Version 0186

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Releasedatum 15 maj, 2024

Sammanfattning av release

Har du ont om tid och vill ha en övergripande sammanfattning?

Quinyx web app Version 0186

Ny funktionalitet

• Med denna version är inte längre e-postadresser en unik identifierare för användare.
  • För våra revisionsloggar släpper vi revisionsloggen "Åtgärd utförd för" sökfältet.
  • Revisionsloggar för ytterligare schemahandlingar:
    • Revisionsloggar för Lås schemahandling.
    • Revisionsloggar Publicera schemahandling.
  • Vi är glada att släppa den första öppna BETA-versionen för möjligheten att skriva ut schemat.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Inga för närvarande.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra felkorrigeringar i denna version. För mer information, klicka här.

Frontline Portal Version 0186

Ny funktionalitet

• Inga för närvarande.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Inga för närvarande.

Buggfixar

• Du kanske är intresserad av en av våra felkorrigeringar i denna version. För mer information, klicka här.

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Kolla in uppdateringarna och den nya dokumentationen här.

Quinyx web app Version 0186

Releasedatum 15 maj, 2024

Ny funktionalitet

E-postadresser är inte längre en unik identifierare för användare

Med släppet av version 186 har vi tagit bort kravet att e-postadresser behöver vara unika över kunderna. Effekten är att flera användarkonton kan ha samma e-postadress. Inom en kund upprätthåller vi fortfarande unikhet.

Alla olika inloggningsalternativ/leverantörer stödjer den nya ändringen, vilket innebär att kunder som använder SSO via konfiguration i sin identitetsleverantör kan ge åtkomst till flera kundkonton i Quinyx.

Användare med endast ett konto kopplat till e-postadressen kommer inte att märka några förändringar.

Om en användare loggar in med en e-postadress som är kopplad till mer än ett användarkonto, kommer ett verifieringsmeddelande att presenteras, och en e-post med en verifieringslänk kommer att skickas till användaren.

När e-postadressen är verifierad kommer en lista över kundkonton att presenteras. Användaren kan endast välja ett kundkonto åt gången.

Härifrån kommer inloggningsprocessen att vara densamma som vanligt.

Granskningslogg "Åtgärd gjord för" sökfält

Vi är glada att kunna låta dig specificera (när du använder de (nuvarande) granskningsloggarna) vilken användare som har påverkats av en given åtgärd i Quinyx.

Detta gör att du kan få en fullständig lista över åtgärder för en specifik anställd, vilket är användbart när du försöker verifiera påståenden från specifika anställda om orättvis behandling.

Fältet som används för detta finns längst ner i Anpassa vy-panelen i (aktuella) granskningsloggar:

Följande kan förväntas från detta fält:

1. Detta fält gör det möjligt för dig att söka efter användare med en anställningsroll i de grupper som valts i Anpassa vy-panelgruppsträdet från och med idag, när som helst i det förflutna eller i framtiden.
    Detta innebär att redigering av dina val i gruppens träd efter att fältet Åtgärd utförd för har fyllts i kommer att återställa fältet.
  2. Varje anställd i rullgardinsmenyn för fältet visas enligt följande format: [förnamn] [efternamn] [anställningsnummer]
  3. Du kan söka efter en specifik anställd genom att skriva deras namn eller anställningsnummer och/eller genom att bläddra i listan som anpassar sig efter det du har skrivit. Du kan också söka efter olika anställda samtidigt genom att välja olika anställda i detta fält. Anställda i listan är sorterade i bokstavsordning.
  4. Standardvärdet är "Allt", vilket innebär att om du lämnar detta fält tomt när du klickar på "Tillämpa" i Anpassa vy-panelen, kommer loggresultat inte att hämtas för en specifik anställd.
Granskningsloggar för ytterligare schemahandlingar

Med denna version lägger vi till två nya objekt i vårt granskningslogg-ramverk. Förutom granskningsloggar för schemaobjekt kommer du nu också kunna söka efter granskningsloggar som återspeglar publiceringen och låsningen av schemat.

Syftet med detta är att ge dig som chef en mer komplett bild av de förändringar som sker i dina enheter.

Granskningsloggar för åtgärden Lås schema

När du söker och navigerar i granskningsloggarna för låsning av schemat inne i Anpassa vy-panelen, följer tabellen samma logik som beskrivs i Granskningsloggar (aktuella) med följande justeringar:

• "Schemalås" är ett nytt objekt med sin egen separata rad i granskningsloggstabellen.
  • Inuti kolumnen "Objekttyp" visar vi en ny objekttyp med namnet "Schemalås".
  • Inuti kolumnen "Objekt" visar vi det aktuella värdet för låsdatumet.
  • Inuti "Åtgärd"-kolumnen visar vi åtgärder som vidtagits för detta objekt, och på grund av naturen av hur dessa objekt fungerar är det alltid samma åtgärd: uppdatering.
  • Kolumnen "Åtgärd utförd av" visar vem som har utfört den aktuella åtgärden. Förutom informationen om vem som har utfört åtgärden visas även information om ursprunget till åtgärden. För detta objekt finns det två möjliga ursprung:
    • Via Chefsportalen: När schemat är låst från Schema-fliken.
    • På grund av överföring till lön: När schemat är låst från Tid-fliken under överföringsprocessen till lön.
  • Inuti "Åtgärd utförd för", kommer vi att visa N/A eftersom inga specifika anställda påverkas av åtgärden i detta fall.

I dina sökresultat i granskningsloggen för dessa objekt kan du se mer detaljer om egenskaperna som gällde för objektet genom att klicka på pilen i den vänstra kolumnen i tabellen med sökresultat. Genom att klicka där visas en underordnad tabell med egenskaper som är kopplade till åtgärden uppdatering. Inuti underordnad tabell, kommer objektet Schemalås att ha följande egenskap:

• Låst datum: Denna egenskap kommer att visa det gamla och nya värdet för uppdateringsdatumet för schemalåsningen.

Nedan illustreras hur en sådan undertabell för godkännande av schema kan se ut:

Granskningsloggar för åtgärden Publicera schema

Sökning och navigering av granskningsloggar för publicering av schema inne i Anpassa vy-panelen och tabell följer samma logik som beskrivs i Granskningsloggar (aktuella) med följande justeringar:

• "Schema publicering" är ett nytt objekt med en separat rad inne i granskningsloggstabellen.
  • Inom kolumnen "Påverkade grupper" visar vi enheterna och avdelningarna som påverkades av den aktuella åtgärden.
    • Om din publiceringsåtgärd utförs på enhetsnivå, kommer denna kolumn att visa enhetsnamnet och alla avdelningar som har samma publiceringsdatum som enheten.
    • Om din publicering görs på avdelningsnivå, visar denna kolumn namnet på den avdelningen och dess överordnade enhet.
    • En visuell förbättring med detta tillägg är att du från och med denna version alltid kommer att kunna se enhetsnamnet. Om det finns mer än en avdelning som påverkas, visas endast antalet avdelningar som påverkas; du kan hovra över den informationen för att se avdelningsnamnen:
  • Kolumnen "Objekttyp" visar en ny objekttyp som heter "Schema publicerat".
  • Kolumnen "Objekt" visar det aktuella värdet för publiceringsdatumet.
  • Kolumnen "Åtgärd" visar åtgärder som har vidtagits gällande detta objekt, och på grund av dessa objekts natur är det alltid samma åtgärd: uppdatering.
  • Kolumnen "Åtgärd utförd av" visar vem som har utfört den aktuella åtgärden. Förutom informationen om vem som har utfört åtgärden, ger denna kolumn information om ursprunget till åtgärden. För detta objekt finns det fyra möjliga ursprung:
    • På grund av automatisk enhetspublicering - När det nya datumet är inställt på grund av aktiverad automatisk publicering på enhetsnivå.
    • På grund av manuell enhetspublicering - När det nya datumet är inställt på grund av manuell publicering från fliken Schema.
    • På grund av manuell avdelningspublicering - När det nya datumet är inställt på grund av manuell publicering på avdelningsnivå från fliken Schema.
    • På grund av enhetsschemagodkännande - När det nya datumet är inställt på grund av att schemat har godkänts som ett resultat av schemagodkännandeflödet.
  • "Åtgärd gjord för" visas som N/A eftersom inga specifika anställda påverkas av åtgärden i detta fall.

I dina sökresultat i granskningsloggen för dessa objekt kan du se mer detaljer om de egenskaper som gäller för objektet genom att klicka på pilen i den vänstra kolumnen i tabellen med sökresultat. Genom att klicka där kommer en underordnad tabell upp med egenskaper som är kopplade till åtgärdsuppdateringen. Inuti underordnad tabell kommer dessa objekt att ha följande egenskap:

• Publiceringsdatum - Denna egenskap kommer att visa de gamla och nya värdena för uppdateringsdatumet för schemapubliceringen.

Nedan illustreras hur underordnad tabell för ett schemagodkännande kan se ut:

Observera: För dessa två nya objekt kommer vi inte att tillhandahålla "Objektspårning" eftersom hela historiken för Schemaåtgärderna redan visualiseras i tabellvyn för dem.
Observera att du endast kan få åtkomst till loggdata från och med datumet då loggningen släpptes. Till exempel, eftersom granskningsloggar för publicering och låsning av schema släpps i version 0186, som är den 15 maj 2024, innehåller de nuvarande loggarna inte loggdata för publicering och låsning av schema på några datum före den 15 maj 2024.
Schemautskrift (Öppen BETA-version)

Vi är glada att meddela att vi släpper något som många av er har efterfrågat under en lång tid: möjligheten att skriva ut schemat. Syftet med att skriva ut schemat kan vara många, men vårt främsta mål är att möjliggöra kommunikation av schemat till anställda i pappersformat, vanligtvis men inte uteslutande eftersom dessa anställda inte kan eller vill använda sina personliga digitala enheter för att komma åt sitt schema.

Hur man gör

För att skriva ut schemat, navigera till Schema och klicka på ellipsen (tre prickar) i det övre högra hörnet av vyn, klicka sedan på "Skriv ut schema [BETA]". Om du föredrar det kan du också klicka på tangentbordets ctrl och p-knappar om du använder en PC, command och p om du använder en Mac.

Genom att utföra ovanstående tangentbordsgenväg kommer din webbläsares utskriftsdialog att visas, där du kan använda de olika alternativ som dialogen erbjuder, inklusive om du vill skriva ut i pappersformat av förhandsgranskningen eller hellre spara den som PDF:

Oavsett om du sparar det som en PDF eller skriver ut det på papper - kommer utskriften att skilja sig något från det grafiska användargränssnittet för att säkerställa att informationen är läsbar. En anledning till detta är till exempel att viss information endast är tillgänglig när du hovrar över den i Quinyx. En annan anledning är att utskriften är - som nämnts ovan - avsedd för anställda att se sitt arbetsschema, medan användarna av chefsportalen är chefer snarare än anställda enligt definitionen.

Som helhet återspeglar utskriften dina schemaval, såsom de som görs i visningsalternativ och filter, som ett sätt att låta dig inkludera endast den information som är mest relevant för dig och ditt team i utskriften.

Nedanstående listar grafiska element som skiljer sig i utskriften jämfört med när du tittar på schemat i Quinyx:

1. Visningsläge: om du visar en kalendermånad i Quinyx när du skriver ut så kommer utskriften att vara en kalendervecka per ark. I fall där informationen i schemat inte får plats - vertikalt - på ett ark, kommer utskriften att skriva ut alla ark för den första kalenderveckan i den månaden innan den gör samma sak för de återstående kalenderveckorna i den kalendermånaden.
    Observera att du kan kontrollera vilken information som visas i utskriften - och därigenom eventuellt "spara" vertikal höjd genom att använda schemafilterna. Om du skriver ut en anpassad vy gäller samma logik. På grund av tekniska begränsningar kommer daglig vy att skrivas ut för att återspegla hur en anpassad vy visas när ett enda kalenderdatum har valts.
  2. Raster: Dessa indikeras med en kaffekopp på skiftet, följt av rastens start- och sluttider för skifttyper där "Visa rast i mobilappen" är aktiverat. För skifttyper där inställningen är inaktiverad visas istället rastens varaktighet istället för rastens start- och sluttider.
  3. Skiftkommentarer: Hela kommentaren visas i utskriften, även om den innebär en radbrytning.
  4. Tillgänglighetskommentarer: Hela kommentaren visas i utskriften, även om den innebär en eller flera radbrytningar.
  5. Skifttypens namn: I fall där skifttypens namn är för långt för att passa på en rad, kommer dessa att visas med radbrytningar. I ett försök att spara vertikal plats arbetar vi på att möjliggöra konfiguration av förkortningar för skifttyper med långa namn.
  6. Frånvaro:
    1. I fall där namnet på frånvaroorsaken är för långt för att passa på samma rad, kommer utskriften att hålla förkortningen som definierats vid skapandet/redigeringen av den aktuella frånvaroorsaken. Sagd förkortning stöder maximalt 10 tecken. Detta görs i ett försök att spara vertikal höjd - och därmed spara träd! Om det inte finns någon förkortning och namnet inte passar på en och samma rad, visas inget namn för tillfället; detta är inte avsett och kommer att åtgärdas så snart som möjligt så att hela namnet på frånvaroorsaken visas med radbrytning i sådana fall.
    2. Information om frånvaroskift återspeglas inte i utskriften för att vara konsekvent med vilken information som är tillgänglig för anställda som använder Quinyx mobilapp.
  7. Statistik: Dessa återspeglas för närvarande inte i utskriften för att vara konsekvent med vilken information som är tillgänglig för anställda som använder Quinyx mobilapp.
  8. Otillgänglighet: På grund av tekniska begränsningar återspeglas för närvarande inte information om otillgänglighet i utskriften. Detta är något vi siktar på att möjliggöra - beroende på konfigurationen av schemafiltret - på medellång sikt.
  9. Olika interaktiva element - såsom kuvertknappen för Qmail, ingångspunkt till Visningsalternativ, ingångspunkt till filter, ingångspunkt till statistik, den "vinkande handen" som indikerar skiftbokningar och så vidare - återspeglas inte i utskriften i ett försök att endast inkludera information som är värdefull för de anställda.
Denna funktion är för närvarande i öppet BETA-läge: detta innebär att du är mycket välkommen att ge oss feedback angående problem eller brister du upplever när du använder denna funktion.
Observera att läsbarheten och kvaliteten på utskriften kan variera beroende på din skrivare.

Ny funktionalitet som kräver konfigurationsuppdateringar

Vi lägger till en ny sektion i våra release notes som kallas "Ny funktionalitet som kräver konfigurationsuppdateringar." Denna avdelning är utformad för att hålla kunderna väl informerade om nya funktioner som kan kräva justeringar av befintliga inställningar eller ytterligare konfigurationer. Det är viktigt att notera att denna avdelning inte alltid kommer att innehålla innehåll, men den kommer att användas vid behov för att säkerställa tydlighet och beredskap för eventuella nödvändiga ändringar.

Inga uppdateringar för tillfället.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Inga för tillfället.

Buggfixar

• Löste ett problem i Schemavyn som gjorde att de gråmarkerade fälten som indikerar att ett skift är schemalagt på en annan enhet inte visades korrekt.
  • Löste ett problem där ett felmeddelande uppstod när en chef attesterade skift innan attestrutan för anställda bockades för.

Nytt Quinyx HelpDocs-innehåll

HelpDocs-artiklar
  • Inga för tillfället

Frontline Portal Version 0186

Releasedatum 15 maj, 2024

Ny funktionalitet

Inga för tillfället.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

Inga för tillfället.

Buggfixar

• Löste ett problem som fick Frontline-portalen att krascha när filer laddades upp till uppgifter.
  • Löste ett problem som gjorde att uppgifter skickades ut en timme efter den inställda utskickstiden.
  • Löste ett problem som gjorde att nyligen öppnade mappar-widgeten försvann från startsidan.
  • Löste ett problem som gjorde att HQ-användare inte kunde se mappar.

Nytt Frontline Portal HelpDocs-innehåll

HelpDocs-artiklar
  • Inga för tillfället

SOAP API / Webservice-uppdateringar

• Som en del av vårt långsiktiga försök att gå över från SOAP API:er till REST API:er släppte vi följande frånvarorelaterade REST API:er från och med. Version 0185 release:
  • Vår preliminära plan är att släppa ytterligare frånvaro-relaterade API:er - POST Part-Time absence, PUT Absence, Delete Absence - under de kommande månaderna.
  • Olika frånvaro-relaterade SOAP-API:er kommer att fasas ut med tiden som ett resultat av ovan nämnda REST-API:er. Inom en snar framtid kommer vi att kommunicera en nedgraderingstidslinje till berörda parter.
Klicka här för att se den nya Quinyx WFM Web Service-dokumentationen. Du kan hitta ännu mer information om webbtjänster här.
Vi uppmanar alla våra kunder att använda våra API:er för att upprätthålla data och se till att informationen är aktuell. För att säkerställa skalbarheten av våra API:er samtidigt som vi växer vår kund- och användarbas har vi beslutat att lägga till begränsningar för användningen av våra SOAP-API:er. Dessa begränsningar kommer att verkställas programmatiskt, vilket innebär att vi kommer att införa en begränsning på samtidiga anrop per kund till 10. Du bör förvänta dig svarsstatus 429 om du råkar överskrida denna gräns, och du rekommenderas att implementera en backoff-omförsök-mekanism för att hantera gränsen. Observera att gränsen endast gäller för SOAP. När vi övergår från SOAP till Rest under de kommande åren kommer eventuella begränsningar att byggas in i API:et.

Vänligen se till att vidarebefordra denna information till den part inom ditt företag som ansvarar för integrationer.