SAML Single Sign On

Uppdaterad 2 months ago av Daniel Sjögren

Quinyx stöder SAML 2.0-specifikationen.

SAML Single Sign On-leverantörskonfiguration

Förutsättningar för att slutföra en konfiguration:

1. IDP (Identity Provider) uppsatt som stöder SAML 2-konfigurationen.

Åtkomsten till autentiseringsinställningarna är begränsad till rollen som kontoansvarig.

Grundläggande konfiguration

För att skapa en ny konfiguration eller redigera en befintlig, gå till Autentiseringsinställningar > SAML-leverantörer :

1. Klicka på Lägg till för att skapa en ny konfiguration:
  2. Konfigurera de grundläggande detaljerna för SAML-konfigurationen:
  3. Namn : Namnet på leverantören i Quinyx.
  4. Attributnamn: Attributet som används som användarnamn i SAML-inställningen.
  5. Identifikationstyp: Vilken datatyp kan Quinyx matcha med data från IDP:n.
  6. Välj sättet att tillhandahålla SAML-leverantörsmetadata från IDP:n.
    1. URL: Lägg till länken till SAML-leverantörens metadata eller
    2. Kopiera och klistra in metadata XML i textfältet:
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. Quinyx kommer att presentera en URL som ska tillhandahållas till IDP:n för att möjliggöra tvåvägskommunikation mellan leverantören och Quinyx: Kopiera URL:en och slutför konfigurationen i din IDP