Tidig anställningsåtkomst

Uppdaterad av Daniel Sjögren

Tidig anställningsåtkomst
Observera att Tidig anställningsåtkomst är inaktiverat som standard. För detaljer om hur du aktiverar det för din organisation, läs längst ner i artikeln!

Tidig anställningsåtkomst för nya anställda

Du kan ge dina anställda tidig åtkomst i Personer > Personuppgifter > Status när du är inloggad på web.quinyx.com. Inställningen gör det möjligt för dig att ge dina snart startande anställda ett tidigt åtkomstdatum för mobilapparna och personalportalen innan den faktiska rollstartsdagen.

Under den tidiga anställningsåtkomstperioden kan användaren logga in på appen och använda den precis som andra användare för att se sitt kommande schema, sina kollegor och mer.

Användarna kan dock endast utföra vissa åtgärder som att ansöka om öppna skift, byta skift, skapa skift, ansöka om frånvaro och mer (beroende på vilka behörigheter de har) om dessa objekt är daterade på det faktiska rollstartdatumet eller senare. Om användaren försöker utföra en åtgärd på enheter på ett datum före deras faktiska rollstartdatum kommer de att få ett felmeddelande som säger "Du har inte en aktiv roll på det datumet".

Dessutom kan du ställa in datumet för "Tidig anställningsåtkomst" via API:er med parametern "earlyAccessDate" i updateEmployees API-anropet. Du kan hitta mer information om våra API/Webbtjänster här.

Tidig anställningsåtkomst för redan befintliga anställda som börjar arbeta i en ny enhet/avdelning i framtiden

Du kan också ge tidig åtkomst till en redan befintlig anställd som ska börja arbeta i en ny enhet eller avdelning i framtiden. Detta kan göras från Lägg till roll Och Dela anställd.

Tidig åtkomst till en framtida enhet/avdelning för en redan befintlig anställd fungerar på samma sätt som tidig anställningsåtkomst för en "ny anställd" men för ett annat användningsfall. Under den tidiga åtkomstperioden kan användaren logga in på appen och se sitt kommande schema, sina kollegor och mer i enheten/avdelningen där de har tidig åtkomst.

Användarna kan dock endast utföra vissa åtgärder som att ansöka om öppna skift, byta skift, skapa skift, ansöka om frånvaro och mer (baserat på vilka behörigheter de har) om dessa objekt är daterade på den faktiska rollstartdatumet eller senare i enheten/avdelningen där användaren har tidig åtkomst. Om användaren försöker utföra en åtgärd på enheter på ett datum före deras faktiska rollstartdatum i enheten där de har tidig åtkomst, kommer de att få ett felmeddelande som säger "Du har inte en aktiv roll på det datumet".

Aktivera Tidig anställningsåtkomst för din organisation

Som standard är Tidig anställningsåtkomst inaktiverat för dig och din organisation.

För att aktivera tidig anställningsåtkomst så att du kan ställa in och konfigurera en tidigare åtkomst för dina anställda i de berörda punkterna ovan, kan du göra det i webbapplikationen under Kontoinställningar.

För att göra detta, navigera till Avancerade inställningar > Globala kontoinställningar > Tidig anställningsåtkomst för att aktivera det.

• Om det är aktiverat, kommer inställningen "Tidig anställningsåtkomst" att vara tillgänglig i de berörda punkterna ovan.
  • Om det är inaktiverat, kommer inställningen "Tidig anställningsåtkomst" att vara dold, och användare kommer inte att kunna konfigurera detta för framtida anställda.