Variabelinställningar och grupper för visning

Uppdaterad 15/12/20 av Leigh Hutchens

På sidan med variabelinställningar kan du styra vilka variabler som visas på instrumentpanelen , i schemaläggningsstatistik och i prognosöversikten . På denna sida kan du också skapa dina variabla visningsgrupper.

Visningsgrupper är ett sätt att gruppera indata , standardvariabler och beräknade variabler i en enda grupp så att de visas tillsammans i grafer och tabeller i prognosöversikten .

För att komma igång, navigera till Kontoinställningar> Variabelinställningar.

Visa grupper

Det första du kanske märker är att du har icke-grupperade variabler. Detta inträffar när du har skapat nya indata , standardvariabler eller beräknade variabler och ännu inte har tilldelat dem till en grupp.

Du behöver inte tilldela variabler till en grupp; Ogrupperade variabler visas dock inte i prognosöversikten förrän de har lagts till i en visningsgrupp.

Du kommer också att notera att Quinyx som standard har grupperat standardvariabler relaterade till kostnader och timmar i sina egna visningsgrupper som standard.

Hantera displaygrupper

Du kan skapa en ny visningsgrupp genom att klicka på Hantera visningsgrupper längst till höger.

Detta visar ett fönster som visar alla aktuella visningsgrupper. Klicka på + för att skapa en ny grupp:

Ange ditt nya visningsgruppnamn och klicka på Spara:

Din nya grupp har skapats och kommer nu att visas i listan över hanterbara displaygrupper. Du kan nu redigera namnet genom att klicka på pennan eller ta bort visningsgruppen genom att klicka på papperskorgen:

Genom att klicka på pennikonen kan du redigera de variabler du vill visa i displaygruppen. Kom ihåg att variablerna du väljer här kommer att visas tillsammans i grafer och tabeller. I det här exemplet har vi valt att lägga till en Input Data (Sales Input Data) , beräknad variabel (Lön%) och en standardvariabel (Schemalagda timmar inkl. Frånvaro) :

Om du lägger till kostnadsrelaterade variabler i en visningsgrupp måste användarna ha åtkomsträtten aktiverad för visning eller redigering av kostnader för att se denna variabel. Om de inte har den här åtkomsträtten aktiverad kommer variabeln att döljas från visningsgruppen.

När du klickar på spara är din visningsgrupp nu synlig på sidan Variabelinställningar.

Variabel sikt

Bredvid varje variabel ser du en ikon som anger om den är synlig i Schematstatistik, Dashboard eller Prognosöversikt:

Genom att klicka på variabelnamnet öppnas visningsinställningarna för denna variabel:

Här kan du lägga till variabeln i ytterligare grupper under rubriken Visa grupper och välja var variabeln ska synas: Schemalägg statistik, instrumentpanel och / eller prognosöversikt.

I prognosöversikten kan vi nu se att de två standardvisningsgrupperna (timmar och kostnader) och den nyskapade displaygruppen alla är valbara. Variablerna vi har lagt till den anpassade visningsgruppen visas både i grafen och i tabellen för jämförelse.

Ingångsdata och beräknade variabler måste läggas till en visningsgrupp för att kunna visas i prognosöversikten.