Version 0097

Uppdaterad av Leigh Hutchens

Släppdatum 17 december 2020

Observera att denna version har försenats till 17 december 2020 för att möjliggöra ytterligare kvalitetssäkring.
Glöm inte att mobilåtkomsträttigheter finns i Neo nu. Läs mer om hur du kommer igång för din organisation här !

Ändringar för våra releaser

För att säkerställa bästa möjliga support för våra kunder för kopior till RC och produktion under jul- och nyårshelgerna har vi gjort följande ändringar i release-kalendern:

• Core-391 / Neo-98 kopia till RC flyttas från 24 december till 21 december 2020
  • Core-391 / Neo-98 kopia till produktion flyttas från 30 december till 29 december 2020
  • Core-392 / Neo-99 kopia till RC från 7 januari till 4 januari 2021
  • Core-392 / Neo-99 kopia till produktionen förblir som planerat 13 januari 2021

Ny funktionalitet

Språkstöd

Neo stödjer nu japanska och koreanska!

Initialer i anställds bild

Om den anställde inte har laddat upp en bild, visar vi nu initialerna för den anställda i anställdes bild.

Behörigheter för e-signering

Med den här utgåvan lägger vi till två nya funktionsgrupper som kan användas för att kontrollera behörighet för kunder som använder vår e-signeringsfunktion. Du kan se dessa två nya funktionsgrupper under Personer om du har minst läsbehörighet på Personer. Standardbehörigheterna kommer att ställas in med samma inställning som du har på Personer idag.

Starta e-signering
  • Skrivåtkomst : Användaren ser ikonen för att initiera e-signering och kommer att kunna starta den faktiska signeringsprocessen.
  • Läsåtkomst : Användaren ser ikonen för att initiera e-signering men kan inte initiera den faktiska signeringsprocessen.
  • Ingen åtkomst : Användaren ser inte ikonen och kan därför inte starta signeringsprocessen.
Visa E-signerade dokument
  • Skrivåtkomst : Användaren ser alla ikoner relaterade till visning av E-signerade dokument, de kan förhandsgranska e-signeringsdokument innan signaturen påbörjas och de kan ladda ner tidigare signerade dokument.
  • Läsåtkomst: Användaren ser alla ikoner relaterade till visning av E-signerade dokument, men de kan inte förhandsgranska E-signeringsdokument innan signaturprocessen påbörjas och inte ladda ner några tidigare signerade dokument.
  • Ingen åtkomst : Användaren ser inga ikoner relaterade till visning av E-signeringsdokument och kan därför inte förhandsgranska eller ladda ner några dokument.
För att förhandsgranska eller ladda ner alla e-signeringsdokument måste användaren också ha minst läsåtkomst i lön eftersom det är möjligt för dokumenten att innehålla information om lön

Förhandsgranska PDF utan e-signering

Vi lägger till möjligheten att förhandsgranska ett pdf-dokument som kan innehålla mappad data från Quinyx. Detta kan användas för att generera anställningsavtal med information från Quinyx som sedan kan skrivas ut.

Behörigheter

För denna funktion har vi lagt till en ny funktionsgrupp som heter Förhandsgranska PDF. Standardbehörigheten ställs in på ingen åtkomst för alla kunder.

• Skrivåtkomst : Användaren ser förhandsgransknings-ikonen i Personer och kan klicka på den ikonen, välja vilken PDF-mall som ska användas och klicka på förhandsgranskning av PDF-filen för att ladda ner PDF-filen.
  • Läsåtkomst : Användaren ser förhandsgransknings-ikonen i Personer och kan klicka på den, men de kan inte välja en PDF-mall eller klicka på förhandsgranskning av PDF-fil.
  • Ingen åtkomst : Användaren ser inte förhandsgransknings-ikonen och kan därför inte välja någon mall eller klicka på förhandsgranskning av PDF-fil.
Förhandsvisning

När behörigheten för den här funktionen är inställd på skrivåtkomst ser användaren en ikon bredvid namnet på personavtalet

• Klicka på ikonen för att öppna dialogrutan Förhandsgranska PDF.
  • Välj vilken PDF-mall som ska användas för att generera förhandsgranskningen.
  • Klicka på Förhandsgranska PDF-fil för att ladda ner PDF-filen.
För att kunna använda den här funktionen måste PDF-mallar laddas upp till din miljö. Detta kan för närvarande göras under Formulär in Classic. Du kan läsa mer om hur du gör detta här eller kontakta Quinyx Support för hjälp.

Schema och grundschema

Underhåll av grundschema

Vi arbetar hårt för att förbättra våra grundscheman! Observera att det tidigare schemalagda underhållet onsdagen den 16 december CET har omplanerats till fredagen den 18 december från 12:00 till 12:00 (midnatt). Under en varaktighet av 30 minuter när som helst under den tidsperioden kommer du och dina Quinyx-användare att kunna komma åt dina grundscheman men inte redigera dem eller rulla ut dem . Planera i enlighet med detta och kontakta inte vår supportavdelning om du skulle uppleva ovanstående problem under denna tidsperiod eftersom detta är förväntat beteende.

Från och med underhållet som beskrivs ovan kommer webbadressen till dina grundscehman att ändras. Det betyder att alla bokmärken som du har sparat i din webbläsare för ett visst grundschema inte längre fungerar. Vi ber om ursäkt för besväret men vill betona att detta underhåll bör förbättra grundschemans övergripande prestanda och göra det möjligt för oss att lägga till fler coola funktioner framåt.

Befintlig stämpling delas upp efter uppgiftstillägg

Denna funktionalitet kräver att den nya inställningen "Split shift's existing punch by task addition" i avtal eller avtalsmall måste aktiveras. Observera att standardvärdet för den inställningen är falsk / avaktiverad.

Om inställningen är inställd på true kommer befintliga stämplingar att delas när en uppgift läggs till i deras skift. Detta gäller alla rapporteringslägen. Stämplingen delas bara om den helt överlappar den nya uppgiften, dvs samma stämpling måste placeras under uppgiftens starttid och sluttid för att en uppdelning ska kunna ske. Observera att stämplingen inte justeras automatiskt om du efter att ha lagt till uppgiften och sparat den redigerar sluttid för uppgiften och sparar den på nytt. I skrivande stund arbetar vi med att implementera en liknande logik för öppna stämplingar, kontrollerad av samma inställning, så håll ögonen öppna!

Om inställningen är inställd på falsk, gäller inget av ovanstående.

Denna specifika funktionalitet motsvarar åtgärden att lägga till ett avbrottsskift från tidkortet i Classic. Med den här funktionen släppt kan alla kunder som använder avbrottsskift i Classic nu övergå till Neo.
Filtrerförbättringar

Logik för anställdas filter i Schema och Grundschema

Fram till den här utgåvan har fältet för medarbetares avdelning visat alla avdelningar i din organisation i rullgardinsmenyn. Från och med den här utgåvan är regeln för det som visas i rullgardinsmenyn för medarbetares avdelning följande: minst en anställd som har en roll i den nuvarande gruppen måste ha en anställd roll direkt på avdelningen i fråga . Den här nya logiken gäller både schema och grundschema.

Stämplingsvarningar

Fram till denna version har vi haft ett filterfält som heter "Stämplingar" längst ner på filterpanelen i Schema. Från och med version 0097 har vi bytt namn på det här fältet till "Varningar" för stämplingsvarningar och gjort några ytterligare ändringar i det.

En av de saker som vi har förändrat i det här fältet är vad det riktar sig mot; fram till denna release riktade detta fält stämplingar och deras skift under förutsättning att du inte hade filtrerat bort skift i fältet "Schemakomponenter". Nu riktar sig ”Varningsfältet” bara till stämplingar. Observera att det här fältet snart kommer att placeras under en rubrik som indikerar att det riktar sig till stämplingar, varför det aktuella filternamnet inte är mer specifikt.

En annan ändring som vi har gjort i det här fältet är att redigera kopian för de tidigare existerande rullgardinsalternativen och även lägga till mer detaljerade:

Detta är den fullständiga listan med varningar som kan visas i din lista, men observera att endast de varningar som har konfigurerats för ditt Quinyx-konto i Tid> Parametrar i Classic kommer faktiskt att visas i den här rullgardinsmenyn, så att det inte visas varningar utan relevans. Den fullständiga listan över alternativ som denna rullgardinsmeny eventuellt kan innehålla är följande:

• Stämpling med varningar
  • Stämpling utan varningar
  • Lönearter kräver godkännande

Observera att när en stämpling har godkänts visas inte längre varningen och därför visas stämplingen inte heller när filtret appliceras.

• Skift saknas för tider
  • Tid saknas på ett skift
  • Autoutstämpling
  • Differens skift-tid
  • Differens tid-skift
  • Stämplingen har kommenterats av anställd
  • Attest anställd saknas
  • Attest löneadministratör saknas
  • Ändrad av anställd
  • Stämplingen har ändrats
  • Spara till komp
  • Övertid
  • Frånvaro

Som du kan se från bilden ovan finns det en linje som skiljer de två bästa alternativen från resten. Anledningen är att de två bästa valen beskriver det övergripande tillståndet för stämplingar och inte en specifik varning. "Stämpling med varningar" markerar alla specifika varningar "under raden", vilket gör det enkelt för dig att välja flera varningar. "Stämpling utan varningar" väljer bara samma alternativ och visar alla stämplingar utan varningar. De återstående alternativen, som "Stämplingen genererar ytterligare tidskompensation", filtrerar bort stämplingar specifikt med den varningen. Om du väljer flera alternativ kommer schemat att visa alla stämplingar som har något av de valda alternativen.

Skift statusfilter i grundschemat

Många är de av er som har väntat på att vi ska lägga till skiftstatus filterfältet i grundscehmat. Tack för ditt tålamod - och här är det:

Fältet placeras under "Skifttyp" och ovanför "Skiftavsnitt".

Precis som i Schema beter sig fältet i Grundschema enligt följande:

• För att visa icke tilldelade skift, välj ”Otilldelad” i fältet Skiftstatus. För att visa tilldelade skift, välj “Tilldelad” i fältet Skiftstatus. För att visa båda, gör antingen inget val i det här fältet eller välj både “Otilldelad” och “Tilldelad” i det här fältet.
  • Förhållandet mellan valen i detta fält och de i andra skiftfilterfält påverkas av och / eller alternativet längst ner på filterpanelen.
  • Eventuella val i skiftstatusfiltret beaktas i statistiken.
  • Observera att detta betraktas som ett skiftfilter och att det genererar den varning som beskrivs här om du filtrerar i Skiftstatusfältet när du klickar på "Rulla ut" -knappen. Vi kommer snart att uppdatera den länkade artikeln för att återspegla detta.

Skiftstatusfilterlogik i Schema

På grund av populär efterfrågan har vi ändrat logiken för hur skiftstatusfältet i Schema fungerar. Fram till den här utgåvan förblev detta fält tomt men de facto satt till "Tilldelad" när du fyllde i något av följande fält:

• Avdelning för anställda
  • Hemmaenhet
  • Personalkategori
  • Anställd

Detta innebar att du var tvungen att växla mellan och / eller längst ned på filterpanelen till “Eller” om du tidigare satt till “Och” för att de otilldelade skiften ska visas tillsammans med de anställda som visas.

Från och med den här utgåvan beter sig fältet enligt följande:

• Om du filtrerar på något av de fyra ovan nämnda fälten påverkar detta inte huruvida otilldelade skift visas eller inte.
  • För att visa icke tilldelade skift, välj ”Otilldelad” i fältet Skiftstatus. För att visa tilldelade skift, välj “Tilldelad” i fältet Skiftstatus. För att visa båda, gör antingen inget val i det här fältet eller välj både “Otilldelad” och “Tilldelad” i det här fältet.

Precis som tidigare beaktas alla val i skiftstatusfiltret i statistiken.

Färdighetsfilter i grundschemat

Precis som med filterfältet för skiftstatus i grundschema har många av er väntat på medarbetarfärdighetsfältet i grundschema också. I grundschemat placeras fältet under fältet Anställd. Fältet fungerar som det gör i Schema genom att:

• Om du väljer en färdighet visas endast anställda i ditt basschema som har den färdigheten; att välja flera färdigheter visar bara anställda i ditt basschema som alla har alla dessa färdigheter. Observera att i dropdown:en för det här fältet så tas ingen hänsyn till utgångsdatumet för en anställds färdigheter, dvs om enbart en anställd has en viss färdighet och den har gått ut innan dagens datum så kommer färdigheten fortfarande visas i dropdown:en men om du väljer den färdigheten så kommer 0 anställda att visas i grundschemat.
  • Förhållandet mellan valen i detta fält och de i andra skiftfilterfält påverkas av och / eller alternativet längst ner på filterpanelen.
  • Eventuella val i skiftstatusfiltret beaktas i statistiken.
Maximal validering av schemalagda dagar i rad för uppgifter

I version 0096 utgivningsanmärkningar påpekade vi beträffande ”Generera löner för uppgifter-funktionalitet” att valideringen av “Maximalt på varandra följande schemalagda” ännu inte beaktade uppgifter. Detta har nu tagits upp.

Skift överlappande med frånvaro

Det är nu möjligt att ha 100% frånvaro och ett skift samtidigt. Tidigare, när man lade till ett skift där det redan fanns frånvaro, resulterade det i en "splittring" av frånvaron. Vi stöder fortfarande detta beteende, men nu kan användaren välja överlappning istället.

Scenario A

1. Användaren lägger till ett skift där det redan finns en frånvaro OCH frånvaro.
    1. OM inställning av avtalet "tillåt godkännande vid överlappande skift" = kommer användaren att kunna välja om
      1. Split = frånvaron förvandlas till 2 frånvaro (1 före skiftet och en efter) och skiftet läggs till.
        Observera att frånvaroskiftet kommer att "konsumeras" av det nya skiftet och löneutfallet kan förändras.
      2. Överlappning = skiftet och frånvaron överlappar varandra. Både frånvaro och skift (punch) kan generera löneutfall.
    2. OM inställning av avtalet "tillåt godkännande av överlappande skift" = AV kan användaren inte lägga till ett skift.

Scenario B

1. Användaren lägger till ett skift där det redan finns frånvaro.
    1. Användaren får välja om de vill dela eller överlappa skiftet med frånvaron.

Eftersom denna implementering är så omfattande släpper vi grundflödet i den här versionen, men vi täcker inte alla scenarier ännu (se nedan). Men oroa dig inte, det kommer snart.

1. Vi stöder inte överlappning när ett skift läggs till från en annan enhet än den enhet frånvaro- och frånvaroskiftet är på.
  2. Vi stöder inte överlappning när gruppflyttning / kopiering skiftar från en anställd till en annan och den andra anställda har redan frånvaro.
  1. Vi stöder inte överlappningsfunktionalitet när vi kopierar eller flyttar ett skift till en anställd som redan har frånvaro.

Avsnitt om globala skifttyper

I release-anteckningarna för version 0095 informerade vi om en planerad rensning av data som orsakade problem med attestering (bifogade avsnitt till globala skifttyper). Vi har nu fixat det så att användaren kan lägga till en stämpling utan problem, men vi arbetar fortfarande med en fix för att kunna redigera en redan existerande stämpling. Den andra fixen kommer sannolikt att vara redo för nästa release.

Tid

Vi har gjort några prestandaförbättringar i Tid. En implikation av detta är att från och med den här versionen rensas data som du har hämtat som visas i medarbetarvyn och i enhetsvyn efter 7 dagars inaktivitet.

Uppdateringar och prestandaförbättringar

• Det är nu möjligt att välja startdatum när du genererar schemaläggningsperioderapporten.
  • Vi har lagt till fältinfo till avancerade enhetsinställningar i grupphantering.
  • Vi har lagt till fältgryningen till avancerade enhetsinställningar i grupphantering. Vi förbättrade logiken relaterad till vilka sektioner du kan välja när du genererar närvarorapporten.
  • Det är nu möjligt att filtrera lönedetaljerna och stämplade timmarna i personalkategorierna.
  • Vi har lagt till extra bekräftelsesteg för användaren innan vi tar bort en grupp eller en person.
  • Vi har gjort en ändring så att Time Tracker-rapporten kontrollerar vilken behörighet användaren har för funktionsgruppen Time Tracker.

Optimering

Vi bytte namn på standardvariablerna "Försäljning" och "Förutsedd försäljning" till "Försäljning (klassisk)" och "Förutsedd försäljning (klassisk)" för att bättre identifiera data som kommer från Classic.

Bug fixar

• Löste ett avtalsmallproblem som fick ett datafelmeddelande att visas om användaren klickade på spara flera gånger.
  • I basschemat visar sekundära avtal inte längre felaktiga siffror i medarbetarstatistik när det saknas huvudavtal.
  • Löste ett problem relaterat till medarbetarstatistiken i basschemat som inte innehåller tillräckligt med decimaler. till exempel skulle 3 stycken skift på 7 timmar och 20 minuter i schemat visas som 22 timmar i schema medan det skulle visas som 21,99 timmar i basschemat. Samma scenario visas nu som 22 timmar i både schema och basschema.
  • Löste ett problem som gav ett beräkningsfel när en deltids frånvaro till ett skift läggs till.
  • Löste ett problem som förhindrade överlappande skift med frånvaroskift.
  • Löste en avrundningsproblem när du lägger till en deltids frånvaro i tidssteg och skift.
  • Åtgärdade ett problem med hantera visningsgrupper som gjorde det möjligt att välja nya visningsgrupper men inte faktiskt skapas efter att de har sparats.
  • Löste ett problem som visade ett meddelande om åtkomst nekad när People-behörigheten sattes till ingen åtkomst.
  • Löste ett problem som förhindrade att alla anpassade rapportdatafält kunde väljas tills de först filtrerades efter avsnitt.
  • Tidskostnadsrapporten genererar nu data för frånvaro, som förväntat.
  • Löste ett problem med att rapporten Lönedetaljer kostnadsställe och Lönedetaljer är tomma när du använder frånvaro- eller lönefilter.
  • Löninformationsrapporten är inte längre tom när du väljer att inkludera specifika frånvarotyper.

API / webbtjänstuppdateringar

Se version 390 för klassisk version för mer information om API- och webbtjänstuppdateringar.

Lagt till en ny API-slutpunkt för DELETE / prognosvariabler / {externalForecastVariableId} / budgetdata

Nya artiklar i HelpDocs