Version 0115

Uppdaterad av Maria Lindberg

Släppdatum 25 augusti 2021

Slutpunkter utfasas och tas bort

Följande SOAP API -slutpunkter kommer att avbrytas och tas bort från Quinyx WFM i den här versionen. Detta har kommunicerats genom tidigare release notes från februari 2021. Dessa slutpunkter ersätts nu med REST API -slutpunkter för Quinyx Forecast eller föråldrade. Läs mer om Quinyx Forecast och den förbättrade funktionaliteten här och om de nya REST -API: erna här .

6.2 wsdlGetForecasts

6.3 wsdlUpdateForecasts

6.5 wsdlGetMonthlyView

6.6 wsdlUpdateForecastV2

6.8 wsdlUpdateForecastsV3

6.4 wsdlGetSalesData

6.9 wsdlGetSalesDataV2

6.7 wsdlGetOptimalStaffing

4.6 wsdlUpdateAdminGroupRelationships <- gäller inte för Quinyx WFM

wsdlGetVariableTypes - gäller inte för Quinyx WFM

Ny funktionalitet

Schema och grundschema

Åter-utrullning av ett grundschema med Skifttilldelning på bortaenhet kräver godkännande aktiverat

I den här versionen har vi gjort en korrigering av logiken för åter-utrullning i grundschemat; det gäller bara OM:

1. En anställd delas med mer än en enhet och har skift utrullade från ett grundschema på en bortaenhet.
  2. Enhetsinställningen Skifttilldelning på bortaenhet kräver godkännande är aktiverat.

Före version 0115, om en användare åter-utrullade ut ett grundschema tomt för att ta bort de skift som redan hade rullats ut i schemat, raderades inte skiften i schemat. Med den här versionen ändrar vi detta beteende så att skiften kommer att raderas.

Timmar i paneler för skift och stämplingar

Nu kan du se antalet timmar i detaljpanelen för skift och stämplingar. Antalet timmar visas bredvid datum- och tidsrubriken i panelen.

Flytta

Stämpla

Timräkning på frånvaroskift

Nu kan du se antalet timmar på det underliggande skiftet för en frånvaro. Antalet timmar visas bredvid från- och till tiden för frånvaroskiftet:

Optimering

Det är nu möjligt att lägga till flera operander till en beräknad variabel, så att du kan utföra en beräkning med en, två, tre eller fyra olika variabler. Du hittar mer information här .

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Ingen just nu.

Bug fixar

• Löste ett problem med frånvaro på icke-filtrerade skifttyper som ingår i rapporten vid filtrering av specifik skifttyp.
  • Löste en Time Tracker -rapport som visade olika värden beroende på om rapporten innehåller en eller alla anställda.
  • Löste ett mobilappsproblem som gjorde att en ledighetsapplikation felaktigt nekades på grund av ett felaktigt Time Tracker -saldo.
  • Löste ett problem med tidskostnadsrapport som fick projektet att inte visas.
  • Löste ett problem som orsakade att ingen övertid genererades även när övertidsmetodtid som översteg schemat per dag konfigurerades i avtalsmallen.
  • Löste ett problem som förhindrade en begäran om skiftbokning att inte bli autogodkänd även när autogodkända skiftbokningar var inställda på enhetskortet.
  • Löste ett problem som fick anställda att inte få helgdagskompensation även när banklovsregeln konfigurerades på avtalsmallen.
  • Löste ett problem som gjorde att en viss helgdagslön inte genererades eller utlöste en ökning av tidsspåraren.
  • Löste ett problem som kan leda till att indata visas på fliken Prognos även om det är inaktivt på sidan med variabelinställningar.
  • Löste ett löneproblem som fick innehållet i lönefilen att skilja sig från innehållet som visas på tidskortet.

Nya artiklar i HelpDocs

REST API / webbtjänstuppdateringar

Ingen just nu.

SOAP API / webbtjänstuppdateringar

wsdlUpdateAbsence: Justeringar i valideringar när det gäller uppdatering av frånvaro inom låsta perioder via API: et:

• Om start- och slutdatum båda är inom låsperioden är ändringar inte tillåtna och fel returneras.
  • Ändring av slutdatum till efter låsperiod är tillåtet.
  • Det är inte tillåtet att ändra slutdatum före låstiden och fel returneras.

Slutpunkter utfasas och tas bort

Som nämnts ovan kommer de följande SOAP API -slutpunkterna att avbrytas och tas bort från Quinyx WFM i denna version, version 0115, i augusti 2021. De är redan nu ersatta med REST API -slutpunkter för Quinyx Forecast eller föråldrade. Läs mer om Quinyx Forecast och den förbättrade funktionaliteten här och om de nya REST -API: erna här .

6.2 wsdlGetForecasts

6.3 wsdlUpdateForecasts

6.5 wsdlGetMonthlyView

6.6 wsdlUpdateForecastV2

6.8 wsdlUpdateForecastsV3

6.4 wsdlGetSalesData

6.9 wsdlGetSalesDataV2

6.7 wsdlGetOptimalStaffing

4.6 wsdlUpdateAdminGroupRelationships <- gäller inte för Quinyx WFM

Klicka här för att se den nya dokumentationen för Quinyx WFM Web Service. Du kan hitta ännu mer webbtjänstinformation här .
Vi uppmuntrar alla våra kunder att använda våra API: er för att underhålla data och se till att informationen är uppdaterad. För att säkerställa skalbarhet för våra API: er samtidigt som vi ökar vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP -API: er. Dessa begränsningar kommer att tillämpas programmatiskt och innebär att vi kommer att tillämpa en gräns för samtidiga samtal per kund till 10 . Du bör förvänta dig svarskod 429 om du råkar överskrida denna gräns och du rekommenderas att implementera en backoff -försöksmekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller SOAP. När du flyttar från SOAP till Rest under de följande åren kommer eventuella begränsningar att byggas in i API: et. Var noga med att vidarebefordra denna information till den part inom ditt företag som ansvarar för integrationer.