Ny funktionalitet

• Vi har lagt till nya granskningssloggar för skiftbyten.
  • Vi har lagt till en ytterligare bemanningskurva som kallas Optimal (faktisk) för att du ska kunna visualisera ditt valfria bemanning, baserat på dina konfigurerade arbetsstandarder och faktiska data.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Vi har gjort förbättringar för att möjliggöra bättre konflikthantering vid delning av helgdagskonfigurationer, antingen i globala helgdagar eller mellan avtalsmallar.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra biggfixar i denna version. Om du vill ha mer information, klicka här.

Viktig information

• Quinyx har beslutat att stödet för den gamla SSO-konfigurationen (Classic och Mobile) kommer att tas bort under 2024.
  • Funktionaliteten för Intresseanmälan kommer att avslutas i december 2023. Fortsätt läsa för att få mer information.

Frontline Portal Version 0173

Ny funktionalitet

• Vi har introducerat två nya widgettyper - du kan nu välja att visa resurser antingen i enkel eller dubbelkolumnslista.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra buggfixar i denna version. Om du vill ha mer information, klicka här.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Inga för närvarande.

Viktig information

Livslängden av Classic och Mobile SSO upphör senast den 31 mars 2024

Quinyx har beslutat att stödet för den gamla SSO-konfigurationen (Classic och Mobile) kommer att tas bort under 2024.

Nya konfigurationer är redan tillgängliga i Chefsportalen och du kommer nu bara behöva en konfiguration för alla Quinyx-applikationer. Vi rekommenderar att kunder som fortfarande använder den gamla konfigurationen börjar planera för att sätta upp den nya konfigurationen.

Den nya konfigurationsleverantören stöder antingen SAML 2 eller OPEN ID-standarder.

Du kan hitta information om hur användare loggar in med mobilapparna med den nya SSO-konfigurationen här.

Slutet på livslängden för funktionen Intresseanmälan december 2023

Vi har beslutat att vår äldre funktionalitet som heter Intresseanmälan kommer att upphöra i slutet av december 2023. Därför uppmanar vi alla våra kunder att använda tillgänglighetsfunktionen istället för Intresseanmälan så snart som möjligt. Tillgänglighetsfunktionen är mer användarvänlig och stöder fler användningsfall än funktionen Intresseanmälan.

En funktion som tillgänglighet stöder är att konvertera ett tillgänglighetsobjekt till ett skift i schemavyn i Quinyx webbapp. Quinyx stödjer även avdelningar med tillgänglighet och flerval av både enheter och avdelningar när man skapar tillgänglighet som användare. Vi har implementerat möjligheten för användare att se, skapa, redigera och ta bort sina egna tillgänglighetstider i våra mobilappar.

För mobilapparna är behörigheten för tillgänglighet avstängd som standard och måste vara aktiverad under Mobil- och personalportalbehörigheter på web.quinyx.com.
 Läs mer om att använda tillgänglighetsfunktionen i mobilappen här och i webbappen för chefer här.

Quinyx webbapp Version 0173

Utgivningsdatum 15 november 2023

Ny funktionalitet

Granskningsloggar för skiftbyten
Observera att från och med version 174.3 har vi åter aktiverat granskningssloggarna för skiftbyten. Vi har identifierat och åtgärdat grundorsaken till defekten med allvarlighetsgrad 1. Även om detta kommer att förhindra samma problem med framtida loggdata, lägger vi också till stöd för hantering av eventuella fall av redan loggade (eventuellt förorenade) data. Dessa potentiella fall av eventuellt förorenade data kommer nu att synas som "Employee unknown" i kolumnerna "Action made by" och "Action made for" i tabellen med granskningsloggar.

Detta är den andra av många planerade tillägg till vårt nya ramverk för granskningsloggar. Från och med denna version kommer du, förutom granskningsloggar för skift och skiftbokningar, att kunna söka efter granskningsloggar för skiftbyten i Quinyx. Detta ger dig mer information och ger chefer en större bild av om vissa av skiftändringarna faktiskt kommer från de anslutna skiftansökningarna. I framtida versioner planerar vi att komplettera den bilden genom att lägga till granskningsloggar för andra skiftansökningar - ansökan om att ta bort skifttilldelning och skifttilldelningar på bortavdelningar.

I denna version introducerar vi granskningsloggar för skiftbyten i Granskningsloggar > Justera vy > [Objekttyp] Skiftbyte. Navigeringen av sökresultaten i granskningsloggarna i vår granskningsloggstabell följer samma logik som beskrivs i denna artikel Granskningssloggar (aktuella) med följande justeringar:

• Skiftbyte är en separat post, vilket innebär att den kommer att ha sin egen separata rad i granskningsloggstabellen.
  • Inuti kolumnen Tidsstämpel kan du se datum och tid då en given åtgärd i Quinyx utfördes.
  • Inuti kolumnen Påverkade grupper kan du se enheterna och avdelningarna som påverkades av den aktuella åtgärden.
  • Inuti kolumnen Objekttyp visar appen en ny objekttyp som heter Skiftbyte.
  • Inuti kolumnen Objekt kan du se skiftinformationen för vilken skiftbytet skapades. Skiftinformationen inkluderar [Startdatum], [Starttid], [Sluttid] och [Skifttypens namn].
  • Inuti kolumnen Handling kan du se de handlingar som vidtagits för ett skiftbyte; de faller in i följande typer: skapa, godkänna, neka och ta bort
  • Inuti kolumnen Handling utförd av kan du se vem som har utfört den aktuella handlingen. Observera att handlingarna godkänn eller neka kan utföras av anställda inom Quinyx mobilapplikation som en del av skiftbytesprocessen, samt av chefer inom Quinyx chefportal.
  • Inom kolumnen Handling gjord för kan du se vem som påverkades av den aktuella handlingen. När handlingarna godkänn eller neka tas över skiftbytet, så kommer du inuti denna kolumn att se de två anställda som var inblandade i denna skiftbytesansökan och därför påverkades av dessa handlingar.

I sökresultaten för skiftbytesobjektet i revisionsloggen kan du se mer detaljer om de egenskaper som gällde för det nämnda objektet genom att klicka på chevronen i den vänstra kolumnen i sökresultattabellen. När du klickar där kommer du att kunna se en undertabell med egenskaper som är kopplade till handlingarna skapa, godkänn, och neka. Inuti undertabellen kommer skiftbyten att ha två egenskaper som kallas:

• Begärare: Denna egenskap beskriver den anställde som först begärde att byta skift med sin kollega.
  • Begärares ursprungliga skift: Denna egenskap beskriver det skift som begäraren tilldelas i det ögonblick då begäran om skiftbyte skapades.

Bilden nedan illustrerar hur en underrubrik för ett skiftbyte visas.

Följande samma logik som för skiftrevisioner, kommer raderade skiftbyten inte att ha underrubriker.

Observera att du endast kommer att kunna komma åt loggdata från det datum då loggen släpptes. Till exempel, eftersom skiftbyten släpps i release 0173 som är den 15 november 2023, innehåller de nuvarande loggarna inte skiftbytesloggdata för några datum före den 15 november 2023.
Optimal bemanning baserad på faktiska data

I Version 0171, vi släppte möjligheten att se den nya optimala bemanningen (skapad inom Optimal bemanning och arbetsstandarder NY) jämfört med den schemalagda bemanningen inom den nya visningsgruppen arbetskraft.

Vi har lagt till en extra bemanningskurva som kallas Optimal (faktisk). Genom denna bemanningskurva kan du visualisera din optimala bemanning, givet dina konfigurerade arbetsstandarder, baserat på faktiska data. Detta hjälper butikschefer att jämföra optimal bemanning baserad på prognosdata ("Hur många personer bör jag schemalägga baserat på min prognos?") med optimal bemanning baserad på faktiska data ("Hur många personer behövde jag faktiskt?"), optimal bemanning baserad på faktiska data ("Hur många personer borde jag schemalägga baserat på mina faktiska nivåer?") jämfört med schemalagd bemanning.

Du kan alltid jämföra dessa data på en optimal bemanning/skifttypnivå eller för enheten/avdelningen som helhet. Du kan alltid växla på och av vilka variabler du är intresserad av att visa, för att säkerställa att endast de mest relevanta data visualiseras i visningsgruppen för arbetskraften.

I exemplet ovan är den ljusblå skuggningen den schemalagda bemanningen, den mörkblå kurvan är den optimala bemanningen baserad på prognosdata och den lila kurvan är den optimala bemanningen baserad på faktiska data.

Den optimala (faktiska) bemanningskurvan är endast synlig i det förflutna, där faktiska data finns tillgängliga.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Förbättrad konflikthantering vid delning av helgdagskonfigurationer

Vid delning av helgdagskonfigurationer, antingen i globala helgdagar eller mellan avtalsmallar, har vi lagt till några förbättringar för att möjliggöra bättre konfliktlösning:

• För globala helgdagar, när du delar konfigurationer över helgdagar kommer eventuella konflikter att markeras med flaggan Regler finns redan för att indikera att det redan finns anpassade konfigurationer för en specifik helgdag. Du har sedan möjlighet att skriva över ändå om du väljer att göra det.
  • För avtalsmallar fanns denna konfliktlösning redan där du då fick den röda varningen Helgdag finns redan om en specifik helgdag redan fanns i den avtalsmallen. Med denna uppdatering har du nu även tillgång till funktionen Skriv över - vilket innebär att du kan skriva över den helgdagen direkt om du önskar det.

Buggfixar

• Löste ett problem i Schemavyn som gjorde att du inte kunde överskrida varningar när du försökte omtilldela skift.
  • Löste ett problem där du inte kunde lägga till en integrationsnyckel till en skifttyp.
  • Löste ett problem i rapporten Detaljerade raster och uppgifter med översättningar för kolumnrubriker som inte kunde översättas.

Nytt innehåll i Quinyx HelpDocs

Nya HelpDocs-artiklar
Nya handledningar
  • Inga för närvarande.

Frontline Portal Version 0173

Utgivningsdatum 15 november 2023

Ny funktionalitet

Nya widgettyper - enkolumn och dubbelkolumn

Vi har introducerat två nya widgettyper - du kan nu välja att visa resurser antingen i en enkolumns- eller dubbelkolumnslista.

Enkolumn

Dubbelkolumn

Buggfixar

• Löste ett problem som gjorde att publikgränssnittet visade den föregående uppgiftens publik.
  • Löste ett problem som gjorde det möjligt för widgetmottagare att se tomma widgetar.
  • Löste ett problem som gjorde att användare inte kunde redigera bilder i Berättelsebeskrivningsfältet.
  • Löste ett problem med att e-postmeddelanden från formulärinlämningar inte skickades.
  • Löste ett problem som orsakade ett felaktigt felmeddelande vid uppladdning av filer i avsnittet Berättelsebeskrivning.
  • Löste ett problem som orsakade att YouTube-inbäddningsmodalen inte rensades när en berättelse sparades.

Nytt Frontline Portal HelpDocs-innehåll

Nya handledningar

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Inga uppdateringar i denna version.
  • Inga slutpunkter är för närvarande föråldrade och planeras att tas bort.
    Klicka här för att visa den nya dokumentationen för Quinyx WFM Web Service. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här.
    Vi uppmanar alla våra kunder att använda våra API:er för att underhålla data och se till att informationen är aktuell. För att säkerställa skalbarheten hos våra API:er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP API:er. Dessa begränsningar kommer att genomföras programmatiskt, vilket innebär att vi kommer att begränsa antalet samtidiga anrop per kund till 10. Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns, och det rekommenderas att du implementerar en backoff-omförsökningsmekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller för SOAP. När vi övergår från SOAP till Rest under de kommande åren kommer eventuella begränsningar att byggas in i API:et.