Stoten toevoegen

Updated by Daniel Sjögren

Een klokactie toevoegen aan een dienst

U kunt klokacties toevoegen in Quinyx door te selecteren Toevoegen > Klokactie in de roosterview.

Begin met het selecteren van de werknemer en de datum, en daarna kunt u de klokactie koppelen aan een dienst.

Verplichte velden worden aangegeven met een asterisk *.
Je kunt stoten toevoegen aan secties of eenheden in Quinyx. Het is niet mogelijk om stoten (of shifts) toe te voegen op regionaal of klantniveau.

Snelle toevoeging

Het + teken dat verschijnt wanneer u over een specifieke datum beweegt, zal nu het paneel weergeven om een klokactie toe te voegen. Deze functionaliteit stelt u in staat om snel klokacties toe te voegen in de roosterview.

Nu kunt u een klokactie toevoegen.

Openstaande klokacties

U kunt ook een openstaande klokactie aanmaken. Bijvoorbeeld, als een werknemer vergeten is in te klokken en een lopende dienst heeft, kunt u de klokactie toevoegen tijdens de lopende dienst zodat de werknemer kan uitklokken wanneer de dienst eindigt.

Wanneer een diensttype wordt bijgewerkt met een kostenplaats en/of project, zal de update ook worden weergegeven in klokacties vanaf het moment van de update. Dit geldt ook voor historische diensten als ze zijn geselecteerd in de datumbereik.

Een klokactie toevoegen aan een taak

U kunt klokacties koppelen aan taken.

Hoe te doen:

1. In de roosterview, klik op Toevoegen Klokactie.
  1. In het paneel Klokactie toevoegen klikt u op de werknemer voor wie u een klokactie wilt toevoegen.
  2. Kies de datum en tijd.
  3. Onder Diensten selecteert u de taak waaraan u de klokactie wilt toevoegen. Taken zijn ingesprongen in het vervolgkeuzemenu Diensten.
  1. Stel eventuele andere parameters in die u wilt associëren met de klokactie, zoals het vereisen van een werknemer en/of manager attest, kostenplaats, project, enz.
  1. Klik op Opslaan.
  2. Nu is de klokactie op de taak zichtbaar in de roosterview:
U kunt klokacties toevoegen aan individuele taken in die dienst.

Klokacties splitsen op taken

Automatische splitsing van klokacties op taken bij het in- en uitklokken op mobiel

Als gebruiker met de overeenkomst klokkenmethode In- en uitklokken, maar niet tijdens pauzes en Klokacties splitsen op taken aangevinkt in de mobiele klokactiepagina in de overeenkomst, is het mogelijk voor werknemers om 's ochtends in te klokken en 's avonds uit te klokken, maar de uitklok zal een splitsing van de klokactie activeren op basis van de taken die zijn gedefinieerd in de dienst.

Automatische splitsing met afwijkingenrapportage

Voor alle werknemers die een overeenkomst hebben met afwijkingenrapportage die is gekoppeld aan een dienst, heeft Quinyx de mogelijkheid om automatisch klokacties op taken te splitsen voor die diensten.

De automatische splitsing moet de volgende instellingen hebben om correct te worden geactiveerd:

• Geactiveerd via een verzoek aan Quinyx-ondersteuning.
  • Instellingen Overeenkomstsjabloon > Tijd > Type tijdregistratie = Afwijkingenrapportage
  • Instellingen Overeenkomstsjabloon > Tijd > Toestaan klokacties op taken = niet aangevinkt (Belangrijk!)
  • Instellingen > Overeenkomstsjabloon > Tijd > Bestaande klokactie splitsen bij toevoeging van taak = aangevinkt
  • Instellingen > Overeenkomstsjabloon > Tijd > Salarissen genereren op taak = aangevinkt
  • Instellingen > Overeenkomstsjabloon > Mobiele klokactiestroom > Toestaan klokacties op eerdere taken = niet aangevinkt
  • Instellingen > Overeenkomstsjabloon > Mobiele klokactiestroom > Klokactie splitsen op taken = aangevinkt

De automatiseringsopdracht zal het volgende doen:

• Controleer 35 dagen terug in de tijd. Bijvoorbeeld, vandaag is het 2021-01-31. Als het script wordt uitgevoerd zonder argumenten, dan zal de start/eindperiode zijn: 2020-12-27 - 2021-01-30. Dit wordt elke 4 uur gecontroleerd, te beginnen om middernacht.

Klokactie splitsen op taken in de webapplicatie

Als u de volgende instellingen gebruikt in het overeenkomstsjabloon:

• Tijd > In- en uitklokken zonder pauzes
  • Tijd > In- en uitklokken op taken toestaan
  • Mobiele klokactie > Klokactie splitsen op taken

Als een werknemer ingeroosterd staat om te werken, maar om welke reden dan ook niet kan in- en uitklokken op taken gedurende de dag, kan de manager dit doen in de webapplicatie:

• Klik op Ontbrekende klokactie onder de dienst.

Klokacties worden toegevoegd op basis van de ingeroosterde tijd op de dienst en taken. Bijvoorbeeld:

• 10:00-11:00 - Klokactie op hoofdshift.
  • 11:00-14:00 - Klokactie op taak 1
  • 15:00-17:00 - Klokactie op taak 2
  • 17:00-19:00 - Klokactie op hoofdshift

Klokactie splitsen op taken met Webpunch

De volgende functionaliteit kan worden gebruikt wanneer een werknemer is ingesteld om in en uit te klokken op diensten met behulp van Webpunch en ingeroosterde taken heeft. Deze functionaliteit is oorspronkelijk geïmplementeerd om de extra handmatige stappen te verminderen die nodig zijn om individuele klokacties te maken voor elke klokactie die bij een taak hoort.

Bovenstaande functionaliteit kan worden ingeschakeld met behulp van twee instellingen:

• Overeenkomstsjabloon > Tijd > In- en uitklokken zonder pauzes
  • Overeenkomstsjabloon > Mobiele klokactie > Klokactie splitsen op taken
Wanneer een klokactie in- en uit met Webpunch automatisch over geplande taken moet worden verdeeld, mag het selectievakje "Klokacties op taken toestaan" in de overeenkomstsjablonen NIET aangevinkt zijn.
Bekijk een korte video-tutorial over klokacties en bevestigingen hier!