Version 0096

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Släppdatum 2 december 2020

Glöm inte att inställningar för mobila rättigheter nu finns i Neo nu. Läs mer om hur du kommer igång för din organisation här !

Ändringar för våra kopieringar till RC

För att säkerställa bästa möjliga support för våra kunder för kopior till RC och produktion under jul- och nyårshelgerna har vi gjort följande ändringar i release-kalendern:

• Core-391 / Neo-98 kopia till RC flyttas från 24 december till 21 december 2020
  • Core-391 / Neo-98 kopia till produktion flyttas från 30 december till 29 december 2020
  • Core-392 / Neo-99 kopia till RC från 7 januari till 4 januari 2021
  • Core-392 / Neo-99 kopia till produktionen förblir som planerat 13 januari 2021

Ny funktionalitet

Anpassad rapport

Med den här utgåvan lägger vi till möjligheten att spara dina filteralternativ i den anpassade rapporten som ett favoritfilter för snabb och enkel åtkomst till de anpassade rapporter som du skapar mest.

Spara ett filter

I sidopanelen för den anpassade rapporten ser du nu en spara filter knapp:

• När du har gjort dina filtreringsalternativ i de olika rullgardinsmenyerna klickar du på knappen Spara filter .
  • En ny popup öppnas där du kan namnge ditt filter.
  • Klicka på OK för att spara filtret.

Filtret sparas nu och läggs till högst upp på sidopanelen. Nästa gång du vill använda ditt filter klickar du bara på namnet och alla filteralternativ som du har sparat i det filtret kommer att ställas in:

Ta bort ett filter

För att ta bort ett tidigare sparat filter klickar du bara på papperskorgen ikonen bredvid filternamnet och bekräftar att du vill ta bort filtret:

Rensa filter

Vi har också lagt till ett tydligt filteralternativ i sidopanelen som du kan använda för att rensa alla listor från deras valda värden om du vill börja om med dina val:

Optimering

Visa grupper

Vi har lagt till funktionalitet för att gruppera standardvariabler, beräknade variabler och mata in data i användardefinierade grupper för visningsändamål i prognosöversikten. Detta gör att du kan välja vilka data du vill jämföra i tabeller och diagram.

Läs mer om visa grupper här .

Schema och basschema

Generera löneutfall för uppgifter

Vi gör det möjligt för uppgifter att påverka löneutfall. Detta styrs av inställningen "Generera löner vid uppgifter".

Inställningen måste först aktiveras på kontonivå. Kontakta Quinyx supportteam angående denna fråga. När inställningen är aktiverad på kontonivå aktiveras den relaterade funktionaliteten på obemannade skift.

För att även aktivera samma funktionalitet på bemannade skift måste du aktivera samma inställning på avtalsmallnivå / avtalsnivå. Observera att om du växlar mellan ett avtal där denna inställning är aktiverad till en där den inte är, måste du spara skiftet och öppna det igen för att ändringarna ska kunna synas i Lägg till skift / Redigera skiftpanelen.

För kunder som övergår från Classic till Neo ersätter funktionaliteten relaterad till inställningen ”Generera löner vid uppgifter” mycket av funktionaliteten för avbrottsskift - en del funktionalitet saknas dock, så håll utkik efter mer uppdateringar kring detta!

Om du aktiverar inställningen aktiveras följande:

Avancerade inställningar och löneartsregler för uppgifter

De avancerade inställningarna och löneartsreglerna för uppgiftsskiftetypen tillämpas i schema och basschema.

För närvarande kan du inte redigera de avancerade inställningarna och löntypsreglerna direkt på själva uppgiften, och för det ändamålet ser designen lite annorlunda ut här jämfört med på skift:

Resultatet av informationen i skärmdumpen ovan är att:

• 2,75 timmar, dvs. endast de för uppgiften, räknas med i schemalagda och arbetade timmar i medarbetarstatistiken och statistiken. Samma antal timmar räknas som produktiva timmar i statistiken. Hade det varit ett avbrott i denna uppgift, skulle inställningen "Räkna skift som arbetstid" också övervägas.
  • 1 timme med vanlig övertidsbetald löneart läggs till mottagarens tidspost. Observera att “(1)” i rubriken lönesartsregler på uppgiftsnivå anger antalet regler som finns på uppgiften och dess skifttyp.
  • I det här fallet är “On call shift” och “Stand by shift-inställningen” båda inställda på “Ordinary” på uppgiftens skifttyp. Av den anledningen kommer 2,75 timmar av både ordinarie samtalsersättning och ordinarie beredskapslönstyper att läggas till mottagarens tidsposter.
  • Den avancerade inställningen "fri dag" anses inte eftersom den inte är relevant på aktivitetsnivå.

Valideringar

Följande valideringar kommer också att beakta uppgiften och dess skifttyps avancerade inställningar om du har aktiverat inställningen "Generera löner vid uppgifter" i Schema och Grundschema. I grundschemat betraktas nedan både som förvalideringar och slutgiltiga valideringar.

• Max timmar per vecka
  • Anställdas nominella timmar för schemat har överskridits "
  • Minsta veckovila
  • Minsta dagliga vila
  • Minsta skiftlängd
  • Arbetstid utan paus
  • Schemalagd mer än (x) dagar med mer än (y) timmar på (z) dagar

Exempel: I skärmdumpen längre upp i den här artikeln sattes uppgiftens skifttyp till Vanlig stand by kompensation. Det betyder att de 2,75 timmarna av uppgiften inte alls räknas med till Minsta veckovila eller till Minsta dagliga vila, validering.

För närvarande beaktas maximala på varandra följande timmar inte på aktivitetsnivå. Sitt tätt - det här kommer snart!

Oplanerad stämpling på uppgifter

I Webpunch kan anställda som för närvarande stämplar in på ett oplanerat skift med inställningen för generera löner för uppgifter aktiverad nu, när de stämplar in på ett oplanerat skift manuellt, redigera kostnadsställe, projekt och stämplings-kommentar i Webpunch:

Observera att om kostnadsstället och / eller projektet ändras manuellt i Webpunch, kommer den ändringen att återspeglas i stämplingen, men inte på uppgiften.

För dig som chef skapar ett oplanerat skift en motsvarande uppgift när den anställde stämplar ut från det oplanerade skiftet. Detta är en första version och mycket snart kommer detta beteende att ändras till motsvarande uppgift som skapas vid instämpling istället för vid utstämpling - håll dig uppdaterad!

Konsekvenser av inställningen "Generera löner för uppgifter"

Observera att när vi säger att skifttypens avancerade inställningar och löneartsregler tillämpas menar vi att om du ändrar de avancerade inställningarna för skifttypen, kommer den också att uppdateras på alla befintliga uppgifter. Fram till det datum då du aktiverar generera löner vid uppgiftsinställningen har du överfört lönen enligt den befintliga logiken. För att de historiska uppgifterna i Quinyx ska kunna återspegla vad du faktiskt har överfört till löner, och även så att du kan vara säker på att vända tidigare löneposter utan problem, rekommenderar vi starkt att du skapar ett nytt avtal för varje anställd med avtalets startdatum som tidigast är det datum då du aktiverar den här inställningen på kontonivå innan du aktiverar den här inställningen. För att du inte ska kunna göra ofrivilliga ändringar av din lön, har vi lagt till den här varningen som kommer att visas när du försöker spara en skifttyp när du har redigerat något av fälten i skärmdumpen:

Tid

Från och med den här versionen lägger vi till två filterfält till justeringsvyn i Time. Precis som med de återstående fälten i den panelen, och logik gäller mellan fälten, vilket innebär att om du fyller i flera fält måste löneposterna uppfylla kriterierna för varje fält för att kunna hämtas och visas när du klickar på "Apply" på nederst på panelen.

Filter för anställds kostnadsställe

I det här fältet kan du bara hämta löneposter för anställda med någon av de valda kostnadsställena definierade i fältet Kostnadscenter på deras personalkort. Som standard läser detta fält "Inget val" och filtreras inte på något anställds kostnadsställe. Det här fältet gör det möjligt för kunder att köra löner efter anställds kostnadsställe.

Fältet "Rapporterar till"

I det här fältet kan du välja att bara hämta löneposter för anställda där någon av de valda cheferna är definierade i fältet Rapporter till deras personalkort. Som standard läser detta fält "Inget val" och filtreras inte på något anställds kostnadsställe. Det här fältet gör det möjligt för kunder att köra löner efter anställds kostnadsställe.

Avsnitt om globala skifttyper

I release-anteckningarna från v0095 informerade vi om en planerad rensning av data som orsakade problem med intyg (bifogade avsnitt till globala skifttyper). Tyvärr har arbetet försenats något och skjuts in i nästa release.

Personalportal

Tidspårare

Det är nu möjligt att se Time Trackers i Neo-personalportalen.

SSO

Vi stöder nu SSO i Neo-personalportalen.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Vi har gjort en uppdatering till minus tidsgenerering. Se release-anteckningar för Classic version 389 för mer information.

Bug fixar

• Löste ett problem som förhindrade att stansade timmar räknades som arbetade timmar i medarbetarstatistik.
  • Löste ett problem som förhindrade att uppgiftstimmar på ett skift kunde räknas som schemalagda timmar i medarbetarens mätvärden när multiplikationsfaktorn var inställd.
  • Löste ett problem som förhindrade att sekundära avtal ingick i medarbetarnas mått, även om "Räknas som schemalagda timmar" valdes i avtalet.
  • Löste ett grundschemaproblem som förhindrade att skapa skift under flera dagar.
  • Löste ett problem med basschemat som orsakade ett 500-fel när du flyttade ett skift.
  • Löste ett problem som förhindrade att ett varningsmeddelande visas när man försöker rulla ut ett basschema utan rensade valideringar.
  • Löste ett problem som gjorde det möjligt att skapa flera basscheman med dubbla namn.
  • Löste en grundschemafråga så att nu de timmar som visas i basschemat inkluderar paus timmar när "Beräkna avbrott som arbetstid" har valts i anställds avtal.
  • Löste en grundschemafråga som förhindrade att tilldelade skift avancerade inställningar kunde synas, även när "Skapa löner vid uppgifter" var markerat på kundkortet, avtalsmallen och medarbetarens avtal.
  • Löste ett problem i statistiken så "Timmar i basschemat" visas nu korrekt.
  • Löste ett problem med grundschema som genererade en varning för att överstiga nominella timmar, även efter att grundschema hade korrigerats för att ligga inom nominella timmar.
  • Löste ett problem som fick pausade aviseringar att återupptas istället för att pausa som avsett.
  • Skift tilldelas nu som förväntat om en anställd raderas.
  • Löste ett prognosöversiktsfel som fick en tom sida att visas vid uppdatering efter att standardvariabeln var dold.
  • Löste ett problem som inte visade en lista över tillgängliga Time Trackers när du lade till en ny transaktion.
  • Löste ett problem som förhindrade att uppgifter läggs till i ett moderskift.
  • Löste ett problem där vissa prognoskonfigurationer fortfarande visas på prognosöversiktssidan när de är inställda som inte synliga
  • Löste ett problem som förhindrade att kostnadsvariabler visas på prognosöversiktssidan
  • Löste ett problem där faktiska personalkostnader inte beräknades och faktiska och förväntade personalkostnader kanske inte visas på prognosöversiktssidan
  • Ändrat Qmail-beteende för att säkerställa att ärvda gruppmedlemmar inte längre fick Qmails som riktades till gruppmedlemmarna. Endast icke-ärvda medlemmar kommer nu att få Qmail.
  • Löste ett problem där procentmodifieraren inte fungerade som förväntat för vissa externa prognoskonfigurationer
  • Ändrade beteendet för prognosöversiktssidan vid uppdatering så att den inte längre är standard till timmar.
  • Löste ett problem där felaktigt ursprungligt prognosvärde i vissa fall kan ha visats vid redigering av prognosdata

API / webbtjänstuppdateringar

Se release-anteckningar för klassisk version 389 för mer information om uppdateringar av API och webbtjänster.

Nya artiklar i HelpDocs

Variabla inställningar och displaygrupper