Version 0160

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Utgivningsdatum 17 maj 2023

Sammanfattning av release

Har du ont om tid och vill du ha en sammanfattning på hög nivå?

Web app

Ny funktionalitet

• Vi har lagt till en ny behörighet som heter Optimeringsinställningar
    • Denna behörighet har ingen funktion för tillfället, men den är en förutsättning för en framtida förändring.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Vi släpper den andra delen av initiativet för förbättrade varningsmeddelanden, som syftar till att förbättra varningsmeddelanden som presenteras för chefer när de schemalägger skift.
    • Varför? Så att chefer spenderar mindre tid i Schemavyn eftersom de kommer att ha mer information om saknade färdigheter, överskridande timmar och andra typer av varningar.
    • Detta initiativ kommer att sträcka sig över flera releaser.
  • Ändringar i aggregeringen av beräknade variabler
    • Vi har arbetat med att ta bort inkonsekvenser i hur vi aggregerar data (timvis, dagligen, veckovis, månadsvis) för Beräknade variabler i Schemastatistik och Prognos.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Inga uppdateringar i denna version.

Felkorrigeringar

• Du kanske är intresserad av en av våra buggfixar i denna release. Om du vill ha mer information, klicka här.

Ny funktionalitet

Behörighet för Optimeringsinställningar

I denna version har vi lagt till en ny behörighet som kallas Optimeringsinställningar. Denna behörighet har för närvarande ingen funktion, men det är en förutsättning för en framtida förändring.

Vad kommer behörigheten för Optimeringsinställningar att användas för?

Vi vill separera vissa av funktionerna i kontoinställningarna som konfigureras och underhålls av olika roller för att minska risken för att komma åt data som du inte har tillåtelse att justera. Därför kommer vissa av inställningarna och konfigurationerna som är relaterade till mer operativa roller (i detta fall variabelinställningar och händelsekategorier) att flyttas till en separat inställningssida, där åtkomst till den sidan är beroende av behörigheten Optimeringsinställningar och oberoende av behörigheten för Kontoinställningar.

Vad kan du göra med det nu?

Som nämnts ovan har den nya behörigheten för Optimeringsinställningar för närvarande ingen funktion. Du kan dock redan lägga till denna behörighet till de roller som ska kunna underhålla Variabelinställningar och Händelsekategorier när de nya Optimieringsinställningarna introduceras.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Bättre schemaläggningsupplevelse med förbättrade varningsmeddelanden (andra utgåvan)

Vi släpper den andra delen av initiativet för förbättrade varningsmeddelanden, som syftar till att förbättra varningsmeddelanden som presenteras för chefer vid schemaläggning av skift. Vi hoppas att med dessa förbättringar kommer chefer att spendera mindre tid i Schemavyn eftersom de kommer att ha mer information om saknade färdigheter, överskridande timmar och andra typer av varningar.

Detta initiativ kommer att sträcka sig över flera efterföljande releaser.

I denna release har vi förbättrat varningsmeddelanden för överskridande arbetstid utan rast, överskridande nominella timmar i schemaperioden och tid som överskrider schemalagd tid per dag.

Inuti varningsmeddelandet kommer Quinyx att tillhandahålla information om avtalade timmar och faktiska timmar som har orsakat varningen att visas. Faktiska timmar kommer alltid att visas inom parenteser i slutet av varningsmeddelandet.

Se exemplet nedan på tre förbättrade varningsmeddelanden.

Det finns ett undantag för dessa nya varningsmeddelanden, och det gäller alla fall där chefer inte har löst varningar när de rullar ut ett grundschema. Om varningar vid utrullningen inte löstes före denna version så kommer Quinyx att visa det gamla varningsmeddelandet när det aktuella grundschemat öppnas.

Med den föregående versionen förbättrade vi visuellt hur vi visar alla överskridbara och icke-överskridbara varningar för chefen i Schemavyn. Nu har vi gjort samma förbättring i Grundschemavyn för att göra det konsekvent.

Ändringar i aggregeringsberäkning av Beräknade variabler

Vi har arbetat med att ta bort inkonsekvenser i hur vi aggregerar data (timvis, dagligen, veckovis, månadsvis) för Beräknade variabler i Schemastatistik och Prognos. Fram till denna version har aggregeringen i Beräknade variabler berott på om den beräknade variabeln har en eller flera operander utöver sin primära indata. Med en enda operand summerades de granulära värdena först och användes sedan i beräkningen för att få en daglig total. Med flera operander utfördes beräkningen på den lägsta granulära nivån och summerades endast efteråt.

Varför var detta ett problem?

Förutom problemet med inkonsekvenser i beräkningsmetoderna resulterade det också i beräknade variabler som representerar exempelvis procentvärden beroende på flera operander som visar dagliga totaler baserade på summering och inte på genomsnitt.

Hur kommer det att fungera efter denna release?

I denna release släpper vi en förändring för att lösa denna inkonsekvens genom att säkerställa att beräkningen i alla fall utförs på varje granularitetsnivå.

Exempel 1

• Variabel A (aggregeringstyp summa)
  • Variabel B (aggregeringstyp genomsnitt)
  • Beräknad variabel C: A/B
  • Daglig C = daglig (summa) A / daglig (genomsnitt) B

Beräkningen av daglig C utförs baserat på de dagliga värdena av de underliggande variablerna.

Exempel 2

• Variabel A (aggregeringstyp summa) Variabel B (aggregeringstyp summa)
  • Variabel C (aggregeringstyp summa) Beräknad variabel D: A+B-C
  • Daglig D = daglig (summa) A + daglig (summa) B - daglig (summa) C

Beräkningen av daglig D utförs baserat på de dagliga värdena av de underliggande variablerna.

Exempel 3

• Variabel A (aggregeringstyp summa) Beräknad variabel B: A+100 (anpassad input)
  • Daglig B = daglig (summa) A + 100

Beräkningen av Daglig B lägger till den anpassade inputen som definierats i de beräknade variablerna, inte som en summa av tillägget av den anpassade inputen på lägsta granularitetsnivå.

Buggfixar

• Löste ett problem som orsakade att avtalsvallogiken bröts när man lade till ett skift på en avdelning som tillhörde enheten som specificerats i ett avtal, och istället valde huvudavtalet istället för det specificerade avtalet.
  • Löste ett problem som hindrade Max frånvarodagar i arbetsgivarens period för norsk självcertifierad sjukfrånvaro (Egenmelding) från att kunna ändras.
  • Löste ett problem som orsakade att en felaktig löneart drogs av från löneartsregler istället för den korrekta lönearten som valts.
  • Löste ett problem som orsakade att algoritmkörningar som resulterade i statusen "okänt resultat" hade en körtid som oändligt ökade. Istället, när statusen för en algoritmlöpning resulterar i statusen "okänt resultat", kommer körtiden att vara - istället.

Nya HelpDocs-artiklar

Påminnelse! Om du vill få e-postmeddelanden varannan vecka om nya Quinyx-appversioner kan du anmäla dig här.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Inga uppdateringar i denna version.
  • Inga slutpunkter är för närvarande utfasade och planerade för borttagning.
Klicka här för att visa den nya Quinyx WFM Web Service-dokumentationen. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här.
Vi uppmanar alla våra kunder att använda våra API:er för att upprätthålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarheten av våra API:er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar på användningen av våra SOAP-API:er. Dessa begränsningar kommer att genomföras programmatiskt, vilket innebär att vi kommer att begränsa antalet samtidiga anrop per kund till 10. Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns, och du rekommenderas att implementera en backoff-omförsökningsmekanism för att hantera begränsningen. Observera att begränsningen endast gäller för SOAP. När vi övergår från SOAP till Rest under de kommande åren kommer eventuella begränsningar att byggas in i API:et.

Var vänlig och se till att vidarebefordra denna information till den part inom ditt företag som ansvarar för integrationer.