Ponsen toevoegen

Updated 13/7/21 by Leigh Hutchens

Voeg een punch toe aan een dienst

U kunt stoten toevoegen in Quinyx door Toevoegen > Ponsen te selecteren in de planningsweergave.

Begin met het selecteren van medewerker en datum, daarna kun je de punch koppelen aan een dienst.

Verplichte velden zijn aangegeven met een asterisk *.

U kunt ook een Open punch aanmaken. Als een medewerker bijvoorbeeld vergeten is in te punchen en een lopende dienst heeft, kunt u de punch toevoegen tijdens de lopende dienst zodat de medewerker kan punchen wanneer de dienst eindigt.

Voeg een punch toe zonder een shift

Een punch toevoegen zonder shift maar met een standaard shift geselecteerd

Een stoot toevoegen aan een taak

U kunt stoten koppelen aan taken.

Hoe:

1. Klik in de planningsweergave op Toevoegen > Ponsen:
  1. Klik in het paneel Pons toevoegen op de medewerker voor wie je een pons wilt toevoegen.
  2. Kies de datum en tijd.
  3. Selecteer onder Ploegen de taak waaraan u de punch wilt toevoegen. Taken worden ingesprongen in de vervolgkeuzelijst Ploegen:
  1. Stel alle andere parameters in die u aan de punch wilt koppelen, zoals een attest van een werknemer en/of manager, kostenplaats, project, enz.
  1. Klik op Opslaan.
  2. Nu zal de stoot op de taak zichtbaar zijn in de planningsweergave:
Merk op dat je stoten kunt toevoegen aan individuele taken in die ploeg:

Splitsen van stoten op taken

Automatisch splitsen per taken bij in-/uitponsen in mobiel

Als gebruiker met de overeenkomst ponsmethode "In- en uitponsen maar niet op pauzes" en "Splits op taken" aangevinkt in de mobiele punchflow-pagina in de overeenkomst, is het voor werknemers mogelijk om één keer in de ochtend en wanneer ze naar huis gaan, maar de punch-out zal een splitsing van de punch veroorzaken volgens de taken die tijdens de ploeg zijn gedefinieerd.

Automatische splitsing met afwijkingsrapportage

Voor alle medewerkers die een overeenkomst hebben met afwijkingsrapportage die gekoppeld is aan een dienst, splitst Quinyx automatisch punch on taken voor die diensten. De splitsing zal rond middernacht plaatsvinden. Deze functionaliteit wordt klant per klant geactiveerd, dus neem contact op met onze Quinyx Support als je dit wilt activeren.

• 10:00-11:00 - Pons op moederploeg
  • 11:00-14:00 - Pons op taak 1
  • 14:00-17:00 - Pons op taak 2
  • 17:00-19:00 - Punch op moederploeg

Als automatische splitsing met afwijkingsrapportage is geactiveerd, wordt 35 dagen terug gecontroleerd. Het is vandaag bijvoorbeeld 2021-01-31. Als het script zonder argumenten wordt uitgevoerd, is de begin-/eindperiode:

• 2020-12-27 - 2021-01-30 inclusief (days-back is 35 (standaardwaarde), de datum van vandaag - 35 = 2021-01-27
  • De -to-date is de datum van gisteren (standaardwaarde) = 2021-01-30)

Handmatige splitsing van de webtoepassing op taken

Als je de volgende instellingen hebt:

• Tijd > "In en uit ponsen zonder pauzes"
  • Tijd > "Sta ponsen op taken toe"
  • Mobiele punchflow > "Split punch op taken"

Als een medewerker moet werken, maar om de een of andere reden overdag niet kan in- en uitklokken, kan de manager dit doen in de webapplicatie:

• Klik op punch ontbreekt onder de shift:

Ponsen worden toegevoegd op basis van de geplande tijd op de dienst en taken. Bijvoorbeeld:

• 10:00-11:00 - Pons op moederploeg.
  • 11:00-14:00 - Pons op taak 1
  • 15:00-17:00 - Pons op taak 2
  • 17:00-19:00 - Punch op moederploeg

Splits punch op taken met Webpunch

De volgende functionaliteit kan worden gebruikt wanneer een medewerker is ingesteld om diensten in en uit te schakelen met behulp van Webpunch en geplande taken heeft. Deze functionaliteit werd aanvankelijk geïmplementeerd om de extra handmatige stappen te verminderen om individuele stoten te maken voor elke pons die bij een taak hoort.

De bovengenoemde functionaliteit kan worden ingeschakeld met behulp van twee instellingen:

• Overeenkomstsjabloon > Tijd > "in en uit ponsen geen pauzes"
  • Overeenkomstsjabloon > Mobiele punchflow > "Taken splitsen"
Houd er rekening mee dat wanneer een punch in en out met Webpunch automatisch moet worden verdeeld over geplande taken, het selectievakje "Punning op taken toestaan" in het overeenkomstsjabloon NIET mag worden aangevinkt.
Bekijk een korte video tutorial over stoten en getuigen hier !