Stämplingar

Uppdaterad 10/9/21 av Nilas Hedin

Ändra stämpling

Gå till "Ändra stämpling" sidpanel genom att klicka på en stämpling i schemavyn och sedan klicka på "Fler alternativ" i dialogrutan "Ändra stämpling" som visas. I sidopanelen under rubriken "Ändra stämpling" kan du se alla varningar som är associerade med stämplingen.

I sidopanelen kan du också visa och redigera följande detaljer:

• Datum och tid för stämplingen/initialt värde för stämplingen
  • Attestera stämpling
  • Information
    • Kostnadsställe
    • Projekt
    • Avtal
  • Kommentar på stämpling
  • Övertid / Ytterligare tidstyp
    • Betald
    • Sparad som komp
  • Tryck på "Ta bort stämpling" -knappen för att radera hålslagningen helt.
  • Tryck på "OK" för att spara dina ändringar eller "Avbryt" för att stänga fönstret.

Hör till

Detta avsnitt innehåller skiftet som denna stämpling är länkad till. Du kan ändra skift med hjälp av rullgardinsmenyn.

Datum Tid

Detta avsnitt visar och låter dig redigera start- och sluttiden för stämplingen. Tiden som visas under skiftets start- och sluttider på stämplingen är det ursprungliga värdet för stämplingen:

• Öppna: Bocka i den här rutan för att göra detta till en öppen stämpling, vilket betyder att stämplingen slutar när den anställde bestämmer sig för att stämpla ut.

Attestering

Detta avsnitt innehåller kryssrutorna för anställd- och chefsattest. Beroende på dina inställningar måste medarbetaren antingen attestera sig själv, eller så kan chefen attestera både för den anställde och chefen:

En blå stämplingsruta med en vit bock i schemavyn indikerar att skiftet har intygats av både anställd och chef, medan en tom ruta innebär att det saknas intyg från minst en av parterna:

Punch information

• Kostnadsställe: I den här menyn kan du ställa in det kostnadsställe som stämplingen kommer att debitera. Standardvärdet här är det kostnadsställe som anges i den anställdas avtal, men detta kan ändras för specifika skift med den här rullgardinsmenyn.
  • Projekt: I den här menyn kan du ställa in vilket projekt denna stämpling ska länkas till (valfritt).
  • Avtal: Här kan du lägga till vilket avtal som ska gälla för denna stämpling. Detta kan till exempel påverka vilken lön, Ob kompensation och liknande som betalas ut för denna specifika stämpling:

Kommentar

Att lämna en kommentar angående stämplingen kan vara användbart om till exempel det kostnadsställe som valts för stämplingen är annorlunda jämfört med det som vanligtvis används för den här medarbetaren. I sådana fall kan kommentaren hjälpa till att påminna dig själv och andra administratörer om varför denna specifika stämplingen var inställd som den var.

Övertid / Mertidstyp

I det här avsnittet kan du kryssa i kryssrutor för att ange om någon övertid eller ytterligare tid i detta skiftet ska betalas eller sparas som komp. Precis som i andra avsnitt hämtas standardvärdet här från det rådande avtalet. Alla val du gör här kommer dock att åsidosätta de rådande avtalsinställningarna för övertidsersättning. Till exempel, om det avtal som används för Gregory Payne anger övertid och mertid ska betalas ut, men du anger i det här avsnittet att det ska kompenseras genom sparas som komp i stället, kommer den senare att gälla, men bara för denna stämpling specifikt.

Lägg till stämpling på ett skift

Du kan lägga till stämplingar i Quinyx genom att välja +> Stämpling i schemavyn.

Börja med att välja anställd och datum, därefter kan du ansluta stämplingen till ett skift.

Du kan också skapa en öppen stämpling, till exempel om en anställd har glömt att stämpla in och har ett pågående skift, kan du lägga till stänplingen under det pågående skiftet så att den anställde kan stämpla ut när skiftet slutar.

Lägg till en stämpling på en uppgift

Du kan ansluta stämplingar till uppgifter.

Hur:

1. I schemavy klickar du på +> Stämpling:
  1. I panelen Lägg till stämpling väljer du den anställde du vill lägga till en stämpling för.
  2. Välj uppgifter från rullgardinsmenyn, precis som du skulle välja ett skift.
  3. Välj datum och tid.
  1. Ställ in alla andra parametrar som du vill associera med stämplingen, som att kräva anställdattest och / eller chefsattest, kostnadsställe, projekt etc.
  1. Klicka på Spara.
  2. Nu kommer stämplingen på uppgiften att synas i schemaläggningsvy:
Observera att du kan lägga till stämplingar till enskilda uppgifter i det skiftet:

Dela slag på uppgifter

Förutsättning : Den här funktionen fungerar bara om en specifik kombination av avtalet är aktiverat.
  • Tid> "Stämpla tider och raster".
  • Tid> "Tillåt stämpling på uppgifter".
  • Mobilt stämplingsflöde > "Dela stämpling på uppgifter".

Om en anställd är schemalagd att arbeta, men av någon anledning inte kan stämpla in och ur uppgifter under dagen, kan chefen göra detta i Neo:

• Klicka på stämpling saknas under skiftet:
  • stämplingar läggs till baserat på den schemalagda tiden på skiftet och uppgifterna. Till exempel:
    • 10: 00-11: 00 - stämpling på moderskiftet.
    • 11: 00-14: 00 - Stämpling på uppgift 1.
    • 15: 00-17: 00 - Stämpling på uppgift 2.
    • 17: 00-19: 00 - Stämpling på moderskiftet.
Se en kort videohandledning om stämpling och attest här !

Dela stämpling på uppgifter med Webpunch

Följande funktionalitet kan användas när en anställd är inställd på att slå in och ut ur skift med hjälp av Webpunch och har schemalagda uppgifter. Denna funktionalitet implementerades ursprungligen för att minska de ytterligare manuella stegen för att skapa individuella stämplingar för varje stans som tillhör en uppgift.

Ovan nämnda funktionalitet kan aktiveras med två inställningar:

• Avtalsmall> Tid> "Stämpla tider men inte raster"
  • Avtalsmall> Mobile punch flow> "Dela stämpling på uppgift"
 Se en kort videohandledning om slag och intyg här!