Lägga till en frånvaro

Uppdaterad 31/3/21 av Leigh Hutchens

För att lägga till en frånvaro måste du öppna sidopanelen "Skapa en frånvaro". Du kan göra detta på två olika sätt. Du kan navigera till den antingen genom att klicka på Lägg till> Frånvaro:

eller, du kan klicka på en anställds skift i schemat och sedan klicka på Fler alternativ> Lägg till frånvaro.

Båda dessa metoder öppnar sidopanelen Lägg till frånvaro där du kan ange all relevant frånvaroinformation för en anställd.

Obligatoriska fält anges med en asterisk *.

För att lägga till en frånvaro:

1. Välj den anställde som du vill lägga till frånvaro för.
  2. Lägg till datum och tider för frånvaron. Markera rutan "Hela dagen" om frånvaron är en hel dag, 24 timmar.
  3. Välj en frånvarotyp.
  4. Du kan välja om frånvaron ska intygas av den anställde, chefen eller båda. Beroende på dina inställningar kan den anställde som frånvaron avser behöva intyga frånvaron innan chefen kan.
  5. Du kan se de tidsspårare som ställts in för den anställde. Läs mer om Time Trackers här .
  6. Ange ett frånvaroschema om det behövs. Läs mer om frånvaroscheman här .
  7. Du kan välja alternativet för deltid frånvaro om du vill dela skift baserat på en procentandel av frånvaron. Till exempel, kanske en anställd har 75% sjukfrånvaro under en tidsperiod, då delas deras skift i två baserat på den angivna andelen. Du kan sedan välja om frånvaron ska vara i början på skiftet eller i slutet och vad som kommer att hända med skiften under de tider som den anställde är frånvarande (ta bort, ta bort eller tilldela om).
  1. Lägg till en valfri kommentar.
  2. Klicka på "Spara"
Det är möjligt att lägga till frånvaro efter att en anställds slutdatum har passerat.

Exempel: Idag är den 3 september. Anställd X: s sista arbetsdag var den 2 september. Det är möjligt att gå till ett datum då arbetstagaren fortfarande var anställd och lägga till frånvaro.
Det är möjligt att ändra frånvaroskäl i frånvaro där du har ett frånvaroschema. Det är inte möjligt att ändra frånvaroschemat i frånvaro (i så fall måste du skapa en ny frånvaro).
Anställda meddelas när datum eller tid på en befintlig frånvaro ändras (med tanke på att chefen inte har pausat aviseringar).

Frånvaro visualiserad i schemat

Frånvaro visualiseras annorlunda i det aktuella schemat beroende på om ett skift påverkas av frånvaron eller inte:

Frånvaro med frånvaroskift

En frånvaro med frånvaroskift visar både frånvaron och det tidigare schemalagda skiftet:

Frånvaro utan frånvaroskift

En frånvaro utan frånvaroskift visar endast frånvarorsaken:

Se en kort videohandledning här !