Version 0099

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Släppdatum 13 januari 2021

Kommande släppdatum

För att säkerställa bästa möjliga support för våra kunder för uppdateringar till RC och produktion under jul- och nyårshelgen gjorde vi följande ändringar i release-kalendern:

• Core-392 / Neo-99 släpps till RC från 7 januari till 4 januari 2021
  • Core-392 / Neo-99 förblir som planerat 13 januari 2021

Ny funktionalitet

Schema och grundschema

Fältlogik för frånvaroförändring

Fram till version 0099 visas frånvaroskift endast på deras frånvaro om schemakomponent skift valdes i filtren. På grund av den populära efterfrågan är de nu beroende av att frånvaron väljs. Användarfeedback gjorde det klart att frånvaroskift är en integrerad del av frånvaro och därför bör visas så länge frånvaro visas.

Innan:

Nu:

För närvarande är frånvaroskift fortfarande beroende av skifts avdelning och skifttypen. Vi kommer att ta itu med detta i kommande utgåvor.

Anställningsnummer som filteralternativ

Nu i både schema och grundschema kan du filtrera dina anställda efter anställningsnummer. Du kan göra detta med det aktuella anställdsfältet. Märkesnumret visas inom parentes efter den anställdes namn:

Du kan justera listrutans värden i det här fältet genom att söka efter:

• Endast anställds namn
  • Endast nummer för anställd
  • Både anställdas namn och anställdas anställningsnummer
Allmän filterförbättring

Fram till version 0099, i både schema och grundschema, att välja ett värde i följande fält i sin tur fyllde medarbetarfältet:

• Hemmaenhet
  • Avdelning för anställda
  • Personalkategori
  • Färdigheter (endast i grundschemat)

Detta beteende orsakade problem, både relaterade till sparandet av favoritfilter i Schema och även ur ett användarupplevelseperspektiv. Av den anledningen ändrade vi logiken för ovanstående fält så att den inte längre fyller i fältet Anställd.

Observera: För filter som du har sparat tidigare som har något av alternativen i ett av de ovan nämnda fälten, förblir fältet Anställd ifylld. I dessa fall rekommenderar vi att du antingen tömmer fältet Anställda eller tar bort favoritfiltret och skapar ett nytt. Detta är för att undvika problemen som beskrivs ovan.
Mer information i rullistan Skifttyp

I rullistan för filterfältet Skifttyp i Schema och Grundschema visar vi nu skifttyper med samma detaljer som i rullistan Skifttyp i panelen Lägg till skift / Redigera skift. Detta betyder:

• Skifttypens färg visas framför skifttypens namn.
  • Efter skifttypsnamnet visas de tider som har konfigurerats för skifttypen.

Detta är särskilt värdefullt för de kunder som har flera skifttyper med identiska namn men med olika tider.

Fält för personalkategorifilter i grundschema

Under ganska lång tid har personalfältets filterfält varit tillgängligt i Schema men inte i Grundschema. Från och med den här utgåvan lägger vi till det filteralternativet i grundschemat. Fältet fungerar som det gör i Schema genom att:

• Du kan välja vilka personalkategorier som är definierade på ditt konto, oavsett om några anställda i ditt grundschema faktiskt har personalkategorin i fråga.
  • Om du väljer en personalkategori visas endast anställda i ditt grundschema som har den kategorin; att välja flera personalkategorier visar alla anställda i ditt grundschema som har någon av dessa kategorier.
  • Om du väljer en personalkategori lämnas fältet Anställd tomt (samma beteende som beskrivs ovan under Allmän filterförbättring ).
  • Förhållandet mellan valen i detta fält och de i andra skiftfilterfält påverkas av och / eller alternativen längst ner på filterpanelen.
  • Eventuella val i skiftstatusfiltret beaktas i grundschemats timmar (statistik).

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Vi har ändrat texten som visas när du anger ett engångslösenord för en anställd.
  • Enhetsväljaren i Personer-avtal ser nu på vilken enhet personen har en roll på.
  • Som ett resultat av välbehövliga prestandaförbättringar i Tid stängs nu panelen Justera i Tid när du klickar på "Skapa" längst ned till vänster på panelen och öppnar igen när resultaten av din begäran visas.

Felrättningar

• Löste ett problem i schemat som orsakade att inaktiva projekt visas i rullgardinsmenyn för projekt när du lägger till ett skift.

API / webbtjänstuppdateringar

Mer information om API- och webbtjänstuppdateringar finns i release-anteckningar för klassisk version 392 .

Nya artiklar i HelpDocs