Stämplingar

Uppdaterad 29/6/21 av Leigh Hutchens

Ändra stämpling

Gå till "Redigera stansning" sidpanel genom att välja stansning och klicka på "Fler alternativ" i dialogrutan "Redigera stansning" som visas. I sidopanelen under rubriken "Redigera stansning" kan du se alla varningar som är associerade med stansningen.

I sidopanelen kan du också visa och redigera följande detaljer:

• Hålslagets datum och tid / initialt värde för stansningen
  • Bevisstans
  • Punch information
    • Kostnadscenter
    • Projekt
    • Avtal
  • Punch kommentar
  • Övertid / Ytterligare tidstyp
    • Betald
    • Sparad som tid istället för
  • Välj "Radera hålslag" -knappen för att radera hålslagningen helt.
  • Välj "OK" för att spara dina ändringar eller "Avbryt" för att stänga fönstret.

Hör till

Detta avsnitt innehåller skiftet som denna punch är länkad till. Du kan redigera skift med hjälp av rullgardinsmenyn.

Datum Tid

Detta avsnitt visar och låter dig redigera start- och sluttiderna för stansningen. Tiden som visas under skiftets start- och sluttider för stansningen är det ursprungliga värdet för stansen:

• Öppna: Markera den här rutan för att göra detta till ett öppet slag, vilket betyder att det slutar när den anställde bestämmer sig för att slå ut.

Bevisstans

Detta avsnitt innehåller kryssrutorna för anställd och chef som intygar stans. Beroende på dina inställningar måste medarbetaren antingen intyga sig själv, eller så kan chefen intyga både för den anställde och chefen:

En blå stansruta med ett vitt kryss i schemavyn indikerar att skiftet har intygats av både anställd och chef, medan en tom ruta innebär att det saknas intyg från minst en av parterna:

Punch information

• Kostnadscenter: Med den här menyn kan du ställa in det kostnadsställe som stämplingen kommer att debitera. Standardvärdet här är det kostnadsställe som anges i anställdsavtalet, men detta kan ändras för specifika skift med den här rullgardinsmenyn.
  • Projekt: Med den här menyn kan du ställa in vilket projekt denna punch ska länkas till (valfritt).
  • Avtal: Här kan du lägga till vilket avtal som ska gälla för detta slag. Detta kan till exempel påverka vilken lön, osocial tidskompensation och liknande som betalas ut för detta specifika slag:

Punch kommentar

Att lämna en kommentar beträffande stansningen kan vara användbart om till exempel det kostnadsställe som valts för stansningen är annorlunda jämfört med det som vanligtvis används för den här medarbetaren. I sådana fall kan stanskommentaren hjälpa till att påminna dig själv och andra administratörer om varför denna specifika stansning var inställd som den var.

Övertid / ytterligare tidstyp

I det här avsnittet kan du kryssa i kryssrutor för att ange om någon övertid eller ytterligare tid i detta skifte ska betalas eller kompenseras som sparad ledighet istället för. Precis som i andra avsnitt hämtas standardvärdet här från det rådande avtalet. Alla val du gör här kommer dock att åsidosätta de rådande avtalsinställningarna för övertidsersättning. Till exempel, om det avtal som används för Gregory Payne anger övertid och ytterligare tid ska betalas, men du anger i det här avsnittet att det ska kompenseras genom sparad ledighet i stället, kommer den senare att gälla, men bara för detta slag specifikt.

Lägg till ett slag i en skift

Du kan lägga till stansar i Quinyx genom att välja +> Punch i schemaläggningsvyn.

Börja med att välja anställd och datum, därefter kan du ansluta stansen till ett skift.

Du kan också skapa en öppen stans, till exempel om en anställd har glömt att slå in och har ett pågående skift, kan du lägga till stansen under det pågående skiftet så att den anställde kan slå ut när skiftet slutar.

Lägg till en punch till en uppgift

Du kan ansluta stansar till uppgifter.

Hur:

1. I schemaläggningsvy klickar du på +> Punch:
  1. I panelen Lägg till stansning klickar du på den anställde du vill lägga till en stansning för.
  2. Välj uppgifter från rullgardinsmenyn, precis som du skulle välja ett skift.
  3. Välj datum och tid.
  1. Ställ in alla andra parametrar som du vill associera med stansen, som att kräva attest och / eller chefsattest, kostnadsställe, projekt etc.
  1. Klicka på Spara.
  2. Nu kommer stansen på uppgiften att synas i schemaläggningsvy:
Observera att du kan lägga till stansar till enskilda uppgifter i det skiftet:

Dela slag på uppgifter

Förutsättning : Den här funktionen fungerar bara om en specifik kombination av avtalet är aktiverat.
  • Tid> "Punching in and out no breaks".
  • Tid> "Tillåt stansning av uppgifter".
  • Mobilt punchflöde> "Dela punch på uppgifter".

Om en anställd är planerad att arbeta, men av någon anledning inte kan slå in och ur uppgifter under dagen, kan chefen göra detta i Neo:

• Klicka på stans saknas under skiftet:
  • Stansar läggs till baserat på den schemalagda tiden på skiftet och uppgifterna. Till exempel:
    • 10: 00-11: 00 - Punch på moderskiftet.
    • 11: 00-14: 00 - Punch på uppgift 1.
    • 15: 00-17: 00 - Punch på uppgift 2.
    • 17: 00-19: 00 - Punch på moderskiftet.
Se en kort videohandledning om slag och intyg här !

Dela stämpling på uppgifter med Webpunch

Följande funktionalitet kan användas när en anställd är inställd på att slå in och ut ur skift med hjälp av Webpunch och har schemalagda uppgifter. Denna funktionalitet implementerades ursprungligen för att minska de ytterligare manuella stegen för att skapa individuella stämplingar för varje stans som tillhör en uppgift.

Ovan nämnda funktionalitet kan aktiveras med två inställningar:

• Avtalsmall> Tid> "Stämpla tider men inte raster"
  • Avtalsmall> Mobile punch flow> "Dela stämpling på uppgift"
 Se en kort videohandledning om slag och intyg här!