Hur man ställer in en samarbetsgruppshierarki

Uppdaterad av Daniel Sjögren

När en grundläggande konfiguration är på plats, med en generisk organisationshierarki, kan du börja med att konfigurera en samarbetsgruppshierarki.

För att skapa en samarbetsgruppshierarki, och för att komplettera detta, kan du skapa och konfigurera den i Quinyx Kontoinställningar > Avancerade inställningar > Frontline Portalinställningar > Samarbetsgrupper. Här kan du:

1. Aktivera användningen av Frontline Portalinställningar under Moduler.
Observera att detta första steg endast är tillgängligt för Quinyx-experter. För att aktivera denna modul, kontakta din Quinyx-representant eller kontakta vårt Supportteam.
  1. Skapa + konfigurera din samarbetsgruppshierarki genom att:
    1. Associera grupper till de olika grupperna (mer information här);
    2. Associera anställda vid behov (mer information här);
    3. Lägg till etiketter till varje samarbetsgrupp (mer information här);
    4. Lägg till ett valfritt Domo Embed ID (mer information här);
Observera att även om det är tekniskt möjligt att skapa flera samarbetsgruppshierarkier (med flera rot-/föräldragrupper), så skiljer Frontline Portal för närvarande inte mellan dem. Detta innebär att om du har skapat 10 hierarkier med 10 rotgrupper kan FLP inte tolka vilken som är den "enda sanningen" mellan de olika hierarkierna och vilken den ska läsa från (för att någon ska kunna dela efter grupptyp). Eftersom den inte kan bestämma vilken den ska använda, kommer den helt enkelt inte att använda någon och det kommer att verka vara trasigt.

Detta är en känd begränsning med den första versionen av samarbetsgrupper och tills en lösning är på plats är det viktigt att du för vårt "avsedda arbetssätt" instruerar användare att skapa endast en hierarki med endast en rot-/föräldragrupp, tills vi (förhoppningsvis snabbt) kan komma med en lösning för detta.

Nedan följer ett snabbt exempel på det fullständiga start-till-slut-flödet för en förstagångsanvändare för att aktivera, skapa och konfigurera sina allra första samarbetsgrupper under Quinyx kontoinställningar:

1. I Quinyx, navigera till Kontoinställningar > Avancerade inställningar > Frontline Portalinställningar där du kan hitta de 2 inställningarna relaterade till samarbetsgrupper: Etiketthantering och Kategorihantering.
  1. Börja med Etiketthantering där kan du lägga till nya etiketter och redigera befintliga för användning i dina samarbetsgrupper.
    1. Välj Lägg till ny för att skapa en etikett.
    2. Ge etiketten ett namn och tryck på Spara när du är klar. Upprepa så många gånger du vill.

Navigera till Samarbetsgrupper via Avancerade inställningar > Frontline Portalinställningar för att börja bygga upp din samarbetsgruppshierarki.

1. Välj Lägg till ny för att skapa en ny samarbetsgrupp.

1. Ange samarbetsgruppens namn i fältet Gruppnamn, en Etikett (som du måste skapa i listan över etiketter först), och klicka på Lägg till för att skapa en ny hierarki.
  1. När den är skapad kan du ytterligare konfigurera samarbetsgruppen genom att lägga till Associerade grupper, Associerade anställda, Domo Embed ID, eller börja bygga hierarkin genom att lägga till Under-samarbetsgrupper.
    1. Lägg till Associerade grupper (hämtar enheter från organisationshierarkin).
    2. Lägg till Associerade anställda i en samarbetsgrupp.
    3. Lägg till det valfria Domo Embed ID:et.
  2. Börja bygga din hierarki genom att lägga till Under-samarbetsgrupper, vilket lägger till en ny "nivå" i hierarkin för att vara inbäddad under Samarbetsgruppen du för närvarande redigerar.
  3. Bekräfta, så har du början på din första samarbetsgruppshierarki.